Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Πολλές φτυαριές από σκουπίδια εφαλτήριο σωτηρίας"!

Γάιδαρος καί τό Πηγάδι

Πηγή: "agonasax"
gaidaros-phgadi


Μια μέρα o γάϊδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι.
Το ζώο φώναζε απελπισμένα για ώρες κι ο αγρότης προσπαθούσε να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει. Τέλος, αποφάσισε ότι το ζώο ήταν γέρικο, και τα έξοδα που απαιτούνταν για να το βγάλει από το πηγάδι ήταν πολλά. Δεν άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να σώσει τον γάιδαρο. Το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν να το θάψει ζωντανό.
Κάλεσε όλους τους γείτονές του να έρθουν και να τον βοηθήσουν. Πήραν όλοι από ένα φτυάρι και άρχισαν να πετάνε χώματα στο πηγάδι. Στην αρχή, ο γάιδαρος συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και φώναξε φρικτά. Μετά όμως, προς έκπληξη όλων, ησύχασε.
Λίγα φορτία χώμα αργότερα, ο γεωργός κοίταξε κάτω το πηγάδι κι έμεινε έκπληκτος με αυτό που είδε.
Ήταν κάτι καταπληκτικό!!!!
Με κάθε φτυαριά χώμα που έπεφτε στην πλάτη του, ο γάιδαρος τιναζόταν και να έκανε ένα βήμα προς τα πάνω.
Οι γείτονες του αγρότη συνέχισαν να πετάνε φτυαριές χώμα πάνω στο ζώο, κι αυτό κάθε φορά τιναζόταν κι έκανε ένα βήμα προς τα πάνω. Πολύ σύντομα, όλοι ήταν έκπληκτοι με το γαϊδούρι να έχει φτάσει στην επιφάνεια του πηγαδιού.


Ηθικό δίδαγμα:
Η ζωή μπορεί να φέρει σε σας πολλές φτυαριές από σκουπίδια μέσα στο πηγάδι της ζωής σας. Να θυμάστε όμως πως κάθε ένα από τα προβλήματά σας αυτά είναι ένα εφαλτήριο. Μπορούμε να βγούμε από τα βαθύτερα πηγάδια απλά με ένα τίναγμα. Πατάμε πάνω στο πρόβλημα και κάνουμε ένα βήμα πάνω.



Μὲ καθυστέρηση κάποιων δεκαετιῶν... ἀνακάλυψε...!

Ένα ακόμη Διαθρησκειακό Συνέδριο ξένο προς την αλήθεια της Ορθοδοξίας και χωρίς αποτελέσματα
(Ι. Μητρόπολη Πειραιώς)

Μὲ καθυστέρηση κάποιων δεκαετιῶν  (ἢ καὶ αἰώνων) τὸ Ἀντιαιρετικὸ Γραφεῖο Ἱ. Μ. Πειραιῶς ἀνακάλυψε ὅτι:
«Θα πρέπει επί τέλους να συνειδητοποιήσουν οι πάντες, εκκλησιαστικοί και πολιτικοί ηγέτες, το άκαρπο και άσκοπο και ανώφελο της περαιτέρω συνεχίσεως παρομοίων Συνεδρίων και Διαλόγων»!
Δὲν ἀνακάλυψε, ὅμως, ἀκόμα ὅτι ἡ Μητρόπολη Πειραιῶς ἀνήκει στὸ Π.Σ.Ε. τῶν Διαλόγων, καὶ μνημονεύει καὶ κοινωνεῖ μὲ τοὺς διοργανωτὲς αὐτῶν τῶν Συνεδρίων, καὶ ἄρα εἶναι συνυπεύθυνη τῶν ὅσων γίνονται καὶ συναποφασίζονται ἐκεῖ!
Κι ἄν, π. Παῦλε, εἶναι ἀδιανόητο νὰ συμμετέχει π.χ. ἡ «Χρυσὴ Αὐγή» στὶς συνεδριάσεις τῆς Κοινοβουλευτικῆς Ὁμάδας τοῦ Κ.Κ.Ε., καὶ νὰ ψηφίζει μάλιστα ἀποφάσεις της, πολὺ περισσότερο εἶναι ἀδιανόητο νὰ συμμετέχει ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία σὲ παρόμοιες Συνεδριάσεις  καὶ Διαλόγους μὲ τὸ Βατικανό, τοὺς Ἑβραίους, τὸ Π.Σ.Ε.!



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν  Πειραιεί  τη 26η Οκτωβρίου 2015

         
     Άλλο ένα Διαθρησκειακό Συνέδριο έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2015με θέμα: «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», το οποίο διοργάνωσε  το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού κ. Νίκου Κοτζιά. Όπως μας πληροφόρησαν τα Μ.Μ.Ε. και διάφορα θρησκευτικά ιστολόγια,

YΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΑΙ;


Τῶν ἁγίων Ἀναργύρων, 1 Νοεμβρίου
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

«Ἡ ἀγάπη οὐ περπερεύεται, οὐ φυσιοῦται»

(Α΄ Κορ. 13,4)

Ὑπάρχει, ἀγαπητοί μου, μία ἀσθένεια σοβα­ρή, ποὺ κάνει θραῦσι. Ποιά εἶνε αὐτή; ἡ φθί­σι, ὁ καρ­κίνος; Δὲν θέλω νὰ μιλήσω γι᾽ αὐτές.
Δὲν πρόκειται γιὰ ἀσθένεια σωματική· πρό­κειται γιὰ ἀσθένεια ψυχική, ποὺ θά ᾽πρεπε ν᾽ ἀ­κοῦμε τὸ ὄ­νομά της καὶ νὰ τρέμουμε. Κι ὅ­μως θὰ τὸ πῶ καὶ κανείς δὲν θὰ ταραχτῇ. Τὸ ὄνομα τῆς ἀσθενείας αὐ­τῆς εἶνε ὑπερηφάνεια. Γι᾽ αὐτὴν μιλάει ἡ ἁ­γία Γραφή, γι᾽ αὐτὴν

Η παραπληροφόρηση περί αφορισμού του Ν. Καζαντζάκη!

Πολλοὶ ἄνθρωποι ἔχουν ἀποδεχθεῖ τὸ μύθο, ὅτι ἡ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἀφόρισε τὸν Ν. Καζαντζάκη. Ἀξίζει ὡς ἐκ τούτου ἡ ἀνάρτηση ἑνὸς βίντεο ποὺ ἀποκαλύπτει καὶ ὀπτικὰ τὴν ἀλήθεια.
Τὸ ἂν ὁ Καζαντζάκης εἶχε ἀποκόψει τὸν ἑαυτό του ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία καὶ εἶχε τὰ "προσόντα" γιὰ μιὰ τέτοια μεταχείριση, εἶναι μιὰ ἄλλη ἱστορία. (Κάποια "ἀπάντηση" ἐδῶ κι ἐδῶ).
Ἐκεῖνο, ὅμως, ποὺ ἔχει σημασία εἶναι ὅτι ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία δὲν ἀφόρισε τὸν Καζαντζάκη, ἀντίθετα

Ορθόδοξη αντιβίωση για την οικουμενιστική ίωση, Νικολάου Μάννη

  Η νέα καραμέλα των Οικουμενιστών 

και η συνταγή για να τους κοπεί ο βήχας
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Οι οικουμενιστές και οι συνήγοροί τους, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την στάση τους απέναντι στους αιρετικούς της Δύσεως, κατασκεύασαν έναν σύμμαχο: τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό! Όχι, δεν πρόκειται για κακόγουστη φάρσα, αλλά για αρρωστημένο αστείο.
Βρήκαν ένα απόσπασμα του Αγίου από μια επιστολή του, το οποίο παραθέτουν και παραθέτουν σε κάθε ευκαιρία με σκοπό να παρουσιάσουν τον Άγιο ως... οικουμενιστή!
Μα επειδή η έρευνα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας και των πηγών της, αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο στο δηλητήριο της αιρέσεως, θα εξετάσουμε τα σχετικά επίμαχο απόσπασμα, αφού πρώτα το παραθέσουμε κάνοντας αναφορά στις διαδικτυακές αναρτήσεις αυτού, υπό των οικουμενιστών και φιλοοικουμενιστών.


ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

1. Στο  ιστολόγιο "Ιδιωτική Οδός" δημοσιεύεται δις τον Δεκέμβριο του 2014:
α. σε ανάρτηση της 5ης Δεκεμβρίου αποσπάσματος "μελέτης" του κ. Ιωάννου Καρδάση (περί της ποιότητας των "μελετών" του εν λόγω κυρίου έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, π.χ. εδώ), με τίτλο "Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ", στο οποίο ο Άγιος Μάρκος παρουσιάζεται λίγο πολύ ως... Αθηναγόρας της εποχής του!
         

Περι Αντιχρίστου, π.Ευθύμιου Τρικαμηνά

Άγιος Eρμινίγγελδος: Δεν εδέχθη να κοινωνήσει τα μυστήρια των Aρειανών.

Mνήμη του Aγίου Mάρτυρος Eρμινιγγέλδου

Eρμινίγγελδος εκπλυθείς βαφήν πλάνης,
Σφαγήν υποστάς βάπτεται λύθρου κόχλω.


Oύτος ο Άγιος, εγεννήθη μεν από πατέρα καλούμενον Λιουβίγγελδον (όστις ήτον ρήγας των Oυϊσιγότθων, ή έσω Γότθων, έχων την αίρεσιν του Aρείου ομού με όλον το έθνος του), εδιδάχθη δε την Oρθόδοξον πίστιν από τον Λέανδρον Eπίσκοπον των Oρθοδόξων. O δε πατήρ αυτού μαθών την μεταβολήν ταύτην του υιού του, βαρέως τούτο υπέφερεν. Όθεν και εμεταχειρίζετο εις αυτόν καθ’ εκάστην ημέραν διαφόρους κολακείας και ύβρεις. Aλλ’ ο υιός του επειδή εστέκετο εις την Oρθοδοξίαν ακλινής και ασάλευτος, τούτου χάριν, εστερήθη μεν από την κληρονομίαν του πατρός του και απόκληρος έγινε. Δεθείς δε χείρας και πόδας, εκλείσθη μέσα εις σκοτεινήν φυλακήν.
Όταν δε έφθασεν η του Πάσχα ημέρα, έστειλεν ο πατήρ του εις την φυλακήν τον ιερέα των Aρειανών, διά να επιχειρισθή να πείση τον Eρμινίγγελδον, εις το να δεχθή να κοινωνήση τα μυστήρια των Aρειανών. Eκείνος δε δεν επείσθη, αλλά και σιγχανθείς και αποστραφείς αυτόν, τον έστειλεν οπίσω άπρακτον.
Tούτο δε μαθών ο σκληρότερος και από τα θηρία πατήρ του, επρόσταξε να θανατώσουν τον υιόν του, σιδηροδέσμιον όντα εις