Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Σας γελάσανε κ. Φίλη. Το σχολείο λειτουργεί βάσει του Συντάγματος κι όχι βάσει του "ΣΥΡΙΖΑ" και


filis

Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κουκλουμπέρη παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης για το θέμα των θρησκευτικών και τις αντιδράσεις από την πλευρά της Εκκλησίας.
Διαβάστε παρακάτω απόσπασμα της συνέντευξης:
Γιατί η κυβέρνηση ανοίγει τώρα ζήτημα αλλαγής του τρόπου διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία; Αποπροσανατολισμός για να μην συζητάμε για τις τηλεοπτικές άδειες και την οικονομία;
Κανένας αποπροσανατολισμός.
Η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων για τα θρησκευτικά είναι αποτέλεσμα τριετούς πιλοτικής διδασκαλίας και αξιολόγησης και ήρθε η ώρα να επεκταθούν σε όλα τα σχολεία και στο τέλος του

Θα το φωνάζουμε και θα παρουσιάζουμε την τραγικότητα των Ποιμένων πάλι και πάλι: Καταδεικνύουν θεολογικότατα την αίρεση, αλλά ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ τους αιρετικούς ...ΑΝΤΙΠΑΤΕΡΙΚΟΤΑΤΑ!!!

 Πρωτοπρ. Άγγελος Αγγελακόπουλος 


Το διαθρησκειακό 
.
σκότος της Ασίζης



Αποτέλεσμα εικόνας για ασιζη 2016
Ἐν Πειραιεῖ 1-10-2016

ΤΟ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΣΙΖΗΣ

ἐφημ. Ἱ. Ν. Ἁγίας Παρασκευῆς Νέας Καλλιπόλεως Πειραιῶς

Ἡ διεξαγωγή τῆς πέμπτης Διεθνοῦς Συναντήσεως τῶν Θρησκειῶν, πού πραγματοποιήθηκε στήν Ἀσίζη στίς 20-9-2016, ὑπό τήν συνδιοργάνωση τῆς Παπικῆς Κοινότητος τοῦ «Ἁγίου» Αἰγιδίου, τῆς «Ἐπισκοπῆς» Ἀσίζης καί τῆς Κοινότητος τῶν Φραγκισκανῶν, μέ θέμα 

«Δίψα διά τήν Εἰρήνην. Θρησκεῖαι καί Πολιτισμοί ἐν διαλόγῳ˙ 30 χρόνια μετά τήν διαθρησκειακή συνάντηση καί ἱστορική προσευχή ἀπό τόν πάπα Ἰωάννη Παῦλο Β' στήν Ἀσίζη», καί μέ τήν συμμετοχή 400 ἀντιπροσωπειῶν καί θρησκευτικῶν προσωπικοτήτων τῆς πολιτικῆς καί τοῦ πολιτισμοῦ ἀπ’ὅλο τόν κόσμο (Ὀρθόδοξοι Οἰκουμενιστές, Παπικοί, Ἀγγλικανοί, Κόπτες, Μουσουλμάνοι, Ἰνδουϊστές, Βουδδιστές κ.ἄ.) ἔδωσε γιά μιά ἀκόμη φορά τήν εὐκαιρία στόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαῖο νά ἀναδείξει

Η Πανθρησκεία "καλά" προχωρεί!


Μητρ. Ιλαρίωνας: Ανάγκη καταπολεμήσης της τρομοκρατίας και συνένωσης για την επίτευξη ειρήνης (ΦΩΤΟ)

Μητρ. Ιλαρίωνας: Ανάγκη καταπολεμήσης της τρομοκρατίας και συνένωσης για την επίτευξη ειρήνης (ΦΩΤΟ)

Την κατοικία του αρχηγού της Διοικήσεως Μουσουλμάνων Καυκάσου, κατόπιν προσκλήσεως του ιδίου, επισκέφθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια της μεταβάσεώς του στο , ο , Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του
Στην επίσημη δεξίωση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής για Θρησκευτικές Οντότητες της Δημοκρατίας του

«Θέλω να δω τον Πάπα» και άλλα τραγούδια που προτείνονται στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΡΑΤΟΣ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ


Η προσπάθεια να αποδυναμωθεί ή καλύτερα να εξουδετερωθεί ο κατηχητικός και ομολογιακός χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών, είχε ως αποτέλεσμα να προταθεί η συμπερίληψη τραγουδιών σε ‘’συνδυασμό’’ με τα κείμενα.

Η αληθινή κατά Χριστόν παιδεία που θα δίδεται από το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να οδηγεί στην σωτηρία. Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς λέγει ότι «η παιδεία χωρισμένη από την αγιότητα, αντιτιθέμενη εις το Ευαγγέλιον καθίσταται μία τραγική ματαιοπονία*».

Δυτυχώς οι δεδηλωμένοι άθεοι που δεν επιζητούν θεολογική παιδεία, ‘’προτείνουν’’ τη συμπερίληψη τραγουδιών σε ‘’συνδυασμό’’ με τα κείμενα. Αρκετά από αυτά τα

Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ

Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ
———–

————–

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΘΝΩΝ
—————-

—————-

Ὁ Μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως Ἰερεμίας γιά τήν δικαστική δίωξη

τοῦ Μητροπολίτου Μαντινείας καί Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

1. Σέ ὅλη τήν ἱερά Μητρόπολη Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως, κλῆρο καί λαό, ἀλλά καί σέ ὅλους γενικά τούς χριστιανούς, προκάλεσε ἀγανάκτηση ἡ δικαστική δίωξη τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας καί Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ γιά τόν σωστό Του λόγο περί τῆς ὁμοφυλοφιλίας καί τῶν ὁμοφυλοφίλων.
Ὅλοι λέγουμε μέ ἀπογοήτευση: Ποῦ καταντήσαμε!… Ἀντί νά

Πρόκληση σε βάρος της Ελλάδος και του Σταυρού!


Δείτε πού έχουν βάλει την ελληνική σημαία. Στις πατούσες των πέδιλων. Έτσι, για να ποδοπατούν την ελληνική σημαία. Καμία διαμαρτυρία δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καθ’ όσον γνωρίζουμε από την ελληνική Πολιτεία. Μας έχουν οι Γερμανοί για να μας ποδοπατάνε και το δείχνουν με τον πιο χυδαίο τρόπο….


Ο Απόστολος Γεμοστός από τον οποίο πήραμε το θέμα που έχει αναδείξει στο f/book, δίνει μια άλλη διάσταση:
«ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΊΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ. ..ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΌΧΙ ΜΕ ΛΌΓΙΑ ΑΛΛΆ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. …ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ….ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΎΡΟ. …ΜΟΥ ΤΟ ΈΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΦΊΛΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ. …ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΙΣΟΣ. …!!!! ….ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΑΙ ΤΙ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ. …ΣΤΙΣ ΕΠΌΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΈΧΩ ΝΑ ΔΕΊΞΩ ΠΟΛΛΆ. ….ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ. ..!!!!»

Επιστολή διαμαρτυρίας από την Ένωση Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών Βόλου για τη δίωξη του π. Σάββα Λαυριώτη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΛΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
     ΠΡΟΣ
  Καθηγούμενο Αρχ. Πρόδρομο ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ και όλων των προϊσταμένων Γεροντίας-Συνάξεως.

  ΚΟΙΝ.
  Ιερά κοινότητα Αγίου Όρους,
  υπόψιν είκοσι Καθηγουμένων και είκοσι αντιπροσώπων Ιερών Μονών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
  Διοικητή κ. Αρίστο Κασμίρογλου και παντός αρμοδίου.
.   ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΔΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
.   Δ4 Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΜΕΙΟΝΟΤ., ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ε΄ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΠΡΟΞΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
.   Ε2 Δ/ΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Αφορμή της επιστολής αυτής είναι η άδικη δίωξη του πατρός Σάββα όπως αυτή εισηγήθηκε σέ ἔκτακτη συνεδρία τῆς Γεροντίας τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Μεγίστης Λαύρας στίς 12/25-7-2016, μετά ἀπό τήν ἀνάγνωση τοῦ Πατριαρχικοῦ γράμματος πού διαβιβάστηκε ἀπό τήν Ἱερά Κοινότητα καί πού τόνιζε γιά μία ἀκόμη φορά τήν ἀντιεκκλησιαστική συμπεριφορά τοῦ Μοναχοῦ Σάββα Λαυριώτη, ζητήθηκε νά ἐπιληφθοῦν τοῦ θέματος, δηλαδή νά τιμωρήσουν τόν μοναχό Σάββα. Ἡ Μονή μέ αἰτιολογία τήν ἀνυπακοή του στόν Καθηγούμενο καί στό Μοναστήρι,  καταπατώντας τόν ἐσωτερικό κανονισμό καί

Παρουσία του Πατέρα Σάββα Λαβριώτη στην εκπομπή ''Στο Περιθώριο'' της τηλεόρασης Κόσμος,

ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ
       Τ.Θ.76 –ΚΑΡΥΑΙ
        ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
   
Σας ενημερώνουμε σχετικά με την παρουσία του πατέρα Σάββα Λαβριώτη στην εκπομπή ''Στο Περιθώριο'' της τηλεόρασης Κόσμος την Κυριακή στις 20:45 με θέμα την παναίρεση του Οικουμενισμού. Όποιος επιθυμεί μπορεί να την παρακολουθήσει ζωντανά μέσω facebook στην παρακάτω σελίδα:
https://www.facebook.com/LiveTvkosmos
     Επίσης το Tvkosmos εκπέμπει και μέσω otetv στην θέση 669. Τρέιλερ εκπομπής
     Παράκλησις όπως κοινοποιηθεί στην ιστοσελίδα σας για ενημέρωση των αναγνωστών σας.
    Ευχές

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! Οι ΗΠΑ πίεσαν τον Βαρθολομαίο για το σχίσμα στην Ουκρανία

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! Οι ΗΠΑ πίεσαν τον Βαρθολομαίο για το σχίσμα στην Ουκρανία

   Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έγινε από την σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ εμπόδισαν την Ουκρανία από το να υπερβεί το σχίσμα είκοσι χρόνια πριν...
    Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλεται ήταν δυνατό να ξεπεραστεί το εκκλησιαστικό σχίσμα στην Ουκρανία πριν από είκοσι χρόνια, αλλά η πίεση του πρέσβη των ΗΠΑ στον παρεμπόδισε την θετική αυτή εξέλιξη..
   Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της ουκρανικής Ορθόδοξης

Προσκύνησε και ο Πατριάρχης Γεωργίας τον Αρχιαιρεσιάρχη Πάπα

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία στο Πατριαρχικό Μέγαρο στην Τιφλίδα.

   Τον Πάπα Φραγκίσκο καλοσώρισε ο Πατριάρχης Γεωργίας τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Αγαπημένε μου Φραγκίσκο, είμαι πολύ ευτυχής που συναντιόμαστε σήμερα. Είκοσι αιώνες έχουμε ζήσει με αδελφική αγάπη".
Πάλι ὁ αἱρεσιάρχης Πάπας τιμώμενος σὲ Ὀρθόδοξο Ναό,
κάτω ἀπὸ τὶς Ἅγιες εἰκόνες τοῦ Κυρίου καὶ τῆς Παναγίας.

Ὁ Πατρ. Γεωργίας 
εἰσέρχεται ...ὑποβασταζόμενος!
   Στην συνέχεια ο Προκα-θήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ Γεωργίας και Βατικανό.
"Υπήρχαν πολλά προ-βλήματα στις σχέσεις Γεωργίας και Βατικανό, τα οποία με την βοήθεια του Κυρίου έχουν ξεπε-ραστεί", υπογράμμισε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας.
   Από την πλευρά του ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι: "Πρέπει η Αποστολική αδελφότητα των δύο Εκκλησιών να αποκατασταθεί. Ο λαός της Γεωργίας έδωσε μαρτυρία αγάπης και κατάφερε να σταθεί στα πόδια του μετά από αμέτρητες δοκιμασίες".

   Επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τον Πατριάρχη Γεωργίας να ενισχύσει τους δεσμούς των δύο Εκκλησιών για να υπάρξει κοινή μαρτυρία για την Δόξα του Θεού και την παγκόσμια ειρήνη.

   Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί διαδηλωτές στο διεθνές αεροδρόμο της Τιφλίδας εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την επίσκεψη του Ποντίφικα στην Γεωργία.