Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Αποδεκτοί από το Φανάρι, ακόμα και σχισματικοί(!), αρκεί να αποδέχονται την Κολυμπάριο Σύνοδο!!!

⇨ Ἀντίθετα,  ἐχθροὶ  τοῦ  αἱρεσιάρχη,
ὅσοι ἀρνοῦνται τὶς κακοδοξίες τῆς ληστρικῆς Συνόδου!

Παίζει με τη "φωτιά" ο Πατριάρχης;

 "Οι Σχισματικοί (της Ουκρανικής Εκκλησίας) δήλωσαν ότι σε αντίθεση με την Ρωσική Εκκλησία, αποδέχθηκαν τις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου"!!!

   Την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr με ευλογία του σχισματικού Πατριάρχη Φιλάρετου του λεγόμενο "Πατριαρχείου του Κιέβου", αντιπροσωπεία από την Ουκρανία πραγματοποίησε συνάντηση και διάλογο με εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.


Η Ουκρανική πλευρά εκπροσωπήθηκε από τον λεγόμενο Πατριαρχικό Επίτροπο, Μητροπολίτη Επιφάνιο, τον Μητροπολίτη Δημήτριο του Λβιβ, τον Αρχιγραμματέα της Συνόδου Αρχιεπίσκοπο Ευστράτιο και τον Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου, Πρωθιερέα Αλεξάντερ Τροφιμλιούκ.
Να αναφερθεί ότι πριν από την συνάντηση οι σχισματικοί Ιεράρχες
προσευχήθηκαν στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ προσκύνησαν και τα ιερά λείψανα των Τριών Ιεραρχών.
Εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με την αντιπροσωπεία των σχισματικών της Ουκρανίας, ορίστηκαν να συναντηθούν ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.
Οι δύο Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου είναι μέλη της επιτροπής που ορίστηκε το καλοκαίρι του 2016, για να εξετάσουν την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας στην Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αντηλλάγησαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία, καθώς και για την κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους της.
Ακόμη οι σχισματικοί Ιεράρχες ενημέρωσαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις απόψεις του λεγομένου Πατριαρχείου του Κιέβου σχετικά με πιθανές λύσεις στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι της Ουκρανίας, ως αποτέλεσμα των αντικανονικών ενεργειών του Πατριαρχείου Μόσχας.
Επίσης οι Σχισματικοί δήλωσαν ότι σε αντίθεση με την Ρωσική Εκκλησία, αποδέχθηκαν τις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε το 2016 στην Κρήτη.
Οι Μητροπολίτες Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος τόνισαν ότι, αν και το εν λόγω θέμα είναι δύσκολο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Μητέρα Εκκλησία, δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες για να βρεθεί η καλύτερη λύση.
Επίσης οι Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου υπογράμμισαν ότι όλες οι απόψεις και προτάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα ανακοινωθούν στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στα Μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι και θα αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι.
Τέλος οι εκπρόσωποι της σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας εξέφρασαν την ελπίδα ότι η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει σύντομα θετική απόφαση στα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.