Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Οικουμενιστικός Μιθριδατισμός!


Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στην Ημέρα Προσευχής στον Λευκό Οίκο παρουσία Τραμπ 

   Ἐπειδὴ ἡ ἐπανάληψη τέτοιων πράξεων μᾶς ἐθίζει καὶ δὲν συνειδητοποιοῦμε τὸ μέγεθος τοῦ πράγματος, γιὰ ὅσους δὲν καταλαβαίνουν (μὲ εὐθύνη τους πλέον) ὅτι ἀνήκουν σὲ μία νέα "ἐκκλησία", ἂς σκεφτοῦν: Μήπως ὁ Κύριος, ἢ κάποιος Ἅγιος, ἢ κάποιος εὐσεβὴς Ἐπίσκοπος θὰ ἐσκέπτετο νὰ παραστεῖ σὲ τέτοιες συμπροσευχές, στὶς ὁποῖες «ἀηδῶς» παρίστανται –μὲ τὴν ἀνοχή μας– οἱ σύγχρονοι Ἱεράρχες;


Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής Δημήτριος προσκληθείς από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συμμετείχε στην 66η Ετήσια Εθνική Ημέρα Προσευχής στον Λευκό Οίκο, που έγινε φέτος στον Κήπο των Ρόδων.

Φωτογραφία: GOA/Archdeacon Panteleimon Papadopoulos 


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος παρέστη την Πέμπτη σε θρησκευτικές, αλλά και πολιτικές εκδηλώσεις και ανακοινώσεις στον Λευκό Οίκο.
Συγκεκριμένα, προσκληθείς από τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Ντόναλντ Τραμπ συμμετείχε στην 66η ετήσια Εθνική Ημέρα Προσευχής. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι διαφόρων Θρησκευτικών Ομάδων και Κοινοτήτων από τις ΗΠΑ.
Η εκδήλωση έγινε στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου και στην οποία παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Μάικ Πενς, πολλά μέλη της κυβέρνησης Τραμπ και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος ήταν παρών και μάλιστα χειροκρότησε κατά την υπογραφή της Προεδρικής Εντολής με την οποία παρέχεται το δικαίωμα στις εκκλησίες και θρησκευτικές ομάδες να χρηματοδοτούν τους κομματικούς πολιτικούς υποψηφίους της αρεσκείας τους για τα διάφορα δημόσια αξιώματα. Η απόφαση αυτή ανατρέπει την πάγια θέση και πολιτική των ΗΠΑ που ίσχυε μέχρι τώρα για μη ανάμειξη των θρησκευτικών πραγμάτων με τα πολιτικά και κομματικά.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος μαζί με τους άλλους θρησκευτικούς εκπροσώπους, ήταν παρών στον Κήπο των Ρόδων και κατά την επινίκια ανακοίνωση της ψήφισης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, με ισχνή πλειοψηφία, της κατάργησης του νόμου Ομπάμα. Πρόκειται για τον γνωστό νόμο Obamacare, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ιδιαίτερα εμπερίστατων ασθενών ανθρώπων και αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
Στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει χαιρετισμό με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.
Φωτογραφία: GOA/Archdeacon Panteleimon Papadopoulos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.