Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Τὰ μεγάλα πνεύματα Βενιζέλου και Πατριάρχη συναντῶνται, λίγο πρὶν τὴν ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα στὸν Φανάρι!



ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΞ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ


Ε. Βενιζέλος σε τουρκικό κανάλι:

"Οι τέσσερις αιώνες τουρκικής κατοχής είναι για εμάς εθνική κληρονομιά"! 

Καὶ ἡ παράλληλη δήλωση τοῦ Βαρθολομαίου:


Ἐφημερίδες 30.10 καὶ 26.12.1991


Ε. Βενιζέλος σε τουρκικό κανάλι:

"Οι τέσσερις αιώνες τουρκικής κατοχής είναι για εμάς εθνική κληρονομιά"! 

"Εθνική κληρονομιά" χαρακτήρισε ο Ε.Βενιζέλος τους τέσσερις αιώνες τουρκικής κατοχής που παραλίγο να εξαφανίσου το ελληνικό Γένος από τις δέλτους της Ιστορίας.
 " Όχι μόνο ένα τζαμί, αλλά και η οθωμανική κληρονομιά στην Ελλάδα είναι μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς" ανέφερε ο Αντιπροέδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος στη δημοσιογράφο Asligul Atasagun για το κανάλι Turkish TV- Cine5. 
 Φυσικά πρόκειται περι δήλωσης υποταγής στην "Υψηλή Πύλη" του "Σουλτάνου" Ρ.Τ.Ερντογάν, με βάση την οποία θα αναμένουμε το άνοιγμα δεκάδων τζαμιών, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά κυρίως σε Θεσσαλονίκη, Ανατ.Μακεδονία-Θράκη, και Ρόδο-Κω.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, ετσι, όπως την ξέραμε, είναι ΠΑΡΕΛΘΟΝ για τον κ. Βαρθολομαίο!

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την επίσκεψη του Πάπα


Στὴν συνέντευξή του στὴν ἐφημερίδα τῶν Ἰταλῶν καθολικῶν ἐπισκόπων «Λ'Αβενίρε», ὁ πατριάρχης ἄλλη μιὰ φορά, ἐφαρμόζει τὶς ἐπιταγὲς τοῦ Ἀθηναγόρα. Βάζει στὸ «χρονοντούλαπο τῆς Ἱστορίας τὰ Δόγματα», ἀποδέχεται τὸν Πάπα ὄχι ὡς φίλο, ἀλλὰ ὡς ἀδελφὸ καὶ ἐπίσκοπο ἐν Χριστῷ γιὰ μιὰ ἰσότιμη «ἀπὸ κοινο μαρτυρία» καὶ «χωρὶς τὴν προσκόλληση σὲ σχήματα τοῦ παρελθόντος»!
Πηγή:"Ρομφέα"
pope-barth
Στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι και στην πορεία των χριστιανών προς την ένωση, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Ιταλών καθολικών επισκόπων «Λ'Αβενίρε».
«Ο ειλικρινής εναγκαλισμός εν φιλήματι ειρήνης μεταξύ των προκαθημένων της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης υποδεικνύει την επιθυμία να διασχίσουμε την οδό που υπέδειξε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ίνα ώσι έν. Οι προκάτοχοί μας είχαν

Θα φανερωθεί πλέον ευδιάκριτα στο Φανάρι το "Αλλόκοτο Τέρας";


Τι θυμίζουν; Ποιούς θυμίζουν; Ἔχει πολλοὺς τέτοιους ἡ Ιστορία!

ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

Σας μεταφέρουμε τις δηλώσεις Βαρθολομαίου για την επίσκεψη του πάπα στο Φανάρι, όπως αναρτήθηκαν στο ΑΜΗΝ.gr

    «Περιμένουμε με ανυπομονησία την επίσκεψη του ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ! Πάπα Φραγκίσκου. Θα είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στις θετικές σχέσεις μας, ως ΑΔΕΛΦΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ». 

Με τα λόγια αυτά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιερή Καθέδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη, στο ταπεινό και μαρτυρικό μα πάντοτε φωτεινό Φανάρι.

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη κατόπιν προσκλήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα ο Πάπας Θα αφιχθεί στο Φανάρι στις έξι και τέταρτο το απόγευμα του Σαββάτου όπου θα τον υποδεχθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης –στα Προπύλαια του Πατριαρχικού Ναού– και ακολούθως θα τελεστεί δοξολογία.

Στη συνέχεια οι δύο Προκαθήμενοι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση. Νωρίτερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί στη θεία λειτουργία που θα τελέσει ο Πάπας στον Ρωμαιοκαθολικό Ναό του Αγίου Πνεύματος.

Την Κυριακή το πρωί ο Πάπας Φραγκίσκος θα παραστεί στην πανηγυρική θεία λειτουργία που θα τελεστεί στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου - για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέα, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως - στην οποία θα προεξάρχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και θα συμμετέχουν τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες των δύο Προκαθημένων και ακολούθως θα ευλογήσουν τους πιστούς από τον εξώστη του Πατριαρχείου. Αμέσως μετά στην Αίθουσα του Θρόνου ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα υπογράψουν κοινή Διακήρυξη, ανάλογη με εκείνη που υπέγραψαν στην πρόσφατη συνάντησή τους στα Ιεροσόλυμα.”

Σχόλιο μας:

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΙΡΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ....

ΤΙΝΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ;;;

ΓΙΑ ΠΟΙΑ "ΑΔΕΛΦΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ"  ΜΙΛΑΕΙ Ο "ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ";;;;

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!!!!!

ΕΙΝΑΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ (ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ) ;;;;;;

ΠΟΙΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΘΑ ΕΥΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΖΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ;;;;

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ,  ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΗΡΗΜΕΝΗΣ! ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!!!

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΛΑΟ ( ΜΑΖΑ ) ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ (ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ)  ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΩΣ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ !!!!!!!

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ! 

ΕΝΩ ΕΠΙΣΥΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ !!!!

Ο ΚΑΘΕ ΛΑΙΚΟΣ ΩΣ ΛΟΓΙΚΟΝ ΠΡΟΒΑΤΟ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΗΝΕΣ ΤΟΥ...............

Η ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΩΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.................

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Πηγή:  orthodoksiantepithesi"

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΦΙΛΟΕΝΩΤΙΚΕΣ ΡΕΒΕΡΑΝΤΖΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ"


ΚΑΙ ΟΙ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ" ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ...


Διαβάσαμε στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ υπό τον γεμάτο προσμονή τίτλο "Στην τελική ευθεία για την υποδοχή του Πάπα στο Φανάρι"  ότι "Ορισμένες μικρές λεπτομέρειες απομένουν να διευθετηθούν και όλα θα είναι έτοιμα στο Φανάρι για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη".

Και με θλίψη είδαμε να αναμεταδίδεται αναλυτικά η ανακοίνωση του Πατριαρχείου στην οποία ο Πάπας Φραγκίσκος προσφωνείται ως "η Αυτού Αγιότης" αφήνοντας ασχολίαστη την προσφώνηση.

Δημοσιεύεται μάλιστα και η φωτογραφία της προσμονής του Πάπα στο Φανάρι με πανό όπου εικονίζονται οι δυο συναντώμενοι, περιβαλλόμενοι ένθεν κακείθεν από τον θυρεό του κράτους του Βατικανού και από την σφραγίδα του Πατριαρχείου και από κάτω  το ρητό από την Προς Εφεσίους Επιστολή του Απ. Παύλου "Περιπατείτε εν αγάπη" γεγραμμένον γράμμασιν Ελληνικοίς και Ρωμαϊκοίς και...Τουρκικοίς!


Θέλουμε να θυμίσουμε στους αδελφούς του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ το ρητό "Ο σιωπών δοκεί συναινείν

Θέλουμε επίσης να θυμίσουμε ότι ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, είχε ρωτήσει δημοσία τους θεολόγους και θεολογίζοντες που τον περιέβαλλαν: "Για πείτε μου βρε σείς οι θεολόγοι που ξέρετε καλύτερα από μένα, είναι ωρέ ο πάπας Εκλησία;"

Από αυτή την θέση του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας είμαστε σήμερα στην δεινή θέση να αποκαλούμε και να προσφωνούμε τον αιρεσιάρχη πάπα με τον πανάκριβο τίτλο 
"η Αυτού Αγιότης" ως να ήταν Ορθόδοξος Πατριάρχης Ρώμης!

Ας προσέξουν οι αδελφοί του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ , γιατί ο τίτλος που φέρει ο ιστότοπός τους είναι βαρύς και διότι δεν γνωρίζουμε κανένα Αγιορείτη που θα προσφωνούσε τον Πάπα με τον τίτλο 
"η Αυτού Αγιότης" ούτε για αστείο!
Και μια και μιλάμε για αστεία, τύχη ευτράπελος τοποθέτησε κάτωθεν του τίτλου του άρθου "Στην τελική ευθεία για την υποδοχή του Πάπα στο Φανάρι"
την διαφήμιση με τίτλο:

Μόνο το ερωτηματικό λείπει. Πράγματι μ΄αυτά που συμβαίνουν πώς να μην μας πέφτει το μαλλί; 
Πηγή: "oimos-athina"

Εσείς, αξιότιμε κ. Νάνη, τί; Πόσο σοβαρά τόχετε σκεφτεί, πριν το προτείνετε για άλλους;




Η εισήλαση της οικουμενιστικής λαίλαπας στην εκκλησιαστική ζωή
"Θα πρέπει να σκεφθούν σοβαρά
και την προοπτική και το ενδεχόμενο
της διακοπής του μνημοσύνου του πατριάρχη..."!

Σχόλιο από ΕΔΩ
Σαν μονιός άγριος και σαν χείμαρρος μανιασμένος έχει εισβάλλει ο δαιμονοκίνητος οικουμενισμός στον εκκλησιαστικό βίο μεταίρων τα τεθέντα υπό του Κυρίου, των αποστόλων και των πατέρων όρια, μεταθέτων τα αμετάθετα,καταλύων τα ακατάλυτα, μειγνύων τα άμεικτα και συγχέων τα ασύγχυτα.


Δυστυχέστατα για την ιερότατη υπόθεση της προασπίσεως του Ορθοδόξου Δόγματος, προς μεγίστη χαρά του σατανά και των εν τω κόσμω οργάνων του, επί τεραστία βλάβη της πανορθοδόξου ενότητος και προς δεινό σκανδαλισμό του πιστού λαού ένιοι εκκλησιαστικοί ταγοί, με "πρώτους και καλύτερους" τους αρχιερείς του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως με επικεφαλής τον πατριάρχη Βαρθολομαίο όπως προκύπτει απ την ανάγνωση και μελέτη των κατά καιρούς δηλώσεών τους και την αναδίφηση της εν γένει πολιτικής που ακολουθούν στον κατ εξοχήν ευαίσθητο τομέα των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών σχέσεων, υπηρετούν δυστυχώς το δαιμονικής εμπνεύσεως οικουμενιστικό-πανθρησκειακό όραμα, δέσμιοι, προφανώς, ολέθριων συγκρητιστικών ιδεοληψιών και αγκυλώσεων, απότοκων, ίσως, της "μαθητείας τους" "παρά τους πόδας" εγνωσμένων τοις πάσι,οικουμενιστικού προσανατολισμού, ηγετικών παραγόντων του εκκλησιαστικού βίου, κεκοιμημένων όντων (αναφέρομαι, κυρίως,στους μακαριστούς Αθηναγόρα Σπύρου και Μελίτωνα Χατζή).
     Το πεπαρρησιασμένο, ομολογιακό και γέμον εμπόνου αγωνίας κείμενο της συνάξεως εκτός από έκφραση διαμαρτυρίας για την εισήλαση της οικουμενιστικής λαίλαπας στην εκκλησιαστική ζωή, έχω τη γνώμη ότι θέτει και όλους μας, κληρικούς και λαικούς, προ των ευθυνών μας, αναφορικά με τη στάση μας έναντι των εκφυλιστικών αυτών φαινομένων και των εμπνευστών και πρωτουργών τους. Ειδικά οι κληρικοί και δη οι έχοντες τον τρίτο βαθμό της ιερωσύνης σταθμίζοντας τις ευθύνες τους θα πρέπει να σκεφθούν σοβαρά και την προοπτική και το ενδεχόμενο της διακοπής του μνημοσύνου του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως μιμούμενοι το παράδειγμα των μακαριστών συνεπισκόπων τους Αυγουστίνου του νεοχρυσοστόμου, Αμβροσίου του λεοντόκαρδου και Παύλου του απλού και κεχαριτωμένου.

Αδέλφια, αδελφή, αδελφός, φίλος... Μπλεχτήκαμε! Οικογενειακή τους υπόθεση την έκαναν την Εκκλησία!

 

Καὶ γιατί ὄχι; Ο διάφοροι Τελεβάντοι, Μεντζελόπουλοι, Ζήσηδες καὶ λοιποὶ ἀστέρες στὸ ἀντι-Οἰκουμενιστικὸ ιντερνετικὸ στερέωμα, τοὺς ἔδωσαν τὸ δικαίωμα νὰ κάνουν πάρτυ στὸ Σῶμα τῆς Ἐκκλησίας, στὸ Σῶμα τοῦ Χριστοῦ! Ἀμνηστεύουν ἐπὶ δεκαετίες τὶς γνωστὲς καὶ τὶς ἀνακαλυπτόμενες αἱρέσεις τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, διέσυραν τὴν ἁγιοπατερικὴ Παράδοση περὶ Διακοπῆς τοῦ Μνημοσύνου τῶν αἱρετικῶν, καὶ τώρα φωνάζουν σὰν μωρὲς Παρθένες γιὰ τὰ ἐπερχόμενα δεινά!
Ἀλλ’ «ὄψονται εἰς ὃν ἐξεκέντησαν»!

Πάπας Φραγκίσκος:

"Ο αδελφός μου, ο Βαρθολομαίος"

Πηγή: "Ρομφέα" 

Pope Francis-Patriarch

«Όταν ο Πάπας αναφέρεται στον Οικουμενικό Πατριάρχη δεν αναφέρεται σε έναν φίλο του, αλλά σε αδελφό του. Kαι όντως, ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν αδελφοί» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, αναφερόμενος στην επίσκεψη του ποντίφηκα στην 'Αγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.
Το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου αρχίζει σήμερα με την άφιξή του στην 'Αγκυρα και σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, αύριο (Σάββατο) θα χοροστατήσει σε λειτουργία στον καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πνεύματος στην Κωνσταντινούπολη και θα παραστεί σε οικουμενική προσευχή στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.
Το Σάββατο, πάντα, ο Πάπας Βεργκόλιο θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ενώ την Κυριακή ο ποντίφικας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα γιορτάσουν μαζί τη θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη.
Αναφερόμενος, επίσης, στη στενότατη σχέση που ενώνει τους δυο θρησκευτικούς ηγέτες, ο πατέρας Λομπάρντι τόνισε ότι «κάθε φορά που τους είδα να συνομιλούν μαζί, η απόλυτη οικειότητα και η εγκαρδιότητα ήταν εμφανέστατες, όπως και η βούληση να κάνουν και τους άλλους ανθρώπους κοινωνούς της βαθιάς αυτής αρμονίας αισθημάτων, διαθέσεων και προσανατολισμών».
«Στην απόφαση του Πάπα να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι, έπαιξε καθοριστικό ρόλο η βούληση να στηριχθεί και να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η αδελφική σχέση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας.
Σε ότι αφορά τον στόχο της ενότητας των χριστιανών και ιδίως καθολικών και ορθοδόξων, ο πατέρας Λομπάρντι επισήμανε: «Η κοινή επιθυμία και η προσπάθεια με στόχο την ένωση, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη βούληση του Ιησού, είναι ο πρώτος λόγος για τον οποίο λαμβάνουν χώρα οι συναντήσεις του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου».
Υπάρχουν, όμως, κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, «και όλες οι διάφορες μορφές με τις οποίες η χριστιανική πίστη εκδηλώνεται: η χειροπιαστή ελεημοσύνη, οι υπηρεσίες προς τους φτωχούς και τους ασθενέστερους, οι προσπάθειες υπέρ της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της προστασίας της πλάσης. Με τις διάφορες αυτές μορφές χριστιανικής δράσης, συναντάται, κανείς, στην καθημερινή ζωή, και με τον τρόπο αυτό, η χαρά και η ικανοποίηση της κοινής πορείας προς την ένωση, αυξάνονται ακόμη περισσότερο».

Αυτά τα πνευματικά αναστήματα του "αντιθέου πνεύματος" μνημονεύουν οι αντι-Οικουμενιστές! Την μνημόνευση αυτού του ανθρώπου υπερασπίστηκε χθες ο Πειραιώς Σεραφείμ στην Ημερίδα του! Αντιλαμβάνεστε τι θα επακολουθήσει στο Φανάρι!

Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος:

“ Οἱ δύο Θεοπρόβλητοι καί Θεοτίμητοι Ἐπίσκοποι Ρώμης καί Κωνσταντινουπόλεως…”

Πηγή: "Ακτίνες"

Νέο κείμενο του Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιου ενόψει της επίσκεψης του Πάπα στο Φανάρι που  δείχνει το μέγεθος της οικουμενιστικής διαβρώσεως.
Τό μεγαλεῖον καί ἡ δύναμις τῆς ἀγάπης εἰς τό Σεπτόν Κέντρον τῆς Ὀρθοδοξίας καί ὁ σημερινός ἄνθρωπος
27-11-2014
Δέν εἶναι δυνατόν ἕνας ἄνθρωπος ὁ ὁποῖος θέλει μίαν «Ἐκκλησίαν πτωχήν», ἤ ἕνας ἄλλος ὁ ὁποῖος ἀγωνίζεται διά τήν προστασίαν τῆς δημιουργίας τοῦ Θεοῦ, νά μήν εἶναι ἀμφότεροι ἄνθρωποι τοῦ Θεοῦ, νά μήν εἶναι κεχαριτωμένοι μέ τήν ἀγάπην τοῦ Θεοῦ: Ὁ Ἐπίσκοπος Ρώμης καί ὁ Ἐπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, οἱ δύο Πατριάρχαι Ἀνατολῆς καί Δύσεως, Κορυφαί τιμῆς καί ἀγάπης, ἀλλά καί πρῶτοι Διάκονοι τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ, ἐλευθερώνονται ἀπό τό ἐπικίνδυνον συναίσθημα τοῦ Συναγωνισμοῦ, τό ὁποῖον δημιουργεῖ πολεμικήν καί ἐχθρότητα, διαφοράς καί ἀνισότητας, ὄχι μόνον εἰς τήν πνευματικήν, ἀλλά καί εἰς τήν κοινωνικήν ζωήν τῶν ἀνθρώπων.

Διά νά φθάσῃ ἕνας ἄνθρωπος εἰς τήν πολιτισμένην αὐτήν χριστιανικήν πραγματικότητα, πρέπει, βεβαίως, νά καθοδηγηθῇ ἀπό τήν ἀνεξάντλητον δύναμιν τῆς ταπεινώσεως, ἡ ὁποία εἰς τήν οὐσίαν εἶναι αὐτή ἡ Ἀγάπη, ὁ Θεός, ὁ Ὁποῖος χαριτώνει τόν ἄνθρωπον, τόν ἐλευθερώνει ἀπό τήν ἀμφιβολίαν καί τήν ἀπογοήτευσιν, προσθέτει εἰς αὐτόν διάθεσιν διά προσευχήν, τροφοδοτεῖ αὐτόν μέ τήν Χάριν τοῦ Παναγίου Πνεύματος, φωτίζει αὐτόν νά λάβῃ ἀγαθάς καί χρησίμους ἀποφάσεις, καί εἰς τήν περίπτωσίν μας λαμβάνουν τήν μεγαλειώδη ἀπόφασιν διά μίαν νέαν Συνάντησιν – Πορείαν ἀγάπης, εἰρήνης, ἐλπίδος καί ἑνότητος – εἰς τήν Πόλιν τῆς Ὑπερμάχου Στρατηγοῦ Παναγίας, εἰς τήν Πόλιν τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Ἡ μεγαλοπρεπής, ἀλλά καί ἀδελφική, Συνάντησις τῶν δύο πρώτων πνευματικῶν Ἡγετῶν της Χριστιανικῆς Ἐκκλησίας εἰς τό ἐνδοξότατον Φανάριον, τήν Καθέδραν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου, ὁπωσδήποτε θά μείνῃ ἱστορική καί λαμπροτάτη μέσα εἰς

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 15ο ΚΑΝΟΝΑ



Ὁ ἕνας εἰσηγητὴς διέψευδε καὶ ἀνέτρεπε τὸν ἄλλο (παρότι εἶχαν ἐπιλεγεῖ μόνον ὅσοι  ἦσαν ἀντίθετοι μὲ τὴν Ἀποτείχιση) ἐπιστρατεύοντας ἀστεῖα καὶ ἀντιπατερικὰ ἐπιχειρήματα!
Μὲ διαστρέβλωση τῶν θέσεων τῶν Ἁγίων Πατέρων,
μὲ συκοφαντίες καὶ μὲ ψεύδη δικαιολόγησαν
τὴν ἐμμονή τους στὴν κοινωνία μὲ τοὺς αἱρετικούς.
Ἀνεπίτρεπτη προπαγάνδα γιὰ ἀντι-Οἰκουμενιστὲς ἱερωμένους Οἰκουμενιστικῶν θέσεων ποὺ εὐνοοῦν τὶς κινήσεις τοῦ Φαναρίου!
Κι αὐτὸ δυὸ μέρες πρὶν τὴν ....ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα!
Σὰν νὰ διαμήνυσαν στὸν αἱρεσιάρχη Βαρθολομαῖο:
Προχώρει. Ἐμεῖς δὲν πρόκειται νὰ ἐπιτρέψουμε τὴν ἀποτείχιση!!!
Μετὰ τὴν ἀπομαγνητοφώνηση τῶν ὁμιλιῶν,
θὰ δημοσιεύσουμε ὅλες τὶς παραπάνω ἀθλιότητες.