Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Μήνυση του μητροπ. Θεσ/νίκης Ανθιμου κατά πνευματικού τέκνου του π. Νικολάου Μανώλη!

Ιωάννης Κοντοπός

Ευχαριστήριος επιστολή στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

Αποτέλεσμα εικόνας για you have the right to remain silent
Λάβαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την παρακάτω ανοιχτή επιστολή. Μαζί με την αυτονόητη δημοσίευση, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον κ. Κοντοπό, μέχρι τέλους. 

Παναγιότατε...
Προ δύο ημερών κλήθηκα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου προκειμένου να απολογηθώ, κατ'εντολήν εισαγγελέως, διότι όπως μου ανακοινώθηκε, την 31ην Δεκεμβρίου 2014 καταθέσατε μήνυσιν εναντίον μου καθώς και σε ιστοσελίδα της Αττικής, με την κατηγορίαν της εξυβρίσεως επί του προσώπου σας… Πραγματικά με χαροποίησε το γεγονός, διότι αποτελεί τιμή δι εμέ η ενασχόληση σας προς το πρόσωπο μου…
Όμως Παναγιότατε έχω κάποιες σκέψεις επί τούτου και θα ήθελα πολύ να τις προσέξετε προσωπικά εσείς και όχι ο,τι σας μεταφέρουν οι πέριξ υμών…
Ερωτώ λοιπόν πως ο έγκριτος συνήγορος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ύβριν από τις σχετικές αναρτήσεις μου προς το πρόσωπο σας; Όπως κατέθεσα και στην απολογία μου, ουδέποτε θα εξύβριζα κληρικό, πολύ δε περισσότερο επίσκοπο… Διαβάσατε σεις προσωπικώς τας επιστολάς μου; Εγώ ο ίδιος εξάλλου σας πληροφόρησα εντός του ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου οτι, ενίοτε σας έκρινα και φυσικά ως θεσμό αλλά όχι ως πρόσωπο… Άλλο η κρίσις και άλλο η ύβρις. Αυτό έπρεπε να σας το εξηγήσει ο συνήγορος σας…
Εν πάσει περιπτώσει όμως χαίρομαι δι υμάς διότι για μία ακόμη

Είναι δυνατόν να έχουν "ενότητα Πίστεως" οι Οικουμενιστές Επίσκοποι;

Οι Μητρ. Θεσσαλονίκης και Δημητριάδος,

το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ

                ...και μια εύλογη απορία

Πηγή: "ekklisiaonline"
Οι θέσεις του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης για την πολύκροτή υπόθεση της ίδρυσης τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι χιλιοειπωμένες! 
 Ο κ. Άνθιμος είναι δηλωμένος πολέμιος ενός τέτοιους εγχειρήματος και πολλάκις έχει αναλύσει με επιxειρήματα γιατί δεν πρέπει να γίνει στη Θεολογική το εν λόγω τμήμα. Έχει μάλιστα μιλήσει και για προσφυγή στο ΣτΕ.
Αντιθέτως ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος είναι υπερασπιστής της ιδέας του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική του ΑΠΘ.
Πως λοιπόν με αυτά τα δεδομένα κλήθηκε την περασμένη Δευτέρα ο κ. Ιγνάτιος στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης  στα πλαίσια του μαθήματος "Διορθόδοξες σχέσεις, Διαχριστιανικοί και Διαθρησκειακοί Διάλογοί" για να μιλήσει για το θέμα: "Η Ορθοδοξία στο κόσμο σήμερα";;;;

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑonline θυμίζει πως ένα χρόνο πριν περί τον Μάρτιο του 2014 στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" του KONTRA CHANNEL ο κ. Ιγνάτιος είχε δηλώσει επι λέξει: 
"Αν θέλουμε τη Θεσσαλονίκη μας θα πρέπει να έχουμε και τη Θράκη μας" τασσόμενος ξεκάθαρα υπέρ της δημιουργίας τμήματος ισλαμικών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αφήνοντας αιχμή εμμέσως κατά του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου, ο οποίος έχει ταχθεί ευθέως κατά.
"Να σπουδάσουν Ισλάμ σε ελληνικά πανεπιστήμια όπως αυτό που θα γίνει στο ΑΠΘ" δήλωσε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας πάντως πως πρόκειται για προσωπική του άποψη.
Δηλαδή η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την εκπεφρασμένη αυτή διαφωνία των δύο Ιεραρχών και στην έδρα του ενός καλεί τον άλλο για διάλεξη σχετική και με το φλέγον ζήτημα, εμμέσως ή αμέσως;;;;

Μικρά παιδιά στην υπηρεσία της αίρεσης ...του διαβόλου! Κι όμως, κάποιες Επισκοπικές «κεφαλές» επιμένουν να έχουν διάλογο με τον… «Έξω από εδώ».


 ΠΑΙΔΙΑ «ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ» BY NEW ORDER



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

      Μια Νέα Τάξη αδίστακτη, μια Νέα Τάξη που θεωρεί το ποίμνιο προβατάκια για σφαγή, μια Νέα Τάξη που λανσάρει λεσβίες με ράσα, ιερείς απατεώνες και ανώμαλους ιεροκήρυκες, τώρα έφτασε στο σημείο να προωθεί και… μικρά παιδάκια που προβάλλονται σαν μεγάλοι κήρυκες της Βίβλου και μάλιστα θαυματουργοί!
     Αυτή η εξ Αμερικής Νέα Τάξη των θρησκευτικών σεκτών, της μεγάλης πλάνης και των εμπόρων της θρησκείας, προβάλλει τώρα αυτό το «παιδί –θαύμα» που έχει γοητεύσει τα πλήθη και συσσωρεύει το… χρήμα στα ταμεία της αίρεσης του.
    Αυτές και παρόμοιες αθλιότητες σε λίγο καιρό θα τις επιβάλλουν και στην χώρα μας στο όνομα της «αγάπης» τους. Στην χώρα μας όπου η Ορθοδοξία έχει δυστυχώς μείνει ανυπεράσπιστη από τους περισσότερους ποιμένες της ενώ κάποιες «κεφαλές» της επιμένουν να έχουν διάλογο με τον… «Έξω από εδώ».
      Θαυμάστε το παιδί θαύμα made by USA, (το σούπερ μάρκετ του διαβόλου), το παιδί -ιεροκήρυκα της Βίβλου της μεγάλης γοητείας, των σειρήνων της απώλειας και των εμπόρων του Χριστιανισμού. Ιεροκήρυκες θεατρίνοι, επιστρατευμένα μικρά παιδιά στην υπηρεσία του διαβόλου!
      Ω μη γένοιτο!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikoxeiladakis.gr