Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Οι πατέρες της Ρουμάνικης Σκήτης διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.



Ανώνυμος Έκτακτο:

Οι πατέρες της Ρουμάνικης Σκήτης του Τιμίου Προδρόμου στη  περιοχή Βίγλας στο Άγιον Όρος, διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


Με πληροφορίες από τους ερημίτες πατέρες της βίγλας ενημερώνουμε τούς αγαπητούς μας αναγνώστες ,ότι κατόπιν ψηφοφορίας στην Σκήτη και σε σύνολο 50 πατέρων αποφάσισαν τη διακοπή του μνημόσυνου. 

Η Ιερά Σκήτη πληροφόρησε την κυρίαρχο Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και οι πιέσεις είναι φοβερές και πλέων εντατικές ,η αγωνία των Λαυριωτών  δε, είναι, να μην ανακοινωθεί προς τα έξω, στον κόσμο δηλαδή αυτή η απόφαση της Σκήτης!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗ ΛΑΥΡΑ
 Ήταν τέτοιο το μένος του Ηγουμένου Προδρόμου της Μεγίστης Λαύρας, ,που με φασιστικό το τρόπο καταπατώντας την χιλιόχρονη τυπική δημοκρατική διαδικασία είπε, ότι ,από σήμερα καταργώ την μορφή διοικήσεως της Σκήτης! 

 Άξιο λόγου είναι επίσης πως τις μέρες αυτές αποστάλθηκε από το Πατριαρχείο της Ρουμανίας 
ο επίσκοπος Ανδρέας μητροπολίτης Σκλούζ για να δει την κατάσταση από κοντά και να λειτουργήσει ,οι πατέρες του ανακοίνωσαν πως δεν γίνεται δεκτός εκτός εάν αποκηρύξει την Σύνοδο του Κολυμπαρίου .



Σχόλιο ἀπὸ "Τρελογιάννης":
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Μπράβο ! Μπράβο ! Μπράβο ! Πολύ μας αναπαύει η απόφαση αντίστασης της Ρουμάνικης σκήτης Ένα παράδειγμα προς μίμηση για ό,τι έχει απομείνει από το Αγιο Όρος αδούλωτο μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητος επί της μελέτης των πορισμάτων για την Κολυμπάριο Αγάντα αδέλφια δέν θα τους περάσει τόσο εύκολα ! Η ορθοδοξία αντιστέκεται, η ορθοδοξία ξυπνά !

Δέν του φαίνεται του Προδρόμου τέτοια φασιστικότητα ! 

Ένας ιερέας από την Αμερική παίρνει θέση. Ο π. Εφραίμ και το περιβάλλον του, γιατί σιωπούν;

Πως ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απομακρύνεται από τον Κύριον


Αποτέλεσμα εικόνας για ut unum sint  Avvenire
Πως ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απομακρύνεται από τον Κύριον

Του π. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, Ι. Α. Αμερικής

 Με την ευκαιρία της 30ης επετείου της ετήσιας Παγκόσμιας Ημέρας Προσευχής για την Ειρήνη, που διοργανώθηκε στην Ασσίζη (18-20 Σεπτεμβρίου 2016), ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος εξέδωσε ανακοίνωση στα ιταλικά στην «Avvenire», εφημερίδα των Ρωμαιοκαθολικών επισκόπων της Ιταλίας, με τίτλο, «Ίνα πάντες εν ώσιν ‘ut unum sint’». 

Το φετινό θέμα ήταν: «Δίψα για την ειρήνη: Θρησκείες και Πολιτισμοί σε διάλογο». Πριν φτάσουμε στο μήνυμα του Πατριάρχη και τα σχόλιά μου, θα ήθελα να προσφέρω μερικές εισαγωγικές παρατηρήσεις.
Κατά την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής για την Ειρήνη το 1986, 160 θρησκευτικοί ηγέτες συγκεντρώθηκαν, αντιπροσωπεύοντες 32 χριστιανικές ομάδες και 11 μη χριστιανικές θρησκείες, «διερχόμενοι την ημέρα όλοι μαζί με νηστεία και προσευχή στον Θεό η Θεούς τους». Ο Πάπας Βενέδικτος το 2011 δεν επέτρεψε μία κοινή

Δείτε τα αίσχη με μουφτήδες, ιέρειες και ...συνεχείστε να κοινωνάτε μαζί τους, ταυτιζόμενοι με τη νέα πανθρησκειακή εκκλησία!

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας εν ώρα Θείας Λειτουργίας με ιεροκήρυκα έναν Μουσουλμάνο Μουφτή

[ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ 2016]


Ο Πατριάρχης Αντιοχείας εν ώρα Θείας Λειτουργίας με ιεροκήρυκα έναν Μουσουλμάνο Μουφτή [ΒΙΝΤΕΟ 2016]

Η καταπάτηση των ιερών Κανόνων των αγίων Οικουμενικών Συνόδων!!! Η παναίρεση του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας οδηγεί το ποίμνιο στην Κόλαση. Ας μην ακολουθήσουμε... Καταπατούνται και προδίδονται συνεχώς οι αρχές της Πίστης μας. Για μια ακόμα φορά και από τον Πατριάρχη Αντιοχείας. Ένας οικουμενιστικός συρφετός με αιρετικούς ιερείς και ιέρειες

Κυδωνίας Δαμασκηνός: "Αποδέχομαι πλήρως την Σύνοδον. Ο Πατρ. Βαρθολομαίος είναι Ορθόδοξος"!!!! --Παρανόμως διέκοψε την μισθοδοσίαν του ιερέως!


Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ (ΧΑΝΙΩΝ)
ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
.
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΗΤΡΙΤΣΑΚΗ
(= ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ  ΠΟΙΝΙΚΗ  ΔΙΩΞΗ  ΓΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ  ΤΟΥ)








Πως δικαιολογούνται οι "Αμφισημίαι" των Αγιορειτών Ηγουμένων;

Πως δικαιολογούνται οι "Αμφισημίαι" και "ασάφειαι" λόγοι της ιεράς κοινότητας του αγίου όρους για την κακόδοξη σύνοδο του Κολυμπαρίου;


Πηγή: http://trelogiannis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_36.html

  Πολλοί αδελφοί ξενίζονται για την διαφορά που υπάρχει σε θέματα πίστεως από τούς ασκητές αγιορείτες πατέρες ή τους λεγόμενους κελλιώτες από τους μοναστηριακούς και την επίσημο ιερά κοινότητα . Βρήκαμε μια παλιά κουβέντα που έγινε με την παρουσία του σεβαστού μας γέροντα Ιλαρίων ,ακούστε τον με προσοχή και θα καταλάβετε αγαπητοί μας φίλοι, πολλά!

Η ψευδο-Σύνοδος ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ δημιούργησε μια ΝΕΑ ψευδο-Εκκλησία (Συνέντευξη του καθηγητή Κ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ)



Περί της πονηριάς των Σέρβων οικουμενιστών!

Ὁ κ. Χαραλάμπους ἔγραψε πρὸ ἡμερῶν ἕνα ἄρθρο, διὰ τοῦ ὁποίου παραθέτει τὴν σιγονταροΟικουμενιστικὴ σκέψη του, τὴν ὁποία ἀναμειγνύει μὲ κάποια ψεύδη, ὅπως ἐπισημαίνει ὁ Σέρβος ὀρθοδοξος πιστὸς Μᾶρκος Πεΐκοβιτς σὲ ἄρθρο του μὲ τίτλο: 
Σχόλιο στο κείμενο του Β. Χαραλάμπους – ''Ποια η ισχύς της θέσης των Σέρβων Ιεραρχών, που δεν υπέγραψαν το τελικό κείμενο της Συνόδου της Κρήτης;'' ή περί της πονηριάς των Σέρβων οικουμενιστών

   Παρουσιάζουμε α) τὸ ἄρθρο τοῦ κ. Πεΐκοβιτς, β) τὸ ἄρθρο τοῦ κ. Χαραλάμπους (τὸ ὁποῖο κρίνεται) καὶ γ) ἕνα σχόλιο στὸ ἱστολόγιο "Ἀκτίνες" τοῦ κ. Χαραλάμπους, στὸ ὁποῖο ὑποστηρίζει ὅτι κακῶς κατηγορεῖται γιὰ ψεύδη. 
  Ὁ κ. Χαραλάμπους, ὅμως, ἔχοντας πάρει διαζύγιο (μολυσμένος ἀπὸ τὶς κακόδοξες ἰδέες Τελεβάντου)  ἀπὸ τὴν "λογικὴ" τῶν Πατέρων, δὲν ἀντιλαμβάνεται ὅτι ναί, εἶναι "δυνατό η συντριπτική πλειοψηφία των Ιεραρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, που παρευρέθηκαν στη Σύνοδο της Κρήτης, να μη υπογράψουν το τελικό κείμενο και αυτή η στάση τους να μην έχει καμιά ισχύ;".
 Ἀσφαλῶς κ. Χαραλάμπους, ὡς σύμμαχος τοῦ σιγονταροΟικουμενιστῆ Τελεβάντου, δὲν εἶστε σὲ θέση νὰ καταλάβετε ὅτι στὴν παροῦσα φάση ποὺ ὁ Οἰκουμενισμὸς ἐξαπλώνεται, καὶ ριζώνει, καὶ ἀλλοιώνει κάθε μέρα τὶς συνειδήσεις τῶν πιστῶν, δὲν ἀρκεῖ ὁ ἔλεγχος· ἀπὸ μόνος του εἶναι ἀναποτελεσματικός. Καὶ δὲν τὸ καταλαβαίνετε γιατὶ καὶ σεῖς τὴν ἴδια στάση κρατᾶτε ἀπέναντι στὴν Παναίρεση: Λεκτικὸ ἔλεγχο καὶ κοινωνία μετὰ τῶν αἱρετικῶν! Δὲν ἀρκοῦν τὰ λόγια καὶ οἱ διακηρύξεις, ἀλλά οἱ ΠΡΑΞΕΙΣ! Τώρα εἶναι καιρὸς πράξεων, κι αὐτὸ ὑποστηρίζει ὁ κ. Παΐκοβιτς. Κι σ' αὐτὲς τὶς πράξεις δὲν προβαίνετε, γιατὶ ἀρνεῖσθε νὰ παραδεχθεῖτε καὶ νὰ ἐφαρμόσετε τὴν σωτηριολογικοῦ χαρακτῆρα διδασκαλία τῶν Ἁγίων Πατέρων, ποὺ λέει ὅτι, ὅποιος κοινωνεῖ μὲ τοὺς αἱρετικοὺς βλάπτεται, μολύνεται ψυχικὰ καὶ διακινδυνεύει τὴν σωτηρία του, "διὸ ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν"!


Σχόλιο στο κείμενο του Β. Χαραλάμπους


''Ποια η ισχύς της θέσης των Σέρβων Ιεραρχών, που δεν υπέγραψαν το τελικό κείμενο της Συνόδου της Κρήτης;''
ή
περί της πονηριάς των Σέρβων οικουμενιστών






Ποια η ισχύς της θέσης των Σέρβων Ιεραρχών, που δεν υπέγραψαν το τελικό κείμενο της Συνόδου της Κρήτης; 

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

Αποτέλεσμα εικόνας για Holy Assembly of Bishops of the Serbian Orthodox Church



Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας συμμετείχε στη Σύνοδο της Κρήτης με 25 Ιεράρχες της συμπεριλαμβανομένου και του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου. Από τους 25 Ιεράρχες, οι 17 δεν υπόγραψαν το τελικό κείμενο της Συνόδου της Κρήτης. Αυτό δεν προβληματίζει; 
Δεν πρέπει να εστιάζομε το πρόβλημα μόνο στην παραβίαση της Συνοδικής αρχής της ομοφωνίας, αλλά και στο ότι δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο οι Προκαθήμενοι των Τοπικών Εκκλησιών. Η περίπτωση των Ιεραρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, που παρευρέθηκαν στη Σύνοδο της Κρήτης και δεν υπόγραψαν το τελικό κείμενο μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Είναι δυνατό η συντριπτική πλειοψηφία των Ιεραρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, που παρευρέθηκαν στη Σύνοδο της Κρήτης, να μη υπογράψουν το τελικό κείμενο και αυτή η στάση τους να μην έχει καμιά ισχύ; Αυτό δεν προβληματίζει; 
Οι Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, που υπέγραψαν το τελικό κείμενο της  Συνόδου της Κρήτης
Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος
Ο Αχρίδος και Σκοπίων Ιωάννης
Ο Μπρανιτσέβου Ιγνάτιος
Ο Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης Γρηγόριος
Ο εν Δυτική Αμερική Μάξιμος
Ο εν Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία Ειρηναίος
Ο εν Αυστρία και Ελβετία Ανδρέας
Ο Φραγκφούρτης και πάσης Γερμανίας Σέργιος
Οι Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, που δεν υπέγραψαν το τελικό κείμενο της  Συνόδου της Κρήτης
Ο Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος
Ο Ζάγκρεπ και Λουμπλιάνας Πορφύριος
Ο Σιρμίου Βασίλειος
Ο Βουδιμίου Λουκιανός
Ο Νέας Γκρατσάνιτσας Λογγίνος
Ο Μπάτσκας Ειρηναίος
Ο Σβορνικίου και Τούζλας Χρυσόστομος
Ο Ζίτσης Ιουστίνος
Ο Βρανίων Παχώμιος
Ο Σουμαδίας Ιωάννης
Ο Δαλματίας Φώτιος
Ο Μπίχατς και Πέτροβατς Χρυσόστομος
Ο Νίκσιτς και Βουδίμλιε Ιωαννίκιος
Ο Βαλιέβου Μιλούτιν
Ο Κρούσεβατς Δαβΐδ
Ο Σλαυονίας Ιωάννης
Ο Τιμοκίου Ιλαρίων
Δεν θα ήταν άσκοπο να αναφερθούμε και στην Ιερά Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, την οποία αποτελούν εκτός από τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, ο Σιρμίου Βασίλειος, επί των θεμάτων Οικονομίας και Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου (δεν υπέγραψε), ο Σβορνικίου και Τούζλας Χρυσόστομος, υπεύθυνος του τομέως των Εκδόσεων και Ενημερώσεως (δεν υπέγραψε), ο Σουμαδίας Ιωάννης, υπεύθυνος επί της Γραμματείας (δεν υπέγραψε), ο Ράσκας και Πριζρένης Θεοδόσιος, επί κεφαλής των Διεκκλησιαστικών και Εξωτερικών Σχέσεων (δεν συμμετείχε). Αναπληρωματικά μέλη της Ιεράς Συνόδου, είναι ο Μπάτσκας Ειρηναίος (δεν υπέγραψε) και ο Νίκσιτς και Βουδίμλιε Ιωαννίκιος (δεν υπέγραψε)
Παρατηρούμε ότι εκτός από τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο και τον Ράσκας και Πριζρένης Θεοδόσιο που δεν συμμετείχε, τα υπόλοιπα μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν υπέγραψαν. Αυτό δεν προβληματίζει;  Διασφαλίζεται η δογματική αλήθεια Συνοδικώς μόνο με τη αρχή της ψήφου των Προακαθημένων και την παραβίαση της αρχής της ομοφωνίας;
Πρέπει να συνυπολογίσομε στην στάση των Ιεραρχών φυσικά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας και την απόφαση της το  έτος 1997, για αποχώρηση από το Π.Σ.Ε., απόφαση την οποία επικαλέστηκε πρόσφατα Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος, ζητώντας την αποχώρηση από το Π.Σ.Ε. Αυτά δεν προβληματίζουν; 
Πηγή


Σχόλιο κ. Χαραλάμπους:
Είναι λάθος να λέτε ότι είναι ψεύδος. Όλα όσα έχουν γραφεί είναι αληθή. Μόνο 8 από τους 25 υπόγραψαν. Δέστε τις υπογραφές. δεν υποστήριξα τις ενέργειες των Σέρβων Ιεραρχών. Μόνο αυτό με το Π.Σ.Ε. Μη συγχίζετε τα πράγματα. Το θέμα είναι ξεκλαθαρο. Αναφέρει ότι 17 δεν ψήφισαν και αυτό είναι αληθές. Όλοι το ξέρουν. Δεν έκανα καμιά αναφορά απενατίας λυπάμαι για πολλά οικουμενιστικά που γίνονται. Το ψεύδος που το είδατε.

ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΟ ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΙΔΩΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ.

17 ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΩΣΑΝ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΩ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΩ. ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ

Β. Χαραλάμπους

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ (Τελεβάντου)!!!

Ἡ κακόδοξη σκέψη, ὅταν ριζώσει στὸν ἄνθρωπο, δύσκολα ἀποβάλλεται! Σύμφωνα μὲ τὴν παράφρονα λογικὴ τοῦ Τελεβάντου, οἱ Ἅγιοι ποὺ μεμονωμένα ἀποτειχίστηκαν -καὶ ὡς ἐκ τούτου μεμονωμένα  διώχτηκαν-  "δὲν εἶχαν κανένα θετικὸ ἀποτέλεσμα"! Παραφροσύνη καὶ ἀσέβεια πρὸς τοὺς Ἁγίους ποὺ κακοπάθησαν ἀπὸ τοὺς αἱρετικοὺς ὅλων τῶν ἐποχῶν! [Σημ.: Ἕως τώρα, ὁ Τελεβάντος -παρότι τὸ ζητήσαμε- δὲν βρῆκε τὸ χρόνο νὰ μετρήσει πόσες δεκάδες ἐπίσημες καὶ ἑκατοντάδες μεμονωμένες ἀποτειχίσεις πραγματοποίησαν οἱ πιστοὶ πρὸς τοὺς αἱρετικούς, καὶ πόσες καὶ ποιές ..."συντεταγμένες"!!! Παρά ταῦτα παραμένει ἐγωϊστικὰ στὶς ἰδεοληψίες του!].




ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με βαθύτατη θλίψη οι πιστοί παρακολουθούν τον διωγμό αντιοικουμενιστών κληρικών και μοναχών στη Μακεδονία, στην Κρήτη και στο Άγιον Όρος.

Δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι μας επαληθεύθηκαν πριν καλά - καλά αρχίσουν οι περισσότερες προγραμματιζόμενες αποτειχίσεις.

Οι άκαιρες, μεμονωμένες και ασύντακτες αποτειχίσεις δίνουν στους οικουμενιστές την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν οριστικά τους λογαριασμούς τους με τους αντιοικουμενιστές. Παραλαμβάνουν όσους κληρικούς αποτειχίζονται και τους οδηγούν -και θα συνεχίσουν και στο μέλλον να τους οδηγούν- σε καθαίρεση.

Συμπαριστάμεθα όση ημίν δύναμις στους εν Κρήτη ιερείς που οδηγούνται προς καθαίρεση και εκφράζουμε αγωνία για τις συνέπειες της καθαίρεσής τους και για την περιπέτεια που θα πλήξει την οικογένειά τους. 

Αποδοκιμάζουμε τις διώξεις και τις απειλές εναντίον μοναχών και ιερομονάχων του Αγίου Όρους οι οποίοι απορρίπτουν τη Σύνοδο της Κρήτης και αποτειχίστηκαν ή ετοιμάζονται να αποτειχιστούν εξαιτίας της.

Δυστυχώς, όμως, είμαστε ανήμποροι να κάνουμε το παραμικρό για να τους βοηθήσουμε. Απλά παρακαλούμε τον Χριστό να τους προστατεύσει από τη διωκτική μανία των οικουμενιστών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσα συμβαίνουν προβληματίζουν όσους σκέφτονται να αποτειχιστούν. Ελπίζουμε ότι οι διωγμοί συντελούν στο να συνειδητοποιήσουν ότι οι μεμονωμένες αποτειχίσεις δεν έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Απλά δίνουν στους οικουμενιστές την ευκαιρία να εξοντώσουν όσους προσφεύγουν σε αυτές.

Ας κάνουν, λοιπόν, δεύτερες σοφότερες σκέψεις. Τα θέματα που αφορούν τη Σύνοδο της Κρήτης έχουν υπερβεί το πλαίσιο των πρεσβυτέρων, των μοναχών και των λαικών. Είναι αντικείμενο συνοδικών αποφάσεων των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και σ’ αυτό το επίπεδο θα βρουν τη λύση τους όλα όσα αφορούν τη Σύνοδο της Κρήτης. Οι άκριτες, μεμονωμένες, άκαιρες και ασύντακτες αποτειχίσεις εις ουδέν θα ωφελήσουν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα. Απλά θα δώσουν τη χαρά στους οικουμενιστές να εξουδετερώσουν αγωνιστές κληρικούς και μοναχούς.