Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Η προδοσία Ιερώνυμου αποκαλύπτεται επίσημα..., αλλά κανένα συγγνώμη!!!

 Γεράσιμος Κουζέλης, Πρόεδρος ΙΕΠ:

«Ό,τι διδάσκεται σήμερα στα σχολεία στο μάθημα των Θρησκευτικών έχει τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας»!



  Η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατά την κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 6/2/2018 για το μάθημα των Θρησκευτικών
και οι αναφορές του στο δικαίωμα της Συνόδου να ελέγχει το δογματικό περιεχόμενο των βιβλίων Θρησκευτικών σύμφωνα με διάταξη του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας φιλοξενήθηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αφιέρωσε ολοσέλιδο ρεπορτάζ (δείτε το παρακάτω) στο οποίο μεταξύ άλλων φιλοξενεί και την θέση/απάντηση του Προέδρου του ΙΕΠ Γεράσιμου Κουζέλη στην τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου για το θέμα. Αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ: «Απόρησε πάντως και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γεράσιμος Κουζέλης με τη στάση αυτή του αρχιεπίσκοπου και σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του περιορίστηκε να πει πως ό,τι διδάσκεται σήμερα στα σχολεία στο μάθημα των Θρησκευτικών έχει τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας».


ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για αγια λειψανα

  Ο πνευματικά άνυδρος δυτικός κόσμος προσπαθεί να γεμίσει τα τρομερά ψυχικά κενά του με τη νόθο πνευματικότητα της Άπω Ανατολής. Με τα διδάγματα και τις πρακτικές των εναπομεινάντων συγχρόνων ανατολικών ειδωλολατρικών θρησκευμάτων και κυρίως του Ινδουισμού και του Βουδισμού. Οι πρώτες επαφές των δυτικών με τα ανατολικά θρησκεύματα έγιναν κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας, κυρίως των Άγγλων στην ινδική χερσόνησο, (16ος-17ος αιώνας). Από δε τα τέλη του 19ου αιώνα παρατηρούμε μια αθρόα εισβολή τους στην Αμερική και την Ευρώπη και μια άνευ προηγουμένου αποδοχή τους από τους δυτικούς. Δεν θα πρέπει επίσης να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι δοξασίες των ανατολικών θρησκευμάτων και η ανατολική «πνευματικότητα» αποτέλεσε τη ιδεολογική μήτρα του συγχρόνου αποκρυφιστικού πλέγματος της λεγομένης «Νέας Εποχής». Όπως είναι γνωστό, τόσο η Θεοσοφία, όσο και οι άλλες αποκρυφιστικές οργανώσεις προήλθαν από την «πνευματικότητα» της Άπω Ανατολής και συστηματοποίησαν το πνευματιστικό και αποκρυφιστικό κίνημα της «Νέας Εποχής».
  Στη χώρα μας η κατάσταση είναι εξ’ ίσου τραγική. Οι πρακτικές, η διδασκαλία και γενικά η «πνευματικότητα» των ανατολικών θρησκευμάτων έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής ενός σημαντικού μέρους του ελληνικού λαού. 


Η αστρολογία, η μαντική, η γιόγκα, ο διαλογισμός, οι πολεμικές τέχνες, η ειμαρμένη, η διατροφή, οι «εναλλακτικές θεραπείες», η κρυσταλλοθεραπεία, η αλατοθεραπεία,το ρέϊκι κ.α. έχουν εξαπλωθεί παντού.

 Μέχρι στιγμής έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν περισσότερα από τέσσερα βουδιστικά «μοναστήρια», ενώ παράλληλα συνεχώς

Βίντεο αφιερωμένο σε όλους όσους υποστηρίζουν ότι το Πατριαρχείο Μόσχας δεν ακολουθεί τον Οικουμενισμό και την εκκοσμίκευση.

 Η δυσωδία της αίρεσης του Οικουμενισμού στο Πατριαρχείο της Μόσχας



Κονστέρτα, μπαλέτα, αισθησιακοί χοροί, ζογκλέρ και "ἱπτάμενοι ιερείς" στους ρώσικους ναούς. Παράλληλα συμπροσευχές με παπικούς και μούφτηδες.