Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

«Ο θυμός του Θεού δεν έπεσε μόνο στα Σόδομα,

αλλά μπορεί να πέσει και σε χριστιανικές πόλεις παρόμοιες με τα Σόδομα»


  Ἁγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

    «Γιατί ὁ Θεὸς κατέστρεψε τὰ Σόδομα;», ρωτᾶτε. Μὰ δὲν σᾶς κατέστη σαφὲς ἀπὸ τὴν ἴδια τὴ Γραφὴ τοῦ Θεοῦ;

    «Εἶπε δὲ Κύριος· κραυγὴ Σοδόμων καὶ Γομόρρας πεπλήθυνται πρὸς με, καὶ αἱ ἁμαρτίαι αὐτῶν μεγάλαι σφόδρα» (Γεν. 18, 20). Καὶ ὅτι ἡ ἁμαρτία Σοδόμων ἦταν ὄντως πολὺ μεγάλη καὶ σφοδρή, φαίνεται καὶ ἀπὸ τὸ ὅτι δὲν εἶχαν βρεθεῖ οὔτε δέκα δίκαιοι. Διότι στὴν ἐρώτηση τοῦ δίκαιου Ἀβραάμ, ἐὰν θὰ καταστρέψει τὴν ἁμαρτωλὴ πόλη, σὲ περίπτωση ποὺ βρεῖ σ΄ αὐτὴ δέκα δίκαιους, ὁ Κύριος ἀπάντησε καὶ εἶπε: «οὐ μὴ ἀπολέσω ἕνεκεν τῶν δέκα» (Γεν. 18, 32). Ἀλλὰ δὲν βρέθηκαν οὔτε δέκα. Ὅλοι οἱ πολίτες ἦταν σὲ πόλεμο ἐναντίον τοῦ Θεοῦ καὶ ἐναντίον τῆς φύσης. Οἱ ψυχὲς τους ἦταν νεκρὲς ἐνῶ τὰ σώματα ἐκφυλισμένα. Γι΄ αὐτὸ χτύπησε «θεῖον, καὶ πῦρ» (Γεν. 19, 24), τὸ σύμβολο τῆς βρώμας καὶ τῆς ἔξαψης τῶν παθῶν τους, καὶ ἀπὸ τὰ Σόδομα δὲν ἔμεινε τίποτα πλὴν τοῦ κακοῦ ὀνόματος καὶ τῆς φρικιαστικῆς ἀφήγησης.

"Τι να κάνω μου την ζητούν"...


 Αιρετική απεικόνιση της Αγίας Οικογενείας
      Εικόνα που προσβάλλει τόσο την αειπαρθενία της Θεοτόκου όσο και την πραγματική ιστορία της ενανθρωπήσεως του Κυρίου μας, σε διάθεση στην μόνιμη έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους στη Θεσσαλονίκη.
     Σε παρατήρησή μου στην υπάλληλο ότι η εικόνα αυτή είναι παπική και αιρετική απάντησε:
    "Τι να κάνω μου την ζητούν"...

    Κρίμα στο Άγιο Όρος, το περιβόλι της Παναγίας που προσβάλλει τόσο αδιάντροπα την Βασίλισσά του και Προστάτιδά του, την μόνη προστασία των πιστών (μοναχών τε και λαϊκών) για μερικά εκατομμύρια ευρώ....
Νίκος Κυριακίδης

Συνέντευξη Τύπου για τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας


Αὐτὸς εἶναι ὁ "εὐσεβὴς" καὶ λόγιος κ. Ἱερόθεος Ναυπάκτου!

Οὔτε πολιτικὸς τέτοιες "μὴ ἀπαντήσεις"!!! Κρίμα τὰ χρόνια ποὺ σπατάλισες, Δέσποτα, διαβάζοντας τοὺς Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας!

Αφού είναι "" προς τι 3 χρόνων συζήτηση; Υποκρισία και προδοσία μαζί!


Μαξίμου: Αποκλειστικό θέμα της Πολιτείας το καθεστώς μισθοδοσίας ιερέων


George Vitsaras / SOOC


Το γάντι σηκώνει το μέγαρο Μαξίμου απαντώντας στην Ιερά Σύνοδο, διαμηνύοντας ότι το καθεστώς μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας.
Επίσης το γραφείο του πρωθυπουργού διαμηνύει προς τους ιεράρχες, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ότι θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου νόμου στο πλαίσιο

Ιεραρχία: Ομόφωνο «όχι» στο σημείο της συμφωνίας που αφορά τη μισθοδοσία των κληρικών

Ὁ Ἱερόθεος Βλάχος, ὁ νέος Μᾶρκος Εὐγενικός
(κατὰ τὸν Γόρτυνος) εἶπε ΝΑΙ στὴν συμφωνία!
Κι ὑπάρχουν κάποιοι ποὺ ἀκόμα τὸν πιστεύουν!
Φαίνεται ἐλπίζει ἀκόμα ὅτι θὰ πάρει τὸν ὕψιστο Θρόνο!

      Ομόφωνο "όχι" στο σημείο της συμφωνίας που αφορά τη μισθοδοσία των κληρικών προέκυψε μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που συζήτησε το προσύμφωνο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις Εκκλησίας–Πολιτείας. Το θέμα της μισθοδοσίας τέθηκε εκτός διαλόγου, αφού δεν το δέχονται οι ιεράρχες, οι οποίοι θέλουν να παραμείνει ως έχει.



Λένε όμως ναι στα υπόλοιπα της συμφωνίας;; 

Υπέρ της Συμφωνίας Κράτους-Εκκλησίας μίλησαν οι μητροπολίτες:

Κορίνθου Αλεξανδρουπόλεως Θηβών Καρπενησίου Διδυμοτείχου Ιωαννίνων Ν. Ιωνίας Πατρών Ναυπάκτου Ηλείας
Κατά της Συμφωνίας τοποθετήθηκαν:
Καισαριανής Δημητριάδος Ν. Σμύρνης Κερκύρας Πειραιώς Μεσογαίας Σπάρτης
Επιφυλάξεις εξέφρασε ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος.
Πηγή

Ο άνθρωπος (κι όσοι τον ακολουθήσουν) δεν έχει τσίπα. Έχει μόνο Τσίπρα!

Ιερώνυμος: Η σημερινή ημέρα είναι η αφετηρία για μια ελεύθερη Εκκλησία


 Έκτακτο! Αποχώρησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας από την έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας

Τρεις προτάσεις έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην ομιλία του, η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συνεδρίαση, η οποία θα αποφανθεί για το προσύμφωνο του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ιερώνυμος πρότεινε να εγκριθούν τα 15 σημεία του σχεδίου συμφωνίας με τον πρωθυπουργό, κάνοντας έκκληση να μην απαξιωθεί η προσπάθεια. Επίσης,
πρότεινε τη δημιουργία νομοπαρασκευαστικής ομάδας εργασίας που θα αποτελείται από αρχιερείς, που θα γνωρίζουν από νομικά, την νομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου και κληρικούς, οι οποίοι θα δουλέψουν από κοινού με την Πολιτεία για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Σχέδιο νόμου το οποίο και θα τεθεί στη συνέχεια προς έγκριση στην Ιερά Σύνοδο. Επιπλέον, ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο το ποσό που θα δίνει η Πολιτεία για την μισθοδοσία των κληρικών και τούτο να συμπεριληφθεί στη συνταγματική αναθεώρηση.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ακόμα ότι ασχολείται εδώ και 30 χρόνια με το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, κάτι που το έθεσε από την αρχή στον ενθρονιστήριο λόγο του. (Δεῖτε ἐδῶ τὶ ἔλεγε ἄλλοτε).
Προς τούτο, διευκρίνισε, ότι συνεργάστηκε με όλους τους πρωθυπουργούς από τον

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΒΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ»


(Νίκος Ψαρουδάκης – 1966)

Τοῦ Ν. ΣΑΚΑΛΑΚΗ


Αναμφίβολα, το Εκκλησιαστικό σώμα, σήμερα, ζει μία ακόμη πικρή εμπειρία. Το σημερινό Κράτος δεν είναι μόνο οικονομικό σύστημα. Η διακοπή της κρατικής μισθοδοσίας του ιερού κλήρου αποτελεί όψη του Κράτους, της Κοσμοθεωρίας και Βιοθεωρίας του.
Δυστυχώς, κλήρος και λαός, λίγα πράγματα έχουν κάνει στο κοινωνικό μέτωπο εναντίον της αμαρτίας, όπου οι νόμοι, οι θεσμοί και οι πολιτικές πρακτικές αντιστρατεύονται (εν πολλοίς) τον άνθρωπο στην πορεία του προς την Ευαγγελική τελείωση (Θέωση).
Οι Ορθόδοξοι στην Ελλάδα κατά μονοφυσιτικό τρόπο δεν συνειδητοποίησαν και την αναγκαιότητα της πολιτικής διακονίας, ως έκφραση πνευματικής ζωής, για τη μεταλλαγή των κοινωνικών θεσμών. Αγιογραφικά, Εκκλησία και Κράτος, δεν επιδιώκουν αντιθετικούς στόχους.
Χριστιανικά, Ορθόδοξα, το Κράτος νοείται ως Διακονική Ευαγγελική οργάνωση της Κοινωνίας. Είναι ο κοινωνικός έλεγχος, που ρυθμίζει τις σχέσεις και δραστηριότητες των ανθρώπων σύμφωνα με τους πνευματικούς άξονες εξουσίας, που διατυπώνονται στην Αγία Γραφή.
    Με αγαθήν την προαίρεση παρατηρούμε, ότι οι πραγματικότητες της ανάγκης, ως προβολή σύγχρονων (πνευματικών) κοινωνικών αναγκών, αντιμετωπίσθηκαν από το εκκλησιαστικό σώμα, κλήρο και λαό, «κατ’ ευκαιρίαν», σπασμωδικά και «εμβαλωματικά», και οι τύχες των Ορθοδόξων «εναπετέθησαν» όχι στην διαχρονική διδασκαλία της Αγίας Γραφής και της Πατερικής παραδόσεως, αλλά σε προσωπικές (κυρίως) στρατηγικές κληρικών–γερόντων ή σε Οργανωσιακές προσπάθειες.

«Ώρα μηδέν» για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου


Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η Ιεραρχία


Η  Απόφαση  τής Συνόδου της Ιεραρχίας στίς 16/11/18 Παρασκευή:

«Είναι  πολύπλοκο  τό  θέμα  γι αυτό  ορίστηκε  ειδική  επιτροπή....»!
.
          ---- Όλα καλά!!!-----.........
.
⇨    Προσευχηθείτε να βγούμε  ΨΕΥΤΕΣ!

"Τρελογιάννης"

    Σε τεταμένο κλίμα συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία καλείται να αποφασίσει επί της συμφωνίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου για τα κρίσιμα ζητήματα της μισθοδοσίας των κληρικών και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
    Κατά τη διάρκειά της, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας», θα ενημερώσει τα μέλη της Συνόδου για το περιεχόμενο και τη σημασία της κατ’ αρχήν συμφωνίας και εν συνεχεία θα ακολουθήσει συζήτηση επί της εισηγήσεως, προκειμένου να διαμορφωθούν τελικά οι θέσεις της Εκκλησίας από τους 82 Αρχιερείς της.
    Εν αναμονή τελούν 9.200 κληρικοί, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα, διότι σύμφωνα με το προσύμφωνο θα τεθούν εκτός του δημόσιου ταμείου και ζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα για τη μισθοδοσία τους.

    Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι θυελλώδης, καθώς

Καθηρημένος ο κ. Ιερώνυμος Λιάπης στη συνείδηση του πιστού κλήρου και λαού. Επιτακτική κρίνεται η παραίτησή του.

Κλήρος: «Παύουμε το μνημόσυνό σας… Δεν σας  δίνουμε  τις εισφορές των Ι. Ναών.

Δημοσιεύσατε το «πόθεν έσχες των Δεσποτάδων»
Βόμβα έθεσε η συμφωνία αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Λιάπη-Τσίπρα στην Εκκλησία!!


π. Παναγιώτης  Αυγέρης

            «Παραιτήσου Τώρα!»
 
    Είναι γενικώς παραδεκτό, ότι ο λαός διάκειται αρνητικά και εξαγριώθηκε με αφορμή τη στάση του αρχιεπισκόπου και της πλειοψηφίας  των επισκόπων, τόσο για το Μακεδονικό, όσο και για άλλα μείζονα  θέματα, που έχουν συσσωρευτεί εσχάτως  στην Εκκλησία και συνοψίζονται ως εξής: Η προδοτική  στάση  αρχιεπισκόπου και ιεραρχίας κατά τη σύναξη του Κολυμπαρίου της Κρήτης, που αλλοιώνει  το  Ορθόδοξο δόγμα δια του Οικουμενισμού.
   Οι γάμοι των ομοφιλοφύλων, οι «έμφυλες ταυτότητες», η αλλοίωση του χαρακτήρος του μαθήματος των θρησκευτικών και η μετατροπή του σε προπαγανδιστικό της αθεΐας και   κοινωνιολογίας των θρησκευμάτων,  οι νέες προγραμματιζόμενες ηλεκτρονικές  ταυτότητες, με αποκορύφωμα την μυστική συμφωνία Ιερωνύμου – Τσίπρα, που αποβάλλει 10.000 κληρικούς ως λειτουργούς του έθνους εντός και εκτός Ελλάδος,  προπαγανδίζοντας οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  ότι θα κενωθούν θέσεις από το δημόσιο, για να προσληφθεί δήθεν αντίστοιχος αριθμός από νέους δημοσίους υπαλλήλους(!!). Η Εκκλησιαστική Περιουσία, η αλλαγή του συντάγματος και των σχετικών άρθρων που καθορίζουν τις σχέσεις Κράτους Εκκλησίας και η αντιμετώπιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως σωματείο, ανοίγουν «Κερκόπορτες» στον ήδη  εν εξελίξει  εξισλαμισμό της Ευρώπης. 
Απομένει η αξιοπρεπής έξοδος, όσο είναι νωρίς, δια της παραιτήσεως. 
   Είναι κοινή πεποίθηση ότι ο αρχιεπίσκοπος και μερίδα επισκόπων εκβιάζονται άνωθεν, για να ενδώσουν και να αρπαχθεί η εναπομείνασα εκκλησιαστική