Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Τήνος: ο Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης στα εγκαίνια της Κάριτας

Με απλότητα αλλά και με πολλή χαρά πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της 6ης Δεκεμβρίου 2017, γιορτή του Αγίου Νικολάου, τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Ακρόασης / Συμβουλευτικού Σταθμού της Κάριτας Νάξου – Τήνου.
Ο π. Μάρκος Φώσκολος, εφημέριος του Αγ. Νικολάου και ο π. Γεώργιος Ανδριώτης πραγματοποίησαν τον αγιασμό και έδωσαν πρώτοι από όλους τις ευχές τους. Ο πατέρας Ιάκωβος Σέττας επίσης μας τίμησε με την παρουσία του.
Η καθολική κοινότητα και ευρύτερα η κοινωνία της Τήνου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει το χώρο ο οποίος έχει ανακαινιστεί ριζικά αλλά και να λάβει ενημέρωση για το σκοπό, τη λειτουργία και τη χρησιμότητα της ύπαρξης του Κέντρου Συμβουλευτικής


Οι παροχές συμβουλευτικής και στήριξης είναι δωρεάν για όλους.
Για την ευτυχή κατάληξη αυτού του στόχου που έγινε πραγματικότητα οφείλουμε να  ευχαριστήσουμε την Ιταλική Caritas Reggio Calabria – Bova και την ενορία του Αγ. Νικολάου Χώρας. Σε πρακτικό επίπεδο εκκρεμεί το Κέντρο να εξοπλιστεί με ορισμένα απαραίτητα ηλεκτρονικά εργαλεία (ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκτυπωτή και σαρωτή εγγράφων).
Για το κέρασμα που προσφέρθηκε φρόντισαν τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου ενώ το κόστος για τα αλμυρά εδέσματα κάλυψε το κατάστημα ΣΥΝΚΑ, το οποίο επίσης ευχαριστούμε.


Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και η εργαζόμενη με ικανοποίηση αλλά και αίσθημα ευθύνης δεχτήκαμε τις θερμές ευχές των πολλών παρισταμένων. Παράλληλα η μικρή χρονικά εμπειρία χρήσης του χώρου δείχνει ότι οι άμεσοι χρήστες του, οι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν μια πρακτική ή άυλη δυσκολία, εισερχόμενοι σε αυτόν νιώθουν οικεία ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουν εξατομικευμένες επαγγελματικές υπηρεσίες με αξιοπρέπεια, εχεμύθεια και σεβασμό.
Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιούνται εφεξής οι συνεδριάσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Κάριτας Νάξου - Τήνου αλλά είναι θεμιτό αυτός να χρησιμοποιείται και από άλλους κοινωνικούς φορείς της Τήνου αν το επιθυμούν.


Προσδοκούμε επιπλέον, εκτός από σημείο αναφοράς των μεμονωμένων κατοίκων ή οικογενειών του νησιού μας ο χώρος αυτός να καταστεί μια μικρή κυψέλη συνάντησης και συνεργασίας φορέων της Τήνου, φυτώριο παραγωγής νέων ιδεών για την καλλιέργεια του εθελοντισμού, τη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών και την ανεύρεση πόρων με τελικό στόχο την, με οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, πληρέστερη ανακούφιση των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.