Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Οι εκπρόσωποι του Θεού της αγάπης, στηρίζουν το ΡΑΤΣΙΣΜΟ του «αντιρατσιστικού» τερατουργήματος!





Μιὰ ξεδοντιασμένη ἀπὸ τὸν Φαναριώτικο Οἰκουμενισμὸ Ἱερὰ Σύνοδος, ἔπαιξε ἄλλη μιὰ φορὰ τὸ παιγνίδι τῆς Νέας Τάξης καὶ τοῦ Σιωνισμοῦ.


Ἡ «καλή» μας κυβέρνηση, «ἀφουγκραζόμενη» τὶς ἀντιδράσεις τοῦ λαοῦ, τῶν ἱστολογίων, κάποιων Ἱεραρχῶν ἀνέβαλε τὴν ἀπόφαση γιὰ τὸ ἀντιρατσιστικὸ νομοσχέδιο.
Ἔτσι, ἔδωσε τὴν «εὐκαιρία» στὴν «Ἁγία καὶ Ἱερὰ» Σύνοδο, νὰ ἐκδώσει ἱστορική ἀπόφαση προδοσίας τοῦ Ποιμνίου της –γιὰ τὸ ὁποῖο «θυσιάζεται»(!) καὶ «προσεύχεται»(!!!)– καὶ ὑποστήριξης τοῦ  “ἀντιρατσιστικού” τερατουργήματος της δωσίλογης κυβέρνησης.
Πρωτομάστορας τῆς προδοσίας ὁ συμβιβασμένος Ἀρχιεπίσκοπος Ἱερώνυμος.
Μέλη της οἱ Μητροπολίτες:
Καρυστίας Σεραφείμ, Νέας Κρήνης Προκόπιος, Θεσ/νίκης Άνθιμος, Παραμυθίας, Τίτος, Μηθύμνης Χρυσόστομος, Μυτιλήνης Ιάκωβος, Θηβών Γεώργιος, Παροναξίας Καλλίνικος, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Κηφισίας Κύριλλος.

Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

...Κατά την σημερινή Συνεδρία της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συνέχισε την συζήτηση επί του θέματος που έχει ανακύψει από την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή των Ελλήνων και από την προσωρινή αναβολή της συζητήσεώς του προς βελτίωση ωρισμένων διατάξεων.
Η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων η ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση την φυλή, το χρώμα, την θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή, και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος έχει δεινοπαθήσει από διωγμούς αλλοθρήσκων, αλλά και από κηρύγματα μίσους προερχόμενα από αντορθόδοξα θρησκευτικα μορφώματα γνωστών αιρετικών προπαγανδών, που προσπαθούν με μύριες παράνομες μεθόδους να αποσπάσουν τους ορθοδόξους Χριστιανούς από την Μητέρα Εκκλησία, η οποία κηρύσσει επί αιώνες, αλλά και τώρα, την αγάπη, την ειρήνη και την συνεργασία μεταξύ των λαών, χωρίς να ενοχλή κανένα.
Η Εκκλησία της Ελλάδος επί χρόνια τώρα βοηθεί και περιθάλπει χιλιάδες νομίμων και παρανόμων μεταναστών, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστεως και φυλετικής καταγωγής, ακόμη και σήμερα εν μέσω της οικονομικής κρίσεως.
Επιπλέον, διδάσκει όχι απλώς την ανοχή απέναντι στον «άλλον», όπως επιδιώκεται με το νομοσχέδιο, αλλά – πολύ περισσότερο – την έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον.
Θα πρέπει επίσης να υπογραμμισθή, προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Ιερά Σύνοδος ήδη από τον Μάρτιο του 2011 παρακολουθεί την πορεία διαμορφώσεως του νομοσχεδίου και έχει υποβάλει προς την Πολιτεία αναλυτική επιστολή με προτάσεις βελτιώσεως της αρχικής του μορφής, οι οποίες έχουν συνεκτιμηθή και γίνει δεκτές στο παρόν νομοσχέδιο, προς την κατεύθυνση της εκλογικεύσεώς του, ώστε να μην ποινικοποιηθή η ελευθερία δημόσιας εκφράσεως.
Στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου, θεσπίζεται, μεταξύ άλλων (άρθρο 2), ότι όποιος με πρόθεση, δημόσια αποδοκιμάζει, ευτελίζει η κακόβουλα αρνείται την σοβαρότητα εγκλημάτων, γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου κατά της ανθρωπότητος, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων ναζισμού, και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδος ανθρώπων κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία η μίσος η ενέχει απειλή η εξύβριση, υπόκειται σε ποινική δίωξη.
Στο σημείο αυτό η Ιερά Σύνοδος εκφράζουσα το κοινόν αίσθημα του Ελληνικού Λαού και την απαίτηση των αρχών του δικαίου και του ίσου σεβασμού της ιστορικής μνήμης των θυμάτων γενοκτονιών, προτείνει όπως μετά την αναφορά του φρικτού Ολοκαυτώματος στο νομοσχέδιο, προστεθούν με σχετική ρητή και ειδική μνεία και οι τελεσθείσες γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας και αναμένει την υλοποίηση της σχετικής πρόσφατης διαβεβαιώσεως του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση.
Το κριτήριο της ως άνω προτάσεως, που την καθιστά έγκυρη και δικαία, είναι ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο νομοθετεί στην Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες κατά τρόπο δίκαιο και δημοκρατικό χωρίς διακρίσεις.
Η Εκκλησία προσφέρει την ειρηνική συμβολή της και εύχεται για την βελτίωση και ευόδωση του νομοθετήματος επ φελεί του κοινωνικού συνόλου.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, τέλος, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Αν οι πολιτικοί ήθελαν να ...υπερασπίσουν τα κυριαρχικά μας συμφέροντα!



«Όλα  τα  λεφτά»  η  απάντηση  του  αντιπεριφερειάρχη  Σερρών σε  Σκοπιανούς  Αρχαιολόγους!
moisiadis

Πηγή: "Τρελογιάννης"

     Μία άγνωστη πτυχή των όσων έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στην Αμφίπολη Σερρών…Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, Σκοπιανοί Αρχαιολόγοι ζήτησαν να έρθουν από την γειτονική χώρα και να συνδράμουν στις ανασκαφές.
    Ο αντιπεριφερειάρχης αρνήθηκε την βοήθεια, απαντώντας με εμφανή δόση ειρωνείας ότι αν βρεθεί επιγραφή στα… σλαβικά, θα τη στείλει στα Σκόπια!

Οι εβραίοι πιέζουν τον Σαμαρά για να προχωρήσει το αντιρατσιστικό άμεσα!

«Οἱ ΗΠΑ   δὲν ἔχουν “ἀντιρατσιστικὸ” νόμο»!
Τὸ "πειραματόζωο" Ἑλλάς, ὅμως, πρέπει νὰ ἀποκτήσει!
Αὐτὸ ἐξάλλου συμφέρει καὶ τοὺς διάφορους Δεσπότες!

Οι εβραίοι πιέζουν τον Σαμαρά για να προχωρήσει το αντιρατσιστικό άμεσαΣύμφωνα με πληροφορίες του hellasforce ασκούνται έντονες πιέσεις από την Αμερικανική Εβραική κοινότητα να προχωρήσει το «αντιρατσιστικό» άμεσα.
Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από τα όσα έγραφε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου κ. Ρόναλντ Λόντερ. Όπου με άρθρο του στην ιστοσελίδα τού World Jewish Congress εξέφραζε την απογοήτευσή του για «τη συνεχιζόμενη αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να υιοθετήσει νέο νόμο για την καταπολέμηση εκφράσεων μίσους, του ρατσισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος». Ούτε φυσικά έχει περάσει πολύς καιρός από τις συναντήσεις Σαμαρά με την Αμερικανική Εβραική κοινότητα όπου σύμφωνα με τους γνωρίζοντες δεσμεύτηκε να προχωρήσει χωρίς άλλη αναβολή.

Αλήθεια γιατί οι Εβραίοι ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τον αντιρατσιστικό νόμο στην Ελλάδα; Και γιατί κάνουν υποδείξεις στον Σαμαρά και όχι στον Ομπάμα αφού ούτε οι ΗΠΑ έχουν «αντιρατσιστικό» νόμο;
 www.hellasforce.com

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ « ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ » ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ Ν. ΡΩΣΙΑΣ

 o ελληνοκαθολικός Πατριάρχης Κιέβου κατήγορος και διώκτης των ορθοδόξων Ο ελληνοκαθολικός Πατριάρχης Κιέβου κατήγορος και διώκτης των ορθοδόξων

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ « ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ » ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ Ν. ΡΩΣΙΑΣH συνωμοσία αποκαλύπτεται πάντοτε προιόντος του χρόνου.Το καθολικό ελβετικό πρακτορείο (Apic) αναδημοσιεύει στις 24 Αυγούστου αποσπάσματα από την ανοιχτή επιστολή κάλεσμα προς τις Συνόδους ολόκληρου του κόσμου όσο και τις πολιτικές αρχές του Sviatoslav Shevchuk αρχιεπισκόπου Κιέβου και Γαλικίας της λεγόμενης ελληνοκαθολικής εκκλησίας της Ουκρανίας.

ΑΠΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΣΕ…ΘΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

  ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

      Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης είναι το… τμήμα Ισλαμικών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της πόλης, ο οποίος, εκτός των άλλων, φιλοδοξεί να κοσμήσει την πόλη με ισλαμικούς μιναρέδες, μουσουλμανικά νεκροταφεία και από «Νύφη του Θερμαϊκού» να την μετατρέψει σε… «Χανουμάκι του Πασά».
      Βεβαία δεν ξέρω αν έχει υπόψη του πως οι μουσουλμάνοι απεχθάνονται την καύση των νεκρών την οποία επίσης φιλοδοξεί να συμπεριλάβει στο καταπληκτικό έργο «αναμόρφωσης» της Θεσσαλονίκης, για το οποίο παίρνει συνεχώς τα μπράβο και τα εύσημα από τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό τύπο. Μάλιστα

«Τα δόγματα δεν μπαίνουν στην ΕΟΚ»


Του Γέροντος Γεώργιου Καψάνη

Ο Γέρων Παΐσιος δεν έχει ανάγκη από τους δικούς μας επαίνους η την δική μας παρουσίαση. Με την Χριστομίμητο αγάπη του ανέπαυσε τον Θεόν καί τους ανθρώπους και γι' αυτό πολύς είναι ο έπαινος του στην Εκκλησία του Θεού.

Είχε το σπάνιο χάρισμα να αναπαύει ανθρώπους κάθε κατηγορίας, κάθε μορφώσεως και κάθε πνευματικής καταστάσεως. 
Ενθυμούμαι την περίπτωση ενός ψυχίατρου-ψυχαναλυτού που πέρασε από την Μονή μας μετά την συνάντηση του με τον Γέροντα. Οχι μόνο είχε αναπαυθεί, αλλά και μου είπε ότι όσα του είπε o Γέροντας, ήταν η τελευταία λέξη της ψυχιατρικής. Είναι γνωστό ότι ο π. Παΐσιος δεν διάβαζε άλλα βιβλία εκτός από το Ευαγγέλιο και τον Αββά Ισαάκ τον Σύρο.

Για να αναπαύση μία ψυχή δεν εφείδετο χρόνου και κόπου. Κάποτε είχα την απορία πώς μπόρεσε να θεραπεύσει ένα νέο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Από σεβασμό δεν τον ερωτούσα. Μετά από χρόνια απήντησε στην απορία μου ως εξής: «Όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα, πρέπει να τον ακούς με προσοχή καί όση ώρα σου ομιλεί να μη δείξεις ότι κουράστηκες, γιατί τα έχασες όλα. Να, εγώ τον τάδε νέο μία ημέρα τον άκουγα ακίνητος επί εννέα ώρες. Γι' αυτό

Το Άγιον Όρος προωθεί αντίχριστους κυβερνήτες;

Πηγή: http://agonasax.blogspot.gr

Απορίας άξια και σκανδαλισμό προκαλεί η στάση μερικών ηγουμέμων του Άγιου Όρους έναντι των Οικουμενιστικών Εκκλησιαστικών και Πολιτικών ταγών

Στο Άγιον Όρος έγινε κι αυτό το απίστευτο. Ήρθε ο πιο βλάσφημος πολιτικός που έχει βγάλλει η Ελληνική ιστορία! Πρόκειται περί του Τσίπρα, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που κόβει σίριζα όλες τις Ελληνορθόδοξες αρχές και αξίες, τα ήθη και τα έθιμα, ένας οδοστρωτήρας που ισοπεδώνει ότι όρθιο βρει μπροστά του και αυτά δεν τα λέμε διότι έχουμε κάτι εναντίον του, πλάσμα του Θεού είναι, αν και δεν το αναγνωρίζει, αλλά όταν είσαι Ελληνας Ορθόδοξος Χριστιανός και σου λέει «θα χωρίσω το κράτος από την Εκκλησία», δεν πρέπει να πεις, όπως ο Μακρυγιάννης: «ποιός είσαι συ τσογλάνι που τρισκατάρατου που θα χωρίσεις την Ελλάδα από την Εκκλησία, που είναι ότι πολυτίμητον τζιβαϊρικον έχομεν;» . Όταν πάνε οι συριζαίοι και δεν ορκίζονται χριστιανικά, δεν πρέπει να τους πεις: «Πού πάτε διαβολόπαιδα, που η μάνα σας και η γιαγιά σας , σας μεγάλωσαν με το Σταυρό, το Χριστό και την Παναγία και εσείς διαγράφετε τους προγόνους και τις αρχές τους;» Πρόεδρε, υποκριτά, λες ότι υπερασπίζεσαι την εργατική τάξη και τι σε πειράζει η Εκκλησία και ο Θεός που λατρεύεται εκεί και την πολεμάς; Εξολοθρευτά, καταργείς τα πάντα , σύμβολα, εικόνες, μυστήρια, σημαίες, παρελάσεις, σύνορα, διότι εσύ δεν πιστεύεις σε τίποτα, δήθεν χάρη των μειονοτήτων και αυτά που απέκτησαν οι πρόγονοί σου με ιδρώτα και αίμα, τα οποία δεν ήταν ξένα, αλλά δικά τους απο χιλιάδες χρόνια και ήταν καταπατημένα κι εσύ τα παραδίδεις , διότι το λέει το κόμμα, για αυτό ισχύει αυτό που λένε: «ο κομμουνιστής δεν έχει Πατρίδα, διότι και τον αδελφό του σκοτώνει για το κόμμα».
Ήρθε ο αρχηγός της αθεϊας και της προδοσίας στο Άγιον Όρος , που δεν σέβεται τίποτα, που ενώ έχει οικογένεια είναι ανύπανδρος, και με παιδιά αβάπτιστα, να κάνει τι; Να προσκυνήσει; Μα δήλωσε άθεος, να μετανοήσει; Μα δεν δήλωσε καμμία μετάνοια, να πει:
       «πατέρες, εσείς με δέχεστε με τόση αγάπη, για αυτό και εγώ παίρνω πίσω, ένα από όσα δήλωσα σαν θεομάχος και εκκλησιομάχος. Δήλωσα θα πάρω την περιουσία της Εκκλησίας, επειδή είναι άχρηστη, θα κόψω το μισθό των Ιερέων, διότι είναι άχρηστοι, θα απαγορεύσω κάθε τι το χριστιανικό για να μη θίγονται οι αλλόθρησκοι, θα φτιάξω όλων των θρησκευμάτων εκκλησίες, διότι έχουν ανθρωπιστικά δικαιώματα, θα καταργήσω τα σύνορα για να μπαίνουν όλοι οι άνθρωποι, επειδή η γη ανήκει σε όλους, να νομιμοποιήσω όλες τις ανήθικες πράξεις των ανθρώπων, αφού δεν υπάρχει Θεός να τις απαγορέψει, φυσικά θα καταργήσω και το άβατο, διότι δικαιούνται οι συριζαίϊσσες να μπουν, να πείσουν τους πατέρες να μη κρατούν παρθενία για έναν Θεό ανύπαρκτο. Και αν δεν τα δεχθείτε, έχουμε οργανώσεις να σας τρομοκρατήσουμε, όπως Πύρινες Φωτιές κ.α. Κι αν αντιδράσετε με διαδήλωση, έχουμε κουκουλοφόρους να σας ενοχοποιήσουμε».
       Οσα δήλωσε και έπραξε ο κομμουνισμός και η αριστερά (όχι Γιάννης, Γιαννάκης), η ιστορία φρίττει να τα καταγράψει, αυτό όμως δεν δικαιώνει ούτε τη δεξιά, ούτε το κέντρο, διότι αυτοί μας κυβέρνησαν και μας κατέστρεψαν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δοκιμάσουμε και την άθεη αριστερά, διότι από πριν γνωρίζουμε τι μας περιμένει.
      Όμως, οι Πατέρες τι του είπανε και του κάνανε του νέου Λένιν; Υποδοχές, τιμές, φιλοφρονήσεις, προσκυνήματα! Μα καλά, δεν βρέθηκε κανένας να του πει μιά κουβέντα; Βρέθηκε ένας λαϊκός, που με την προτροπή της ομάδος των Αγιορειτών Πατέρων και την ευλογία του Γέροντα Γαβριήλ πήγε και του είπε: «εσύ είπες ότι είσαι άθεος, γιατί ήλθες στο Άγιον Όρος;» και του απήντησε καμαρωτός: «είδες και αυτό το είπα και στο Άγιον Όρος ήρθα». Κατόπιν, του ξαναλέει «οι αγωνιστές Πατέρες δεν σε θέλουν, να φύγεις», τότε ο αγέρωχος πρόεδρος κατάλαβε το λάθος του, κατέβασε το κεφάλι του και έφυγε σαν βρεγμένη γάτα.
      Ωστόσο, το έργο παίχτηκε, πήγε στην Ιερά Κοινότητα και αφού αντάλλαξαν χαμόγελα και χειραψίες, ο Αγιος Πρώτος τον ξενάγησε στα κειμήλια και τον πήγε στο Πρωτάτο, που εκεί επιτεύχθηκε η πλέον κορυφαία θεατρική σκηνή ολων των αιώνων, ο άθεος ζήτησε και πήγε μόνος του μέσα στο ιερό του Πρωτάτου που είναι η Παναγία Αξιον Εστί και προσευχήθηκε για 10 λεπτά. Και τι μπορεί να ζήτησε ο μισέλληνας και χριστιανομάχος; «Παναγία, κάνε με Πρωθυπουργό να καταστρέψω Εκκλησία και Ελλάδα, όπως οι προηγούμενοι κομμουνιστες αφάνισαν τις δικές τους».
     Δυστυχώς, το πιο τραγικό από όλα έγινε στην Ιερά Μονή Καρακάλλου, διότι πήγε και εκεί η λαίλαπα της ασεβείας και ο Ηγούμενος έλειπε στην Κρήτη και οι ταλαίπωροι πατέρες τον κάλεσαν να έλθει επειγόντως να συναντήσει τον Μέγα Αρχηγό της Αθεϊας και ήλθε ο φουκαράς ο Ηγούμενος στα 80 του, να κάνει ομολογία αθεϊας, να συναντήσει «το βδέλυγμα της ερημώσεως το εστώς εν τόπω αγίω», να τιμήσει, να ευλογήσει και να αναδείξει το μέλλοντα Πρωθυπουργό, που θα ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο των σκοτεινών δυνάμεων που έχει αναλάβει στις 3 επισκέψεις στην Αμερική.
     Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα 4 Μοναστήρια που επισκέφθηκε, Σιμωνόπετρα, τα αδελφά μοναστήρια Ιβήρων και Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος, που οι Ηγούμενοι Ελισαίος, Βασίλειος και Αλέξιος έχουν έλθει απ΄ έξω και δεν έχουν την αγιορείτικη παράδοση. Για αυτό ο Πρωτεπιστάτης είπε ότι ο Τσίπρας ήλθε καθαρά για πολιτικούς λόγους και υπολόγισε προσεκτικά που θα πάει και τι θα πει, όμως το Άγιον Όρος δεν πρέπει να είναι οργανισμός που δέχεται τον κάθε εγκληματία πολιτικό και προδότη εθνικό που δεν δηλώνει μετάνοια με έμπρακτη αλλαγή πολιτικής και να του δίνει πιστοποιητικό εθνοσωτήρα.
       Αφού δεν μπορεί να τους ελέγξει, ας μην τους δέχεται, για χάρη του ποιμνίου που σκανδαλίζεται Αυτά που γράφουμε, πολλούς θα ενοχλήσουν, αλλά η αλήθεια πονάει, για αυτό και τον Κύριο πήραν να σταυρώσουν
Αγιορείτες Πατέρες