Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ας δουν οι ντόπιοι αντι-Οικουμενιστές τι σημαίνει (ασχέτως αν γίνεται για "Πρωτεία") διακοπή κοινωνίας!

 Η Ρωσική Εκκλησία εκτός Ρωσίας αναστέλλει τα συλλείτουργα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο



Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτός Ρωσίας αναστέλλει τα συλλείτουργα εκτός της Ρωσίας με ιεράρχες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με απόφαση της Συνόδου των Επισκόπων.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτός Ρωσίας (ROCOR) αναστέλλει τη συμμετοχή σε θείες λειτουργίες με ιεράρχες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με απόφαση της Συνόδου των Επισκόπων της ROCOR.
«Σε συμφωνία με την απόφαση των ιεραρχών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,

Ο πατρ. Βαρθολομαίος "πιστεύει και κηρύττει τις ιδέες του Αντίχριστου Οἰκουμενισμού

ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΩΝΗ ΕΙΣ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ


Ὡς Ὀρθόδοξοι Κρῆτες, ἔχουμε ἐκφράσει λόγῳ τε καὶ ἔργῳ τὴν ἀντίθεσή μας μὲ τὴν ἐπονομαζόμενη Πανορθόδοξη Σύνοδο τῆς Κρήτης, ποὺ ἔλαβε χώρα στὸ Κολυμπάρι ἀπὸ 19 - 23 Ἰουνίου 2016, διότι ἀντιπαραβάλλοντας τὶς ἀποφάσεις τῆς Συνόδου αὐτῆς μὲ τὴν ὅλη Ὀρθόδοξη Παρακαταθήκη, ἀποδεικνύεται ὅτι οἱ ἀποφάσεις αὐτὲς εἶναι ξένες καὶ ἀντίθετες μὲ τὰ παραδεδομένα τῶν Ἁγίων Πατέρων καὶ τῶν Ἁγίων Τοπικῶν καὶ Οἰκουμενικῶν Συνόδων, σὲ βαθμὸ ποὺ νὰ χαρακτηρίζεται «κακόδοξη», «ψευδοσύνοδος» καί «ληστρική».
Ὡς ἐκ τούτου καὶ κατὰ πιστὴ ἐφαρμογὴ τῆς θεωρητικῆς καὶ βιωματικῆς διδαχῆς τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας, διακόψαμε κάθε ἐκκλησιαστικὴ κοινωνία:
            α) Μὲ τοὺς ὑπογράψαντες ἐπισκόπους.
            β) Μὲ τοὺς ἐπισκόπους ποὺ δὲν ὑπέγραψαν τὰ κείμενα τῆς Συνόδου, ἀλλὰ διατηροῦν ἐκκλησιαστικὴ κοινωνία μὲ τοὺς ὑπογράψαντες. Βασιζόμενοι στὴν ὀρθόδοξη διδαχή, ἡ μὴ καταγγελία ἐκ μέρους τους τῆς παρεκτροπῆς τῆς Συνόδου τοῦ Κολυμπαρίου, δὲν τοὺς ἀπαλλάσσει ἀπὸ τὴν

Spiegel: «Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ψυχρός, πανούργος και ψεύτης» δηλώνει καρδινάλιος

Σε καταγγελίες κατά του Πάπα Φραγκίσκου προέβη ένας καρδινάλιος, που μιλώντας ανώνυμα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel κάνει πολύ σκληρά σχόλια για τον προκαθήμενο της «παπικής εκκλησίας».
Ο Πάπας περιγράφεται ως «ψυχρός, πανούργος μακιαβελλικός» και «ψεύτης». Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της έρευνας του περιοδικού για το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, που πλήττει τη «Παπική Εκκλησία».
«Ο πάπας ζητά συγχώρεση, αλλά στην πραγματικότητα είναι ψυχρός, πανούργος μακιαβελλικός και, αυτό που είναι χειρότερο – ψεύδεται» υποστήριξε ο καρδινάλιος, αναφερόμενος στις καταγγελίες ότι ο Πάπας Φραγκίσκος γνώριζε για

«ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ»


(Κεφ. 19)
 Τοῦ Ν. ΣΑΚΑΛΑΚΗ

Με αφορμή τον διάλογο με «Ανωνύμους», ο οποίος επικεντρώθηκε στα κεφ. 19 και 20 της Ι. Αποκαλύψεως και στις σχετικές ερμηνείες του μακαριστού Τρεμπέλα, θεωρώ εποικοδομητικό να προσθέσω – συμπληρώσω με τα εξής:
Στην εισαγωγή του 19ου Κεφ., αναφέρεται μια «ένδοξη παρουσία» του Χριστού, αόρατη μεν αλλά μεγάλης πνευματικής ισχύος–σημασίας. Με τις λέξεις «ένδοξη παρουσία» κοινοποιεί ο ερμηνευτής το πνευματικό περιεχόμενο των λέξεων. Δηλώνει ότι πρόκειται περί καθόδου ουσιωδώς επί της γης (αόρατη) του Χριστού. Υπογραμμίζει, ότι τα λεκτικά–νοηματικά όρια των λέξεων δεν συμπίπτουν με αυτά της παρουσίας του Χριστού «επί συντελεία των αιώνων». Είναι εμφανές, ότι δεν θεωρεί–ονομάζει την επέμβαση ως «παρουσία». Αντίθετα, πιστεύει ότι της «ενδόξου Παρουσίας» ακολουθεί και ενεργοποιείται η «εκτάκτως δραστική επέμβαση του Χριστού». Το χωρίο (Πραξ. 3, 20 - 21) αποκλείει όμως, μια ενδιάμεση παρουσία του Χριστού. Ούτε στο Ιερό κείμενο (κεφ. 19) της Αποκαλύψεως, ούτε σε άλλη ερμηνευτική πηγή κοινοποιείται αυτή η «διαβάθμιση» των παρουσιών του Χριστού. Εάν είναι όντως παρουσία, τότε ως διακριτή είναι μετρήσιμη, δηλ. δεύτερη στη σειρά η Τρίτη εν σχέσει με τις δύο άλλες γνωστές (υπαρκτές) παρουσίες του Χριστού.

Νέα διεύθυνση, τηλέφωνο και ώρες επικοινωνίας για Εξομολόγηση


ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ- ΜΟΣΧΑΣ. ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ:


Ο σχισματικός αυτόκλητος  «Πατριάρχης Κιέβου» Φιλάρετος είναι από τις 14 Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ όπου το δρομολογεί. Συναντήθηκε με τον καθολικό τ. Αντιπρόεδρο ΗΠΑ Joe Biden που υποστηρίζει την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας Ουκρανίας και τη διάσπαση της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας.

   Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ο  Joe Biden είχε συνάντηση με τον σχισματικό «Πατριάρχη» Φιλάρετο του αυτο-αποκαλούμενου «Πατριαρχείου Κιέβου» τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την υποστήριξή του για τη δημιουργία αυτοκέφαλης εκκλησίας στην Ουκρανία.
Ο Φιλάρετος βρίσκεται στην Αμερική από τις 14 Σεπτεμβρίου. Είναι ενδιαφέρον ότι η επίσκεψή του στις ΗΠΑ συμπίπτει με την άφιξη στο Κίεβο των δύο εξάρχων της Κωνσταντινούπολης που στάλθηκαν για να