Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Κυριακή ΣΤ΄ ΛΟΥΚΑ - Σταγιάτες - Συλλειτούργησαν ο π. Ευθύμιος με τον π. Σπυρίδωνα

   
         Σήμερα στὸ Μοναστηράκι Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Σταγιατῶν, συλλειτούργησε μὲ τὸν π. Εὐθύμιο, ὁ π. Σπυρίδων ἕνας ἀπὸ τοὺς ἀποτειχισμένους ἱερεῖς ἀπὸ τὰ Σφακιὰ τῆς Κρήτης. Στὸ τέλος μάλιστα μίλησε ἀπὸ καρδίας, ἀπευθύνοντας ἕνα χαιρετισμὸ στοὺς πιστούς.
     Εὐχόμαστε ὁ Κύριος νὰ τὸν ἐνδυναμώνει στὸν ἀγώνα ποὺ διεξάγει ὁλομόναχος ἐκεῖ στὴν Κρήτη μὲ τὴν συμπαράσταση τῆς πρεσβυτέρας του ἀναπαύοντας ταπεινὰ καὶ χαριτωμένα ψυχὲς πού, ἀρνούμενοι νὰ κοινωνοῦν ἀπὸ τοὺς Οἰκουμενιστές, δέχονται ἀπὸ τὰ χέρια του τὰ χαριτόβρυτα θεῖα Μυστήρια. 


16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/10/18, 11:36 μ.μ.

    Άξιοι πατέρες! Ο Θεός να σας δίνει δύναμη να στηρίζετε και οδηγείτε το ποίμνιο που βρίσκεται βορά στο στόμα των μισθωτων λυκοποιμενων. Ευγνωμονούμε τον παντοδύναμο Θεό που υπάρχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/10/18, 12:10 π.μ.

    Εύγε πάτερ Ευθυμιε Ευγε πάτερ Σπυρίδωνα .Πρεσβεύεται τη πίστη μας και δυναμώνουμε πολύ βλέποντας σας να συνλειτουργειται.Ολος ο ουρανός να είναι πάντα μαζί σας.Ιωαννης Δημητρουκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/10/18, 7:36 π.μ.

    Μας δώσατε μεγάλη χαρά πατέρες!Ο Θεός μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/10/18, 11:05 π.μ.

    Δόξα Σοι ο Θεός ημών δόξα Σοι. Ζει Κύριος ο Θεός και δεν μας έχει εγκαταλείψει ακόμη. Θα σωθούμε ακολουθώντας αγνούς, ταπεινούς λευίτες του Θεού, κουζουλούς, ίσως διά Χριστόν Σαλούς που θυσιάζουν τα πάντα για την αγάπη του Χριστού και διδάσκουν την ομολογία της πίστεως, τη μετάνοια και τη θυσία. Καλή δύναμη πατέρες, την ευχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σεβαστε Γεροντα Ευθυμιε και αξιε π.Σπυριδων μας χαροποιησατε τα μαλα!Δοξα τω Θεω.Να εισθε ευλογημενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/10/18, 1:18 μ.μ.

    Την ευχή σας Πατέρες!Ο Θεός είναι μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/10/18, 1:47 μ.μ.

    Δοξα στον Παντοδυναμο τριαδικο μας Θεο για την ευλογια της παρουσιας ενος τοσο αξιου αγωνιστη της εκκλησιας Του στην Κρητη μας !!Καλη δυναμη αγαπημενε και σεβαστε μας πατερα Σπυριδωνα !!Καλον αγωνα !!!Μεγαλη η χαρα μας για το συλλειτουργο με τον σεβαστο Γεροντα Ευθυμιο Τρικαμηνα !!Τις ευλογιες του !!!Petra Petraki (Γεωργια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/10/18, 1:54 μ.μ.

    Δοξα τω ΘΕΩ !!!! Επιτελους και μεις που ζουμε μακρια, εστω κι απο ενα βιντεακι , να δουμε δυο αξιους και ομολογητες ιερεις..Ο ΘΕΟΣ να σας εχει καλα αγιοι πατερες ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/10/18, 5:42 μ.μ.

    Στον ευσεβεστατο και σταυραετο της Κρητης πατερ Σπυριδωνα Δαμανακη του ευχομεθα μακροθυμια και ναναι ευλογημενη η οικογενεια που τον αναθρεψε και μας τον χαρισε με τοσο πλουσια ιδανικα στην ψυχη του.Οπως επισης και στον πατερα Ευθυμιο Τρικαμηνα τον μαρτυρικον αυτον ιερομοναχον Ο Παναγαθος Θεος να τους στηριζει σε ολη τους τη βοιωτη για να αντλουμαι κι εμεις δυναμη ελπιδος στο μαρτυρικο μας αγωνα.Εδω βλεπουμαι το μεγαλειο της Ορθοδοξιας στην απλοτητα των μαρτυρικων αυτων ιερεων.Η Κατακομβη Ποσειδωνιας Κορινθου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/10/18, 7:34 μ.μ.

    παπα-Σπύρο. Να ξέρεις ότι τώρα οι επιθέσεις εναντίον σου από πολλούς θα ενταθούν. Καλό κουράγιο. Αλλά ξέρεις, μείζων ο εν υμίν ή ο εν τω κόσμω!
    Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/10/18, 7:56 π.μ.

    Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι!Τριάς Αγία δόξα Σοι!Σε ευχαριστούμε για όλα Θεέ μου!Η χάρις του Θεού μας μαζί σας τίμιοι πατέρες!Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών δόξα Σοι ένεκεν πάντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/10/18, 9:05 π.μ.

    Η σύναξη ορθοδόξων κρητών δεν γνωρίζει για το γεγονός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/10/18, 3:11 μ.μ.

    Γνωρίζει αλλά αφού προβάλλεται άλλος εκτός του "γέροντα" τους δεν αναρτούν τίποτα.Για αυτούς ο Χριστός έχει άλλο όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/10/18, 7:43 π.μ.

      Με αυτήν την συμπεριφορά η αξιοπιστία τους στην ενημέρωση του κόσμου πέφτει κατακόρυφα στο μηδέν.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος24/10/18, 3:30 μ.μ.

    Είναι επιεικώς ασχήμια (αν όχι μικροπρέπεια και κακία)το να ονομάζονται σύναξη ορθοδόξων ΚΡΗΤΩΝ και να μην τιμούν τον κρητικό και ηρωικότατο πατήρ Σπυρίδωνα Δαμανάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος24/10/18, 6:46 μ.μ.

    Π.Σπυρίδωνα και Π.Ευθύμιε δοξάζουμε τον Θεό για το ήθος, την αγωνιστικότητα, το Ορθόδοξο φρόνημά σας και την θυσιαστική αγάπη σας! Στα πρόσωπά σας βλέπουμε την αληθινή αγιοπατερική έκφραση της Αποτείχισης!

    Α.Να.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.