Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Γιατί δεν καταδικάζετε τούς Οικουμενιστές Επισκόπους; Τι είναι ανώτερο, η προσευχή ή η ομολογία;

Ἡ εὐθύνη τῶν Ἡγουµένων


Αποτέλεσμα εικόνας για αγιο οροσ

Ἡ εὐθύνη τῶν Ἡγουµένων
Ανοιχτή επιστολή

Προς τους αγιώτατους Ηγουμένους και τους τιμιότατους και λίαν αγαπητούς Πατέρες και αδελφούς Αγιορείτες μοναχούς.


Αγιώτατοι Ηγούμενοι· τιμιότατοι πατέρες και αδελφοί Αγιορείτες, ευλογείτε! Σας ευχαριστούμε, άγιοι Πατέρες, για τις προσευχές σας, σας ευχαριστούμε για τα δάκρυά σας, τον πόνο σας και την άφταστη αγάπη σας, σας ευχαριστούμε που υπάρχετε, ώστε να έχει ο Κύριος και Θεός μας αιτία να διατηρεί τον μάταιο τούτο κόσμο, έτσι ώστε να έχουμε και εμείς, οι ανάξιοι, ελπίδα σωτηρίας.
Συγχωρέστε με, άγιοι Πατέρες, για την παρέμβασή μου, νιώθω όμως το χρέος, ως μέλος της Μίας και Μοναδικής Αληθινής

ΤΟ ΧΙΤΖΑΜΠ ΚΑΙ Η ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ

ΠΩΣ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΒΙΑΖΕΙ… ΤΟ ΧΙΤΖΑΜΠ ΚΑΙ Η ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ




Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Αφορμή της παρουσίασης αυτού του περιστατικού αποτελεί το γεγονός του βιασμού της άτυχης φοιτήτριας που έλαβε μέρος στη Θεσσαλονίκη η οποία δυστυχώς δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που υπέστη αυτές τις φρικτές ενέργειες.
Σε αυτήν την ιστορία βλέπουμε με φρικτό τρόπο πως

Προς «αντι-Οικουμενιστές» και Πατέρες της «Σύναξης Γατζέας»:


                                                                                                                      Π.Σ.

Οι Θεολόγοι καθηγητές αρνούνται την εκτέλεση των αντισυνταγματικών Υπουργικών Αποφάσεων Φίλη!


Οι Θεολόγοι των Τρικάλων αντιδρούν σε προσπάθειες εκφοβισμού των εκπαιδευτικών για την επιβολή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΙΚΑΛΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ           ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ                  Τηλ. 24310 26549email: theologoitrikkis@gmail.com
Τρίκαλα 6 Οκτωβρίου 2016
Αριθ. Πρωτ.2
 Δελτίο  τύπου
  Το Παράρτημα Τρικάλων της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ) μετά την αποχώρηση των εκπαιδευτικών σήμερα 6-10-2016 σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την επιχειρούμενη ενημέρωση για την επιβολή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών

Το αναπόφευκτο του ηθικού νόμου



Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς


Ου φονεύσεις. Ου μοιχεύσεις.
Εξαιτίας της καταπάτησης από το βασιλιά Δαυίδ των δύο εντολών του Θεού, της έκτης και της έβδομης, θα συμβούν φοβερά γεγονότα στον οίκο του. Πριν απ’ όλα πεθαίνει ένα του παιδί, για τη ζωή του οποίου μάταια παρακαλούσε τον προσβεβλημένο Θεό ένας του γιός σύναψε ερωτική σχέση με την κόρη του, την αδελφή του. Ένας άλλος γιος του σκότωσε τον αδελφό του. Επίσης ο Αβεσσαλώμ, ο πιο αγαπημένος του γιος, εξεγείρεται εναντίον του πατέρα του και μαίνεται πόλεμος μεταξύ πατέρα και γιου, μέχρι που ο γιος σκοτώνεται. Πολλοί από τους άρχοντες πρόδωσαν το Δαυίδ. Πολλά πάθη υπέμεινε ο Δαυίδ και πολλά δάκρυα
μετανοίας έχυσε, μέχρι ο Θεός να τον συγχωρέσει για τα αμαρτήματά του και να του δωρίσει και πάλι έλεος και δόξα.


Τη μετριοφροσύνη ο Θεός την ανταμοίβει.
Ο διάδοχος του Δαυίδ, ο βασιλιάς Σολομών, ζητά από το Θεό μόνον τη σοφία, για να μπορέσει μέσω της σοφίας να κατευθύνει το λαό. Ο Θεός εμφανίζεται και του λέει πως θα του δώσει αυτό που ζητά και πολύ περισσότερα. «Και α ουκ ητήσω, δέδωκά σοι, και πλούτον και δόξαν, ως ου γέγονεν ανήρ όμοιός σοι εν βασιλεύσι» (3 Βς. Γ΄,13).
Και πράγματι έτσι έγινε. Επί μακρώ βασίλευσε ο Σολομών εν ειρήνη και αφθονία. Και υπήρξε παρασάγγας σοφότερος, πλουσιότερος και ενδοξότερος απ’ όλους τους άρχοντες της εποχής του.

Το αμάρτημα της ειδωλολατρίας, δηλαδή η καταπάτηση της δεύτερης εντολής του Δεκαλόγου, δεν ήθελε ο Θεός να συγχωρέσει ούτε στον αγαπημένο Του βασιλιά Σολομώντα. Στα γεράματά του

Πολύ σημαντική εκδήλωση στη Μυτιλήνη, για το μάθημα των Θρησκευτικών - Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΙΗΜΕΡΙΔΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, η Ένωση Θεολόγων Λέσβου και το Εργαστήριο Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση πολλών γονέων και συμπολιτών μας, για αντίδραση πάνω στην κλιμακούμενη αποδόμηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, σας προσκαλούν στην Ημιημερίδα που διοργανώνουν με θέμα:

Εκκλησία – Πολιτεία και το μάθημα των Θρησκευτικών:
Προσέγγιση στην ορθόδοξη παράδοση
ή κατήχηση των μαθητών στην πολυθεΐα;

Η Ημιημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς και

Αλήθειες που καίνε! Οι νέες "συμπληγάδες" για την Ορθοδοξία;

 Φίλης & Οικουμενικός:

Οι νέες
"συμπληγάδες"
για την
Ορθοδοξία


Κοσμίδης Ελευθέριος, φυσικός - contributor columnist

Το τεράστιο πρόβλημα που σηματοδοτεί η αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών και η ευθύνη των Αρχιερέων σε 150 λέξεις: 

    Η επίσημη Εκκλησία δεν μπορεί να υπερασπίσει τη μόνη Ορθόδοξη θέση πως δηλαδή: “Δεν αποδεχόμαστε την αλλαγή των Θρησκευτικών από κατηχητικό σε θρησκειολογικό, γιατί έτσι θα νομιμοποιούσαμε τη διδασκαλία μιας αιρέσεως στους μαθητές και μάλιστα της παναιρέσεως του θρησκευτικού συγκρητισμού της νέας εποχής, που ονομάζεται ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ”. 
     Γιατί δεν μπορεί να το πράξει αυτό; Γιατί η υψηλότερη κεφαλή της, ο ίδιος ο οικουμενικός πατριάρχης, είναι ο πρώτος που ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΙΡΕΣΙΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό, προσπαθεί και συνοδικώς να τον νομιμοποιήσει, όπως καταγγέλλεται από πάρα πολλούς καθηγητές, θεολόγους, ιερείς, μοναχούς και λαϊκούς. 
    Θα αποκαλυφθεί λίαν συντόμως πως η σιωπή της επίσημης Εκκλησίας στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, θα είναι η ταφόπλακα των μητροπολιτικών αντιαιρετικών γραφείων. Κάθε κήρυγμα για αιρέσεις, πόσο μάλλον για την παναίρεση του οικουμενισμού, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί “ρητορική μίσους” να διώκεται ποινικώς και τότε θα γίνουμε μάρτυρες του χειρότερου διωγμού κατά της Ορθοδοξίας.