Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Σε λίγο δεν θα υπάρχει επίσημη συνάντηση, στην οποία να μην υπάρχουν αιρετικοί!

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟ ANDRE VINGT-TROIS


timthumb.jpg
Με τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Παρισίων Καρδινάλιο André Armand Vingt-Trois είχε συνάντηση στη Γαλλική πρωτεύουσα, στις 5 Δεκεμβρίου 2016, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος.

Επίσης παρέστησαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Αρχιεπίσκοπος Σολνετσνογκόρσκ κ. Σέργιος, Προϊστάμενος της Διοικητικής Γραμματείας του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Επίσκοπος Χερσώνος κ. Νέστωφ και ο Επίσκοπος Μπογκορόντσκ κ. Αντώνιος, Προϊστάμενος της Διευθύνσεως του Πατριαρχείου Μόσχας επί Ιδρυμάτων Εξωτερικού.
Ο Καρδινάλιος André Vingt-Trois καλωσόρισε θερμώς τον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλος και του ευχήθηκε για τα εγκαίνια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος, τα οποία τέλεσε ο Ρώσος Προκαθήμενος την παραμονή στην προκυμαία Μπρανλί Παρισίων. Σύμφωνα με τον Ρωμαιοκαθολικό Ιεράρχη, τούτο αποτελεί δείγμα αγαθών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Γαλλίας, ενώ ο Ναός είναι σύμβολο αυτών των σχέσεων.
Από την πλευρά του ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε τον Καρδινάλιο για την υποστήριξη της κατασκευής του Ναού.
Ακόμη συζητήθηκε πρόβλημα παραμερίσματος των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών από τη σύγχρονη Ευρώπη. Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Καρδινάλιο André Vingt-Trois για τη θέση, την οποία ακολουθεί η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Γαλλία επί του θέματος των ομοφυλοφιλικών ενώσεων. Όπως τυγχάνει γνωστό οι Ρωμαιοκαθολικοί Γάλλοι τάχθηκαν δυναμικά κατά της υιοθετήσεως του νόμου, διά του οποίου όχι μόνο αποδόθηκε η νομική υπόσταση στις αυτού του είδους ενώσεις, αλλά και χορηγήθηκε σε αυτές το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών.
Εκφράζοντας την αλληλεγγύη προς τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Γαλλίας επί του θέματος ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε: «Είδαμε το πρόσωπο της Ρωμαιοκαθολικής Γαλλίας στα συλλαλητήρια κατά του ψηφίσματος νόμου για την υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.