Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Οι "βαρείς λύκοι" του "γερολύκου" πατρ. Βαρθολομαίου!


ΛΥΚΟΙ ΒΑΡΕΙΣ 


    Ξεκίνησαν οι περιοδείες των ρασοφόρων της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας στο Άγιον Όρος, πάντα με τις ευλογίες του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, όπως ήτανε αναμενόμενο. Όπως οι λύκοι περιοδεύουν κατά αγέλες, έτσι και αυτοί, ως «λύκοι βαρεῖς»[1] περιοδεύουν, κατά τον Απόστολο Παύλο. Οι μεν πρώτοι, για να εντοπίσουν τα θηράματά τους, που είναι κυρίως πρόβατα, ώστε να τα κατασπαράξουν και να χορτάσουν με σάρκα και αίμα, οι δε δεύτεροι, να κατασπαράξουν συνειδήσεις,κυρίως Αγιορειτών Πατέρων, για να ισχυροποιήσουν τη μολυσματική τους πλάνη. 

Επιστολή προς π. Γκοτσόπουλο στο οικουμενιστικό ιστολόγιο "Αναστάσιος"!

(Με πολλές αποκαλύψεις και αποδέκτες)

Μνήμη Αρχιεπισκόπου

Αυστραλίας Στυλιανού


Αἰδεσιμολογιώτατον
Πρεσβύτερον π. Ἀναστάσιον Κ. Γκοτσόπουλον
Ἐφημέριον Ι. Ν. Ἀγ. Νικολάου
Ὁδὸς Ἀγ. Νικολάου τέρμα
262 25 Πάτρα
Ἀγαπητέ μου πάτερ Γκοτσόπουλε,
Πρωτίστως ἐπιθυμῶ να ζητήσω συγγνώμην ὅτι ἀπαντῶ τόσο καθυστερημένα εἰς τὴν ἀπὸ 28/12/08 ἐπιστολὴν σᾶς, συνοδευτικὴν τοῦ Πονήματος σᾶς «οὐ δεῖ αἱρετικοῖς ἢ σχισματικοῖς συνεύχεσθαι».
Ἀτυχῶς, μαζὶ μὲ τὸ πλῆθος τῶν ὑποχρεώσεών μου ἀνὰ τὴν ἀπέραντον Αὐστραλίαν, καὶ ἐν τῇ Θεολογικῇ μας Σχολῇ τοῦ Ἀποστ. Ἀνδρέου, εὑρισκόμην οἰκουρῶν μέχρι προσφάτως, λόγῳ ὑπερβολικῆς ἑξαντλήσεως. Ἐλπίζω ὅμως εἰς τὴν κατανόησιν σᾶς.
Εὐχαριστῶ πάντως θερμοτατα καὶ συγχαίρω συγχρόνως διὰ τὸ ἐν λόγῳ Πόνημα, τὸ ὁποῖον δι’ ἐμὲ προσωπικῶς εἶχε σὺν ἄλλοις καὶ τοῦτο τὸ εὐεργέτημα : Εἶσθε ὁ μόνος ἐκ τῶν μέχρι σήμερον ἐπικριτῶν τοῦ Διαλόγου μετὰ τῶν Ῥωμαιοκαθολικών, ὁ ὁποῖος παραπέμπει εἰς τὰ δύο καιριώτατα ἐπὶ τοῦ προκειμένου δημοσιεύματά μου,

Χωρίς μετάνοια υπάρχει θεραπεία του σχίσματος;


Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες
 στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία

Στην ιστοσελίδα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δημοσιεύτηκε συνέντευξη του Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου. Ανάμεσα στα άλλα που είπε παραθέτουμε τα παρακάτω:
Είχατε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τη Σερβία κατά τη διάρκεια της θητείας σας ;
Θα ήθελα και σκοπεύω να επισκεφθώ την αδελφική Σερβική χώρα και τους ορθόδοξους αδελφούς της Σερβίας. Ήταν πάντα κοντά μας και πάντα αγαπητοί στην καρδιά μας, ως ορθόδοξοι, ως Σλοβένοι και ως άνθρωποι που έχουν επίσης βιώσει πολλούς πειρασμούς σε δύσκολους καιρούς και χρόνους.
Πρόσφατα, η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία δημοσίευσε την επίσημη θέση της για την εκκλησιαστική κρίση στην Ουκρανία. Πώς αξιολόγησε αυτή η κίνηση η Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας;

Προδίδεις την πατρίδα σου; Θα σε προτείνουν για βραβείο Νόμπελ! --Άντε να δούμε με Νόμπελ και τον άλλο προδότη της ...Εκκλησίας!

Το απαράδεκτο φάλτσο του Ποντίφικα για τον Αλέξη Τσίπρα



Ο Αλέξης Τσίπρας τα χάλασε με την Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία, καθώς της έχει κηρύξει πόλεμο αλλά βρήκε συμπαραστάτη στο πρόσωπο του αιρετικού Πάπα, ιδιαίτερα στο ζήτημα του μεταναστευτικού. Η εθνομηδενιστική πολιτική ωθείται από πρόσωπα που ουδεμία σχέση δεν έχουν με την ελληνική πραγματικότητα.

Γράφει ο Δρ Τσακαλίδης Γεώργιος


Θεολόγος-Θρησκειοπαιδαγωγός, Έφορος Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.)


Τον Αλέξη Τσίπρα, τον Έλληνα πρωθυπουργό, πρότεινε ο πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος ευρισκόμενος στο Περού για Νόμπελ Ειρήνης για τη στάση του στο μεταναστευτικό εκτιμώντας μια φράση του κ. Τσίπρα, η οποία τον συγκίνησε: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα προηγούνται των συμφωνιών». Αυτή η φράση αξίζει το βραβείο Νόμπελ», είπε.

Σοφά λόγια αγίων για τον Θεό και τον άνθρωπο

Αποτέλεσμα εικόνας για λογια αγιων

Σταλάγματα ανακούφισης για την αναστατωμένη ψυχή

«Στον Θεό αρέσει περισσότερο η ταπείνωση για το κακό που κάναμε παρά η υπερηφάνεια για το καλό που κατορθώσαμε». Άγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Βγήκε όντως το Άγιο Φως μέσα από μια κολόνα;


Μια επιστημονική διερεύνηση του θέματος

Ο κίονας που διερράγη και ανεφλέγη διά του Αγίου Φωτός (1579)
Το Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου το 1586, σε γκραβούρα της Natale Bonifacio.1


Το Μεγάλο Σάββατο του 1579, σύμφωνα με τα εκκλησιαστικά χρονικά της πόλης των Ιεροσολύμων, οι Τούρκοι κυβερνήτες απαγόρευσαν στον Έλληνα πατριάρχη και στους ορθοδόξους πιστούς να εισέλθουν στον Ναό της Αναστάσεως για την καθιερωμένη τελετή του Αγίου Φωτός.