Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Εθελοντής πυροσβέστης και αθλητής τοποθέτησε το Σταυρό στη Μυτιλήνη:

 «Είναι το σύμβολο της θρησκείας μας και δεν μπορεί κανείς να το γκρεμίσει»


    Ο 38χρονος Λεωνίδας Βοριάς, κάτοικος Χίου, πήρε το πρώτο καράβι και μετέβη στη Μυτιλήνη όταν είδε τις εικόνες με τον γκρεμισμένο από τη θέση του σταυρό. “Εξοργίστηκα πάρα πολύ όταν είδα αυτές τις φωτογραφίες. Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, το σύμβολο της θρησκείας μας είναι ο Σταυρός και δεν μπορούν κάποιοι να πηγαίνουν και να το γκρεμίζουν. Συνεννοήθηκα με κάποια άλλα άτομα που γνώρισα στο facebook και τα οποία ζουν στη Μυτιλήνη και τους είπα ότι είμαι στη διάθεσή τους να βοηθήσω ώστε να ξαναστήσουμε το σταυρό. Πήρα το καράβι,

Ο Πειραιώς υπέρ του Μόσχας Κύριλλου και Ουκρανίας Ονούφριου

 Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, περί του Ουκρανικού ζητήματος


ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΝ Τῌ ΟΡΘΟΔΟΞῼ ΚΑΘΟΛΙΚῌ ΕΚΚΛΗΣΙᾼ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΣ
ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ  ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ;
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 18 Ὀκτωβρίου 2018

   Μέ ἀφορμή τήν ἐξέλιξη τοῦ Οὐκρανικοῦ λεγομένου ζητήματος τίθεται ἀναποδράστως τό ἀνωτέρω ἐρώτημα πρός διερεύνησι καί διασάφησι διότι ἀποτελεῖ τήν «λυδία λίθο» κατανοήσεως τοῦ προβλήματος ὅπως τίθεται σήμερον.

Αυτή η νέα βία χρεώνεται στους Οικουμενιστές και στον ηγέτη τους ...Βαρθολομαίο!

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ…MADE BY ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ!




      Όπως το είχαν προβλέψει πολλοί, μετά την σκανδαλώδη ανακοίνωση του Φαναρίου που αναγνώρισε την σχισματική αμερικανοκίνητη, (ο λεγόμενος «Πατριάρχης» της κάθε λίγο και λιγάκι επισκέπτεται την Ουάσιγκτον), άρχισαν οι συμπλοκές και οι διώξεις της κανονικής εκκλησίας προκαλώντας την έντονη οργή της Μόσχας που δεν αποκλείει ακόμα και στρατιωτική επέμβαση
Όπως αναφέρεται άγριες συμπλοκές έλαβαν χώρα στην Δυτική Ουκρανία καθώς ουνίτες και μέλη του ναζιστικού «Δεξιού Τομέα» επιτέθηκαν σε ορθόδοξη εκκλησία ξυλοκοπώντας πιστούς και τον ιερέα ενώ υπάρχουν απειλές για καταλήψεις ναών-μοναστηριών σε όλη την χώρα.
Αυτό ανάγκασε το Κρεμλίνο να βγάλει σκληρή ανακοίνωση στην

«Για γέλοια ή για κλάματα»; ___________________ --Οι Οικουμενιστές "απομονώνονται" κυρίως από τον ουρανό, και δυστυχώς ο λαός τους ακολουθεί με ευθύνη των αντι-Οικουμενιστών που δεν ομονοούν!


Γελάει ο κόσμος με τα επιχειρήματα του Φαναρίου περί απομόνωσης της Μόσχας 


Από την μια 150 εκατομμύρια πιστοί. Από την άλλη μια παρωχημένη οντότητα που κρατιέται αγωνιωδώς στο άρμα των ΗΠΑ για να παρατείνει την ύπαρξή της και που απέχει παρασάγγας από τον άλλοτε φάρο της παγκόσμιας Ορθοδοξίας.

Ποιος είναι λοιπόν ο απομονωμένος;
Από την μια μια εκκλησία που κατασκευάζει 3-5 ναούς καθημερινά και έχει γεμίσει ρωσικού τύπου τρούλους όλη την Ευρώπη, αλλά και από την Ασία μέχρι και την Λατινική Αμερική. Από την άλλη ένας φορέας που δεν μπορεί τόσα χρόνια ούτε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης να ανοίξει.

Ποιος είναι λοιπόν ο απομονωμένος;
Από την μια μια ισχυρή εκκλησία σε επίπεδο διπλωματίας, την οποία αν και δεν νοείται ως “πρώτη” ανάμεσα στους Ορθοδόξους η παγκόσμια χριστιανική αλλά και διαθρησκειακή κοινότητα

Άρχισε ο διωγμός κατά της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία!

«Δωράκι» στο Φανάρι η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα.

Ασφυκτικές πιέσεις σε κληρικούς να «αλλαξοπιστήσουν»


«Υπήρξαν μέχρι και απειλές θανάτου » !!!

Άρχισε επισήμως ο διωγμός της κανονικής ουκρανικής Εκκλησίας… Όπως αναμενόταν στην Verkhovna Rada (ουκρανικό κοινοβούλιο) πέρασε η πρόταση Ποροσένκο για παραχώρηση για συνεχή χρήση της Εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Το  νομοσχέδιο υποστήριξαν σήμερα Πέμπτη 237 βουλευτές.

Η εκκλησία του Άγιου Ανδρέα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια, μπαρόκ ρυθμού στην Ουκρανία.

Η εμπέδωση του Οικουμενισμού συνεχίζεται ...ομαλά!

 Ομιλητής σε Διεθνές Συνέδριο για την ειρήνη

ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας


Στο 32ο Διεθνές Συνέδριο για την υπεράσπιση της ειρήνης, υπό τον τίτλο «Bridges of Peace: Religions andCulture in Dialogue» που πραγματοποιήθηκε από 14-16 Οκτωβρίου 2018 στην Μπολόνια της Ιταλίας και διοργανώθηκε από την χριστιανική κοινότητα του Sant’Egidio και από την Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Μπολόνια συμμετείχε ως ομιλητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.
Στις εργασίες του Συνεδρίου οργανώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία 32 ξεχωριστά

Είπε Μοναχός:



 Οι άνθρωποι βλέπουν τις καλές πράξεις σας
και ο Θεός βλέπει επίσης γιατί το κάνατε!

Ένας επιστήμονας και καλλιτέχνης άγιος

Άγιος Λουκάς († 18 Οκτωβρίου)

Ένας επιστήμονας και καλλιτέχνης άγιος



Ap-Loukas-Theofanous-2010
Ο Λουκάς, ο μέγας ευαγγελιστής, καταγόταν από την Αντιόχεια τη Μεγάλη της Συρίας, ήταν ιατρός στο επάγ­γελμα και άριστος γνώστης της ζωγραφικής τέχνης.

Κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα της Ρώμης Τίτου Κλαυδίου (41-54 μ. Χ.) ο Λουκάς βρισκόταν στη Θήβα της Βοιωτίας και ασκούσε το ιατρικό επάγγελμα. Εκεί συνάν­τησε τον απόστολο Παύλο και, πιστεύσας στο Χριστό, εγκατέλειψε την πατρική του πλάνη, την ειδωλολατρία. Έτσι λοιπόν έπαυσε να ασχολείται με την ιατρική επιστήμη, θε­ραπεύοντας τα σώματα, και αφοσιώθηκε στο κήρυγμα του Ευαγγελίου, για να οδηγεί τις ψυχές στην οδό της σωτη­ρίας και της λυτρώσεως.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Ο πατριάρχης θέτει τα πολιτικά συμφέροντα πάνω από την πίστη (αν σε κάτι πιστεύει!).

Η ρήξη με τη Μόσχα και το αντάλλαγμα



Η Ελλάδα παρουσιάζει εικόνα προτεκτοράτου των ΗΠΑ στη μάχη τους με τη Ρωσία,
χωρίς να είναι σαφές τι θα κερδίσει
Από τον Γιάννη Κουριαννίδη*
Η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να αναγνωρίσει την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας δημιούργησε ήδη μία σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις με συνέπειες απρόβλεπτες όχι μόνο για την Ορθοδοξία, αλλά και για την πατρίδα μας.

Ήδη, το Πατριαρχείο Μόσχας ανακοίνωσε ότι διακόπτει πλέον την κοινωνία του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η αποδοχή διαλόγου με σχισματικούς και πρόσωπα στα οποία έχει επιβληθεί ανάθεμα από Εκκλησία άλλης δικαιοδοσίας, η επιβουλή σε ξένα κανονικά όρια, η προσπάθεια αποποίησης δικών της ιστορικών αποφάσεων και υποχρεώσεων, όλα αυτά θέτουν το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως έξω από τα όρια του κανονιστικού πεδίου και προς μεγάλη μας λύπη κάνει πλέον για εμάς αδύνατη την επαφή της ευχαριστίας με τους ιεράρχες, τους πνευματικούς και τους πιστούς». Παράλληλα, ο Πατριάρχης Σερβίας δήλωσε ότι η απόφαση του Βαρθολομαίου να «αναγνωρίσει μία σχισματική Εκκλησία και, ακόμα, να χορηγήσει Αυτοκεφαλία είναι κάτι πρωτάκουστο»!
Η απόφαση αυτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έως σήμερα στάση του, αφού στο παρελθόν είχε φτάσει στο σημείο να δηλώνει με επιστολή του προς το Πατριαρχείο της Μόσχας, το 1997, ότι «δεν θέλει να έχουν καμία εκκλησιαστική κοινωνία με τους σχισματικούς» της Ουκρανίας, στους οποίους σήμερα αναγνωρίζει Αυτοκεφαλία!
Είναι προφανές ότι η αλλαγή αυτή της στάσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου οφείλεται σε πολιτικούς λόγους και είναι αποτέλεσμα των ευρύτερων πιέσεων που ασκούνται από αμερικανικής πλευράς στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να απομονώσει τη ρωσική

Ανταρσία για τα Θρησκευτικά


Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης


Στις 20 Μαρτίου 2018 και στις 25 Απριλίου 2018 με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 660/2018 και 926/2018 ακυρώθηκαν οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για το νέο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών για το Δημοτικό και Γυμνάσιο (η πρώτη) και το Λύκειο (η δεύτερη) ως αντισυνταγματικά. Φέτος λοιπόν ξεκίνησε η σχολική χρονιά σε πολεμικό κλίμα μεταξύ δακάλων και Θεολόγων από την μία πλευρά και του υπουργείου από την άλλη.
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων με επιστολή της προς τα μέλη της