Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Vertigo



Του Ιωάννου Ρίζου


Vertigo είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται συνήθως στους πιλότους και η οποία προκαλεί απώλεια προσανατολισμού και παραισθήσεις. Ο πιλότος δεν καταλαβαίνει αν αυτό που βλέπει μπροστά του είναι ουρανός ή θάλασσα και συχνά αυτό αποβαίνει μοιραίο για την ζωή του.
Ο Λαυρεώτης μοναχός Σάββας, έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη σε ελληνόφωνο ραδιόφωνο της Αυστραλίας (εδώ) στην οποία δυστυχώς μας κατέδειξε ότι βρίσκεται σε vertigo.
Και εξηγούμαι.
Στην γνωστή τους διακήρυξη, οι  τρείς αγιορείτες  Χαρίτωνας, Επιφάνιος και Σάββας, ονόμασαν τους αρθρογράφους της «Π.Π.» «δαιμονισμένους», «συκοφάντες» και  «εμπαθείς», γιατί τολμήσαμε (με αποδείξεις) να καταφερθούμε εναντίον του ζηλωτικού παλαιοημερολογιτισμού. Οι τρείς αγιορείτες πρόβαλαν την θέση τους ότι μέχρι να γίνει σύνοδος οικουμενική: «…δὲν μᾶς ἐπιτρέπεται (ἐάν ἔχουμε τὸν στοιχειώδη φόβο Θεοῦ, καὶ δὲν θέλουμε νὰ βλασφημοῦμε), νὰ κηρύττουμε πρὸ συνοδικῆς διαγνώμης ἄκυρα μυστήρια σὲ Νέο ἤ Παλαιό».
Στις 11-9-2018 στην εν λόγω συνέντευξη, ο π. Σάββας μας ανακοίνωσε:
a)             Οι παλαιοημερολογίτες της παράταξης των Ματθαιικών έχουν μυστήρια (στο 24:58)
b)             Οι παλαιοημερολογίτες της παράταξης των Φλωρινικών έχουν μυστήρια (στο 25:00)
c)              Και το Νέο και το Παλαιό έχει μυστήρια (στο 45:02)

Αναρωτιέμαι πως για αυτούς είναι βλασφημία να λέμε ότι οι παλαιοημερολογίτες έχουν άκυρα μυστήρια –πριν αποφανθεί οικουμενική σύνοδος– αλλά δεν είναι βλασφημία να λένε οι ίδιοι ότι έχουν έγκυρα!!!

Τι άλλο θα ακούσουμε!!! "Ακρογωνιαίος λίθος της Ορθόδοξης Εκκλησίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης" Αμφιλόχιος Αδριανουπόλεως


Πριν λίγες ώρες η Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας ανακοίνωσε την απόφασί της να διακόψει τη μνημόνευση του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου κατά τη Θεία Λειτουργία και κατά συνέπεια τη συλλειτουργία με την Ιεραρχία του Οικουμενικού Θρόνου. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ασφαλώς για πρώτη φορά από τη θυγατέρα Εκκλησία Ρωσίας προς τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι στην πραγματικότητα το τί μέλλει να συμβεί. Αλλά, τί θα ήταν η Ορθόδοξος Εκκλησία άνευ του Οικουμενικού Πατριάρχου; Ένας άλλου είδους προτεσταντισμός, και μάλιστα επικίνδυνος, αφού θα ήταν περιβεβλημένος με τον μανδύα της αλήθειας.

"Αρχίστε τουλάχιστον να αγωνίζεστε κατά των δεσμών των µηδαµινών παθών..."!

π. Σεραφείμ Ρόουζ:

 «Οι έσχατοι χρόνοι είναι ήδη εδώ. Βλέπουμε καθαρά την προετοιμασία της εποχής του Αντιχρίστου»


 Είναι πράγματι πιο αργά από ότι σκεφτόμαστε:
η Αποκάλυψη είναι τώρα!
Μια από τις αδελφές της Σκήτης της Αγίας Ξένης κατέγραψε:
     «Το τελευταίο κήρυγμα του π. Σεραφείµ κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας της Μεταμορφώσεως ήταν πολύ ειδικό για όλους εμάς που βρισκόµασταν κοντά του.
Κατά τη διάρκεια της Λιτής στην αγρυπνία για τη γιορτή, οι µοναχοί του Μοναστηριού, οι µοναχές της Αγίας Ξένης και οι επισκέπτες πήγαν έξω στο δάσος με πομπή, κρατώντας κεριά και ψάλλοντας τα στιχηρά της εορτής – οι άνδρες στην περιοχή της Σκήτης της Μεταμορφώσεως στην κορυφή του

13.09.2018 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΟΝΑΧΩΝ

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται

1. Πληροφορηθήκαμε μετά μεγάλης λύπης μας ότι η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου ετοιμάζεται να απομακρύνει τον ασκητή Γέροντα π. Γαβριήλ από το Ιερόν Κελλίον Αγ. Χριστοδούλου του εν Πάτμω, της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου.
2. Η ανωτέρω Μονή προ καιρού απεμάκρυνε τον Ιερομόναχο π. Ειρηναίο από το κάθισμα του Αγίου Μοδέστου, λόγω διακοπής της μνημόνευσης του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
3. Ο Ιερομόναχος π. Ειρηναίος, μετά την απομάκρυνσή του, εφιλοξενείτο από τον Γέροντα Γαβριήλ στο Κελλί του.
Η Ιερά Μονή έλαβε απόφαση να απομακρύνει τόσο τον Ιερομόναχο π. Ειρηναίο από το Κελλί του Γέροντα, όσο και τον λαϊκό Ανδρέα, ο οποίος διακονεί τον Γέροντα Γαβριήλ. 
Σημειωτέον, ότι οι δύο τελευταίοι δεν έχουν άλλο κατάλυμα, για να διαμείνουν.

Άρα οι παρεμβάσεις του π. Σάββα -αν εφαρμοστούν- θα θεραπεύσουν τα πράγματα ή θα οδηγήσουν σε ένα ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ;



Ἄρθρο συνεργάτη μας, Κ.Ε, ἐκπ/κοῦ
  
      Μετὰ τὸν σάλο καὶ τὸν σκανδαλισμὸ ποὺ προκάλεσαν οἱ ἐνέργειες καὶ οἱ δημοσιεύσεις τοῦ  π. Παΐσιου Παπαδόπουλου μὲ τὴν προσχώρησή του στὸ Παλαιό, καὶ ἐνῶ φάνηκε ἀπὸ τὴν πρόσφατη δημόσια παρέμβασή του ὅτι ὁ Λαυριώτης μοναχὸς Σάββας διαφωνεῖ μὲ τὸν π. Παΐσιο, ἔρχεται τώρα ὁ π. Σάββας μὲ αὐτὴν του τὴ συνέντευξη (ποὺ δημοσιεύσατε ἐδῶ) νὰ ἀποδείξει ὅτι στὰ βασικὰ καὶ καίρια θέματα ὡς πρὸς τὸ Ἡμερολόγιο οἱ δυό τους συμφωνοῦν! Καὶ νὰ δεῖτε, ποὺ κάποια στιγμὴ θὰ παραμερισθοῦν ὡς διὰ μαγείας οἱ διαφορὲς καὶ θὰ ἑνωθοῦν, γιατὶ ὅπως κατάλαβα ἀπὸ τὶς

"Να, πού είναι η αληθινή πίεση. Η αληθινή διαμαρτυρία"!

Όσο υπάρχετε στη ζωή
θα δείξετε αντίσταση στον Οικουμενισμό
και να το πείτε στα παιδιά σας


Ομιλεί ο Μακαριστός Γέροντας
π. Αθανάσιος Μυτιληναίος (1927 – 2006)

     Στο τέλος ο Αντίχριστος θα κάνει το εξής... αφού βέβαια θα οδηγηθεί όλη η ανθρωπότητα στον Αντίχριστο δια της λεωφόρου του Οικουμενισμούώστε να μην υπάρχουν ομάδες αντιδράσεως -προσέξτε, να μην υπάρχουν ομάδες αντιδράσεως εις ολόκληρη την οικουμένη. Τότε ο Αντίχριστος δεν θα δεχτεί αυτό να το κρατήσει. Αυτό το σχήμα του Οικουμενισμού θα το καταργήσει και θα πει ότι όλες οι θρησκείες περίμεναν να φτάσουν να βρουν τον Μεσσία, ο Μεσσίας είμαι εγώ. Και όπως λέει ο Απόστολος Παύλος, τότε θα χτίσει τον ναό του Σολομώντος και θα καθίσει εις τον ναόν του θεού και θα αποδεικνύει ότι αυτός είναι θεός. Το λέει στους Θεσσαλονικείς ο Απόστολος Παύλος.
    Βλέπετε λοιπόν ότι: πάμε στον Οικουμενισμό, αυτός θα καταργηθεί και θα αναδειχθεί ο Αντίχριστος ως θεός. Αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά αγαπητοί μου είναι πάρα πάρα πολύ σοβαρά. Μιλάμε για την ενότητα της Εκκλησίας, ότι η Εκκλησία είναι Μία αλλά δεν σημαίνει μ’ αυτό ότι πρέπει να γίνει εκμετάλλευσις του πράγματος, να φθάσομε εις αυτό το φοβερό θέμα, σ’ αυτήν την φοβερή θεωρία να μιλάμε περί της ενώσεως των εκκλησιών με αυτόν τον τρόπο.
     Εγώ δεν ξέρω, δεν ξέρω πως να σας το πω αλλά θα σας το πω. Θα δείξετε αντίσταση όσο υπάρχετε στη ζωή σας. Κι εσείς να το πείτε στα παιδιά σας. Αντίσταση, αν αύριο αρχίσει να προπαγανδίζεται πιο φανερά.
    Προπαγανδίζεται. Ο Οικουμενισμός έχει σχεδόν αλώσει την Εκκλησία της Αμερικής. Ναι. Έχει σχεδόν αλώσει την Εκκλησία της Αμερικής, γιατί ο Αρχιεπίσκοπος είναι οικουμενιστής. Δεν σας λέω καινούρια πράγματα, ούτε υβρίζω, ούτε συκοφαντώ. Είναι γνωστό.
    Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αύριο έρχεται ένας Αρχιεπίσκοπος ο οποίος είναι οικουμενιστής. Τότε από τη Σκύλλα πάμε στη Χάρυβδη. Γι’ αυτό προσέξτε πάρα πολύ. Είναι θέματα εκτάκτως λεπτά και εκτάκτως σπουδαία, ώστε εκείνα που έρχονται αύριο τα σημερινά όσο φοβερά και να ‘ναι να ωχριούν. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει ο λαός του Θεού να είναι σε μία διαρκή επιφυλακή στα θέματα της Πίστεώς του και στα θέματα εκείνων που είναι φύλακες της Πίστεώς του.
Διότι ο κάθε εφημέριος στο χωριό, δεν είναι ο φύλακας της Πίστεως στον κλήρο που του έβαλε ο Θεός; Σ’ αυτό το μικρό κομματάκι που λέγεται χωριό, 100, 200, 500, 1000 ψυχές; Δεν είναι ο φύλακας αυτού του χωριού, της ορθής Πίστως ο φύλακας;
   Γι’ αυτό, προσέξατέ το, επειδή οι μεν ποιμένες μεταβάλλονται σε λύκους, όπως λέει ο Κύριος και οι φρουροί σε προδότας, καθώς λέει ο Κύριος. Γι’ αυτό ας προσέξουμε πάρα πολύ.
    Τα πράγματα είναι μακροπρόθεσμα. Ο Οικουμενισμός είναι μέγας-μέγας κίνδυνος. Ο τελευταίος κίνδυνος. Δεν υπάρχει πιο μεγάλος. Όπως σας είπα, που λέει ο π. Ιουστίνος Πόποβιτς ότι είναι η παναίρεσις ο Οικουμενισμός.
    Πρέπει να προσέξομε πολύ. Μην πείτε, ‘καλά δεν είναι;’ Ξέρετε τί επιχειρήματα θα χρησιμοποιηθούν; Τι «λογικά« εντός εισαγωγικών και «ωραία» επιχειρήματα υπέρ της ενώσεως των εκκλησιών; Γιατί να μην θέλομε ειρήνην; Γιατί να μην είμεθα ηνωμένοι; Γιατί, που όλα αυτά είναι τόσο ωραία; Ο Θεός δεν θέλει να είμεθα ηνωμένοι;
     Προσέξτε. Είναι και η «ειρήνη» των ληστών, είναι και η «ειρήνη» των δαιμόνων. Δεν είναι η ειρήνη του Θεού και δεν είναι η ενότητα του Θεού.
     Πρέπει λοιπόν να σταθούμε όρθιοι και ακέραιοι στην Πίστη μας και πρέπει να καταλάβομε ότι η Εκκλησία είναι Μία όπως ακριβώς την όρισαν αι Σύνοδοι και καταχωρήθηκε μέσα στο Σύμβολο της Πίστεως.
     Πιστεύω εις ΜΙΑΝ Εκκλησίαν... 

Απομαγνητοφώνηση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ

1 σχόλιο: http://trelogiannis.blogspot.com/2018/09/blog-post_512.html
    Ανώνυμος είπε... Λόγια του αέρα, δίχως ΚΟΣΤΟΣ κανένα. Μόνο η Διακοπή του Μνημοσύνου έχει κόστος και υλικό και πνευματικό. Κοίτα τώρα που πραγματικά θύμωσαν (για τους δικούς τους λόγους, οικονομικούς κατά βάσιν) οι Ρώσοι με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και του κόβουν το Μνημόσυνο! Ξέρουν πού είναι η αληθινή πίεση. Η αληθινή διαμαρτυρία. ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ.