Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Σήκωσαν μαύρες σημαίες στο Άγιο Όρος για τον ανεπιθύμητο Τσίπρα που γράφουν: «Έξω οι Αντίχριστοι»



Σήκωσαν μαύρες σημαίες στο Άγιο Όρος για τον ανεπιθύμητο Τσίπρα που γράφουν: «Έξω οι Αντίχριστοι»

Μαύρες σημαίες που αναγράφουν »Έξω οι Αντίχριστοι από το Άγιον Όρος» κυματίζουν από την Τρίτη στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Ο λόγος για μια ενέργεια της Μονής η οποία έχει σχέση με την ακυρωθείσα από τους Αγιορείτες επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο Περιβόλι της Παναγίας.


Όπως είναι γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Παντοκράτορος μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, όμως σε ψηφοφορία τους η πλειοψηφία των αντιπροσώπων των μονών ακύρωσε την επίσκεψη. Για το θέμα αναφέρθηκε δημόσια με επιστολή του και ο αντιπρόσωπος της Ι.Μ. Ξηροποτάμου Ιερομόναχος Παύλος, που στην τοποθέτησή του στη σύναξη υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ζητήσουν από τον κ. Τσίπρα να μην πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Γέροντας Γρηγόριος είχε ταχθεί ανοιχτά εναντίον της επίσκεψης αυτής καλώντας τους Αγιορείτες Πατέρες να αντισταθούν.

    Πριν από λίγη ώρα ο Καθηγούμενος Γρηγόριος έδωσε στη δημοσιότητα νέο άρθρο του παρέμβαση στο οποίο αναγράφει για την προχθεσινή ψηφοφορία: "Δόθηκε ἡ μάχη καὶ φάνηκε ἡ φτώχεια καὶ ἡ ἀνεπάρκεια τῶν πολλὰ κατεχόντων. Νίκησε ὁ σταυρός, νίκησε ἡ ἔφορος τοῦ τόπου, ἡ Παναγία, νίκησαν οἱ προσευχὲς τῶν μικροσχήμων μοναχῶν καὶ δὲν διεπέρασε τοῦ Ὄρους τὶς ἀτραποὺς ὁ μεγαλύτερος σατράπης τῶν τελευταίων χρόνων. Μᾶς ἔμεινε ὅμως ἡ λύπη στὶς καρδιές μας ὅτι τὰ εὔπορα μοναστήρια τὰ προδίδουν ὅλα, γιὰ νὰ κερδίσουνε τὴν εὔνοια τῶν κρατούντων, ὅποιοι καὶ νὰ εἶναι αὐτοί".

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/2/19, 9:25 μ.μ.

    Α Ι Σ Χ Ο Σ
    Αίσχος στους Αγ(ρ)ιορείτες!
    Πολιτική άποψη έχουν αλλά Χριστιανική Ορθόδοξη Ο Χ Ι. . .
    Εδώ καταντήσαμε...

    Αν ο Τσίπρας είναι αντίΧριστος, οι ρασοφόροι που μνημονεύουν τον βαρθολομαίο τι είναι;;
    Εγώ τους προαποκαλώ όμοιους με τους τυμπανιαίους που είχαν συλλειτουργήσει ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ.

    Α Ί Σ Χ Ο Σ .
    Έχετε ξεφτιλίσει το τιμημένο ράσο.

    Ουυυυυυυυσστττ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα μόνο εναντίων των κακων κομμουνιστών και του κινδύνου τους επιτρέπεται να αντιδρούν οι άνθρωποι της κρατικης εκκλησιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/2/19, 12:45 π.μ.

    Αναρωτηθήκατε αν είναι αναπαραγωγή παλαιάς είδησης;
    Το άρθρο αναφέρει ηγούμενο Γρηγόριο. Σήμερα ο ηγούμενος Γρηγόριος έχει φύγει από τον κόσμο και άλλος είναι ηγούμενος που αν δεν κάνω λάθος φέρει διαφορετικό όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/2/19, 1:56 π.μ.

    ΟΙ ΆΘΕΟΙ ( τρίτος βαθμος ΑΘΕΙΑΣ κατά ΑΓ. ΓΡΗΓ. ΠΑΛΑΜΆ) καταγγέλλουν τον ΑΘΕΟ ΤΣΙΠΡΑ για πνεύμα αντιχριστου...Ω τι αντίφαση ΚΎΡΙΕ... Όταν παίρνανε 1 .250.000 επιχορήγηση (και δεν μιλάμε για τα ΕΣΠΑ, κρυφά κονδύλια, δωρεες από Ρώσους ολιγαρχες, ελληνες υποδικους ναρκεμπορους κλπ κλπ) τότε ήταν ΠΆΛΙ ΑΘΕΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ?? Κι αν ναι, γιατί τα πήρατε απο έναν διωκτη της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ πατέρες μου?? Και γιατί απαλλαχτηκατε από τον ΕΝΦΙΑ με υπουργική απόφαση των ΑΘΕΩΝ?? Δεν έχουν τα ταμεία των μονών να πληρώσουν?? Ευεργετηθηκατε σκανδαλώδως αγαπητοί μου. Ο ΘΕΟΣ και η ΕΦΟΡΟΣ του ΑΘΩ, δεν έχουν τη δύναμη να συντηρησουν τα μοναστήρια και πρέπει να εκταμιευσετε τα κονδύλια του Ροκφέλερ για να τα συντηρήσει η Ν
    ΤΆΞΗ ω αγιορειτες????? Δεν ξέρατε πως ο διάβολος πάντα ζητάει ανταλλάγματα αγαπητοί και το ξέρω εγώ ο τελευταίος των όλων??? Λοιπόν. Όσες σημαίες και να υψωσετε, όσο και να φωνάζετε, όσο και να ψευτοαντιδρατε, όσο και να ψευτοδιαμαρτυρεστε, όσο και να γράφετε, στην άμμο χτίζετε.. Ματαιοπονειτε.. Πουλήσατε το ΧΡΙΣΤΟ, βάζετε μετάνοιες στον αρχιαιρεσιαρχη, συνιστάτε ηρεμία και ψευδουπακοη στους ευλαβεις βλαμμε ους, απολαμβάνετε παπικου πρωτειου όπου και να εμφανίζεστε εκμεταλλευομενοι τον γεροντισμο ως άλλοι ορθόδοξοι γκουρού, και νομίζετε ότι έτσι επιτελειτε το ιερατικο σας καθήκον. Αμ δε . Γελαστή κατε ανακολουθοι καλόγεροι της βολεψιας...Είστε εξαρτημένοι μέσω της φιλαργυριας σας και της ιδιοτέλειας σας από τον ΑΘΕΟ που αφοριζετε . Κι αυτός το ξερει και δεν ανησυχεί καθόλου .. Σας βεβαιώ.. Και ξέρετε γιατί?? Διότι έχετε το ίδιο αφεντικό.. Τον Β Ο Θ Ρ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο... Τον είδατε πως τον κυτταζε στην Τουρκία κατά την τελευταία του επίσκεψη?? Ακριβώς, μα ακριβώς όπως κι εσείς όταν τον βλέπετε και του βάζετε ΜΕΤΆΝΟΙΑ.. Συνεπώς ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΘΌΛΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΘΕΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΣΑΝΑΔΕΣ... Είστε το ίδιο... Αίσχος σας υποκριτές ανακολουθοι των ΑΓΊΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ... Πραγματικά αίσχος σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε εσείς πάτε καλά σήμερα ηγούμενος της Δοχειαρίου είναι ο αμφιλοχιος αυτη η είδηση που μας πλασάρεται είναι πριν 2 χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.