Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η χαρά που διαρκεί αιώνια!

Άγιος Πορφύριος:

Αποτέλεσμα εικόνας για πορφυριος χριστος

«Να έχετε τη χαρά του Χριστού. Είναι η χαρά που διαρκεί αιώνια, που έχει αιώνια ευφροσύνη»


     Ο Χριστὸς εἶναι ἡ χαρά, τὸ φῶς τὸ ἀληθινό, ἡ εὐτυχία. Ὁ Χριστὸς εἶναι ἡ ἐλπίδα μας. Ἡ σχέση μὲ τὸν Χριστὸ εἶναι ἀγάπη, εἶναι ἔρωτας, εἶναι ἐνθουσιασμός, εἶναι λαχτάρα τοῦ θείου.
Ὁ Χριστὸς εἶναι τὸ πᾶν. Αὐτὸς εἶναι ἡ ἀγάπη μας, αὐτὸς ὁ ἔρωτάς μας. Εἶναι ἔρωτας ἀναφαίρετος ὁ ἔρωτας τοῦ Χριστοῦ. Ἀπὸ κεῖ πηγάζει ἡ χαρά. Ἡ χαρὰ εἶναι ὁ ἴδιος ὁ Χριστός. Εἶναι μιὰ χαρά, ποὺ σὲ κάνει ἄλλο ἄνθρωπο. Εἶναι μιὰ πνευματικὴ τρέλα, ἀλλὰ ἐν Χριστῷ. Σὲ μεθάει

Η νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ξεκίνησε την κατάσχεση των ναών του Πατριαρχείου Μόσχας



Χάρη στο νέο νόμο για μετονομασία θρησκευτικών οργανώσεων η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (UOC) μπορεί να πάρει όλες τις ενορίες της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας (UOC-MP), αλλά οι δικηγόροι επισημαίνουν ότι η νέα δομή δεν έχει κανένα λόγο να καταλάβει τους ναούς.


Στην περίπτωση αυτή, η ιδιοποίηση των δύο παλαιότερα ορθόδοξα μοναστήρια, της Λαύρας των σπηλαίων του Κιέβου και της Λαύρας του Ποτσάεφ, αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου προγράμματος για τη σύλληψη των εκκλησιών της UOC-MP, που σημαίνει ότι πρέπει να τεθούν στη διάθεση της νέας Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας με οποιονδήποτε τρόπο.
Έτσι, ο πρώην επικεφαλής της UOC-KP ο Φιλάρετος είπε ότι κατά

Τα Οικουμενιστικά σχέδια προχωρούν! --Οι Εφιάλτες στις θέσεις τους! --Οι τριακόσιοι του Λεωνίδα απόντες ή χαρτοπολεμούντες!

Στην Ουκρανία ο Οικουμενικός Πατριάρχης

–Ποιοι θα τον συνοδεύσουν

     Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, θα τελεσθεί η ενθρόνιση του Νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτου κ. Επιφάνιου στον ιστορικό ναό Της Του Θεού Σοφίας.

   Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επέλεξε την συνοδεία του, καταλήγοντας σε μια τετραμελή αποστολή η οποία αποτελείται από δύο Ιεράρχες και δύο Ηγουμένους από το Άγιο Όρος. Οι Σεβασμιώτοι Μητροπολίτες Γαλλίας κ.Εμμανουήλ, και Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος καθώς επίσης και οι Καθηγούμενοι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ και της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος

"Δεν διαδίδεις τον λόγο του Θεού με βία"

Πατριάρχης Κύριλλος για σχίσμα στην Ουκρανία 


    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sputnik, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, σχολιάζει την κρίση στις σχέσεις με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και την κατάσταση στην Ουκρανία.
– Ό,τι συνέβη σε σχέση με τις ενέργειες της Κωνσταντινούπολης στην Ουκρανία, αποτελεί διάσπαση της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, εφόσον περάσαμε το σημείο της μη επιστροφής ή αυτή η κρίση μπορεί ακόμη να ξεπεραστεί; Εάν ναι, πώς και σε ποιο χρονικό πλαίσιο;
– …Εάν η εκκλησιαστική οργάνωση θέτει ορισμένα ιδανικά και αξίες, εάν οι ιερείς, απευθυνόμενοι στο ποίμνιο τους, διδάσκουν ένα πράγμα και η εκκλησιαστική οργάνωση αρχίζει να ενεργεί σε ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα αξιών αυτό που συμβαίνει τώρα με τη διαίρεση στην Ουκρανία αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει η χάρη σε μια τέτοια εκκλησιαστική οργάνωση. «Θα πρέπει να τους αναγνωρίσετε από τα έργα τους» (στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον: «ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς» (7,16).
Όπου υπάρχει διαίρεση, υπάρχει θυμός. Το βλέπουμε αυτό: Γίνονται κατασχέσεις ναών, ξυλοδαρμοί ιερέων. Μπορεί ο λόγος του Θεού, η αλήθεια του Θεού, να διαδοθεί με βία, εξαπάτηση, από εξάρτηση με πολιτικές δυνάμεις; Μπορεί η

«Στα θέματα της πίστεως και στα θέματα της πατρίδος δε χωράνε υποχωρήσεις»

(Ἅγιος Παΐσιος Ἁγιορείτης) 


 Γέροντα, γιατί πολλοὶ ἄνθρωποι, ἐνῶ πίστευαν, ἔχασαν τὴν πίστη τους;

Ἂν δὲν προσέχει κανεὶς στὰ θέματα τῆς πίστεως καὶ τῆς λατρείας, σιγὰ-σιγὰ ξεχνιέται καὶ μπορεῖ νὰ γίνη ἀναίσθητος, νὰ φθάση σὲ σημεῖο νὰ μὴν πιστεύη τίποτε.

– Μερικοί, Γέροντα, λένε ὅτι ἡ πίστη τους κλονίζεται, ὅταν βλέπουν νὰ ὑποφέρουν καλοὶ ἄνθρωποι.
Ἀκόμη κι ἂν κάψη ὁ Θεὸς ὅλους τούς καλούς, δὲν πρέπει νὰ βάλη κανεὶς ἀριστερὸ λογισμό, ἀλλὰ νὰ σκεφθῆ πὼς ὁ Θεὸς ὅ,τι κάνει,

Η νέα "εκκλησία" των Οικουμενιστών!




Τοῦ Ἀδαμάντιου Τσακίρογλου






Ὁ ὁρισμὸς τοῦ Οἰκουμενισμοῦ ἀπὸ τὸν ἀμοραλιστὴ μηδενιστὴ ὑπηρέτη τῶν ἡγετῶν τῆς Ν.Τ.Π. ψευδοποιμένα, τὸν Γερμανίας Αὐγουστῖνο

Ὁ Γερμανίας Αὐγουστῖνος
ὡς …δογματικὸς
καὶ …«μάρτυρας» τοῦ Οἰκουμενισμοῦ



Μετὰ τὸν «μαρτυρικὸ» βίο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχη Βαρθολομαίου ποὺ ἀναγκάζεται γιὰ τό ...καλὸ  τοῦ κόσμου καὶ τὴν σωτηρία  τῶν ἀνθρώπων νὰ ταξιδεύει μὲ ἰδιωτικὰ γιὼτ στὸν Βόρειο Πόλο γιὰ συμπροσευχές, νὰ βγάζει ὁμιλίες ὑπὲρ τοῦ προέδρου τῆς Κόκα-Κόλα, νὰ ἀναγνωρίζεται ἐπίτιμος καθηγητὴς ἀπὸ πολλὰ πανεπιστήμια παγκοσμίως, νὰ λαμβάνει πάμπολλα βραβεῖα γιὰ τὶς οἰκουμενιστικές του δραστηριότητες καὶ παράλληλα νὰ «παρεξηγεῖται καὶ νὰ συκοφαντεῖται» ἀπὸ τοὺς «ἀκραίους» Ὀρθόδοξους, τώρα ἐμφανίστηκε στὸ προσκήνιο μία ἄλλη «μαρτυρικὴ» μορφὴ τῆς Ἐκκλησίας: ὁ Γερμανίας Αὐγουστῖνος.

Ὁ δὲ Αὐγουστῖνος ἀποκαλύπτεται στὸ κείμενο ποὺ ἀκολουθεῖ ὄχι μόνο ὡς «μάρτυρας» ἀλλὰ καὶ ὡς θαυμάσιος αἱρετικὸς ἑρμηνευτής, δογματικὸς τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τὸν ὁποῖο ἀκόμα καὶ ὁ Περγάμου Ζηζιούλας πρέπει νὰ προσκυνήσει ὅσον ἀφορᾶ τὸν ὁρισμὸ ποὺ δίνει ὁ Αὐγουστῖνος στὸν Οἰκουμενισμό.
Στὴν βράβευση ποὺ ἔγινε πρὸς τιμή του μὲ τὸ «οἰκουμενιστικὸ βραβεῖο» (Ökumene-Preis), τὸ ὁποῖο τοῦ ἀπέμεινε ὁ πρώην πρόεδρος τῆς Γερμανίας Κρίστιαν Βούλφ, ὁ ὁποῖος παραιτήθηκε, «μαρτυρικὰ» καὶ αὐτός, λόγῳ διαφόρων σκανδάλων (ὑπόθεση Βούλφ κλπ.), λαμβάνει ὅμως τὴν σύνταξη τοῦ προέδρου 236.000 εὐρὼ τὸ χρόνο καὶ παράλληλα ἔχει καὶ ἄλλες «ἐργασίες» καὶ

Ελληνα, σε λίγο δεν θάχεις τίποτα! Παρά μόνο κάποια πιόνια σαν το Τσίπρα και σαν τον Ιερώνυμο θα σε διαφεντεύουν!

Σε λίγο δεν θα έχεις σπίτι
και Πατρίδα να γυρίσεις….

Νίκος Ανδρεαδάκης
Μέλος Συλλόγου Φίλων των Απανταχού Κρυπτοχριστιανών, Τμήμα Χανίων


.

Ξεπούλησαν οι εθνομηδενιστές την Πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας… εσύ γιατί δεν μιλάς;
Εσύ Αστυνομικέ που δεν μιλάς, νομίζεις ότι επειδή παίρνεις ακόμη έναν μισθό και κάποια αναδρομικά που σου πέταξαν, θεωρείς ότι δεν έχεις ευθύνη; Πώς σου επιτρέπει η συνείδηση σου να πετάς χημικά στα παιδιά σου, στους παππούδες Σου, στα αδέρφια σου; Ποιός σου δίνει το δικαίωμα να χλευάζεις αυτούς που υπερασπίζονται την ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ; Σε λίγο δεν θα έχεις ΠΑΤΡΙΔΑ…
Εσύ δημόσιε υπάλληλε γιατί κοιτάς αμέτοχος; Φοβάσαι μην σε στοχοποιήσουν και χάσεις τον μισθό σου;;; Σε λίγο δεν θα έχεις μισθό….
Εσύ στρατιωτικέ που έδωσες όρκο να υπερασπίζεσαι μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος σου τα όσια και τα ιερά που είσαι; Σε λίγο δεν θα έχεις όσια και ιερά….
Εσύ αγρότη που καλλιεργείς την γή σου, γιατί δεν αντέδρασες; Είχες δουλειά να κάνεις είπες; Μα σε λίγο δεν θα έχεις γή να καλλιεργήσεις….
Εσύ επιχειρηματία που ήσουν όταν σε πουλούσαν; Έκανες μπίζνες και είχες σημαντικά ραντεβού να δεις; Μα σε λίγο δεν θα μπορείς να επιχειρήσεις…..
Εσύ ιερέα γιατί δεν ξεσηκώθηκες, να αγκαλιάσεις το ποίμνιό σου και να βγεις μπροστά; Τι περιμένεις; Σε λίγο το ποίμνιό σου θα αποτελείται από αλλόθρησκους…..
Εσύ χριστιανέ; Δεν μιλάς; Τα χριστιανικά σου καθήκοντα ξεκινούν και τελειώνουν σε μία ευπρεπή παρουσία την Κυριακή στην εκκλησία; Μα δεν γνωρίζεις ότι ο καλός χριστιανός είναι πρώτα καλός πατριώτης; Σε λίγο δεν θα έχεις εκκλησιά να λειτουργηθείς γιατί ΕΣΥ θα την έχεις πουλήσει….
Εσύ που πήγες εκδρομή και δεν αντέδρασες, γύρισες στο σπίτι σου; Σε λίγο δεν θα έχεις σπίτι να γυρίσεις….
Εσύ πολιτικάντη που πρόδωσες θα ξεφύγεις νομίζεις από την δίκαιη οργή του λαού; Ακόμη κι αν ξεφύγεις από τον λαό,δεν θα μπορέσεις να ξεφύγεις από το φοβερό δικαστήριο του ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΡΙΤΗ… Εσύ ψηφοφόρε που τους ψήφισες από ιδιοτέλεια, τώρα τι κάνεις; Κάθεσαι στον καναπέ σου; Σε λίγο δεν θα έχεις δικαίωμα ψήφου…
Εσύ νεαρέ που καθόσουν στην καφετέρια γιατί δεν σηκώθηκες να μπείς στην πορεία, αλλά γελούσες και κορόιδευες; Μα σε λίγο δεν θα μπορείς να γελάσεις……
Εσύ που κάθεσαι αμέτοχος, να θυμάσαι ότι εάν είχες παρουσιαστεί όταν η Πατρίδα σε κάλεσε, ίσως να μην μπορούσαν να προδώσουν… Αναλογίσου την ευθύνη που κουβαλάς στους ώμους σου και την απολογία που θα δώσεις στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ και κλάψε πικρά….
Νίκος Ανδρεαδάκης

Μέλος Συλλόγου Φίλων των Απανταχού Κρυπτοχριστιανών
Τμήμα Χανίων

Η Ελλάδα καταρρέει σε όλα τα επίπεδα! --Οι Εντολές του Θεού καταπατούνται κι ο καθένας ζητά το δικό του συμφέρον, αγνοώντας τον άλλο

Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος:

Έχω υπογράψει 19 διαζύγια σε 19 ημέρες - Η εξήγηση


    Αν αυτό είναι διάγνωση, η Μητρόπολη και η διοικούσα Εκκλησία δεν πρέπει να επιληφθεί θεραπείας; Θα μείνει  άπρακτη και άφωνη όπως για το Σκοπιανό;;;

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος μάλλον «σόκαρε» όσους δεν γνώριζαν την ελληνική πραγματικότητα.

«Από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, αν αφαιρέσει κάποιος τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, θα δει πως έχουμε δουλέψει 19 μέρες. Εγώ σε αυτές τις 19 μέρες, έχω υπογράψει 19 διαζύγια!» δήλωσε ο Μητροπολίτης Λάρισας.
Όπως είπε: Αναρωτήθηκα λοιπόν τι συμβαίνει. Συνειδητοποίησα πως πολλά από αυτά τα διαζύγια είναι ψεύτικα.

 Κι αυτό γιατί με το νέο νόμο που αφορά τις προστατευτικές διατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, η στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, σπρώχνει πολλούς προς αυτή την κατεύθυνση…».

Πηγή: OnLarissa

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/mitropolitis-ierwnumos-exw-upograpsei-19-diazugia-se-19-imeres---i-eksigisi
Φωτογραφία: Αρχείο Μητροπόλεως

Ολόκληρη η εκδήλωση "Τα νέα θρησκευτικά στο νέο σχολείο"

(Αγρίνιο, 26-01-2019)



Τα νέα πολυθρησκειακά Θρησκευτικά και η αποδόμηση της ορθόδοξης κοινωνικότητας

Του Ηρακλής Ρεράκη 



Τα νέα πολυθρησκειακά Θρησκευτικά και η αποδόμηση της ορθόδοξης κοινωνικότητας

Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ

     Οι νέες αλλαγές που φέρνουν τα ακυρωμένα ήδη από το Συμβούλιο της Επικρατείας μη ορθόδοξα Προγράμματα των Θρησκευτικών είναι, μεταξύ άλλων, η κατάργηση του μονοθρησκειακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και η μετατροπή του σε ένα μάθημα με πολυθρησκειακό σκοπό, χαρακτήρα και προσανατολισμό.
Έτσι, σύμφωνα με το περιεχόμενό τους, μεταβάλλουν τα Θρησκευτικά σε ένα πολιτικοκοινωνικό μάθημα για να διδάσκονται με αυτό στο σχολείο όλες οι θρησκείες και να τις παρακολουθούν, υποχρεωτικά, όλοι οι μαθητές, ανεξάρτητα από τη θρησκευτική τους προέλευση, με βάση το σκεπτικό ότι οι θρησκείες συμβάλλουν  στην  αντιμετώπιση των συγκρούσεων και στη δημιουργία μιας σύγχρονης πολυπολιτισμικής κοινωνίας.
Στην ουσία, δηλαδή, αφανίζεται ο Θεολογικός σκοπός των