Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Οι "ανάξιες χαμογελαστές αδελφές" και το "μαγαζί του Θεού"...

 

     Ένας Ρωμαιοκαθολικός μας πλησίασε κάποτε με την Γερόντισσα καθώς περιμέναμε σε σταθμό τραίνων (στην Αμερική) και περίεργος για την ενδυμασία μας την ρώτησε σε ποιό τάγμα ανήκουμε. 
       Εκείνη με χαριτωμένο τρόπο είπε: Στις "ανάξιες χαμογελαστές αδελφές", που ο κόσμος γέμιζε θλίψη και ο Χριστός μεταμόρφωσε στους πιο χαρούμενους ανθρώπους με μαύρα ρούχα πάνω στην γη! Είμαστε ορθόδοξες μοναχές, του απάντησε!
     Αυτός ακόμα έκπληκτος από την απρόσμενη απάντηση αυθόρμητα ξαναρώτησε:
      -Πώς μπορώ κι εγώ να είμαι χαρούμενος σας εσάς δίχως τον κίνδυνο να φαίνομαι στους γύρω μου φαιδρός και γελοίος;

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Ἑορτὴ μοιρασμένη
στὰ παρελθόντα καὶ τὰ ἔσχατα!

Ἡ Ἑλλάδα στὰ χνάρια τοῦ παλαιοῦ ἀμετανόητου Ἰσραηλιτικοῦ λαοῦ, ἕτοιμη νὰ ὑποστεῖ παρόμοιες συνέπειες!


Η  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  ΤΟΥ  ΠΡΟΦΗΤΗ  ΗΛΙΑ
Εναι προφήτης τν σχάτων. προφήτης πο μφανίζεται στν στορία τρες φορές. Τν πρώτη φορ νελήφθη «ς ες ορανόν». Τν δεύτερη μφανίστηκε μαζί μ τν προφήτη Μωϋσ κατ τν Μεταμόρφωση το Κυρίου. Κα τν τρίτη θ μφανισθε στ σχατα χρόνια, σύμφωνα μ τν διδασκαλία τς κκλησίας μας. Στ σχατα πού, ν κα δν μπορομε ν προσδιορίσουμε κριβς, πλησιάζουν. πότε κατ κάποιον τρόπο εναι προφήτης μας. κόμα κι ν δν ξέρουμε,ποιά γενιὰ θὰ δεῖ τς συγκεκριμένες στιγμς πο περιγράφει ποκάλυψις, ζομε μως κάτω π τ βάρος τν σχάτων κα τν λπίδα τς Βασιλείας τοῦ Κυρίου του και Κυρίου μας.


Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ
 -ΨΑΛΛΕΙ Ο Θ. Βασιλικός

Πρόσεχε τι σπέρνεις τώρα!


Αν σπείρεις εντιμότητα, θα θερίσεις εμπιστοσύνη.

Αν σπείρεις καλοσύνη, θα θερίσεις φίλους.

Αν σπείρεις ταπεινοφροσύνη, θα θερίσεις μεγαλείο.

Αν σπείρεις επιμονή, θα θερίσεις νίκη.

Αν σπείρεις στοχασμό, θα θερίσεις αρμονία.

Αν σπείρεις σκληρή δουλειά, θα θερίσεις επιτυχία.

Αν σπείρεις συγχώρηση, θα θερίσεις συμφιλίωση.


Αν σπείρεις ειλικρίνεια, θα θερίσεις καλές σχέσεις.

Όποιος δεν δέχτηκε μέσα του τη βασιλεία του Θεού δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον αντίχριστο...

Θα βρεθεί τελείως απροετοίμαστος




Πριν εμφανισθεί το κακό δημόσια, εμφανίζεται μέσα στα άτομα όταν αυτά νικηθούν από κάποιο πάθος. Τον τρόπο εξηγεί περιληπτικά ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής: 


«Από τα υποβόσκοντα στην ψυχή πάθη, παίρνουν οι δαίμονες τις αφορμές να κινήσουν μέσα μας τους εμπαθείς λογισμούς. Κατόπιν δι’ αυτών πολεμούντες τον νου, τον εκβιάζουν να έλθει σε συγκατάθεση της αμαρτίας. Μετά δε την ήττα του, τον οδηγούν στην κατά διάνοιαν αμαρτία. Όταν και αυτή συντελεσθεί, τον φέρουν λοιπόν αιχμάλωτο στην πράξη (της αμαρτίας). Μετά δε από αυτήν, οι (δαίμονες) ερημώσαντες την ψυχή (από τη χάρη του Θεού) διά των (κακών) λογισμών, μαζί με αυτούς αποχωρούν. Μένει δε στον νου μόνο το είδωλο της αμαρτίας, για το οποίο λέει ο Κύριος: Όταν δείτε το βδέλυγμα της ερημώσεως να στέκεται σε τόπο άγιο, ο αναγινώσκων ας εννοήσει».

Και εξηγεί ο άγιος Μάξιμος: «Τόπος άγιος και ναός Θεού ο νους (νοερό της ψυχής) υπάρχει του ανθρώπου, μέσω του οποίου διά των εμπαθών λογισμών οι δαίμονες αφού ερήμωσαν (όλη) την ψυχή, έστησαν το είδωλο της αμαρτίας. Ότι δε και ιστορικώς ήδη αυτά

Αγία Μακρίνα († 19 Ιουλίου):

Η “μεγάλη” αδελφή στην αγιασμένη οικογένεια του Βασιλείου και της Εμμέλειας 



Αποτέλεσμα εικόνας για αγια μακρινα
Γιατί τά ἀδέλφια της, οἱ τόσο σπουδαῖοι ἄνδρες «καλοί καί μεγάλοι», ἀπέδωσαν σ’ ἐκείνη τόν τίτλο «μεγάλη»;… 

Ἡ οἰκογένειά της εὐσεβής καί ἐπιφανής. Πρωτότοκη ἡ Μακρίνα (327 μ.Χ.) και ὕστερα ἐννιά ἀδέλφια. Ἀνάμεσά τους τρεῖς ἐπίσκοποι: Βασίλειος ὁ Μέγας, Γρηγόριος Νύσσης, Πέτρος Σεβαστείας, μοναδικά μεγάλες μορφές τῆς Ἐκκλησίας μας.
Ἡ Μακρίνα φανερώνει ἀπό μικρό παιδί ἐντυπωσιακή ἱκανότητα νά μαθαίνει. Ἡ ὑπέροχη μητέρα της, ἡ Ἐμμέλεια, προτιμᾶ νά σπουδάσει ἡ Μακρίνα περισσότερο τή θεία σοφία, ἀλλά ὅλη ἡ μετέπειτα διαγωγή καί δράση τῆς Μακρίνας φανερώνει τή δυνατότητά της νά ἐπιχειρηματολογεῖ καί νά πείθει τούς τόσο ἔξοχα μορφωμένους καί ἱκανούς ἀδελφούς της. Διαθέτει καί ἐξαιρετική ὀμορφιά πού τήν καθιστᾶ περιζήτητη. Ὁ πατέρας της ἐπιλέγει τόν ἐκλεκτό νέο πού θεωρεῖ ἀντάξιό της. Ἀναπάντεχα ὁ Θεός τόν

Γιατί άραγε;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Μερτζάνη Νικολάου θεολόγου-ηλεκτρονικού (ΤΕ)

         
ΝΟΜΙΚΟΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ κ. ΚΑΛΑΝΤΖΗ ;


Παραμένει στη ίδια θέση ως γενικός γραμματέας θρησκευμάτων. Γιατί άραγε;

     Όταν ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος ΚΑΙΡΟΣ διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Μάθημα Θρησκευτικών και Δημόσιος Χώρος» το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 16:30-21:00 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης» ως βασικός ομιλητής ο κ. Καλαντζής Γ. μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

     «Το μάθημα των θρησκευτικών, αν έχει ένα λόγο ύπαρξης δεν  είναι να μας κάνει καλύτερους Χριστιανούς Ορθοδόξους. Αυτό το κάνει άλλος, το κάνει η μητέρα πρώτη και καλύτερη, ο παπάς, η Εκκλησία. Όχι το σχολείο όμως. Δουλειά του σχολείου, πρώτα και κύρια, είναι να μας δώσει τη δυνατότητα να γίνουμε δημοκρατικοί πολίτες, πολίτες  που μπορούν να καταλάβουν σε ποιο κόσμο ζούνε και να διαλεγόμαστε μαζί του. 
    Αν στον χώρο του σχολείου που είναι δημόσιος χώρος  η αντίληψη είναι πώς θα επιβάλλουμε ένα θρήσκευμα σε όλους……….. Η αντίληψη που λέει μένω στη δική μου αλήθεια και δεν διαλέγομαι με τον κόσμο, μας θέτει στο περιθώριο και της γειτονιάς μας και του κόσμου…..»
[1]

Ο κ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Όμως ο νόμος περί εκπαίδευσης 1566/85 σαφώς ορίζει ότι:

19 Ιουλίου, εορτή ανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ.

 


Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

Σχετικά με τα Λείψανα του Αγίου Σεραφείμ επικρατούν δύο απόψεις. Σύμφωνα με την πρώτη βρέθηκαν στο Μουσείο Αθεΐας της Αγίας Πετρουπόλεως (Ναός Παναγίας του Καζάν), μετά την κατάρρευση του Μαρξιστικού καθεστώτος (1989 μ.Χ.). Σύμφωνα με την δεύτερη, τα Λείψανα του Αγίου Σεραφείμ δεν κατασχέθηκαν ποτέ από τους Μπολσεβίκους, διότι είχαν κρυφτεί από πιστούς της Εκκλησίας των Κατακομβών. Ακόμη, μεταξύ των Κατακομβιτών πιστών κυκλοφορεί και προφητεία του Αγίου,