Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Πολλές φορές «εφημερεύει» ο ίδιος ο Χριστός ...!

«Αν βρεθώ σε δύσκολα χειρουργεία, κάνω νοερά προσευχή… Σας εξομολογούμαι ότι πολλές φορές «εφημερεύει» Ο ίδιος Ο Χριστός και ζούμε την παρουσία Του…»



Παναγιώτης Δημακάκος:
Ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Αθηνών περιγράφει περίπτωση θείας παρέμβασης στο χειρουργείο…


Στον Γιώργο Ρήγα

    Ο πραγματικός ερευνητής αναζητά την αλήθεια και, τελικά, εκεί είναι που συναντά τον Θεό. Τέτοιο είναι το παράδειγμα του Παναγιώτη Δημακάκου, ομότιμου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ο οποίος σημειώνει στην «Κιβωτό της Ορθοδοξίας»:
«Θρησκεία και επιστήμη είναι δίδυμες αδελφές. Δεν συγκρούονται, αλλά είναι πυλώνες του κτιρίου που λέγεται αλήθεια».
Φλογερός ευπατρίδης και πρωτοπόρος στον τομέα της αγγειοχειρουργικής, με χιλιάδες επεμβάσεις στο ενεργητικό του, γνώρισε την αναγνώριση σε μεγάλα ιατρικά κέντρα στο εξωτερικό, αλλά επέστρεψε για να δημιουργήσει στον τόπο του. Παρά τις πολλές διακρίσεις του, με σεμνότητα και συγκίνηση εξομολογείται πως έχει την προσευχή ως νοερό όπλο.
Με προσωπική του φροντίδα, το δωμάτιο στο οποίο εκοιμήθη ο Άγιος Νεκτάριος στο Αρεταίειο Νοσοκομείο έγινε χώρος προσκυνήματος, ενώ το παρεκκλήσι του αγίου στο νοσοκομείο αγιογραφήθηκε με τα θαύματά του.

Από τη μακρά εμπειρία σας στο χειρουργικό τραπέζι, έχετε ζήσει περιπτώσεις θείας παρέμβασης;
Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Μπορώ να σας πω την περίπτωση ενός αρρώστου 52 ετών από τη Σαμοθράκη, με 5 παιδιά, όπου είχε αποφραγμένη την αορτή του. Καθάρισα την αορτή και είδα ότι οι βλάβες αυτές προχωρούσαν και στις νεφρικές αρτηρίες. Αν μείνουν οι νεφροί μία ώρα χωρίς ροή αίματος και οξυγόνο, νεκρώνουν. Αυτό τότε δεν φαινόταν στις εξετάσεις και είχε ήδη

Καταγγελία της ΠΕΘ:

Καθαρή εξαπάτηση προς όλους οι «Φάκελοι Μαθητή» του μαθήματος των Θρησκευτικών


Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2017
Αριθμ. Πρωτ.  95

Δελτίο τύπου

Καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ):

Καθαρή εξαπάτηση προς όλους
οι «Φάκελοι Μαθητή» του μαθήματος των Θρησκευτικών


Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, με αφορμή τους διανεμηθέντες «Φακέλους Μαθητή» για το μάθημα των Θρησκευτικών από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
με την έναρξη της νέου σχολικού έτους, εκφράζει την πλήρη διαφωνία και αντίθεσή της για τον πολυθρησκειακό χαρακτήρα και το ακατάλληλο και επικίνδυνο για παιδιά περιεχόμενο τόσο των νέων Προγραμμάτων όσο και των ως άνω Φακέλων. Επιπλέον, όμως,διαπιστώνει και καταγγέλλει ότι οι εν λόγω «Φάκελοι» κινούνται στη κατεύθυνση της παραπλάνησης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα, για τους εξής λόγους:
Α) Εδώ και αρκετούς μήνες το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και το

Θα πάρει θέση ο Γλυφάδας Παύλος για τα Οικουμενιστικά κηρύγματα του υφισταμένου του;




    Πρὶν δυὸ μέρες σχολιάσαμε ἕνα βίντεο τοῦ π. Ἀντωνίου Χρήστου μὲ τίτλο: «Προσπαθώντας να πεί κάποιες αλήθειες (ο π. Αντώνιος) απέδειξε ότι ο Οικουμενισμός έχει κερδίσει τον παπούλη! Τι λέει ο μητροπολίτης του»; (Ἐδῶ). 
    
    Ὁ π. Ἀντώνιος Χρήστου μᾶς ἀπέστειλε e-mail ποὺ δημοσιεύσαμε (ἐδῶ) καὶ ἀνάρτησε ἕνα ἀκόμα ἀπαντητικὸ βίντεο μὲ τίτλο «Απάντηση στην επίθεση των παλαιοημερολογιτών-Αποτειχιστών» (Τὸ παραθέτουμε στὸ τέλος).
    Βέβαια τὸ κύριο μέρος τῆς ἀπαντήσεώς του τὸ ἀπευθύνει στοὺς Παλαιοημερολογίτες κι ἀπὸ ἐκεῖ πιστεύουμε θὰ πάρει τὴν ἀπάντησή του, γιὰ ὅσα τοὺς ἀφοροῦν.

Ἐμεῖς ἀπὸ τὴ μεριά μας σημειώνουμε τὰ ἑξῆς:

     1.  Δὲν ἀπέδειξε τὰ ὀρθόδοξα φρονήματά του ὁ π. Ἀντώνιος μὲ τὸ νέο βίντεο, ἀλλὰ τὰ Οἰκουμενιστικά. Προσπάθησε δηλ. νὰ τὰ δικαιολογήσει ὅσα εἶπε, ἀνεπιτυχῶς, καὶ κάπου ἰσχυρίζεται ὅτι ...ἄλλα ὑπονοοῦσε! Ἐμεῖς σχολιάσαμε αὐτὰ ποὺ εἶπε κι ὄχι ὅσα ὑποστηρίζει ὅτι ὑπονοοῦσε, ἀλλά ...δὲν τὰ εἶπε!   
        
     2. Ἀλλὰ ἂς δεχτοῦμε ὅτι πράγματι ὑπονοοῦσε κάτι ἄλλο. Τότε γιατί, ἐπανερχόμενος στὸ θέμα μὲ νέο ἀπαντητικὸ βίντεο, δὲν ξεκαθαρίζει τὶς θέσεις του; Στὴν πρώτη ὁμιλία του, ποὺ ὁ ἴδιος βιντεοσκόπησε (καὶ τὰ γραμμένα βίντεο μένουν, ὅπως λέγαμε ἄλλοτε γιὰ τὰ γραπτὰ κείμενα: “scripta manent”) εἶπε:
      «Ἡ Ἐκκλησία μας ἐπιτρέπει νὰ παντρευόμαστε μὲ Παπικοὺς καὶ ἑτεροδόξους,  ἀλλὰ ὄχι μὲ Παλαιοημερολογίτες, γιατὶ ἔχουν ἄκυρα Μυστήρια».
      Ποιό συμπέρασμα ἐξάγεται ἀπὸ αὐτὰ τὰ λόγια του ποὺ εἶπε; Ὅτι «ὁ π. Ἀντώνιος Χρήστου, τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Γλυφάδας, κηρύττει ὅτι οἱ Παπικοὶ καὶ οἱ Προτεστάντες ἔχουν …ἔγκυρα Μυστήρια!!!»! Αὐτὸ γράψαμε.

    3. Καὶ τί εἶπε στὸ νέο βίντεο; Μήπως διόρθωσε ἐκεῖνο τὸ σημεῖο ποὺ "παρεξηγήθηκε"; Μήπως εἶπε ὅτι ὅτι οἱ Παπικοὶ καὶ οἱ

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τους Ιεράρχες με την «αγία ανυπακοή»

Και ο Μητροπολίτης Καστορίας ζητάει υπακοή στον Επίσκοπο!

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τους Ιεράρχες με την «αγία ανυπακοή»

-Θα πάρει η Ιεραρχία θέση σε λίγες μέρες;



Του Μάνου Χατζηγιάννη
Κρύος ιδρώτας έχει λούσει τους Ιεράρχες με την «αγία ανυπακοή»…. Ο ένας μετά τον άλλον εκδηλώνουν εμμέσως πλην σαφώς την ανησυχία τους για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές μνημονεύσεων από μεμονωμένους ιερείς, συμβουλεύοντας τους κληρικούς της μητροπολιτικής τους περιφέρεις να ….είναι υπάκουοι!
Τα παραδείγματα πάρα πολλά…

Από την Αμερική, την Ευρώπη έως το Κονγκό, επιδεικνύουν τις συμπροσευχές, για να δώσουν ...κύρος στις ιεροπραξίες τους!!!


Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ


Παρέστησαν ... προσευχητικώς  εκπρόσωποι του Συμβουλίου Εκκλησιών του Κονγκό!

xirotonia mprazabil 16

Την Κυριακή, 24η Σεπτεμβρίου 2017, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων προέστη της Θείας Λειτουργίας στον προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, κατά την διάρκεια της οποίας ετέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Αναγνώστη κ. Στεφάνου Andzembe.
Προσφωνών τον υποψήφιο κληρικό ο Επίσκοπος ανεφέρθη στην σπουδαιότητα και την τεράστια ευθύνη της διακονίας του ιερού Θυσιαστηρίου και του Χριστεπωνύμου πληρώματος εν πνεύματι θυσιαστικής ταπεινώσεως, αγάπης, αφοσιώσεως, υπακοής και συνέσεως.
Επίσης, έδωσε πατρικές συμβουλές και προτροπές προς τον νέο κληρικό, μεταφέρων και την αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, με την ευλογία του Οποίου ετελέσθη η χειροτονία σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη του πρεσβυγενούς Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου.
O νέος Ιεροδιάκονος π. Στέφανος Andzembe, 29 ετών, έγγαμος, τελειόφοιτος πανεπιστημίου, θα διακονεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, καθώς και στα γραφεία της Ιεράς Επισκοπής.
Ακόμη, προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Θεοφιλέστατος εχειροθέτησε δύο νέους Αναγνώστες, ενώ ο Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής του Ναού κ. Χρυσόστομος Celestin Ngaipio εξέφρασε την χαρά των πιστών και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Ποιμενάρχη τους για την χειροτονία του νέου κληρικού και την εν γένει πνευματική προαγωγή της τοπικής Εκκλησίας.
Παρέστησαν προσευχητικώς εκπρόσωποι του Συμβουλίου Εκκλησιών του Κονγκό, εκπρόσωποι των αρχών της πόλεως και πλήθος πιστών.
Το σημαντικό αυτό γεγονός για την τοπική Εκκλησία του Κονγκό-Μπραζαβίλ εκάλυψε η κρατική τηλεόραση Tele Congo, προς την οποία ο Επίσκοπος παρεχώρησε σύντομη συνέντευξη.


xirotonia mprazabil 4

Αν μας κατηγορούν δικαιολογημένα (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)







  Γνωρίζω, βέβαια, πόσο φοβερή και δυσβάσταχτη είναι η χλεύη, η κοροϊδία, η συκοφαντία, η κάθε λογής κακολογία. Όταν, μάλιστα, μας κατηγορεί και μας βρίζει άνθρωπος που τον έχουμε ευεργετήσει, τότε η προσβολή γίνεται ανυπόφορη τότε, αν μας λείπουν η ταπείνωση και η μακροθυμία, μπορεί να πνιγούμε από τη λύπη και την οδύνη.
   Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ας μη νοιαζόμαστε για το αν μας κατηγορούν κάποιοι, αλλά για το αν μας κατηγορούν δικαιολογημένα.
   Αν, λοιπόν, δικαιολογημένα μας κατηγορούν, πρέπει να κλαίμε και να μετανοούμε. Αν, πάλι, μας κατηγορούν άδικα, πρέπει εκείνους να κλαίμε και τους εαυτούς μας να μακαρίζουμε, φέροντας στο νου μας τα λόγια του Κυρίου: «Μακάριοι είστε όταν σας χλευάσουν και σας καταδιώξουν και σας κακολογήσουν με κάθε ψεύτικη κατηγορία» (Ματθ. 5:11).
   Όχι λύπη και αθυμία, αλλά χαρά και αγαλλίαση ας αισθανόμαστε τότε, γιατί η ανταμοιβή μας στους ουρανούς θα είναι μεγάλη.
Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος


Σατανική επίδειξη μόδας μέσα σε ιερό ναό

  Ιου. 1,13. Είναι άγρια κύματα θαλάσσης που χύνουν προς τα έξω σαν αηδιαστικόν αφρόν τας αισχράς και επαισχύντους πράξεις των. Είναι αστέρια, που πλανώνται έξω από την τροχιάν των εδώ και εκεί, δια να εξαπατούν τους ταξιδεύοντας, να βαδίζουν δε και οι ίδιοι προς τον όλεθρον. Εις αυτούς έχει επιφυλαχθή αιωνία η τιμωρία, το πυκνόν και αδιαπέραστον σκότος του Αδου.

  Ένας Τούρκος μοντελιστ και μάλιστα μιας μόδας που προβάλλει σατανικά πρότυπα εμφανίστηκε στον ναό του Αγίου Αντρέα στο Λονδίνο και το εκπληκτικό ήταν ότι εκεί μέσα έκανε την επίδειξη μόδας του.
   Ο εν λόγω Τούρκος μοντελίστ μετέτρεψε την ίδια την εκκλησία σε παράσταση σατανικών μοντέλων χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το φόντο της επίδειξης ήταν