Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Οι αιρετικοί ...τιμούνται, οι ορθόδοξοι ...διώκονται!


 Η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ διοργανώνει Ημερίδα αφιερωμένη στον

 Παπικό Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και Αποστολικό Βικάριο Θεσσαλονίκης κ. ΣπιτέρηΑκολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας με
 «ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 50  ΕΤΩΝ
ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ»!!!


Πρόγραμμα - blogs.auth.gr/moschosg
11:30 Επίσημη Έναρξη – Χαιρετισμοί Πρυτανικές αρχές – Εκκλησιαστικές αρχές/Apertura uffiaie – Saiut Autorità affademifhe – effiesiastfhe
12:00 Εισηγήσεις – Reiazioni

«Ο κρεμάζων γην επί ουδενός»


(Ιώβ – Κεφ. 26, 7)          ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
 Ολόκληρο (σχεδόν) το κεφάλαιο 26 στο βιβλίο του Ιώβ, είναι ο ύμνος του στην υπέρτατη δύναμη–σοφία του Θεού. Αναφορά στην μετέωρη Γη, ως πλανητική συνείδηση–αντίληψη, εκφράζει το εδάφιο αυτό (26,7) της Π. Διαθήκης.
Στη μετάφραση του κειμένου διαβάζουμε: «Κρεμά (ο Θεός) την Γην εις το κενό, χωρίς κανένα άλλο στήριγμα». Η αστρονομική τοποθέτηση του Ιώβ δεν είναι αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης, μιας κορυφαίας δηλ. κατάληξης μακροχρόνιας επιστημονικής έρευνας στο επίπεδο των αρχαίων Ελλήνων.

Θλίψη για το πολιτικό προσωπικό της χώρας

 ÃŽâ€˜Ãâ‚¬ÃŽÂ¿Ãâ€žÃŽÂ­ÃŽÂ»ÃŽÂµÃÆ’μα εικόνας για ΒΟΥΛΗ ΑΝΑΔΟΧΟΙ

Πολλά συμπεράσματα βγαίνουν, και ακόμη περισσότερα μηνύματα προκύπτουν, από την εικόνα που παρουσίασε η Βουλή κατά τη συζήτηση και -κυρίως- κατά την ψήφιση του επίμαχου άρθρου για το δικαίωμα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. Τόσο για την ουσία του θέματος όσο και για το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται, ειδικά αυτή την περίοδο, το πολιτικό προσωπικό της χώρας μόνο απογοήτευση μπορεί να νιώσει κανείς...

Η εθνική αντιπροσωπία επικύρωσε, και μάλιστα με σχετικά διευρυμένη πλειοψηφία, μια εκτρωματική και επικίνδυνη από πολλές πλευρές διάταξη, την ώρα που σχεδόν καθ' ολοκληρίαν η ελληνική κοινωνία είναι κατηγορηματικά αντίθετη. Η βούληση των πολιτών περιφρονήθηκε, σε βαθμό μάλιστα που επιχειρήθηκε αντιστροφή των ρόλων.

Ραστισλάβος προς Πάπα: «Παραμένουμε συνάδελφοι και συνοδοιπόροι»

Οικουμενιστική ...άνοια!

Τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας και της Σλοβακίας Ραστισλάβο, συνάντησε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ του ποντίφικα και του αρχιεπισκόπου Πρεσόβ, με αφορμή των εορτασμό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων, μετά την εκλογή του δεύτερου τον Ιανουάριο του 2014.
Ο κ. Ραστισλάβος παρομοίασε τους δύο αγίους, με τους μαθητές Λουκά και Κλεόπα, στο δρόμο προς τους Εμμαούς, οι οποίοι αναγνώρισαν τον Ιησού μόνο όταν έκοψε το άρτο.
Τόνισε χαρακτηριστικά πως «Ενώ δεν είμαστε ακόμα σε θέση να κόψουμε το Άρτο της Ζωής μαζί παραμένουμε συνάδελφοι και συνοδοιπόροι ως προσκυνητές στο δρόμο».
Από την πλευρά του ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθύμισε την κληρονομιά των Αποστόλων των Σλαβών του 9ου αιώνα, των Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου, τους οποίους ο Ιωάννης ο Παύλος Β ‘ανακήρυξε συν-προστάτες της Ευρώπης και πρότυπα για τον σύγχρονο ευαγγελισμό.

Ποιοί δεν θέλουν την ενότητα και θέλουν να κρύψουν την αλήθεια;Ἀδιαπραγμάτευτος ὅρος γιὰ νὰ κάνουμε κοινὸ ἀγώνα κατὰ τῆς Παναιρέσεως εἶναι:

νὰ παραδεχτοῦμε ὅτι κάναμε σχίσμα καὶ πρέπει νὰ ἐπιστρέψουμε στὸ Παλαιὸ Ἡμερολόγιο!    Εἶναι ἀνάγκη νὰ χαράξω λίγες ἀπαντητικὲς γραμμὲς γιὰ τὶς ΑΠΙΘΑΝΕΣ ἀπαντήσεις-σχόλια τῶν ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ γιὰ τὴν δημοσίευση ἄρθρου γιὰ τὸν π. ΠΑΪΣΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ καὶ τὴν ἀντιστροφὴ τῆς πραγματικότητος ποὺ κάνουν (ἐδῶ).
1. Ὁ ἕνας σχολιαστὴς γράφει τὰ ἑξῆς:
   «Βρε κόλλημα που εχουνε φαει με το νεο ημερολογιο, δεν το αποχωρίζονται με τιποτα... μπας και το εχουνε κανει οι ιδιοι δογμα και δεν μας το λενε ξεκαθαρα;»!
     Τὸ ποιός ἔχει «κόλλημα» καὶ ποιός τὸ ἔχει κάνει δόγμα, εἶναι φανερό.
    Οἱ Π.Η. θυσιάζουν τὴν ἑνότητα στὸν κοινὸ ἀγώνα κατὰ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, γιὰ χάρη τοῦ μεγάλου κολλήματός τους: τοῦ Ἡμερολογίου!
    Ἐμεῖς καὶ ἐκκλησιαζόμασταν στοὺς Ναοὺς ὅλων τῶν Ὀρθόδοξων τοπικῶν Ἐκκλησιῶν ποὺ λειτουργοῦν μὲ τὸ Παλαιὸ Ἡμερολόγιο, καὶ στοὺς Ναοὺς τοῦ Ἁγίου Ὄρους ποὺ λειτουργοῦν μὲ τὸ Π.Η., καὶ δὲν ἀπαιτοῦμε νὰ ἀφήσουν τὸ Παλαιὸ οἱ ἴδιοι. Δὲν εἶναι πρόβλημα γιὰ μᾶς, λοιπόν, τὸ Ἡμερολόγιο, ἀλλὰ πέρα ἀπὸ τοὺς ποιμαντικοὺς λόγους ποὺ σήμερα μᾶς κάνουν νὰ μὴ τὸ δεχόμαστε (καὶ ἔχουμε ἐξηγήσεις τὸ γιατί), ὑπάρχει κι ὁ κύριος λόγος τῆς δογματοποίησής του ἀπὸ τοὺς Π.Η.
     1β. Καὶ συνεχίζει:

Η απαντηση του ιστολογιου Π.Π. εχει ενα απιστευμενο μενος... Όσο για τον πολυγραφότατο π. Ευθύμιο… εχει γραψει μια πολυ ωραια μελετη για την α΄ περιοδο της εικονομαχιας, προς της 7ης Οικουμενικης, για να καταδείξει την διακοπή κοινωνιας ακόμα και προς ΜΗ κεκριμενη αιρεση… Και τωρα, στελνει Πιστους εν γνωσει να παντρευονται στους αιρετικους...
   Τώρα τὴν ἔκθεση τῆς ἀλήθειας τὴν ἀποκαλοῦμε μένος! Κανένα μένος. Οἱ μεσοβέζικες λύσεις δὲν ὑπηρετοῦν τὴν ἀλήθεια.
   Οἱ ἀντιφάσεις ὑπάρχουν στὸ μυαλὸ τοῦ γράφοντος. Ὅλα ἔχουν ἀπαντηθεῖ. Ἡ κύρια γραμμὴ τοῦ π. Εὐθύμιου εἶναι ξεκάθαρη· ἀπομάκρυνση ἀπὸ τοὺς αἱρετικούς. Και ὁ ἴδιος τὸ ἀποδεικνύει ἐμπράκτως. Ὅσο γιὰ τὶς προσωπικὲς Οἰκονομίες, πάντα ἐγίνοντο καὶ θὰ γίνονται στὴν Ἐκκλησία, γιὰ ὅσους δὲν ἀντέχουν τὴν Ἀκρίβεια· ἀσφαλῶς ὑπ’ εὐθύνη τους.

   2. Κάναμε στὴν ἐν λόγῳ ἀνάρτηση (ἐδῶ) τὴν ἐρώτηση: Γιατί οἱ Παλαιοημερολογίτες δὲν ἑνώθηκαν μὲ τὶς ἄλλες τοπικὲς Ἐκκλησίες ποὺ τότε εἶχαν τὸ Παλαιό; Σχολιάστρια ἐφεῦρε καὶ μᾶς σερβίρει τὸ ἑξῆς παρανοϊκό καὶ νέο-φρέσκο ἐπιχείρημα: Διότι, λέει,

«Επιτέλους το ποτήρι ξεχείλισε. Τραγελαφική η στάση της διοικούσης Εκκλησίας» των Οικουμενιστών Δεσποτάδων

 Η ΔΙΣ εμπαίζει την ελληνική κοινωνία: Πάντα ασθμαίνουσα, πάντα πίσω από τα γεγονότα


Απαράδεκτη στάση στην αναδοχή παιδιών
από ομοφυλόφιλους
Του Άγγελου Ρούσσου
   Τραγελαφική για ακόμη μια φορά η στάση της διοικούσης Εκκλησίας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που άπτεται της ορθόδοξης χριστιανικής ζωής και της κοινωνικής ομαλότητας.
Για πολλοστή φορά έτρεχε ασθμαίνουσα πίσω από τα γεγονότα, βρέθηκε προ τετελεσμένου από την άθεη και ασεβή κυβέρνηση των ψευτοαριστερών και των ανωμάλων, δεν κατάφερε να σταθεί ούτε κατά τι στο ύψος των περιστάσεων και αρχίζει να δημιουργεί ύποπτους συνειρμούς για την εν γένει παθητικότητα της!
Μια παθητικότητα που είχε υπερβεί κάθε όριο στο θέμα των Θρησκευτικών. Τώρα έσπασε τα κοντέρ στο θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
Στην μεσοβέζικη ανακοίνωση που δείχνει να έχει γραφτεί στο πόδι εν μέσω των τυμπανοκρουσιών από την επίσκεψη του πρίγκιπα

«"Ενότητα της Εκκλησίας" ...μόνο με τον πάπα μπορεί να γίνει!»

Ύβρις και ιεροσυλία – ουνίτες και παπικοί στην Ουκρανία.    σ.σ. Παρακολουθήσετε αυτό το εκπληκτικό βίντεο (δυστυχώς στα αγγλικά) και θα σοκαριστείτε από το χάος που έχουν προκαλέσει οι ουνίτες και οι παπικοί στην Ουκρανία.
    Πρόσφατα ο Ουνίτης της λεγόμενης «Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας» (Ukrainian Autocephalous Orthodox Church ή UAPC), ‘αρχιεπίσκοπος’ Κιέβου και Γαλικίας Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, μίλησε για «ενότητα της Εκκλησίας» η οποία μόνο με τον πάπα μπορεί να γίνει! Ο Ουνίτης Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ δηλώνει (όπως όλοι τους!) ότι ανήκει στην Εκκλησία του Χριστού και αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι αναγνωρίζει επισήμως και το κίνημα των χαρισματικών (το 2012 δήλωσε ότι εκπροσωπούνται στο συνοδικό επίπεδο της «εκκλησίας» τους). Το κίνημα των χαρισματικών το έχουν αγκαλιάσει και οι παπικοί στην Ουκρανία.
    Χοροί, τραγούδια και πανηγύρια μέσα στους ‘ναούς’ της Ουκρανίας· είναι αξιοσημείωτος ο τρόπος που προσπαθούν να τραβήξουν τους νέους κάνοντάς τους και μαθήματα ντίσκο!! Οι πολιτικές σκοπιμότητες όλης αυτής της κατάστασης είναι προφανείς.
    Βαρύτατες οι ευθύνες του πατρ. Βαρθολομαίου που ενέκρινε το αίτημα αυτοκεφαλίας των σχισματικών.

Ύβρις και ιεροσυλία – ουνίτες και παπικοί στην Ουκρανία
   Στο βίντεο μπορεί κανείς να διακρίνει το μεγαλείο της Ορθοδοξίας που έμεινε απαρασάλευτη στην Ιερά Παράδοση και είναι η μοναδική οδός προς την Αγιότητα. Δύο πολύ ωραία χωρία -χρησιμότατα και για τους οικουμενιστές- παρατίθενται για να μας υπενθυμίσουν την πλάνη και την ματαιότητα του να προσπαθεί κανείς να φτάσει στον Τριαδικό Θεό με κοσμικούς τρόπους και μεθόδους: ἡ βασιλεία ἡ ἐμὴ οὐκ ἔστιν ἐκ τοῦ κόσμου τούτου· [Ιω. 18,36] και Εἰσέλθετε διὰ τῆς στενῆς πύλης· ὅτι πλατεῖα ἡ πύλη καὶ εὐρύχωρος ἡ ὁδὸς ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ἀπώλειαν, καὶ πολλοί εἰσιν οἱ εἰσερχόμενοι δι᾿ αὐτῆς. τί στενὴ ἡ πύλη καὶ τεθλιμμένη ἡ ὁδὸς ἡ ἀπάγουσα εἰς τὴν ζωήν, καὶ ὀλίγοι εἰσὶν οἱ εὑρίσκοντες αὐτήν. [Ματθ. 7,13 και 7,14]

Το βίντεο από το ιστολόγιο του Peter Heers Orthodox Ethos

11 Μαΐου

Οι Άγιοι αυτάδελφοι Θεσσαλονικείς

Κύριλλος και Μεθόδιος

Ἡ Ἐκκλησία μας σήμερα ἑορτάζει τὴν μνήμη τῶν Θεσσαλονικέων ἀδελφῶν ἁγίων Κυρίλλου καὶ Μεθοδίου, φωτιστῶν τῶν σλάβων καὶ ἁπάσης τῆς οἰκουμένης.
Ἔζησαν τὸν ἔνατο αἰῶνα, σὲ ἐποχὴ ποὺ τὸ Βυζάντιο βρισκόταν σὲ ἀκμή. Ἡ εὑρυμάθειά τους, ἡ γνώση πολλῶν ξένων γλωσσῶν, ἡ ἄριστη ἐπιστημονικὴ κατάρτηση σὲ βαθμό, ὥστε ὁ ἕνας νὰ γίνῃ καθηγητὴς φιλοσοφίας στὸ Πανεπιστήμιο τῆς βασιλεύουσας, ὁ δὲ ἄλλος στρατιωτικὸς διοικητὴς στὴν περιοχὴ μεταξὺ Σερβίας καὶ Βουλγαρίας, σὲ συνδυασμὸ μὲ τὴν κλίση τους πρὸς τὸ μοναχισμό, προετοίμασε τοὺς δύο ἀδελφούς, ὤστε νὰ ἀναλάβουν ἕνα σπουδαῖο ἔργο, τὸν ἐκχριστιανισμὸ τῶν σλάβων.

«Κάναμε το ανώμαλο φυσιολογικό και το αντίστροφο!»

Απαγορεύτηκε σε ζευγάρι Χριστιανών να υιοθετήσουν παιδί γιατί είναι

...κατά των γάμων ομοφυλοφίλων!

    Απαγορεύτηκε σε ζευγάρι Χριστιανών να υιοθετήσουν παιδί γιατί είναι κατά των γάμων ομοφυλοφίλων!
     Που πάει επιτέλους αυτός ο πλανήτης; Έχουμε αντιστρέψει εντελώς τους όρους… Κάναμε το ανώμαλο φυσιολογικό και το φυσιολογικό ανώμαλο! Την στιγμή που στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, δίνεται η δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά, σε