Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Η «συνταγή» του Αγίου Παϊσίου για τη σωτηρία μας

    Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος είχε μια «συνταγή» για τη σωτηρία, την οποία έδιδε προς όλους τους κοπιώντας και πεφορτισμένους. Ήταν απλή και σαφής
     Προέτρεπε ο Γέροντας Παΐσιος
«Αναζητήστε σανίδα σωτηρίας κοντά στο Θεό. -Περιορίστε τις υλικές ανάγκες σας, γιατί δημιουργούν τεράστια βάρη και άγχη.
-Μη ζηλεύετε ανθρώπους που έχουν χρήματα, ανέσεις, δόξα και ισχύ, αλλά εκείνους που ζουν με αρετή, λογική και ευσέβεια.
-Μη ζητάτε από τον Θεό πράγματα που στηρίζουν μόνο το σώμα σας, αλλά, κυρίως, ό,τι είναι καλό και ωφέλιμο για τη ψυχή σας.

Οι απάτες του Βαρθολομαίου (και όσων αμετανόητων Τελεβάντων τον υποστηρίζουν)!

Η εν Καρθαγένη Σύνοδος και τα όρια της παπικής εξουσίας (εξαιρετικό)


     Στην πρόσφατη επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος γράφει:  
«…καθ΄ ὅσον εἴπερ τις καί ἄλλος ἐγίγνωσκον κάλλιστα ὅτι οὐδείς ἀπολύτως κίνδυνος ὑπῆρχεν εἰς ‘μή τόν καπνώδη τύφον τοῦ κόσμου δόξωμεν εἰσάγειν τῇ Χριστοῦ Ἐκκλησίᾳ, ἥτις τό φῶς τῆς ἁπλότητος καί τῆς ταπεινοφροσύνης τήν ἡμέραν τοῖς τόν Θεόν ἰδεῖν ἐπιθυμοῦσι προσφέρει’».  
     Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εδώ κάνει αναφορά απευθείας από την επιστολή των Πατέρων της εν Καρθαγένη Συνόδου (που άρχισε το 419) προς τον Πάπα της Ρώμης. Η επιστολή συντάχθηκε στο τέλος της Συνόδου και επισυνάφθηκε στους Κανόνες Αυτής. Παραθέτοντας από αυτήν την επιστολή, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μας προσκαλεί να την εξετάσουμε συνολικά, καθώς και να ελέγξουμε τους Kανόνες της Συνόδου που παρήγαγαν αυτήν την επιστολή. Τί λέει λοιπόν η επιστολή – και τί απασχόλησε την Σύνοδο; 

Ο οικουμενισμός έχει πιάσει από το σβέρκο τους Ποιμένες!

Ο λαός του Θεού υποχρεούται να αγρυπνεί στα θέματα της Πίστεως


Ομιλία μακαριστού Γέροντος  π. Αθανασίου Μυτιληναίου   (1927 – 2006)


     Υπάρχει η παναίρεσις του οικουμενισμού η οποία έχει πιάσει από το σβέρκο Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους ανά τον κόσμον όλον. Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους ανά τον κόσμον όλον. Ξέρετε, κάποιος έρχεται από πίσω σου και σου πιάνει με το χέρι εδώ το σβέρκο. Ακινητοποιείσαι. Άμα πιάσεις τη γάτα από το σβέρκο και τη σηκώσεις, δεν μπορεί να σε δαγκώσει. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ακινητοποιείται.
     Έτσι λοιπόν ο διάβολος, η αίρεσις αυτή, η παναίρεσις αυτή του οικουμενισμού, αυτή τη στιγμή έχει πιάσει πολύ πολύ πολύ υψηλά κεφάλια και αρχίζει να κατεβαίνει προς τα κάτω, προς τον λαό.

Έγινε κι αυτό!


Σε Απόφασή του ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφέρει: "Επιτρέπουμε στον κ. Τζιχάτ Χαλήλ του Μπιλάλ, Τοποτηρητή της Μουφτείας Κομοτηνής,

την παράλληλη άσκηση διδακτικών καθηκόντων, ως συμβασιούχος διδάσκων του π.δ.407/80 με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ στην «Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών» του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τα καθήκοντα του Τοποτηρητή Μουφτή".