Στον προσφάτως εγκαινιασμένο περικαλλή Ναό με την συμμετοχή πολλών ιερέων από την περιφέρεια της Λαμίας και εκατοντάδων πιστών την παραμονή της Εορτής 16 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός.
Την διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης.
Την κυριώνυμο ημέρα 17 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναλύσας την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας εκάλεσε όλους τους πιστούς να ομολογούν στην ζωή τους το Χριστό, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Απαραίτητο στοιχείο του χριστιανού είναι η ομολογία του Χριστού. Δεν αρκεί μόνο να είμαστε χριστιανοί αλλά να το ομολογούμε με θάρρος και ανδρεία, όπως η Αγία Μάρτυς Σοφία και οι τρεις μικρές κόρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη. Ο Κύριος, μας θέλει ομολογητές, ιδιαίτερα στην σημερινή αντίθεη κοινωνία που το όνομα του Χριστού υβρίζεται. Οι εχθροί του Χριστού και της Εκκλησίας είναι δειλοί ενώ οι πιστοί χριστιανοί έχουν ανδρεία και γενναιότητα και αυτό μας το αποδεικνύουν οι χιλιάδες μάρτυρες της Εκκλησίας μας οι οποίοι χάρη στην Αγάπη του Χριστού έχασαν την ζωή τους με φρικτά μαρτύρια».
Τέλος προέτρεψε της νεαρές μητέρες να έχουν ως παράδειγμα την Αγία Σοφία και να διδάσκουν στα παιδιά τους την αγάπη και την πίστη στο Χριστό.
Προ της απολύσεως ο εφημέριος της Ενορίας Αιδ. π. Χρήστος