Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Απάντηση δεύτερη σε πρώτο πρόσωπο στον π. Β. Βολουδάκη, του Ν. Πανταζή


π. Βασίλειε,
Το δις εξαμαρτείν, ουκ ιερέως σοφού. Έκανες μια πρώτη επίθεση στους εν Χριστώ αδελφούς σου. Απολογηθήκαμε. Διότι είμαστε αδελφικώς διακείμενοι στη διάθεσή σου, "έτοιμοι αεί προς απολογίαν παντί τω αιτούντι" (Α' Πέτρου 3, 15).
Και αντί να δείξεις σχετική κατανόηση και σεβασμό στη σωτηριολογική σοβαρότητα και σωρεία Αγιοπατερικών μας επιχειρημάτων, επανέρχεσαι τώρα δριμύτερος και ασεβέστερος των εχθρών ημών πάντων. Εμείς σεβαστήκαμε τη θέση σου, και δεν σε θεωρήσαμε εχθρό μας. Εσύ δεν σεβάστηκες τη Στάση μας, η οποία δεν είναι αποκλειστικά δική μας αλλά Κανονολογικά Θεσπισμένη εν Πνεύματι Αγίω.
Και είχες μάλιστα διαμαρτυρηθεί στον αδελφό μας Οδυσσέα γιατί να γράφει τόσο σκληρά εναντίον σου ο Πανταζής. Παράλληλα μας είχες διαβεβαιώσει πως δεν καταδίκαζες εμάς αλλά τα Παλαιοημερολογιακά Σχίσματα, τα οποία και εμείς συστηματικά αποφεύγουμε, αυστηρά απορρίπτουμε και σταθερά πολεμούμε.
Κι έρχεσαι τώρα, όχι μόνο να μας χτυπήσεις πισώπλατα αλλά να μας προσβάλλεις βάναυσα την τιμή του Πνευματικού μας. Να "πατάξεις τον ποιμένα" μήπως τυχόν διασκορπισθούν και τα πρόβατα. Η απρόσμενη, άκαιρη και ευκαιριακή σου επίθεση, αποδεικνύεται θλιβερά ανέντιμη και προσβλητική για το ήθος σου και την ιερατική σου υπόληψη. Και ενώ σου απαντούμε και πάλι επαρκέστατα, εναργέστατα και καταλυτικά, με πλούσιες θεολογικές παραπομπές και επιχειρήματα υπεράφθονα Αγιοπατερικά, εσύ εμμένεις φαυλοκρατικά και ανεπίτρεπτα πεισματικά στις διαστρεβλωτικές σου ιδέες.
π. Βασίλειε,
Διαισθάνομαι πως ενοχλήθηκες πολύ από εμάς, τους "επικριτάς" σου. Και ενώ εσύ ο ίδιος επέκρινες σφοδρώς τον εν Κυρίω Αγώνα μας, την εν Αγίω Πνεύματι Στάση μας και εν Αγίοις Πατράσι Αντιμετώπισή μας επί της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού, και απέρριψες ανευλαβέστατα την διά Βίου και Πράξεως σημασία του Κανόνα, δίδοντας μια δική σου ορθολογιστική, υποκειμενική και εξόφθαλμα εμπαθή ερμηνεία, έρχεσαι τώρα και τα αλλάζεις λιγάκι, ενώ