Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

«Η ανθρωπότητα θα σωθεί μόνο με μετάνοια»


Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης 



Γέροντας Γαβριήλ (από τις Καρυές)

Ο Αγιορείτης γέροντας Γαβριήλ είναι σήμερα ένας από τους πιο γνωστούς στον κόσμο Έλληνες πνευματικούς. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ασκητεύει στο κελί του Αγίου Χριστοδούλου κοντά στις Καρυές.
Μετά από παράκληση της πύλης “pravoslavie.ru” ένας από τους συγγραφείς μας στη διάρκεια της προσκυνηματικής του εκδρομής στο Άγιο Όρος υπέβαλε στον γέροντα τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που απασχολούν τους πιστούς.

Ο ορθόδοξος λόγος διώκεται!

 Τὸ Youtube κατήργησε τὸ κανάλι μὲ τὶς ἐκπομπὲς τοῦ π. Ἀρσενίου Βλιαγκόφτη!



Μετὰ τὴν πρὸ λίγων μηνῶν φίμωση ἑνὸς ἀπὸ τὰ μεγαλύτερα ὀρθόδοξα διαδικτυακὰ κανάλια στὸ Youtube σήμερα διαπιστώνουμε τὴν κατάργηση τοῦ καναλιοῦ ὅπου ἦταν ἀνηρτημένες πολλὲς ἐκπομπὲς τοῦ π. Ἀρσενίου Βλιαγκόφτη.
Γιὰ ὅσους τυχὸν δὲν γνωρίζουν στὶς ἐκπομπὲς ἀναλύονταν θέματα θεολογικά, ἱστορικά, ἐθνικὰ καὶ συχνὰ ἄκρως ἐπίκαιρα καὶ ἐπίμαχα ὅπως ἡ ὁμοφυλοφιλία, ἡ λαθρομετανάστευση, ὁ οἰκουμενισμὸς καὶ πολλὰ συναφῆ!

Μάρτυρες Πίστεως καί λαθρομετανάστες

Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτη


     Σχόλιο "Π.Π.":  Πάτερ μου, ὅλα σωστὰ αὐτὰ ποὺ λές.  Πράγματι, τσι φαίνεται, «έρχεται πειρασμός με τους λαθρομετανάστες… Θα έχουμε διωγμό...». Σωστὸ καὶ τὸ ὅτι αὐτὸ ὀφείλεται στὴν «μεγάλη προδοσία της Πίστεως» ποὺ κυρίως ξεκίνησε μὲ τὴν ἀσυδοσία/ἐλευθερία ποὺ τόσες δεκαετίες ὅλοι προσφέραμε  στοὺς Οἰκουμενιστὲς νὰ ἐπιβάλλουν τὴν Παναίρεση, μὲ ἀποκορύφωμα τὸ Κολυμπάρι καὶ φυσικὴ συνέχεια στὸ Οὐκρανικό.
      Ἀλλὰ ἐσύ, τί ἔκανες ἐναντίον τῆς Παναιρέσεως, πέρα ἀπὸ τὸν χαρτοπόλεμο; Τίποτα περισσότερο ἀπὸ τὸ νὰ πολεμήσεις τὴν ἀποτείχιση καὶ νὰ ἐπιτρέψεις στοὺς Οἰκουμενιστὲς τὴν ἐπέκταση τῆς κακοδοξίας τους. Ἀκόμα καὶ τώρα συνεχίζεις μὲν νὰ κάνεις τὶς θαυμάσιες ὁμιλίες σου, ποὺ τόσο βοηθοῦν τοὺς ἀκροατές, ἀλλὰ ἐπίσης συνεχίζεις νά ...κοινωνεῖς μὲ τοὺς Οἰκουμενιστές!
       Δὲν εἶναι καιρὸς νὰ ἀλλάξεις τακτική;



 Μάρτυρες Πίστεως καί λαθρομετανάστες 

Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτη

  Έρχεται πειρασμός με τους λαθρομετανάστες… Θα έχουμε διωγμό εναντίον της Ελλάδος και κυρίως εναντίον των Ορθοδόξων… θα έχουμε και Μάρτυρες. Να μείνουμε σταθεροί και αν θέλει ο Θεός, να δώσουμε και το αίμα μας για τον Χριστό μας. Θα είναι πολύ μεγάλη μας τιμή και πολύ μεγάλος ο μισθός μας στον ουρανό. 

Η τελευταία ημέρα της ζωής και η θαυμαστή οσιακή κοίμηση του Αγίου Ιάκωβου Τσαλίκη!




Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης της Μονής Οσίου Δαυΐδ στην Εύβοια (1920-1991)

~ Αντάξια της θαυμαστής ζωής του Αγίου Ιάκωβου Τσαλίκη ήταν και η κοίμησή του, οσιακή. Την προγνώριζε, γι’ αυτό και παρακάλεσε αγιορείτη Ιεροδιάκονο, τον π. Γεννάδιο τον Κουτλουμουσιανό, που εξομολόγησε το πρωί της 21ης Νοεμβρίου 1991, ημέρα των Εισοδίων της Παναγίας, να μείνει στο Μοναστήρι ως το απόγευμα, για να τον «ντύσει».
Όρθρου βαθέος βρίσκεται στο παρεκκλήσι των Εισοδίων της Θεοτόκου, που πανηγύριζε. Το πρόσωπό του φωτεινό και χαρούμενο.

Και η διαμάχη συνεχίζεται, αλλά και ο Οικουμενισμός επεκτείνεται!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΦΩΣ !!! 

Πατριάρχης Θεόφιλος: "Καλώ τους Προκαθημένους σε Πανορθόδοξη για την ενότητα της Εκκλησίας"

"Οι πιο σκοτεινές θέσεις στη κόλαση είναι κρατημένες
γι΄αυτούς που κρατούν ουδέτερη στάση σε καιρούς
μεγάλης ηθικής κρίσης" (Δάντης)   



Από την Μόσχα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄, απάντησε στις πιέσεις Φαναρίου και Ουάσινγκτον για αναγνώριση της νέας ουκρανικής εκκλησίας και πήγε ένα βήμα παραπέρα αφού κάλεσε τους αρχηγούς των Ορθοδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών σε όλο τον κόσμο να συγκεντρωθούν στο Αμμάν για να συζητήσουν το πρόβλημα της διατήρησης της πανορθόδοξης ενότητας.

«Πυρά» Ισραηλινών κατά Ερντογάν:

 «Πρέπει να τον σταματήσουμε, ετοιμάζει κάτι σοβαρό κατά Χριστιανών & Εβραίων»

"Π.Π.":  Μὴν φοβᾶσθε! Αὐτὸν θὰ τὸν σταματήσει  ὁ ...Ἀλβανίας Ἀναστάσιος  μὲ ὅπλο  «τη θρησκεία ως εργαλείο για την ειρήνη»  καὶ  τὶς  διαθρησκειακές! (Ἐδῶ)


Τρομερές κατηγορίες προσάπτει στον Τούρκο πρόεδρο Ρ. Ν. Ερντογάν μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα, η οποία επικαλείται δήλωση του ιδίου, επισημαίνοντας μια πιθανή τουρκική προετοιμασία κατά των kuffar/kafir, που σημαίνει την κοινή πολιτική και στρατιωτική εξουδετέρωση, χριστιανών, Εβραίων, ινδουιστών, βουδιστών, ακτιβιστών και ανθρωπιστών, με εντολή όπως αναφέρεται, του Τούρκου προέδρου.
Ο Ερντογάν είχε δηλώσει πρόσφατα

«Ο Αλλάχ μας διατάζει να τελειώνουμε
με τους απίστους»
Στις 25 Οκτωβρίου, ένας ηγέτης ενός έθνους μέλους του ΝΑΤΟ προκάλεσε ανοιχτά με την ατυχή δήλωση του για βία κατά των μουσουλμάνων.

Η σοφία του Θεού στους πειρασμούς και τις θλίψεις - Αββάς Ισαάκ ο Σύρος



Όταν θέλεις ν’ αρχίσεις κάποια θεάρεστη εργασία, πρώτα να ετοιμασθείς ενάντια στους πειρασμούς που θα σε βρουν, και μη διστάσεις καθόλου. 

Γιατί ο εχθρός έχει συνήθεια, όταν δει κάποιον να ξεκινά με θερμή πίστη ένα καλό και σωτήριο έργο, να τον εμποδίζει με ποικίλους και φοβερούς πειρασμούς, για να φοβηθεί απ’ αυτούς, και να ψυχρανθεί η καλή προαίρεσή του, ώστε να μην έχει πια καμιά επιθυμία να ασχοληθεί με τη θεάρεστη εργασία. 

Όχι βέβαια, διότι έχει τέτοια δύναμη ο εχθρός –γιατί, αν είχε, κανείς δε θα μπορούσε ποτέ να κάνει το καλό– όμως το επιτρέπει ο Θεός, όπως έχουμε μάθει από την περίπτωση του δίκαιου Ιωβ.

Εκτός από Οικουμενιστές και σχισματικούς, "ψεύτες τους ανεβάζουν, ψεύτες τους κατεβάζουν", αλλά εκεί, κοινωνούν μαζί τους!

ΑΘΕΟΦΟΒΕ (Οικουμενιστή) ΠΑΤΡΙΑΡΧΑ, ΔΕΝ ΕΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;

Του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Κ. Διώτη

«Θρηνώ και οδύρομαι». Ο αναταράσσων και διασύρων ολόκληρον την Ορθοδοξίαν με το τερατώδες εκκλησιολογικόν κακούργημά του της ιδρύσεως υπ’ αυτού ψευδοεκκλησίας του Κιέβου από καθηρημένους, αναθεματισμένους, αχειροτονήτους, αυτοχειροτονήτους και σχισματικούς Οικουμενικός Πατριάρχης π. Βαρθολομαίος ψεύδεται ασυστόλως και εξαπατά καταφανώς.
Φρίκη! Φρίκη! Φρίκη! Νέα αήθης και προκλητική συμπεριφορά του π. Βαρθολομαίου. Εις την πρόσφατον συνέντευξίν του («Τα Νέα», 9-11-2019), ο αθεόφοβος αυτός άνθρωπος, αδιστάκτως και άνευ εντροπής, συνεσχέτισε και εξωμοίωσε την δοθείσαν υπ’ αυτού ψευδοαυτοκεφαλίαν εις την ως άνω ψευδοεκκλησίαν του με τας υφισταμένας αυτοκεφαλίας των κατά τόπους Εκκλησιών της Ορθοδοξίας. Είπε και εδήλωσε: «Όλα τα Αυτοκέφαλα που έδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχαν κάποια αντίδραση ώσπου να ριζώσουν και να κατασταλάξουν. Το ίδιο θα συμβεί τώρα και με το Αυτοκέφαλο της Ουκρανίας».
Αθεόφοβε Πατριάρχα, δεν εντρέπεσαι; Πως έχεις αποτολμήσει με τοιαύτην εξοργιστικήν θρασύτητα να παραπλανήσης και να εξαπατήσης Κλήρον και Λαόν της Ορθοδοξίας, ότι η αντικανονική, αυθαίρετος,

"Μια δαιμονική πίστη και μια ψεύτικη εκκλησία ετοιμάζεται να ανατείλει..."


~ Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος

Θ' Ωδή Εισοδίων Θεοτόκου "Άγγελοι την Είσοδον της Πανάγνου..."



Θ' Ωδή Εισοδίων Θεοτόκου "Άγγελοι την είσοδον..."
- Ψάλλουν μοναχές της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρέα Αττικής- Ήχος δ'.


 δ θ’

Στίχ. Ἄγγελοι τήν Εἴσοδον τῆς Παρθένου ὁρῶντες ἐξεπλήττοντο, πῶς ἡ Παρθένος εἰσῆλθεν εἰς τά Ἅγια τῶν Ἁγίων.
Ερμς
ς μψχῳ Θεο κιβωτ, ψαυτω μηδαμς χερ μυτων΄ χελη δ πιστν, τ Θεοτκῳ σιγτως, φωνν το γγλου ναμλποντα, ν γαλλισει βοτω΄ ντως νωτρα πντων, πρχεις Παρθνε γν.
Στίχ. γγελοι τήν Εἴσοδον τῆς Πανάγνου ὁρῶντες ἐξεπλήττοντο, πῶς μετά δόξης εἰσῆλθεν εἰς τά Ἅγια τῶν Ἅγίων.

ΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

   

Αγίου Ταρασίου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως

Χαρούμενη και παράδοξη είναι η σημερινή πανήγυρη, δηλαδή η είσοδος της Αειπαρθένου και Θεοτόκου στο ναό, οδηγεί δε σε υμνωδία τον πόθο των φιλεόρτων.
Σήμερα ο ουρανός και η γη συνεορτάζουν και δοξολογούν το Δημιουργό, που διάλεξε από την ανθρώπινη φύση, αυτήν την ευλογημένη από τον Θεό κόρη, για δική του κατοικία. Σήμερα ετοιμάζεται η κατοικία του προαιώνιου μυστηρίου που επρόκειτο να φανερωθεί στο μέλλον. Σήμερα αυτή που γεννήθηκε από τον Ιωακείμ και την Άννα μετά την υπόσχεση σ’ αυτούς, προσφέρεται από τους ίδιους ως τίμιο δώρο σ’ Αυτόν, που αργότερα καταδέχθηκε να γεννηθεί απ’ αυτήν. Σήμερα το ξεκίνημα της χαράς, δηλαδή η Θεοτόκος, τριών ετών μπαίνει στο ναό, και προπορεύονται παρθένες κρατώντας λαμπάδες.

Ένας θλιβερός Επίσκοπος! Οι πτώσεις του δεν έχουν τέλος!


Ναυπάκτου Ιερόθεος, Ρωσία και Ουκρανία


       
 — Σχολιασμός katanixi.gr —

         Ο μητρ. Ναυπάκτου στο άρθρο αυτό αναφέρει ότι: 

     «Διάβασα μέ ἐνδιαφέρον τό βιβλίο τῆς Anne Applebaum μέ τίτλο «Ὁ κόκκινος λιμός», δηλαδή «κόκκινη πείνα» καί ὑπότιτλο «ὁ πόλεμος τοῦ Στάλιν ἐναντίον τῆς Οὐκρανίας» (ἐκδ. Ἀλεξάνδρεια, Ὀκτώβριος 2019), σέ μετάφραση τοῦ Μενέλαου Ἀστερίου, καί εἶδα ἄγνωστα σέ μένα, ἀλλά καί σέ πολλούς ἄλλους στοιχεῖα γιά τήν σχέση καί διαφορά μεταξύ Ρωσίας καί Οὐκρανίας καί ὅσα φρικιαστικά γεγονότα ἔγιναν τά ἔτη 1931-1933, μέ τήν λιμοκτονία τοῦ Οὐκρανικοῦ λαοῦ».

Αυτοεξευτελίζονται οι Οικουμενιστές και ειδικά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας! --«Κρήτες, αεί ψεύσται»!

    Αλλά το ποίμνιο, εκεί, από κοντά· κοινωνεί αδιαλείπτως με τους ψεύστες οικουμενιστές!
   
   Ὁ Πατριάρχης Ἀλεξανδρείας ἐμνημόνευσε τὴν ἡμέραν τῶν Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν τὸν Ψευδοκιέβου Ἐπιφάνιον. Ἡ ἀσύνετος αὐτὴ πρᾶξις τὸν ἐξέθεσεν ἀνεπανόρθωτα καὶ κλονίζει τὸ Πατριαρχεῖον.
    Πρῶτον, ἀπεφάσισε μόνος ἄνευ τῆς Συνόδου του καὶ ἑπομένως αὐτὴ ἡ ἐνέργειά του δὲν εἶναι μόνον ἀντικανονική, ἄρα ἄκυρος, ἀλλὰ καὶ ἀπολυταρχικὴ ποὺ θὰ ἐζήλευε κάθε ὁλοκληρωτικὸν καθεστώς.

Η Ορθοδοξία στα πλοκάμια της πολιτικής: Ο Πούτιν με τον Ιεροσολύμων, ο Τράμπ-Τζέφρι Πάιατ με τον Βαρθολομαίο!


RIA Novosti:   Ο αντίπαλος του Trump εμπλέκεται σε αυτό. Ο επόμενος στόχος του Βαρθολομαίου έγινε γνωστός

καὶ

Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων-Πούτιν στο Κρεμλίνο
– Έρχονται εξελίξεις στον Ορθόδοξο κόσμο


Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στο χώρο της Ορθοδοξίας, καθώς το Ουκρανικό φέρνει εξελίξεις. Μόλις το πρωί το Πενταπόσταγμα σας μετέφερε σε αποκλειστικότητα, τις έντονες πιέσεις που υπάρχουν στον Ιεροσολύμων από τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ. 
Τι αναφέραμε:
Τον Ιανουάριο, ο πατριάρχης Θεόφιλος ακύρωσε μια συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο, και αντί αυτού δέχτηκε εκκλησιαστικά μέλη της κανονικής ουκρανικής εκκλησίας (UOC).
Πλέον τα δεδομένα όμως γίνονται πιο ασφυκτικά αφότου η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Εκκλησία της Αλεξάνδρειας αναγνώρισαν την PCU υπό την πίεση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των ελληνικών αρχών.
Εμπειρογνώμονες που παρατηρούν την κατάσταση παραδέχθηκαν στο ρωσικό πρακτορείο ότι ο επόμενος στόχος του Φαναρίου θα είναι το Πατριαρχείο Ιερουσολύμων, επειδή ανήκει στην αποκαλούμενη “οικογένεια ελληνικών εκκλησιών”.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν πίεση στον Πατριάρχη Θεόφιλο, όμως η πηγή της πίεσης δεν είναι η αμερικανική