Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ και οι ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ

   Ο Άγιος Γαβριήλ Ουργκεμπάτζε γεννήθηκε στις 29 Αυγ. 1929 στην Τυφλίδα της Γεωργίας και κοιμήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1995.
   Υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες μορφές της σύγχρονης Γεωργίας αλλά και όλης της σύγχρονης οικουμένης, ένας χαρισματικός και θεοφόρος Γέροντας, ο οποίος μοναδικά συνδύασε την Οσιότητα, την δια Χριστόν μωρία και την ομολογία.
    Τα θαυματουργικά του χαρίσματα είναι εφάμιλλα του Aγίου Πορφυρίου και του Γέροντα Παΐσιου. Σήμερα στον τάφο του, στο προαύλιο του μοναστηριού, επιτελούνται αναρίθμητα θαύματα σε ανθρώπους που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.
     Ο Άγιος Γαβριήλ τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 2 Νοεμβρίου.
 
Για τον Πάπα είπε:
      «Ο Πάπας της Ρώμης θα ξεπεράσει τον λαό του στην Κόλαση.
Κάθε αμαρτία μα απομακρύνει από την χάρη Του Θεού. Σύμφωνα με τις πράξεις μας θα είναι και η αμοιβή μας».

Για τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς:
    «Μακάρι να μου έρθει κάποιος αιρετικός ή Βαπτιστής ή Μάρτυρας του Ιεχωβά. Θα τους βάλω να καθίσουν, θα τους ταΐσω και θα τους διδάξω τον καλό λόγο. Αλλά εγώ δεν θα φάω μαζί τους. Δεν θα καθίσω με απίστους. Κι αν έρθει κάποιος, εσύ μη σηκώνεσαι. Μη δώσεις τη θέση σου. Άφησε τον να καθίσει με τον εαυτό του. Δεν πήγες εσύ, αυτός ήρθε και κάθισε δίπλα στους πιστούς. Γι' αυτόν θα σηκωθούν όλοι;».

Για τον Οικουμενισμό:
      «Στην αρχή θα είναι μία αίρεση και αργότερα θα γίνει μεγάλο μπέρδεμα. Μετά την εμφάνιση του Oικουμενισμού θα έρθει ο Αντίχριστος.
    Μία μέρα ήσθε κάποιος που πήγε να κάνει τον δάσκαλο στον Γέροντα Γαβριήλ γύρω από το θέμα αυτό. Ο Άγιος Γαβριήλ, σαν να μην καταλάβαινε τίποτα, τον σταμάτησε και τον ρώτησε:
   -Τι οικούμενα; Ποια οικούμενα και πράσιν’ άλογα. Δεν καταλαβαίνω!
 
(Από το Βιβλίο»ΟΑΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ –Νάνα Μερκβιλάτζε-nana.merkvila@outlook.com)