«Σύμφωνα με το σύστημα φοβερής ευνοιοκρατίας που επικρατεί, εκλέγονται Δεσπότες ως επί το πλείστον οι παρακοιμώμενοι και σφουγγοκολάριοι του Αρχιεπισκόπου».
Αυτό κατήγγειλε, μία μόλις ημέρα μετά την εκλογή του κ. Δημητρίου Μπεκιάρη στην Μητρόπολη Λάρισας και τον παραγκωνισμό του παράνομα εκδιωχθέντος από την Ιωαννίδειο Δικτατορία Επισκόπου κ. Θεολόγου Πασχαλίδη, ο Σεβ. Φλωρίνης Αυγουστίνος.
Σε μια ανακοίνωση – καταπέλτη ο κ. Αυγουστίνος χαρακτηρίζει το «διορισθέντα υπό Ιωαννίδη» Αρχιεπίσκοπο, κύριο υπεύθυνο της σφαγής των 12 Αρχιερέων «που καρατομήθηκαν» για παραβίαση της 3ης και 7ης Συντακτικής Πράξεως της Δικτατορίας. Κάνοντας λόγο για τις αντικανονικές ενέργειες του Σεραφείμ, υπογραμμίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος, που επιζητά την εκλογή των σκανδαλωδώς ευνοουμένων του, δε διστάζει να καθίσει καθέναν που αντιτίθεται στις επιθυμίες του. Ο Σεβ. Φλωρίνης χαρακτηρίζει τη διοίκηση της εκκλησίας «δικτατορική» και επισημαίνει ότι στις εκλογές Μητροπολιτών παραγκωνίζονται οι άξιοι και πνίγονται οι φωνές του λαού, «που ζει για τη θρησκεία και έπρεπε να εισακουσθεί», από τα γκλομπ των αστυνομικών. Προτείνει μάλιστα την άμεση συμετοχή του λαού στις εκλογές για την ανάδειξη Ιεραρχών και Αρχιεπισκόπου.