Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Oι Οικουμενιστές Επίσκοποι, τιμούν τους Οικουμενιστές "Αγίους"!Ο Σύρου Δωρόθεος σε εκδήλωση για τον Αγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και την Μικρασιατική Καταστροφή (ΦΩΤΟ)
Στο ιστορικό Θέατρο "ΑΠΟΛΛΩΝ" της Ερμούπολης πραγματοποιήθηκε απόψε, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Δημοσιογράφου και Συγγραφέα κ. Γ. Ρουσουνέλλου "To Άστρο, που έσβησε στη Σμύρνη", μυθιστορηματική Βιογραφία του Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου, λαμπρή Εκδήλωση για την Επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, την οποία παρακολούθησαν πλήθος φιλιστόρων και φιλομούσων Συρίων.

Κεντρικός ομιλητής της Εκδηλώσεως, την οποία προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου κ. Τσαούσογλου, ήταν ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο, την προσφορά και τη θυσία του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Την παρουσίαση του Βιβλίου έκανε η Δημοσιογράφος και Εκδότης

Μ. Φώτιος: Απομάκρυνση από τους ετερόπιστους Οικουμενιστές!


Του Σπύρου Συμεών
από την Romfea.gr

Την εποχή που ο Αρειανισμός ταλάντευε τους χριστιανούς αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Νίκαια η Α' Οικουμενική Σύνοδος.
Ξεκίνησε λοιπόν και ο Άγιος Σπυρίδωνας μαζί με τον μαθητή του και διάκονό του τότε Άγιο Τριφύλλιο το ταξίδι τους προς την Νίκαια. Όταν τους έπιασε το σούρουπο να διανυκτερεύσουν.
Ο Τριφύλλιος έδεσε τα δύο άλογα και πέφτουν να ξεκουραστούν. Το πρωί αφότου ξυπνήσανε είπε ο Άγιος Σπυρίδωνας στον διάκονό Τριφύλλιο του:
-Πήγαινε παιδί μου, φέρε τα άλογα τώρα πού είναι νωρίς ακόμη να ξεκινήσουμε για το μεγάλο ταξίδι μας. Ήταν δεν ήταν δύο ώρες πριν ξημερώσει. Πήγε στον στάυλο και βρήκε τα άλογα αποκεφαλισμένα.
Τρέχει στο Γέροντά του και του λέει:
-Πάτερ, αλλοίμονο μας κάποιοι κακοί άνθρωποι σκότωσαν τα άλογά μας. Και τότε ο Γέροντας Επίσκοπος Σπυρίδων είπε στον υποτακτικό του Τριφύλλιο:
Πήγαινε και βάλε το κεφάλι τους στην θέση του σώματός τους και έρχομαι κι εγώ. Ακόμη δεν είχε ξημερώσει.
Ὁ Τριφύλλιος, επειδή ήταν ακόμη σκοτάδι, εφήρμοσε το άσπρο κεφάλι στο μαύρο άλογο και το μαύρο κεφάλι στο άσπρο άλογο.
Όταν έφτασε ο Άγιος Σπυρίδων στον σταύλο, γύρισε προς τα άλογα που κοίτονταν νεκρά μες το σκοτάδι και ψέλλισε ''Να είσαι δοξασμένος Κύριε, Εσύ που έδωσες ζωή σε ολόκληρη την κτίση τώρα και στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.
Αμέσως τα άλογα αναστήθηκαν.
Δεν είχε δει πως είχε γίνει λάθος και δεν τοποθετήθηκαν τα κεφάλια των αλόγων στα σωστά σώματά τους και μόλις ανέτειλε ο ήλιος ο μαθητής του είπε στον Γέροντά του:
-Γέροντα, έκαμα κάποιο λάθος, έβαλα το κεφάλι του άσπρου αλόγου στο μαύρο άλογο και το αντίθετο.
-Άφησέ τα αυτά, παιδί μου, έτσι ήθελε ὁ Θεός και συνεχίσανε το ταξίδι τους.
Από όσα χωριά και πόλεις περνούσαν οι κάτοικοι κοιτούσαν ξαφνιασμένοι διότι τα κεφάλια των αλόγων δεν ταίριαζαν με το υπόλοιπο σώμα και ακόμη πιο ξαφνιασμένοι ήταν οι εκτελεστές των αλόγων.....
Μέγα και θαυμαστά τα έργα σου Κύριε μέσω των εν τη γή Αγίων σου !!!!!
Άγιε Σπυρίδωνα και θαυματουργέ πρέσβευε υπέρ ημών.....

Η ξεδιαντροπία αντι-Οικουμενιστών τινων!

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΝΕΑ ΦΡΙΚΤΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ
 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 1η Οκτωβρίου 2015.

Σχόλιο σε νέα φρικτή πανθρησκειακή
δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου
 
   Στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος βρέθηκε η πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις Η.Π.Α., για την οποία δόθηκε ευρύτατη δημοσιότητα από όλα τα Μ.Μ.Ε. Ο Ρωμαίος Ποντίφικας είχε πολλές επαφές και συναντήσεις με διάφορες ηγετικές προσωπικότητες, από τις οποίες ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντησή του με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, ενώπιον του οποίου έκανε μια απίστευτη δήλωση, η οποία έκαμε «το γύρο του κόσμου». Την είδηση δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα της εφημερίδος «Civic Tribune» (φύλλο 23-9-2015, εδώ), την οποία «ανέβασαν» σε μετάφραση στα ελληνικά, διάφορες ελληνικές ιστοσελίδες.


 Παραθέτουμε την είδηση όπως την μετέφερε ο έγκριτος δημοσιογράφος - τουρκολόγος και ομολογητής της Ορθοδοξίας κ. Ν. Χειλαδάκης: «“Κοράνι και Αγία Γραφή είναι το ίδιο”»!!!«Συγκεκριμένα ανέφερε (σ.σ. ο Πάπας) ενώπιον του προέδρου Ομπάμα και άλλων αξιωματούχων και επισήμων του Λευκού Οίκου τα ακόλουθα: ‘Ο Ιησούς Χριστός, ο Ιεχωβά, ο Αλλάχ. Αυτά είναι όλα τα ονόματα που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια οντότητα που είναι σαφώς η ίδια σε όλο τον κόσμο». Στη συνέχεια ο Πάπας εκφράζει την πεποίθησή του, ότι όλες οι θρησκείες μαζί σε μια από κοινού συνεργασία μπορούν να επιτύχουν μια άνευ προηγουμένου εποχή ειρήνης και ότι το μόνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί μια τέτοια κατάσταση είναι ο σεβασμός κάθε άλλων πεποιθήσεων, γιατί είμαστε όλοι παιδιά του Θεού, ανεξάρτητα από την ονομασία που επιλέγουν οι διάφορες θρησκείες όταν τον επικαλούνται. Δήλωσε ακόμη ότι μπορούμε να επιτύχουμε θαυμαστά πράγματα στον κόσμο από τη συγχώνευση της πίστη μας, και ο χρόνος για ένα τέτοιο κίνημα είναι τώρα.
Οι παρά πάνω δηλώσεις του αιρεσιάρχη και καταληψία του σεβασμίου Πατριαρχείου της Δύσεως, που έγιναν με τον πλέον επίσημο τρόπο, στην πιο επίσημη θέση, στην πλανηταρχία, εκεί δηλαδή που παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις για ολόκληρη την ανθρωπότητα και σχεδιάζεται το μέλλον της, αποδεικνύουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο σημερινός Πάπας, δεν είναι απλά ένας αιρεσιάρχης, αλλά ο πιο ισχυρός κήρυκας της παγκοσμιοποίησης και της Πανθρησκείας. Με τις  δηλώσεις αυτές, ουσιαστικά εξομοιώνει, ή μάλλον ταυτίζει τον Ιησού Χριστό με τον Ιεχωβά των Εβραίων και τον Αλλάχ των Μουσουλμάνων (και κατ’ επέκταση την Αγία Γραφή με το Κοράνιο και την Εβραϊκή Τορά),  και καλεί τους πάντες σε μια συστράτευση για την συγχώνευση των τριών πίστεων, διότι τώρα έφθασε το «πλήρωμα του χρόνου».
Ωστόσο το ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός, ότι παρόμοιες δηλώσεις έχουμε ακούσει δυστυχώς και από χείλη «Ορθοδόξων» πατριαρχών και αρχιερέων, ότι δήθεν «όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο Θεό λατρεύουμε με διαφορετικό τρόπο», ότι «όλες οι θρησκείες είναι διαφορετικοί δρόμοι που οδηγούν στον ένα Θεό» και ως εκ τούτου «όλες προσφέρουν σωτηρία»! Έφθασαν μάλιστα να προσφέρουν και Κοράνια, για να επιβεβαιώσουν αυτές τις πλάνες τους!
Δεν γνωρίζουν άραγε τόσον ο Πάπας, όσον και οι αρχιερείς αυτοί ότι ο Ίδιος ο Κύριος δεν άφησε κανένα περιθώριο για δυνατότητα σωτηρίας έξω από τον Εαυτό του και την Εκκλησία του; Δεν διάβασαν ποτέ τον θεόπνευστο λόγο της Γραφής «ουκ έστιν εν άλλω ουδενί η σωτηρία· ουδέ γαρ όνομά εστιν έτερον υπό τον ουρανόν το δεδομένον εν ανθρώποις εν ω δει σωθήναι ημάς» (Πράξ.4,12); Ή τον λόγον του Κυρίου «εγώ ειμι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον πατέρα ει μη δι’  εμού» (Ιωάν. 14,6); Ο απόστολος Παύλος απέκλεισε κάθε ανθρώπινη δυνατότητα ανακαλύψεως και ενώσεως με το Θεό, αφού «ουκ έγνω ο κόσμος δια της σοφίας τον Θεόν» και για τούτο «ευδόκησεν ο Θεός δια της μωρίας του κηρύγματος σώσαι τους πιστεύοντας» (Α΄Κορ. 1,21). Αλλά και ο ευαγγελιστής Ιωάννης, ο αγαπημένος μαθητής του Κυρίου είναι κατηγορηματικός. Η μοναδική αληθής γνώση του Θεού είναι η αποκαλυφθείσα από τον Σαρκωμένο Λόγο Του, τον Λυτρωτή μας Ιησού Χριστό, τονίζοντας: «τις εστιν ο ψεύστης ει μη ο αρνούμενος ότι Ιησούς ουκ εστιν ο Χριστός; Ούτός εστιν ο αντίχριστος, ο αρνούμενος τον Πατέρα και τον Υιόν. Πας ο αρνούμενος τον υιόν ουδέ τον Πατέρα έχει» (Α΄Ιωάν. 2,22-23).
Το συμπέρασμα λοιπόν από όλα τα παρά πάνω είναι ότι ο Διαχριστιανικός και Διαθρησκειακός Οικουμενισμός, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και αρκετές δεκαετίες με  Διαχριστιανικούς και Διαθρησκειακούςς Διαλόγους, με Συνέδρια και Ημερίδες, με Διαθρησκειακές Συναντήσεις τύπου Ασίζης, με συμπροσευχές με μουλάδες, ραβίνους, βουδιστές, ινδουιστές και άλλους θρησκευτικούς αρχηγούς, κ.λπ. όχι μόνο δεν φθίνει και δεν αποδυναμώνεται, αλλά όλο και περισσότερο γιγαντώνεται. Μερικοί νομίζουν ότι ο Οικουμενισμός πέθανε μαζί με το τέλος των Διαλόγων, ίσως επειδή ταυτίζουν την αίρεση με τους Διαλόγους. Ωστόσο πέραν του γεγονότος ότι οι Διάλογοι δεν έχουν τερματιστεί επίσημα, αλλ’ απλώς στην παρούσα φάση έχουν βαλτώσει, χωρίς να γνωρίζουμε πως θα εξελιχθούν στο μέλλον, οι παρά πάνω οικουμενιστικές εκδηλώσεις όχι μόνο δεν απομειώνονται, αλλ’ απεναντίας πολλαπλασιάζονται, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο Οικουμενισμός άλλαξε προσωπείο μετά την αποτυχία των διαλόγων και σήμερα βρίσκεται στο ύψιστο σημείο της ακμής του και της δράσεώς του, ανενδοιάστως προπαγανδίζοντας την εωσφορική Πανθρησκεία. Το γεγονός επίσης ότι η ανθρωπότητα βαδίζει προς την Πανθρησκεία, που αποτελεί την τελική κατάληξη του Οικουμενισμού, σύμφωνα με τις προφητείες αγίων Γερόντων της εποχής μας, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η μελλοντική πορεία του Οικουμενισμού δεν αναμένεται να είναι φθίνουσα, αλλά ανοδική.
Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

Μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανανίου, ενός των Εβδομήκοντα, και του Οσίου Πατρός ημών Ρωμανου του Μελωδου.
1. Άγιος Ανανίας ο Απόστολος

 2. Όσιος Ρωμανός ο Μελωδός
Τη μνήμη του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού τιμά σήμερα, 1 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας.
Οι πληροφορίες για τον βίο του οσίου Ρωμανού δυστυχώς είναι λίγες. Έζησε ή τον 6ο αιώνα μ.Χ. επί του βασιλέως Αναστασίου του Α' ή κατά μία άλλη εκδοχή, τον 8ο αιώνα μ.Χ. επί τού βασιλέως

Στη Νέα Εκλησία, οι Οικουμενιστές αλωνίζουν και οι Ποιμένες σιωπούν!

Φωτογραφίες του Μητροπολίτη Αυστρίας Αρσένιου και του Παπικού Επισκόπου Eisenstadt Αιγίδιου από το ταξίδι τους στην Κρήτη


ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.

Μία ομιλία του αειμνήστου πατρός Αθανάσιου Μυτιληναίου η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τα έτη 1992- 1993. Εδώ περιληπτικά αναφέρεται στο τι θα προηγηθεί πριν την έλευση του αντιχρίστου.

 Μία ομιλία του αειμνήστου πατρός Αθανάσιου Μυτιληναίου η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τα έτη 1992- 1993. Εδώ περιληπτικά αναφέρεται στο τι θα προηγηθεί πριν την έλευση του αντιχρίστου.