Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ ΛΟΥΚΑ (ΤΟ ΜΕΓΑ ΔΕΙΠΝΟ)- Ομιλία στον Απόστολο και το Ευαγγέλιο (π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ)


Το Ευαγγέλιο Κυριακής 16 Δεκεμβρίου 2018. Κυριακής ΙΑ' Λουκά και Κυριακή των Αγίων Προπατόρων. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Προφήτης Αγγαίος. Η Αγία Θεοφανώ η Θαυματουργή Σύζυγος του Βασιλιά Λέοντα του Σοφού. Ο Άγιος Μόδεστος ο Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων. Ο Άγιος Νικόλαος Β' Χρυσοβέργης ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ο Άγιος Μέμνων ο Αρχιεπίσκοπος Εφέσου. Κατά Λουκά: Η παραβολή του μεγάλου δείπνου. Κατά Ματθαίο: Η παραβολή των γάμων. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο ΙΔ' (14) 16-24 
    Ὁ δὲ εἶπεν αὐτῷ· ἄνθρωπός τις ἐποίησε δεῖπνον μέγα καὶ ἐκάλεσε πολλούς·
καὶ ἀπέστειλε τὸν δοῦλον αὐτοῦ τῇ ὥρᾳ τοῦ δείπνου εἰπεῖν τοῖς κεκλημένοις· ἔρχεσθε, ὅτι ἤδη ἕτοιμά ἐστι πάντα.
καὶ ἤρξαντο ἀπὸ μιᾶς παραιτεῖσθαι πάντες. ὁ πρῶτος εἶπεν αὐτῷ· ἀγρὸν ἠγόρασα, καὶ ἔχω ἀνάγκην ἐξελθεῖν καὶ ἰδεῖν αὐτόν· ἐρωτῶ σε, ἔχε με παρῃτημένον.

«ΚΥΡΙΕ ΕΚΕΚΡΑΞΑ ΠΡΟΣ ΣΕ»





Κύριε, εκέκραξα προς Σε, εισάκουσόν μου, εισάκουσον μου Κύριε. Κύριε, εκέκραξα προς Σε, εισάκουσόν μου. Πρόσχες τη φωνή της δεήσεώς μου,εν τω κεκραγέναι με προς σε. Εισάκουσόν μου, Κύριε. 
Σχετική εικόνα
Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιον σου. έπαρσις των χειρών μου, θυσία εσπερινή, εισάκουσον μου Κύριε. 

Όλοι φροντίζουν, μικροί, ''μεγάλοι'' και κράτη.. να γίνει μία θρησκεία!


porfyrios 2

   

     Όλοι φροντίζουν, μικροί, ''μεγάλοι'' και κράτη... να γίνει μία θρησκεία!
Προσεύχομαι ο Θεός να σας δώσει φώτιση να καταλάβετε, ότι δεν έχει σχέση η θρησκεία μας με άλλες θρησκείες, η Ορθοδοξία. Τώρα όμως όλος ο κόσμος, διάφορες νοοτροπίες, διάφοροι άνθρωποι και μεγάλοι, που ούτε καν πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός, έχουνε τη γνώμη ότι δεν πρέπει να υπάρχουνε πολλές θρησκείες, διότι ''διχάζουν'' τους ανθρώπους και τους φέρνουνε σε έχθρα. (...)
Και όλοι φροντίζουν, μικροί, μεγάλοι και κράτη... να γίνει μία θρησκεία. Και θα γίνει με έναν τρόπο τέτοιο· ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο, να φτιάξουμε μια νέα θρησκεία. Αυτό το κάνουνε οι Σιωνισταί και εργάζονται πολύ γι’ αυτό το πράγμα, οι άνθρωποι να αφήσουνε να βγάλουμε μια νέα θρησκεία ''καλή''... και να αφήσουμε ότι υπάρχει κόλαση, ότι υπάρχει σατανάς και κάτι τέτοια. Ενώ η Ορθοδοξία τον σατανά τον έχει βάλει ως δόγμα. Δεν τα ξέρετε; Μέσ’ το Ευαγγέλιο είναι γραμμένα! (Εννοεί ο άγιος γέροντας την αποκάλυψη του Ιωάννη που αναφέρει την πτώση της Εκκλησίας, και την λατρεία ενός ''θεού'', του αντιχρίστου δηλαδή, απο όλες τις θρησκείες...)


ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος εξελέγη επικεφαλής της Εκκλησίας στην Ουκρανία

epifanios43

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ο Μητροπολίτης Περεγιασλάβ και Μπίλα Τσέρκβα Επιφάνιος του "Πατριαρχείου Κιέβου" να εξελέγη σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, Επικεφαλής της νέας Τοπικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός έλαβε τους περισσότερους ψήφους, μετά από επιθυμία του Πατριάρχη Φιλαρέτου και των Μελών της Ιεράς Συνόδου.
Ο νέος Επικεφαλής δέχθηκε τις ευχές όλων των συμμετεχόντων, και αμέσως μετά τις προσωπικές ευχές του Προέδρου της Ουκρανίας.
Αυτή την ώρα στην κεντρική πλατεία ενώπιον του Ναού της Αγίας

Διωγμός και στα Πανεπιστήμια εναντίον όσων δεν ...αντέχουν τους Οικουμενιστές!



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (Π.Α.Σ.Θ.Ε.)

«Εάν προσεύχεσαι αληθινά, είσαι θεολόγος»
(Αββάς Νείλος)

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1
15/12/2018

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ – ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ

Αγαπητοί εν Χριστώ Πατέρες και Αδελφοί,
               χαίρετε εν Κυρίω Ιησού πάντοτε!

Η Πανελλήνια Αδελφότητα Σπουδαστών Θεολογικής Επιστήμης (Π.Α.Σ.Θ.Ε.) αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας κάποιων νέων ανθρώπων που σπουδάζουν την ιερή επιστήμη της Θεολογίας, σε διάφορες Σχολές, Ακαδημίες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδας μας, και τους οποίους ενώνει η αγάπη τους για την Ορθοδοξία.
Η αγάπη αυτή για την Ορθοδοξία, έχει δυστυχώς κατακριθεί από τους Καθηγητές μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, έχοντας δυστυχώς ασθενήσει από τον ιό της παναίρεσης του Οικουμενισμού, την θεωρούν ως «φονταμενταλισμό», «σκοταδισμό» και «μεσαιωνισμό»…
Πέραν όμως των λεκτικών διώξεων που υφιστάμεθα, απειλείται και η σταδιοδρομία μας, αφού πολλοί Καθηγητές έχουν δηλώσει ρητώς ότι «όσοι είναι Αντιοικουμενιστές, δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ Πτυχίο» (Δήλωση Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου Σαββάτου στην Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α.).
Ως εκ τούτου αναγκαζόμαστε να παρουσιαστούμε στο φιλορθόδοξο κοινό ανώνυμα, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στην ακαδημαϊκή μας πορεία. Και διαβεβαιώνουμε τους διώκτες μας, ότι όχι μόνο θα διανύσουμε το φοιτητικό μας στάδιο χωρίς να καταφέρουν να μας εντοπίσουν, αλλά ότι θα ανακαταλάβουμε στο μέλλον, με τη βοήθεια του Θεού, τις πανεπιστημιακές έδρες, τις οποίες ανάξια κατέχουν αφού δεν αγαπούν και δεν υπηρετούν την Ορθοδοξία.
Σκοπός δε της Αδελφότητάς μας είναι να συμβάλλει με θεολογικά επιχειρήματα τόσο στον αγώνα της Ορθοδοξίας κατά του Οικουμενισμού γενικά, όσο και στην οργάνωση και ενότητα των Ορθοδόξων Αντιοικουμενιστών, οι οποίοι εμφανίζονται σήμερα, δυστυχώς, διαιρεμένοι και αλληλομαχούμενοι προς χαρά των Οικουμενιστών.

Οι συγκυρίες και η κίνηση ματ που θα μπορούσε να κάνει η Ρωσία

7 συμπεράσματα της πορείας μέχρι την ουκρανική αυτοκεφαλία 

Του Άγγελου Ρούσσου

“Σήμερον ὁ Ἰούδας τυφλοῦται τῷ πάθει τῆς φιλαργυρίας, ἐκπίπτει τοῦ φωτός ὁ ἐσκοτισμένος”

Σήμερα στήνεται μια νέα Εκκλησία γιατί κάποιοι ισχυροί το επιθυμούν και γκρεμίζεται η 
ενότητα της ορθοδοξίας.
Η Σύνοδος ενοποίησης στο Κίεβο είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας πορείας προς τον όλεθρο.
Πριν οι Ιεράρχες αποφασίσουν για την δομή της νέας Εκκλησίας και τον νέο Προκαθήμενό της αξίζει να καταγράψουμε κάποια βασικά συμπεράσματα στην πορεία μέχρι εδώ:
1)Η αυτοκεφαλία δίνεται σε μια δομή μάλλον περιθωριακή, αλλά που σε αυτή την πολιτική κατάσταση, έχει μεγάλη επιρροή, αφού η ιδέα μιας ενιαίας εκκλησίας υποστηρίζεται από την υπέρτατη κρατική εξουσία.

Κυριακή ΙΑ΄Λουκά

 Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος:

Σχετικά με την παραβολή των βασιλικών γάμων 


Eπιλεγμένα αποσπάσματα από την ομιλία ΞΘ΄
«Και αποκρινόμενος ο Ιησούς είπε πάλι με παραβολές: Η βασιλεία των ουρανών μοιάζει με άνθρωπο βασιλέα, ο οποίος έκανε τους γάμους του υιού του. Και έστειλε τους δούλους του να καλέσουν τους καλεσμένους στους γάμους, αλλά αυτοί δεν ήθελαν να έλθουν. Πάλι έστειλε άλλους δούλους, λέγοντας· Πείτε στους καλεσμένους· το γεύμα μου είναι έτοιμο, οι ταύροι και τα μοσχάρια μου είναι σφαγμένα και όλα είναι έτοιμα· ελάτε στους γάμους. Αυτοί όμως έδειξαν αδιαφορία και μετέβησαν, άλλος μεν στο χωράφι του και άλλος στην επιχείρησή του, οι δε υπόλοιποι, αφού συνέλαβαν τους δούλους του, τους κακοποίησαν και τους φόνευσαν. Όταν όμως ο βασιλεύς τα άκουσε αυτά, οργίστηκε και έστειλε τον στρατό του, εξολόθρευσε εκείνους τους φονείς και κατέκαυσε την πόλη τους. Τότε λέγει στους δούλους του· Ο μεν γάμος είναι έτοιμος, αλλά οι καλεσμένοι δεν ήσαν άξιοι. Πηγαίνετε στα σταυροδρόμια και όσους θα βρείτε καλέστε τους στους γάμους. Και αφού βγήκαν οι δούλοι στους δρόμους, μάζεψαν όλους όσους βρήκαν, κακούς και καλούς, και γέμισε η αίθουσα των γάμων από τους καλεσμένους. Όταν όμως εισήλθε ο βασιλιάς για να δει τους καλεσμένους, είδε κάποιο άνθρωπο που δεν είχε ένδυμα γάμου και του λέγει· Φίλε, πώς εισήλθες εδώ χωρίς να έχεις το ένδυμα του γάμου; Αυτός δε δεν απάντησε. Ο δε βασιλιάς είπε στους υπηρέτες· Δέσετέ τον πόδια και χέρια και ρίξτε τον στο σκότος το εξώτερο· εκεί θα είναι το κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών· διότι πολλοί είναι οι καλεσμένοι, λίγοι όμως οι εκλεκτοί».

Αντιλήφθηκες τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ της προηγούμενης παραβολής του υιού του κτηματία που θανάτωσαν οι κακοί γεωργοί και αυτής εδώ της παραβολής των δούλων;
Αντιλήφθηκες ότι υπάρχει μεγάλη μεν συγγένεια μεταξύ των δύο παραβολών, αλλά και πολύ μεγάλη διαφορά; Καθ’ όσον και αυτή δείχνει και του Θεού την μεγάλη μακροθυμία και την πρόνοια και την ιουδαϊκή αγνωμοσύνη. Αλλ΄ αυτή έχει και κάτι επιπλέον από εκείνη. Διότι προλέγει μεν και την έκπτωση των Ιουδαίων και

«Γιατί προωθούνται "εθνικιστικά" κόμματα που είτε λατρεύουν το Ισραὴλ είτε ...πSoros!!!»

 One thought on “Γιατί προωθῶνται «ἐθνικιστικά» κόμματα;




Πρὸ καιροῦ λοιπὸν γράφαμε γιὰ τὰ ἐθνικιστικὰ κόμματα ποὺ προωθῶνται καὶ τὰ ὁποία (τί …σύμπτωσις!!!) εἴτε λατρεύουν τὸ Ἰσραὴλ εἴτε σκέτο τὴν ἄμεσο δημοκρατία τοῦ πSoros!!!

Γιατί προωθῶνται «ἐθνικιστικά» κόμματα;

Καιρὸς ὅμως νὰ ποῦμε τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά τους. Τὰ (φερόμενα ὡς) ἐθνικιστικὰ κόμματα προωθῶνται διότι τὸ ἐπόμενον στάδιον, ποὺ μᾶς ὁδηγοῦν τὰ γνωστὰ σαπρόφυτα τοῦ πλανήτου μας, θὰ εἶναι αὐτὸ τῆς διαρκοῦς ἐμπολέμου καταστάσεως ὅλων μὲ ὅλους. Κι ἔτσι ἐμφανίζονται κάθε λογῆς, λέει, ἐθκιστικὲς τάσεις, ποὺ στοχοποιοῦν τοὺς ἰσλαμιστές, κατὰ κύριον λόγον, ἀλλὰ οὐδέποτε τοὺς τοκογλύφους καὶ τὰ τσιράκια τους, ποὺ ἔστησαν τὸ σκηνικό.
Ξεκινώντας λοιπὸν ἀπὸ τὰ δικά μας, ἂς θυμηθοῦμε τὸν …«ἐθνικισταρά» καμμένο, ποὺ οὐδέποτε ἔπαυσε νὰ τρέχῃ πίσω ἀπὸ τὰ ἀνθελληνικὰ σαπρόφυτα καὶ νὰ προσκυνᾷ τὸν παγκόσμιο σιωνισμό.

 

Άγιος Ελευθέριος – Αγία Ανθία: Μητέρα και γιος μαζί στο μαρτύριο…

: Ο Άγιος Ελευθέριος γεννήθηκε στην Ελλάδα και έζησε το 2ο αιώνα μ.Χ. Τότε αυτοκράτορας ήταν ο Κόμμοδος και ο Σεπτίμιος Σεβήρος.


Η μητέρα του έγινε Χριστιανή ακούγοντας κηρύγματα από μαθητές του Αποστόλου Παύλου. Αυτή ανέλαβε και το βάρος της ανατροφής του μικρού Ελευθέριου μετά το θάνατο του πατέρα που συνέβη λίγο καιρό μετά τη γέννηση του. Η Ανθία του έδωσε Χριστιανική ανατροφή και τον συνέδεσε με τον Επίσκοπο της Ρώμης Ανίκητο (155-166 μ.χ.). Σ’ ένα ταξίδι της στη Ρώμη πήρε μαζί της και το νεαρό γιο της Ελευθέριο. Ο Επίσκοπος Ρώμης, όταν είδε τον Ελευθέριο, εκτιμώντας την πολλή νοημοσύνη του, τη θερμή πίστη και το αγνό ήθος του, τον έλαβε υπό την προστασία του. Μετά από λίγα χρόνια τον χειροτόνησε Διάκονο και έπειτα Ιερέα.

Από που ν᾿ αρχίζουμε την άσκηση;



Σχετική εικόνα


Τοῦ ἀββᾶ Ζωσιμᾶ


      ~ Ἡ χάρη τοῦ Θεοῦ ἀκολουθεῖ πάντα τὴν προαίρεσή μας. Καὶ μὲ τὴ χάρη κατορθώνουμε κάθε ἀγαθό. Ἐμεῖς ὅμως δὲν ζητᾶμε νὰ κάνουμε ἀρχὴ στὸ ἀγαθὸ οὔτε δείχνουμε μεγάλη καὶ πρόθυμη προαίρεση, ὥστε νὰ ἑλκύσουμε τὴ χάρη τοῦ Θεοῦ σὲ βοήθειά μας.
     Ἀλλὰ κι ἂν ποτὲ φανοῦμε ὅτι δείχνουμε κάποια προαίρεση, εἶναι νωθρή, ἀσήμαντη καὶ ἀνάξια νὰ λάβει κάποιο ἀγαθὸ ἀπὸ τὸ Θεό.
      Δὲν ξέρουμε ὅτι ὁλόκληρος ὁ πνευματικὸς ἀγῶνας μας εἶναι σὰν τὴ σπορὰ καὶ τὴν καρποφορία; Ὁ γεωργὸς δηλαδὴ σπέρνει τὸ χωράφι του, ὕστερα ὅμως περιμένει τὸ ἔλεος τοῦ Θεοῦ. Καὶ ὁ Θεὸς στὴ συνέχεια, στέλνει τὴ δωρεά Του, προξενώντας βροχὲς στὸν κατάλληλο καιρὸ καὶ εὐνοϊκοὺς ἀνέμους, κάνοντας νὰ φυτρώσουν καὶ ν᾿ αὐξηθοῦν καὶ νὰ τελειοποιηθοῦν τὰ σπέρματα ποὺ ἔριξε ὁ γεωργὸς στὴ γῆ, καὶ βοηθώντας τον ἔτσι νὰ κερδίσει πολλὰ ἀπὸ τὰ λίγα.
    Ἔτσι κι ἐμεῖς, ἂν σπείρουμε στὰ καλὰ ἔργα πλούσια καὶ μεγαλόψυχη προαίρεση, τότε καὶ ἡ χάρη, ποὺ θὰ βροῦμε ἀπὸ τὸ Θεό, θὰ εἶναι ἀνάλογη. Μ᾿ αὐτὴ θὰ μπορέσουμε στὴ συνέχεια, χωρὶς πίεση καὶ κόπο, νὰ κατορθώσουμε ὅλα τὰ ἀγαθά.

"Οι διαπραγματεύσεις για την Αυτοκεφαλία καθοδηγούνται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία"!

 Μπάτσκας Ειρηναίος:

 «Χρειάζεται να αγνοήσουμε, ακόμη και να περιφρονήσουμε, κάθε νέα πολιτική εξέλιξη, διότι οδηγεί στον παραλογισμό και την καταστροφή της εκκλησιαστικής τάξης»



 Πως θα γίνει πάλι το σύστημα των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών παράγων ενότητας και όχι παράγων διχόνοιας και σχίσματος, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα;...
Στο παρελθόν ήταν δυνατό να λάβει κανείς υπόψιν την πολιτική διοργάνωση και διοίκηση.
Σε αυτήν την νέα εποχή χρειάζεται να αγνοήσουμε, ακόμη και να περιφρονήσουμε, κάθε νέα πολιτική εξέλιξη, διότι οδηγεί στον παραλογισμό και την καταστροφή της εκκλησιαστικής τάξης.
Αναλογιστείτε το εξής. Η εποχή μας της παγκοσμιοποίησης, των τεμαχισμένων χωρών και της δημιουργίας εχθροτήτων. Οι σκοτεινές δυνάμεις δημιουργούν βαθύτατη εχθρότητα σε όμοιους

Sine ira et studio. Εν όψει των τραγικών εξελίξεων στην Εκκλησία της Ουκρανίας.


Ἄρθρο τοῦ  Γ. Παπαθανασόπουλου
   Σὲ ἄρθρο μίσους τοῦ Οἰκουμενιστῆ καθηγητῆ Βλ. Φειδᾶ ἀναφέρεται τὸ παρακάτω ἄρθρο τοῦ κ. Παπαθανασόπουλου. Τὸ δημοσιεύουμε καθὼς ἡ παράνομες ἐνέργειες τῶν Οἰκουμενιστῶν τοῦ Βαρθολομαίου ἔχουν ἀρχίσει στὴν Οὐκρανία μὲ τὴν σημερινὴ Σύνοδο, διὰ τῆς ὁποίας φαίνεται ὅτι θὰ ὁλοκληρωθεῖ τὸ σχίσμα καὶ μιὰ νέα ἐπώδυνη κατάσταση στὴν Ἐκκλησία.


Sine ira et studio

Εν όψει των τραγικών εξελίξεων

στην Εκκλησία της Ουκρανίας


Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

    Ο Ρωμαίος ιστορικός Τάκιτος έγραψε ότι η πρόθεσή του ήταν να γράψει ιστορία sine ira et studio, δηλαδή χωρίς εμπάθεια και θυμό, αλλά και χωρίς εύνοια.
     Ο ίδιος δεν υλοποίησε την πρόθεσή του, όμως έμεινε στην ιστορία ο λόγος του για το πώς ένας ιστορικός οφείλει να βλέπει την Ιστορία. Αυτόν τον καιρό στην Ορθόδοξη Εκκλησία συμβαίνουν δραματικά γεγονότα. Η ενότητά Της βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Στον τρέχοντα μήνα και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου 2018 η κρίση θα κορυφωθεί με την σύγκληση στο Κίεβο της «Ενωτικής Συνόδου». Σε αυτήν έχουν προσκληθεί όλοι οι Ιεράρχες της Ουκρανίας, κανονικοί και σχισματικοί και όσοι παραστούν θα εκλέξουν Προκαθήμενο, στον οποίο θα δοθεί ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα την προσθέσει στις 14 Αυτοκέφαλες Εκκλησίες....