Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Πότε άλλοτε -Ορθόδοξος κλήρος και λαός- υποδεχόταν μετά φανών και λαμπάδων τον από πόλη σε πόλη περιοδεύοντα θίασο των αιρετικών;

Η Ορεστιάδα υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

 




Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε  σήμερα το πρωϊ η Ορεστιάδα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην πόλη, προσκεκλημένος της
Μητρόπολης και της δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το έτος Στέφανου Καραθεοδωρή. Με τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τον θάνατο του ιατροφιλόσοφου της Ομογένειας, καθηγητή της Σχολής Κωνσταντινουπόλεως, σύμβουλο του Πατριαρχείου, συγγραφέα δεκάδων επιστημονικών έργων καθώς και ιδιαίτερου γιατρού του Σουλτάνου Μαχμούτ Β΄, ο Δήμος Ορεστιάδας ανακήρυξε το 2017 σε έτος «Στέφανου Καραθεοδωρή».

«Όλοι εσείς οι ευγενείς και ευσεβείς απόγονοι των κατοίκων της παλαιάς Ορεστιάδος της Ανδριανουπόλεως και του περιφήμου προαστίου Κάραγατς», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Ορεστιάδας και αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης και την διαχρονική προσφορά των κατοίκων της.
«Βαθέως ικανοποίησεν ημάς το ενδιαφέρον σας για το φυσικό περιβάλλον και την ανάδειξη των πλουσίων υδατίνων πόρων της περιοχής σας αλλά και για τη συμβολή των εν τη πόλει της Ορεστιάδος λειτουργούντων τμημάτων αγροτικής αναπτύξεως και δασολογίας και διαχειρήσεως περιβάλλοντος και φυσικής πόρων της Σχολής Επιστημών Δασολογίας του Δημοκριτίου Πανεπιστημίου Θράκης εις την προστασίαν αυτών», τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος.
Στις 10 το πρωί έφθασε οδικώς στον συνοριακό σταθμό Καστανεών όπου τον υποδέχθηκαν οι στρατιωτικές Αρχές. Στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην πλατεία της Ορεστιάδας όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος πολιτών για να τον υποδεχθεί.
Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στην προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Βαρθολομαίου. «Είστε Οικουμενικός, είστε παγκόσμιος, την ώρα που οι λαϊκισμοί και οι φονταμενταλισμοί διαιρούν ακόμη την οικουμένη».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη συνέχεια μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων για την προγραμματισμένη δοξολογία, ενώ, στη συνέχεια, εγκαινίασε στην Ορεστιάδα το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Διακονίας, της Μητρόπολης Διδυμοτείχου- Ορεστιάδας- Σουφλίου.
Αύριο Κυριακή στις 7 το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας, όπου θα τελεστεί και το μνημόσυνο του Στέφανου Καραθεοδωρή.
Την Δευτέρα το πρωί ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ορεστιάδας, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο – Λύκειο Νέας Βύσσας, ενώ θα επισκεφθεί και την έδρα της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού στην Καβύλη Ορεστιάδας και το μεσημέρι θα επιστρέψει οδικώς στην Κωνσταντινούπολη.







1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/9/17, 8:01 μ.μ.

    Αυτή η κατάντια αδελφοί, η θερμή υποδοχή ενός αιρεσιάρχη δείχνει ακριβώς την άγνοια του λαου την αδιαφορία του και την αναισθησία του για τα θέματα της πίστεώς. Αλήθεια δεν βρέθηκε ούτε ένας να αντιδράσει σ αυτό το θέατρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.