Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: «Οι Σύγχρονοι Κληρικοί είναι Προδότες της Πίστεως»!

 
      Απόσπασμα από την 22η ομιλία στο Δευτερονόμιον του μακαριστού πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 2/11/81. Το συγκεκριμένο αυτό απόσπασμα ξεκινά από το 46΄ έως το 53΄ λεπτό της ανωτέρω ομιλίας.

Τα μαγικά του "Πρώτου": Πώς ο αιρεσιάρχης Βαρθολομαίος μεταμόρφωσε 2 σχισματικές Εκκλησίες σε μία "ορθόδοξη", και την Ορθόδοξη σε σχισματική!!!

Fake News
και μάθημα αριθμητικής για αρχαρίους…

Διαβάστε μια ωραιότατη ανάλυση για να μη σας πιάνουν «κότσο» το κάθε Πατριαρχικό παπαγαλάκι …και είναι πολλά!

 Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε χθες σε Ουκρανούς δημοσιογράφους ότι «η διάσπαση των Ορθοδόξων πιστών στην Ουκρανία σε τρεις οντότητες αποτελούσε μια βαθιά πληγή στο σώμα ολόκληρης της Ορθοδόξου Εκκλησίας.» και ότι «δεν υπάρχουν πλέον σχίσματα στην Ουκρανία, επειδή όλοι οι πιστοί έχουν αποκατασταθεί σε κοινωνία με την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.»
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν (όπως θα ανέμενε κανείς) στον απόηχο του ξεσπάσματος του Φιλάρετου, ο οποίος σήκωσε άγριο μπαϊράκι και αρνείται να συμμορφωθεί με τους όρους του «Τόμου αυτοκεφαλίας».

Πριν την εισπήδηση του πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία η κατάσταση ήταν η εξής:


1) Κανονική Εκκλησία: Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατρ. Μόσχας (UOC), Μητροπολίτης Ονούφριος

2) Σχισματική ομάδα Φιλάρετου : Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατρ. Κιέβου (UOC-KP), «Πατριάρχης» Φιλάρετος!

3) Σχισματική ομάδα Μακάριου: Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία (UAOC), «Μητροπολίτης» Μακάριος!

Μετά την εισπήδηση και το «ενωτικό συμβούλιο» έγινε μία απλοϊκή ανακατασκευή των δύο σχισματικών ομάδων σε μία, στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (OCU) με ηγέτη τον «Μητροπολίτη» Επιφάνιο. Η κανονική Εκκλησία ΔΕΝ συμμετείχε στο «ενωτικό συμβούλιο», συμμετείχαν μόνο οι δύο σχισματικές ομάδες. Οι δύο αποστάτες, Συμεών και Αλέξανδρος,

Ο ι. Χρυσόστομος γιά τή θεραπεία του εκ γενετής τυφλού


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ: Ιω. 19, 1-38

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ

[Υπομνηματισμός των χωρίων Ιω.9,6-10]

   «Τατα επν πτυσε χαμα κα ποίησε πηλν κ το πτύσματος, κα πέχρισε τν πηλν π τος φθαλμος το τυφλο κα επεν ατ· παγε νίψαι ες τν κολυμβήθραν το Σιλωάμ, ρμηνεύεται πεσταλμένος. πλθεν ον κα νίψατο, κα λθε βλέπων(:Και αφού είπε αυτά, έφτυσε κάτω και έκανε πηλό, και έχρισε με αυτόν τα μάτια του τυφλού. Και δοκιμάζοντας την πίστη του τυφλού, τού είπε: ‘’Πήγαινε, νίψου στη στέρνα του Σιλωάμ, όνομα εβραϊκό που μεταφράζεται «απεσταλμένος»’’. Ύστερα λοιπόν από την εντολή αυτή του Ιησού πήγε ο τυφλός εκεί και νίφτηκε, και ήλθε στο σπίτι του με μάτια υγιή)» [Ιω. 9,6-7].
    Εκείνοι οι οποίοι πρόκειται να συναποκομίσουν κάποια ωφέλεια από όσα αναγιγνώσκονται, ούτε το ελάχιστο από όσα λέγονται δεν πρέπει να αντιπαρέρχονται· διότι λάβαμε εντολή να ερευνούμε τις Γραφές για τον λόγο αυτό, διότι τα πολλά θεωρούνται (αν και βεβαίως αμέσως φαίνονται ότι είναι ευκολονόητα) ότι κρύπτουν στο βάθος σπουδαία νοήματα. Πρόσεχε λοιπόν ποιο είναι το νόημα και του παρόντος χωρίου. «Τατα επών (:και αφού είπε αυτά)», λέγει ο Ευαγγελιστής, «πτυσε χαμαί (:έφτυσε κάτω)» [Ιω. 9,6]. Ποια είναι αυτά, τα οποία είπε; Τα «να φανερωθ τ ργα το Θεο ν ατῷ (:γεννήθηκε αυτός ο άνθρωπος τυφλός για να φανερωθούν με την υπερφυσική

Οι περί τους π. Θ. Ζήση-Ν. Μανώλη, που -δυστυχώς- απορρίπτουν το "ο κοινωνών ακοινωνήτω" για την αίρεση, το επικαλούνται ΟΡΘΟΤΑΤΑ βέβαια, αλλά και ανερυθρίαστα για το σχίσμα!



Άσπρο Μαύρο:

 Το σχίσμα Μόσχας – Φαναρίου στο Ουκρανικό γίνεται επικίνδυνο


Το σχίσμα Μόσχας – Φαναρίου στο Ουκρανικό γίνεται επικίνδυνο για όσους κοινωνούν με τους ακοινώνητους

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Θα παραθέσουμε με χρονολογική σειρά την εξέλιξη των γεγονότων τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου.  


24/5/2019 Πραγματοποιήθηκε η σύνοδος της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία και εξέλεξε τον “πρώτο Έλληνα Επίσκοπο” στη χώρα.

27/5/2019 “Χαρές και πανηγύρια” του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως
“Στη Χειροτονία του νέου Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, της Εκκλησίας της Ουκρανίας, παρευρέθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, συλλειτουργών μετά του

Συνεχίζει να εξωραΐζει το σχίσμα που δημιούργησε με "ωραία" ψέματα! --Κι όποιους καταφέρει να παραπλανήσει!


ecumenic patriarxis
    Για την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγήσει καθεστώς Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος σήμερα, Παρασκευή, 31 Μαϊου, στο Φανάρι, δημοσιογράφους από την Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως παρέστη και ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ.
Στην ομιλία του, που έγινε στην αγγλική γλώσσα, ο Παναγιώτατος σημείωσε ότι η διάσπαση των Ορθοδόξων πιστών στην Ουκρανία σε τρεις οντότητες αποτελούσε μια βαθιά πληγή στο σώμα ολόκληρης της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Βουβοί και ανύπαρκτοι πλέον ως ορθόδοξοι -Ποιμένες και πιστοί- παρακολουθούν την εδραίωση της Παναιρέσεως!




Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Ρουμανία – Συνάντηση με Πατριάρχη Δανιήλ


ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τριήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στην Ρουμανία ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αφίχθη σήμερα στο Βουκουρέστι όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Τιργοβιστίου Νήφων.

Πολυκέφαλη Λερναία Ύδρα! --Τι λένε οι "συνάδελφοι" του Φθιώτιδος; Τι λέει ο εκλεκτός του "Σωτήρος" στη Λαμία; Δυστυχώς σιωπηρά τα αποδέχονται όλα! Την Παναίρεση, τους σχισματικούς...!!!

Ο νέος Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος στον Φθιώτιδος Νικόλαο!


Μᾶς ἐστάλη
    Τί να πούμε για τον από την  Τήνο κ. Νικόλαο Πρωτόπαπα Φθιώτιδος τον φερόμενο ως πνευματικό πατέρα  του   Ιερωνύμου  Νικολόπουλου Λαρίσης στον οποίο και χειροτονήθηκε και τελικά τον ενθρόνισε  ….στην Λάρισα
    Τελικά έχουμε να κάνουμε με πολυκέφαλη  Λερναία Ύδρα… πολλαπλασιαζομένη.
   Εσμικρίνθη η πένα μας και εβραχνίασε ο λάρυξ μας…
      Οι χριστιανοί τελικά τί κάνουμε;;;
      Συγνώμη αν ενόχλησα.                              Λαρισαίος
                                         

Ο νέος Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος στον Σεβασμιώτατο


   Επίσκεψη από τον νεοεκλεγέντα Επίσκοπο της Ουκρανικής Εκκλησίας, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ολβίας κ. Επιφάνιο, εδέχθη το πρωί της Παρασκευής 31 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, στο Γραφείο του στις Εγκαταστάσεις του Πνευματικού -Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.