Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Σε σχετική συζήτηση, μαθητές σε Γυμνάσιο χρησιμοποιούσαν ως "αλήθεια" για τον Χριστό, τις θέσεις της τηλεοπτικής σειράς!

 ΣΚΑΪ νήμερα τό Πάσχα:

«Ιησούς: η “αληθινή” ιστορία»


Τοῦ Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Κοκολάκη,
ἐφημερίου Ἱ. Ν. Ὑψώσεως Τιμίου Σταυροῦ Χολαργοῦ

     Χριστός ἀνέστη!

Μέ ἀφορμή τήν ἀσεβεστάτη τηλεοπτική σάτιρα «Ιησούς: η “αληθινή” ιστορία» πού ἔδειξε ἡ ἑλληνική τηλεόραση μέσα ἀπό τό ΣΚΑΪ ἀνήμερα τό Πάσχα, εἶναι ἀνάγκη νά καυτηριάσουμε τό γενικότερο ἐφάμαρτο σκεπτικό ὅλων τῶν παρομοίων σειρῶν ἤ ἐκπομπῶν.
Κάθε χρόνο, τά τελευταῖα ἔτη, λίγο πρίν τά Χριστούγεννα ἤ τό Πάσχα θά βρεθοῦν κάποιοι ἄγνωστοι γνωστοί πού θά δηλητηριάσουν ἀκροατές καί τηλεθεατές μέ κάποια ἀτοπήματα

ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ της ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ οι δύο ΘΙΑΣΩΤΕΣ της Ν. ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ




* Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Αναστασιάδης στην Romfea.gr

Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη φορά. Συζητήσεις επί συζητήσεων για το μάθημα των Θρησκευτικών.
Αυτή τη φορά όμως ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης φαίνεται αποφασισμένος να κάνει το μετέωρο βήμα: την μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε μάθημα Θρησκειολογίας.
Δηλώνει ο Υπουργός Παιδείας: «Το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να αναμορφωθεί και ήδη στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχουν εκπονηθεί πιλοτικά προγράμματα προκειμένου τα Θρησκευτικά να πάψουν να είναι ομολογιακό μάθημα και να γίνουν μάθημα γνώσης των θρησκειών, με έμφαση στην ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της Ορθοδοξίας στη χώρα μας. Είμαστε σε διάλογο με εκπροσώπους της Εκκλησίας. Είναι προφανές ότι η αναμόρφωση των Θρησκευτικών είναι προϋπόθεση για να παραμείνουν υποχρεωτικό μάθημα».

Τί κι αν νομίζει η Εκκλησία ότι βρίσκεται δήθεν σε διάλογο με την Πολιτεία. Ο καθένας μπορεί να ζει στον κόσμο του. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο που κινείται και μιλάει ο κ. Φίλης.
Από τη μία ο Πρωθυπουργός στέλνει γλυκόλογα στον Αρχιεπίσκοπο που δίνουν την εντύπωση ότι όλα πάνε καλά και από την άλλη ο αρμόδιος Υπουργός προχωράει ακάθεκτος την ανίερη μεταρρύθμιση.
Ο Αρχιεπίσκοπος ορίζει επιτροπή και περιμένει τον διάλογο και ο Υπουργός ανακοινώνει απλά τα γεγονότα ως τετελεσμένα. Εμπαίζουν κυριολεκτικά την Εκκλησία και τους εκπροσώπους της.
Και ενώ ο κ. Φίλης παραδέχεται ότι «Οι σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας είναι συνταγματικά προσδιορισμένες» όμως τις παραβιάζει ασύστολα. Όταν κ. Υπουργέ το Σύνταγμα της Ελλάδος μιλάει για καλλιέργεια της «Θρησκευτικής και Εθνικής συνείδησης» είναι ξεκάθαρο. Με ποιο τρόπο θα καλλιεργήσεις τη θρησκευτική συνείδηση των μαθητών; Διδάσκοντας την «Πίστη» τους.
Μπορεί να σας πιάνει αλλεργία με τον όρο «ομολογιακό μάθημα» ή «κατήχηση στην Ορθόδοξη Πίστη» αλλά δεν φταίμε εμείς σ' αυτό κ. Υπουργέ αλλά ο οργανισμός σας (=ψυχισμός σας).
Σε καμιά περίπτωση δεν ξεριζώνουμε τα άνθη του αγρού επειδή κάποιος έχει αλλεργία. Το σωστό είναι ή να τα αποφεύγει ο ίδιος ή να φροντίσει να θεραπεύσει την πάθησή του.
Για ποιόν λόγο μετά μανίας θέλετε να καταργήσετε τον ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος;
Οι μαθητές κ. Φίλη είναι Ορθόδοξοι, άρα τί πιο αυτονόητο να διδαχθούν για την «Πίστη» τους, για τα «Πιστεύω» τους. Η Πολιτεία υποτίθεται ότι αναλαμβάνει υπεύθυνα να διδάξει τις αρχές, το ήθος και την διδασκαλία της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.
Γι' αυτό ο νομοθέτης προέβλεψε και τη γνωμοδότηση της ύλης του μαθήματος των Θρησκευτικών από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για να μην παρεκκλίνουν αυτά στην αίρεση.
Αυτό σημαίνει ότι η συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας είναι ουσιαστική και όχι απλά διακοσμητική.
Η εμμονή σας κ. Φίλη δείχνει ξεκάθαρα ότι το πρόβλημά σας είναι η συγκεκριμένη «Θρησκεία» και όχι οι «Θρησκείες».
Το να διδάσκεται η Ορθόδοξη Θεολογία σάς κάνει έξαλλο ενώ το να διδάσκεται η διδασκαλία των «Θρησκειών» σας ικανοποιεί αφάνταστα, σας καλύπτει. Πλέον και ο πιο απλός νους έχει καταλάβει ότι ο σκοπός σας είναι ένας: Η Πανθρησκεία!
Τί πιο απλό και αυτονόητο, καλέ μου εντιμότατε κατά τα άλλα άνθρωπε, οι μαθητές της Ελληνικής Πολιτείας να διδάσκονται την Ελληνική Γλώσσα; Αφού είναι η Γλώσσα τους!
Ή να διδάσκονται την Ελληνική Ιστορία; Ακριβώς για το λόγο ότι είναι η δικιά τους Ιστορία, τους αφορά άμεσα. Οι μαθητές στο Σχολείο κ. Φίλη δεν διδάσκονται τους Εθνικούς Ύμνους όλων των Κρατών του κόσμου αλλά τον δικό τους Εθνικό Ύμνο.
Είναι βλακώδες το ερώτημα πού θέτουν κάποιοι για ποιό λόγο οι μαθητές να διδάσκονται την Ορθόδοξη Πίστη; Μα αφού είναι η Πίστη τους! Η δικιά τους Πίστη! Τίποτα δεν είναι πιο βαρετό από τον επαναπροσδιορισμό του αυτονόητου! Δυστυχώς εκεί έχουμε φτάσει.
Πόσο σύγχυση μπορεί να έχετε στο μυαλό σας κ. Υπουργέ εσείς και οι σύμβουλοί σας; Και μη μου πείτε για ανεξιθρησκία και καταπίεση κτλ.. Μαθητής ήμουνα και εγώ κάποτε και αν κάποιος συμμαθητής μου ήταν Ιεχωβάς ή οτιδήποτε άλλο έπαιρνε απαλλαγή από το μάθημα και καλά έκανε.
Η μέριμνα που έχετε δείξει για το επίπεδο των Θεολόγων είναι εκπληκτική. Μπαίνει ο «Θεολόγος», που η Εντιμοτάτη Ελληνική Πολιτεία διόρισε «για την θρησκευτική καλλιέργεια της συνείδησης» των μαθητών, στη τάξη για να κάνει το μάθημα και δηλώνει στα παιδιά «Ινδουιστής» (!).
Σε άλλη περίπτωση ο «Θεολόγος» είπε στους μαθητές ότι είναι Άθεος και ότι αυτά που διδάσκει δεν τα πιστεύει (!). Υπάρχουν δάσκαλοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που με πρωτοβουλία τους, με το έτσι θέλω, κατήργησαν το μάθημα των θρησκευτικών και την ώρα του μαθήματος κάνουν οι μαθητές ένα απέραντο διάλειμμα (!). Εκεί έχουμε φτάσει.
Εύγε κ. Υπουργέ για την τήρηση της Συνταγματικής Επιταγής για τη «καλλιέργεια της θρησκευτικής συνείδησης». Αυτό είναι κατάντια, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
Δεν είναι Παιδεία αυτό το πράγμα. Φυσικά σ' αυτό δεν φταίτε μόνο εσείς. Φταίνε σχεδόν όλοι οι προκάτοχοί σας.
Αυτή τη στιγμή δεν κάνω αντιπολίτευση, τον πόνο μου περιγράφω. Τον πόνο ενός λαού που τον λεηλατήσατε και συνεχίζετε να τον λεηλατείτε οικονομικά αλλά και πνευματικά.
Υπουργοί όλων των κυβερνήσεων και της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όποιος κι αν ανέβαινε στη εξουσία συμμετείχε συστηματικά στην υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Είναι ολοφάνερο ότι επιδιώξατε όλοι μαζί να απαξιώσετε το μάθημα. Να το μισήσει η Μαθητική Κοινότητα ίσως και ολόκληρη

Ο Πατριάρχης Σερβίας πιστός στον Οικουμενιστικό κατήφορο των άλλων Πατριαρχών!!

 Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος:

Αποδυναμωμένη η Ρκαθολική Εκκλησία. Εμείς οι Ορθόδοξοι να τους βοηθήσουμε


"katanixis"
                                                                        
        "Στο σύνολο των ορθοδόξων λαών της Ανατολής παραμένει μια μεγάλη δέσμευση να βοηθήσουν τους αδελφούς στη Δύση" ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του για το Ορθόδοξο Πάσχα ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος στη ρωσική τηλεόραση Media Center Cargrad "Russia ekpsres".
                                                
        Σημείωσε για το Άγιο Φως το οποίο έφτασε στη χώρα του με ρωσικά

«Ο διαχριστιανικός συγκρητισμός στο αποκορύφωμά του», κατά τον κ. Β. Χαραλάμπους!




ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ‘’ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΝΕΥΜAΤΙΚΟΤΗΤΑ’’ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ  ΒΟSΕ

(Με θέμα «Μαρτύριο και κοινωνία»)


     Ετοιμάζεται Διεθνές Συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητας στη βαβέλειο οικουμενιστική κοινότητα Bose της Ιταλίας.  Ήδη προανάγγειλαν «Διεθνές Οικουμενικό Συνέδριο για την Ορθόδοξη Πνευματικότητα», με θέμα «Μαρτύριο και κοινωνία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Bose της Ιταλίας, από τις 7 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2016.  Οι ομιλητές δεν θα είναι μόνο οι Ορθόδοξοι προσκεκλημένοι, αλλά και Παπικοί, Αγγλικανοί, βιβλικοί μελετητές, θεολόγοι διάφοροι, πατρολόγοι, μοναχοί της Ανατολής και της Δύσης (έτσι το αναφέρουν), φιλόσοφοι και συγγραφείς από όλο τον κόσμο.
   Αντιλαμβάνεται κανείς τι μαρτυρία θα πάρουν για την Ορθόδοξη Πνευματικότητα, όταν θα συμμετάσχει και πλήθος αιρετικών ομιλητών, οι οποίοι θα δώσουν τη δική τους ‘’μαρτυρία’’.  Και εκείνο που το καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο το Συνέδριο, είναι ότι για το θέμα «Μαρτύριο και κοινωνία», θα αναφερθούν και στην «εμπειρία των μαρτύρων του εικοστού αιώνα  η οποία είναι μια πολύτιμη κληρονομιά για όλες τις ευαγγελικές εκκλησίες και το σύνολο της ανθρωπότητας», όπως αναφέρουν στην επεξήγηση της θεματολογίας.  Και όπως προκύπτει από την επεξήγηση της θεματολογίας που έδωσαν, δεν θα αναφερθούν ειδικά στους Ορθοδόξους μάρτυρες.
      Κάποιοι ίσως να προβάλουν το επιχείρημα ότι έτσι θα δώσουν μαρτυρία Ορθοδοξίας.  Αυτό φυσικά δεν ευσταθεί για τον λόγο ότι η θεματολογία είναι τέτοια, που ποτέ δεν άπτεται των δογματικών διαφορών.   Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι δογματικές διαφορές αποτελούν απλά διαφορετικές παραδόσεις στην οικουμενιστική αυτή κοινότητα; Ποιος αμφιβάλλει ότι η παρουσία Ορθοδόξων σε μια τέτοια οικουμενιστική κοινότητα, προσδίδει διαφοροτρόπως μια άλλη εγκυρότητα σ’ αυτήν τη βαβέλειο κοινότητα;
    Δεν τους προβληματίζει το γεγονός ότι η οικουμενιστική αυτή κοινότητα λειτουργεί κάτω από το Βατικανό, καθότι λειτουργεί με βάση τον Βατικάνειο «Κώδικα  Κανονικού Δικαίου»;  Είναι μια «Ιδιωτική ένωση πιστών» (Associazone private di fedeli) (άρθρα 114, 116, 117 και 322) και όχι ‘’μοναστική’’ κοινότητα όπως παρουσιάζεται.  Δεν τους προκαλεί κανένα ερωτηματικό το γεγονός ότι ο παπικός   Enzo Bianchi, της  οικουμενιστικής αυτής κοινότητας, ο οποίος καλείται ‘’ηγούμενος’’, έχει διοριστεί από τις 22 Ιουλίου 2014, από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Ποντιφικό Συμβούλιο για την Προώθηση της Χριστιανικής ‘’ενότητας’’; 
   Δεν τους προκαλεί κανένα ερωτηματικό το γεγονός ότι η οικουμενιστική  αυτή κοινότητα  ‘’απευθύνεται πρωτίστως στους Παπικούς, στους Κόπτες και τους Αιθίοπες, στους Λουθηρανούς, στους Μαρωνίτες,  στους Παλαιοκαθολικούς,  στους Ουνίτες, αλλά  και στους Ορθόδοξους;
  Δεν τους προκαλεί κανένα ερωτηματικό μέχρι και οικουμενιστικό εορτολόγιο έχουν κάνει; Το λεγόμενο ‘’εορτολόγιο’’ του Bose, το οποίο τιτλοφορείται «Εκκλησίες  θυμηθείτε», τις οποίες όμως καλεί «διάφορες παραδόσεις», αναφέρει ποιόν εορτάζει την ημέρα εκείνη, η κάθε μια των καλουμένων από τους παπικούς ‘’παραδόσεων’’.  Σε αυτό το λεγόμενο ‘’εορτολόγιο’’ του Bose παρατηρείται σε μια μέρα να ‘’εορτάζουν’’ Αγγλικανούς, Παπικούς, Λουθηρανούς, Μαρωνίτες, Κόπτες της Αιθιοπίας, Ορθοδόξους, Ουνίτες, της λεγόμενης ‘’Ασσυριακής εκκλησίας’’,  της λεγόμενης ‘’Συριακής καθολικής εκκλησίας’’ κλπ. Ο διαχριστιανικός συγκρητισμός στο αποκορύφωμά του. Τούτο διαφαίνεται και από τα τραγούδια-προσευχές των.

   Οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους www.monasterodibose.it αναφέρουν ότι «είναι μια κοινότητα από μοναχούς και μοναχές, που ανήκουν σε διαφορετικές χριστιανικές εκκλησίες, που αναζητούν τον Θεό στην υπακοή του Ευαγγελίου, στην αδελφική κοινωνία και στην αγαμία».  Και μόνη η αναφορά σε ‘’χριστιανικές εκκλησίες’’ σε κάνουν να αντιληφθείς την στρεβλή ασυνέπεια στο Ευαγγέλιο.  «Ελάτε να συλλαβήσωμεν εν προσευχή το Ευαγγέλιο της Ορθοδοξίας και την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου», προέτρεπε ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, και αυτό αναφέρομε ως απάντηση.