Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Τσουνάμι βίας στην Ουκρανία για το εκκλησιαστικό, νίπτει τας χείρας του το Φανάρι (ΒΙΝΤΕΟ)

    Την στιγμή που η Ορθοδοξία μοιάζει πιο διχασμένη από ποτέ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκτός τόπου και χρόνου στην χθεσινή εορτή έστειλε πάλι μήνυμα ρίχνοντας λάδι στην φωτιά της αντιπαράθεσης.

Μιας αντιπαράθεσης που στην Ουκρανία παίρνει ολοένα και περισσότερη βίαιη μορφή παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των αρχών και το πογκρόμ κατά των εκπροσώπων της κανονικής Εκκλησίας γιγαντώνεται.
Ο κ. Βαρθολομαίος λοιπόν χθες έστειλε νέο μήνυμα υποστηρίζοντας πως “έναντι των όποιων αμφισβητήσεων των δικαίων και προνομίων του Οικουμενικού Θρόνου προβάλλουμε την καθαγιασμένη πράξη, τάξη και παράδοση της Ορθοδοξίας”



Μόνο που το Φανάρι εγκλωβισμένο στις παρωπίδες της δήθεν ανωτερότητας αδυνατεί να δει όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.
Έχοντας ήδη επιτεθεί σε πολλούς κληρικούς και λαϊκούς, «ακτιβιστές» από την ουκρανική νέα εκκλησία επιτέθηκαν πρόσφατα και σε μια μοναχή.

– Παναγία μου, φώτισέ με τι να κάνω, ώστε και η Εικόνα σου να σωθεί και οι Ορθόδοξοι να μη κινδυνεύσουν!



πηγή φώτο: www.eikonia.gr

*Το συγκλονιστικό θαύμα με την εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας της Ιεράς Μονής Φιλοθέου κατά την περίοδο της Εικονομαχίας!

Ο Εικονομάχος αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Θεόφιλος είχε στην Σύγκλητο του ένα πατρίκιο, Συμεών ονόματι. Ο Συμεών είχε σύζυγο ευσεβεστάτη και Ορθοδοξάτη, την Βικτωρία.
Η ευσεβής Βικτωρία, είχε κρυμμένη στο Εικονοστάσι του μεγάρου της μια Εικόνα της Παναγίας, που την προσκυνούσε κρυφά. Δυστυχώς ο άνδρας της ήταν εικονομάχος.
– Βικτωρία, της είπε μια μέρα, αυτή την ελεεινή Εικόνα που προσκυνάς να την παραδώσωμε στις Αρχές. Οι διοικητές, ας την κάψουν και ας την κάμουν ό,τι θέλουν, διότι αν κάμουν έρευνα εδώ και την βρούν, τότε κινδυνεύουμε. Ο αυτοκράτωρ σ’ αυτό το ζήτημα είναι αμείλικτος.
– Εγώ, είπε η Βικτωρία, δεν φοβάμαι κανένα εκτός από τον Θεόν. Άφησέ με όμως να σκεφθώ απόψε τι θα πράξω. Το βράδυ εκείνο η Βικτωρία πήγε μπροστά στην εικόνα και είπε:
– Παναγία μου, φώτισέ με τι να κάνω, ώστε και η Εικόνα σου να σωθή και οι Ορθόδοξοι να μη κινδυνεύσουν.