Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Μάθε το «μυστικό» της πνευματικής ζωής: να ελέγχεις τους λογισμούς σου



«Ο καλός “ραγολόγος” τρώγει τις ώριμες ρώγες των σταφυλιών και δεν πειράζει καθόλου τις άγουρες.
Παρόμοια ο καλόγνωμος και συνετός άνθρωπος, όσες αρετές βλέπει στους άλλους τις σημειώνει με επιμέλεια· ενώ ο ανόητος αναζητεί τα ελαττώματα και τις κατηγορίες» (λόγ. ι΄ 17).

Ακούς την επιτυχία του συνανθρώπου σου, ένα κατόρθωμά του, τις πολλές ή λίγες αρετές του. Και σπεύδεις αμέσως να βάλεις ερωτηματικό. Κι ακόμη: ψάχνεις να βρεις το ελάττωμά του. Αναζητείς δηλαδή το σκοτάδι εκεί που υπάρχει το φως. Κι αρχίζεις και χαίρεσαι, γιατί ψάχνοντας νομίζεις ότι βρήκες το μείον και το ελάττωμα. Νιώθεις καλά πια, γιατί το ύψος του κατορθώματος του άλλου έχασε τη λάμψη του. Η επιτυχία του λίγο αμαυρώθηκε. «Είπα κι εγώ. Σιγά μην είναι έτσι όπως τα λένε».

Άγιος Παΐσιος: "Δεν μπορεί να παραμείνει η Χάρις σε ανευλαβή άνθρωπο"!


Αριστείδης Π. Δασκαλάκης: «…το άγιον τοις κυσίν… τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων…»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

…Επιτρέπεται να διαθέτουμε απροϋπόθετα τον Mαργαρίτη είτε λόγω άγνοιας εἰτε εντελλόμενοι από «ορθόδοξο επίσκοπο» σε συνειδητούς μη μετανοούντες αμαρτωλούς, σε αιρετικούς και σε σχισματικούς;…


Αριστείδης Π. Δασκαλάκης: «…το άγιον τοις κυσίν… τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων…»

του Αριστείδη Δασκαλάκη 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

«Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν, μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς» (Ματθ. 7,6)
(Προσέχετε νά μή δώσετε τό ἅγιο μυστήριο τῆς πίστεως σέ ἀνθρώπους πού σάν σκυλιά ζοῦν ζωή ἀσεβή καί ἀναίσχυντη· οὔτε νά ρίξετε τά πολύτιμα μαργαριτάρια τῆς χριστιανικῆς πίστεως μπροστά σέ ἀνθρώπους πού σάν χοῖροι ζοῦν στό βόρβορο τῶν παθῶν. Ὑπάρχει μεγάλος κίνδυνος μήπως τά καταπατήσουν μέ τά πόδια τους καί στραφοῦν νά σᾶς κατασπαράξουν ἤ νά σᾶς βλάψουν μέ ὁποιονδήποτε τρόπο – Π. Τρεμπέλας).

Άνθρωποι που σαν σκυλιά, ζουν ζωή ασεβή κι αναίσχυντη και σαν χοίροι ζουν μέσα στο βούρκο των παθών. Βέβαια τα «ζωντανά» δεν έχουν επίγνωση των πράξεών τους και πράττουν αυτό που υπαγορεύει η φύση τους.

"Νύν εν παντί και πάντοτε και υπέρ πάντων ο αγών"!

 Ποινικοποίηση τοῦ δημόσιου λόγου ἤ ἄλλως τῶν φρονημάτων


Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος

«Για τους ανθρώπους που ποθούν την δύναμη, ή παρακμή είναι μέσον. Επιθυμούν ζωηρώς να νοσήσουν την ανθρωπότητα και να αντρέψουν τις έννοιες του Καλού και του Κακού, του Αληθούς και του Ψευδούς» Φρ. Νίτσε «ο Αντίχριστος»
Το μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί νομοτελειακά μία βραδυφλεγή βόμβα εις τα θεμέλια της πατρίδος, διότι αφενός μεν η ροή των μεταναστών καθίσταται ανεξέλεγκτη και αφετέρου, οι ίδιοι οι μετανάστες αποτελούν Δούρειο ίππο εξω-εθνικών συμφερόντων, διότι προοδευτικά θα εγκαθιδρύσουν μία πολύ-πολιτισμική κοινωνία.
Το πρόβλημα δεν είναι οι ίδιοι εξαθλιωμένοι οι άνθρωποι, αλλά οι ιθύνοντες νόες, οι οποίοι υποδαυλίζουν την κατάσταση αυτή, οι ηθικού αυτουργοί οι οποίοι χαράσσουν την πολιτική του διωγμού των Ελλήνων και την καθολική αντικατάσταση των πληθυσμών, εις την Ευρώπη αλλά προεχόντως και κυρίως εις την Πατρίδα μας.

Οι της Μητροπόλεως Πειραιώς επαναλαμβάνουν τα επιχειρήματα: Η Ένωση μετά των αιρετικών έγινε σε πρώτη φάση, επισημοποιείται τμηματικά (και καθώς οι αντιδράσεις και από τους ίδιους φιμώνονται) θα επιβληθεί σε όλους! --Και τότε ο λαός θα ...αντιδράσει!!!

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών.

Η μυστηριακή διακοινωνία με αιρετικούς σε επίπεδο λαϊκού οικουμενισμού


"Π.Π.": Ἄλλο ἕνα «ἀντι-Οἰκουμενιστικὸ χαρτοπολεμικὸ» κείμενο τῆς Μητροπόλεως Πειραιῶς.
Καὶ τὸ ἐρώτημα εἶναι: Πότε θὰ σταματήσει ὁ ἀναποτελεσματικὸς καὶ ὑποκριτικὸς «χαρτοπόλεμος» τῆς Μητροπόλεως Πειραιῶς; Πότε ὁ ἐπίσκοπος Πειραιῶς –ποὺ εἶναι εἰς τύπον Χριστοῦ– θὰ δώσει ἐντολὴ στοὺς ποιμένες (παρακινώντας ἔτσι καὶ ἄλλους Ἐπισκόπους) νὰ ἐνημερώνουν πρωτίστως γιὰ τὴν Παναίρεση τὸ ποίμνιο καὶ νὰ τὸ ἐξεγείρουν κατὰ τῶν Οἰκουμενιστῶν, ὥστε νὰ παύσουν ὅλοι κοιμώμενοι νὰ παρακολουθοῦν μοιρολατρικὰ τὰ γενόμενα; Πότε θὰ παύσουν νὰ διδάσκουν τὴν ἀντιχριστιανικὴ θέση ὅτι ἐμεῖς μποροῦμε νὰ μὴν ἐνεργοῦμε, ἀλλὰ νὰ περιμένουν τὴν ἐπέμβαση τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν ἀντίδραση τοῦ ἀποίμαντου ποιμνίου;
Δυστυχῶς ὅμως, οἱ «ἀντι-Οἰκουμενιστὲς» Ἐπίσκοποι καὶ τὰ περιβάλλοντά τους, ἀρνοῦνται νὰ ἀναλάβουν τὸ κόστος τῆς Ὁμολογίας. Ἀρνοῦνται νὰ δοῦν τὴν πραγματικότητα. Οὔτε αὐτοὶ βλέπουν ὅτι ὁ Οἰκουμενισμὸς –καὶ τὸ ἐπακόλουθο Οὐκρανικὸ σχίσμα– καταξεσχίζει τὸ σῶμα τοῦ Χριστοῦ, τὸ βυθίζει στὴν ἀπάθεια καὶ τὴν ἀδιαφορία, καὶ σὲ λίγο οἱ διαμαρτυρόμενοι θὰ εἶναι ἐλάχιστοι, οὔτε τὰ ἱστολόγια ἀσκοῦν τὸν ἐπιβεβλημένο ἔλεγχο· ἀντίθετα χαίρονται, προωθοῦν καὶ χειροκροτοῦν τὶς δηλώσεις τους ὡς …"ὁμολογιακές". Τὰ ἱστολόγια καὶ οἱ πιστοὶ περιμένουν τοὺς Ποιμένες νὰ κάνουν κάτι, καὶ οἱ Ποιμένες περιμένουν τὰ ἱστολόγια! Κι ὁ ἕνας περιμένει νὰ ἀρχίσει ὁ ἄλλος γιὰ νὰ γίνει τὸ αὐτονόητο, σ’ ἕνα περίεργο καὶ πρωτάκουστο στὸν χῶρο τῆς ἀντιστάσεως κατὰ τῆς Παναιρέσεως γαϊτανάκι!
Καὶ ὅπως φαίνεται, ὅταν τὸ κοινὸ ποτήριο θὰ ἐπιβληθεῖ ἐπίσημα σὲ ὅλους, θὰ βρεθοῦν ἀπὸ τοὺς «ἀντι-Οἰκουμενιστὲς» τύπου Πειραιῶς Σεραφεὶμ καὶ π. Παύλου Δημητρακόπουλου, ἄλλες δικαιολογίες καὶ εὐσεβοφανεῖς δηλώσεις, γιὰ νὰ συνεχίσουν τὸν «χαρτοπόλεμο» τῆς ὁμολογίας τους!

Η μυστηριακή διακοινωνία με αιρετικούς σε επίπεδο λαϊκού οικουμενισμού

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών.

Εν Πειραιεί τη 2α Δεκεμβρίου 2019

Η σύγχρονη λαίλαπα της παναιρέσεως του Οικουμενισμού προχωρεί καλπάζοντας και ισοπεδώνοντας τα πάντα στο πέρασμά της. Ο παγκόσμιος Οικουμενισμός σε θρησκευτικό επίπεδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και προχωρεί στην υλοποίηση των στόχων του, στη σύγκληση των θρησκειών και την πραγματοποίηση του οράματος της Πανθρησκείας.

Δυστυχώς η παναίρεση αυτή, η φοβερότερη και πλέον επικίνδυνη από όσες εμφανίστηκαν μέχρι σήμερα στη ζωή της Εκκλησίας μας, την οποία πολύ σοφά χαρακτήρισε ο αείμνηστος αρχιμ. π. Αθανάσιος Μυτιληναίος ως τον τελευταίο πρόδρομο του Αντιχρίστου, βρήκε νέα ώθηση, αντί καταδίκης, στη «Σύνοδο» της Κρήτης, (Ιούνιος 2016). Οι πρωτεργάτες του Οικουμενισμού μετά την συνοδική νομιμοποίηση της ιστορικής ονομασίας των ετεροδόξων ως «Εκκλησιών», προχωρούν τώρα ακάθεκτοι, με περισσότερο ζήλο και ενθουσιασμό, επικαλούμενοι «εν παντί καιρώ και τόπω» τις κακόδοξες αποφάσεις της, για να

Πώς θα ξέρουμε ότι ζούμε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού ή όχι;

Αυτή η ζωή είναι καιρός για μετάνοια - Όσιος Εφραίμ ο Σύρος

 

   Αδελφοί, αυτή η ζωή είναι καιρός για μετάνοια. Είναι λοιπόν μακάριος όποιος καθόλου δεν έπεσε στα δίχτυα του εχθρού. Αν πάλι κάποιος έτυχε να πέσει στα δίχτυα του, αλλά τα έσχισε και πετάχτηκε και έφυγε από αυτόν, στη διάρκεια της παρούσας ζωής, και τούτος είναι για εμένα μακάριος, γιατί ζώντας ακόμη με σώμα κατάφερε να ξεφύγει από τον πόλεμο, σαν το ψάρι που γλιτώνει από το δίχτυ.



    Το ψάρι που ζει μέσα στο νερό, αν πιαστεί στο δίχτυ, αλλά το σχίσει και φύγει γρήγορα στον βυθό, σώζεται· όταν όμως το ανεβάσουν στη στεριά, δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του. Έτσι και εμείς. 
      Όσο είμαστε σε αυτή τη ζωή, έχουμε πάρει την εξουσία και τη δύναμη από τον Θεό να σπάσουμε μόνοι μας τα δεσμά των θελημάτων του εχθρού και να πετάξουμε από επάνω μας το φορτίο των αμαρτιών με τη μετάνοια και να φτάσουμε σώοι στη βασιλεία των ουρανών. 

Το σχίσμα (μετά την Παναίρεση) επεκτείνεται!

  Καὶ οἱ Ὀρθόδοξοι ἀποδέχονται κι αὐτὸ μοιρολατρικά! Κάποιοι -λίγοι- συνεχίζουν τὸ "χαρτοπόλεμο", ρίχνοντας τὸ κέντρο βάρους ΟΧΙ στὴν ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ (ποὺ ἔφερε καὶ τὸ σχίσμα)  ἀλλὰ στὸ ΣΧΙΣΜΑ!!!
Σημεῖα τῶν καιρῶν!


Kοινώνησαν στο Άγιο Όρος οι σχισματικοί της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
   Οι εκπρόσωποι της ΟCU επισκέφτηκαν επίσης τη Μονή Σιμώνος Πέτρας, όπου «προσεύχονταν σε θείες λειτουργίες και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων του Χριστού»
Για την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα και τα οικουμενιστικά παιχνίδια συμπροσευχών με τους αιρετικούς του καθηγουμένου κ. Ελισαίου, έχουμε προειδοποιήσει τους φίλους του Αγίου Όρους που μας συμβουλεύονται. Φαίνεται όμως πως η Ουκρανική Κακοκεφαλία αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση ώστε να αποκαλυφθεί η άλωση της παναίρεσης του Οικουμενισμού στην Αθωνική Πολιτεία και να γίνει γνωστή σε όλους. Η Μονή Βατοπεδίου, η Μονή Παντοκράτορος, η Μονή Ξενοφώντος, η Σκήτη του Προφήτη Ηλία και άλλες, είναι μόνο μερικά δείγματα της κατάστασης. Ζήτημα πλέον είναι να βρεις Ορθοδοξία στο Άγιον Όρος! Ο ικανότερος Πατριάρχης στη διάβρωση της Πίστης τα κατάφερε! Έφερε την