Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Κρυμμένος ο Αρχιεπίσκοπος – Ανύπαρκτος ο Πατριάρχης του "γένους" (;;)


     Τη σφραγίδα του στην Ιστορία άφησε το σημερινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο.     Αντιθέτως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών απείχε κρυμμένος προφανώς για να μην τον αποδοκιμάσουν.
     Ίδια στάση και ο Πατριάρχης που τηρεί σιγή ιχθύος για την Μακεδονία μας.     Ακόμα και αυτή τη στιγμή κανένας τους δεν καταδικάζει τα χημικά που ιερείς και οι οικογένειές τους εισέπνευσαν με κίνδυνο της ζωής τους.     Μόνο ο Πρωθυπουργός αποτελεί ποίμνιό τους ώστε να εξαγοράζεται η σιωπή τους από την εύνοιά του;
 Σχόλιο: Ο καλός Θεός  θα δώσει τη λύση...

«Τι εστί, "φωνή βοώντος εν τη ερήμω και τα εξής», Αγίου Μαξίμου τοῦ Ομολογητού

Ἕνα θεολογικὸ κείμενο τοῦ ἁγίου Μαξίμου.
1. «Φωνὴ τοῦ Θεοῦ Λόγου βοῶντος... ἐν τῇ ἐρήμῳ φύσει τῶν ἀνθρώπων», λέγει, εἶναι ὁ κάθε Ἅγιος. «Πᾶς ἅγιος διὰ τῆς οἰκείας ἀναστροφῆς, ὡς ἐσχηκὼς βοῶντα τὸν Λόγον τὰ οἰκεῖα τοῖς ἄλλοις ἀνθρώποις θελήματα, φωνὴ τοῦ Λόγου σαφῶς ὑπάρχει, καὶ πρόδρομος κατὰ τὴν ἀναλογίαν τῆς ἐν αὐτῷ δικαιοσύνης καὶ πίστεως».
2. «Πάντων δὲ μάλιστα φωνὴ τοῦ Λόγου καὶ πρόδρομός ἐστιν Ἰωάννης ὁ Μέγας», καὶ «ἔρημός ἐστιν ἡ τῶν ἀνθρώπων φύσις, καὶ ὁ κόσμος οὗτος, καὶ πᾶσα καθέκαστον ψυχή, διὰ τὴν γενομένην ἐκ τῆς ἀρχαίας παραβάσεως τῶν ἀγαθῶν ἀκαρπίαν. Φωνὴ δὲ τοῦ βοῶντός ἐστι Λόγου, ἡ κατὰ συνείδησιν ἐπὶ τοῖς ἑκάστῳ πλημμεληθεῖσι συναίσθησις· οἷον ἡ βοῶσα κατὰ τὸ κρυπτὸν τῆς καρδίας, ἑτοιμάσαι τὴν ὁδὸν Κυρίου... Ὁδὸς δὲ καλή τε καὶ ἐπίδοξος, ὁ κατ’ ἀρετὴν ὑπάρχει βίος».
Ἡ συνέχεια στὸ κείμενο τοῦ Ἁγίου (ἀπὸ Migne, P.G. 90, 421-432).

Η οικουμενιστικη - Σ Υ Ν Τ Α Γ Η - Βαρθολομαίου: Δεν χρειάζεται η ΜΕΤΑΝΟΙΑ για την επούλωση σχισμάτων και αιρέσεων! --Τους δεχόμαστε όλους ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!!!



"Χωρίς μετάνοια, δεν μπορεί ένα σχίσμα
να ενωθεί με τις Τοπικές Εκκλησίες"


Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

loumplin xelm 1
    Ως μεγάλη τραγωδία και μεγάλη θλίψη για την Ορθοδοξία χαρακτήρισε την παραχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας ο Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν και Χελμ Άβελ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Άβελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Τμήμα Πληροφοριών της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας σχολίασε τις πρόσφατες ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην Ουκρανία.
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν και Χελμ τόνισε ότι η Εκκλησία της Πολωνίας στέκεται σταθερά στους Ιερούς Κανόνες της Ορθόδοξης πίστης και η θέση της για το Ουκρανικό ζήτημα παραμένει σταθερή.
''Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μπορεί να δεχθεί τους σχισματικούς χωρίς μετάνοια, και αυτή τη θέση εξέφρασε και ο Προκαθήμενος

21 Ιανουαρίου: Εορτή του αγίου Μαξίμου του Ομολογητού

 Μια αξιόλογη μελέτη: "Περί αγάπης και αληθείας προς τους αιρετικούς"



Περί αγάπης και αληθείας προς τους αιρετικούς
 Η παρεμπόδιση της αιρετικής δραστηριότητος είναι έργο αγάπης, κατά τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή
Πολύ συχνά στα θέματα της Πίστεως και της προασπίσεώς της, προβάλλεται -συνήθως από νεωτεριστές, όπως λ.χ. τους οικουμενιστές κ.α.- το επιχείρημα αφ' ενός της «αγάπης» προς τους καινοτόμους, τους αιρετικούς, τους αιρετίζοντες Ορθοδόξους κ.λπ., αφ' ετέρου δε της «αποφυγής της κατακρίσεώς» τους. Σκοπός αλλά και επιτυγχανόμενο αποτέλεσμα της προβολής αυτού του επιχειρήματος είναι η άμβλυνση των αποστάσεων μεταξύ των «χριστιανικών ομολογιών» και των θρησκειών.

Η παρούσα μελέτη, θα προσπαθήσει να προσεγγίσει
λίγο πιο προσεκτικά (όχι πλήρως, αλλά πάντως το κατά δύναμιν βαθύτερα) το θέμα τούτο της αγάπης προς τους αιρετικούς και πώς αυτή νοείται, πάντοτε βάσει

Αγιος Μαξιμος ο ομολογητής. Την Αγάπη...

   

* Την ΑΓΑΠΗ την γεννά η απάθεια.
 Την απάθεια την γεννά η ελπίδα στον Θεό.
 Την ελπίδα, η υπομονή και η μακροθυμία.
 Αυτές τις γεννά η καθολική εγκράτεια.
 Την εγκράτεια, ο φόβος του Θεού.
 Τον φόβο του Θεού τον γεννά η πίστη.
* Εκείνος που πιστεύει στον Κύριο, φοβάται την κόλαση.
 Κι εκείνος που φοβάται την κόλαση, εγκρατεύεται  από τα πάθη.
 Εκείνος που εγκρατεύεται από τα πάθη, υπομένει  όσα θλίβουν.
 Εκείνος που υπομένει όσα θλίβουν, θα αποκτήσει την ελπίδα στον Θεό.
Η ελπίδα στο Θεό απομακρύνει τον νου από κάθε εμπαθή κλίση προς τα γήινα.
 Και όταν χωριστεί από αυτήν ο νους, θα αποκτήσει την αγάπη προς τον Θεό.

ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ

 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ 


60.000: Το κατά την Αστυνομία πλήθος της μεγαλειώδους συγκέντρωσης
ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ
Η τελευταία ομιλία που διακόπηκε από τα δακρυγόνα είναι η ακόλουθη:
Αδέρφια Ελληνίδες και Έλληνες,
Εμείς, ο ελληνικός λαός, ο κυρίαρχος και το αφεντικό της χώρας, θα αφήσουμε ή θα εμποδίσουμε την ολοκλήρωση της εθνοκτόνου Συμφωνίας των Πρεσπών;
Η “Ελληνική” “Βουλή των προθύμων” έχει ήδη αποφασίσει, έχει μαγειρέψει και ετοιμάζεται με μία πράξη της, την κύρωση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”,
να διαπράξει δύο μεγάλα εγκλήματα:  • 1ον: Ετοιμάζεται να παραχαράξει και να προδώσει τη βούληση του ελληνικού λαού, πλαστογραφώντας την. Ετοιμάζεται, να ακυρώσει de facto τη Δημοκρατία, με ό, τι αυτό σημαίνει για όλα τα θέματα που τυραννούν τον ελληνικό λαό. Από την Οικονομία, ως την Εθνική Άμυνα του.  • 2ον: Ετοιμάζεται να παραδώσει σε αλλόφυλους, τα απαράδοτα. Αυτά που δεν παραδίδονται ούτε και μετά από πολεμική ήττα: Την ελληνικότητά της Μακεδονίας, μαζί με την ένδοξη ιστορία της και τη μελλοντική αμφισβήτηση τής εδαφικής της κυριαρχίας.
Και όλα αυτά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τρέχουσες γεωπολιτικές επιδιώξεις των “προστατών” μας, συνεταίρων και συμμάχων που, στο όνομα της Ειρήνης, οργανώνουν πόλεμο!
Θα επιτρέψουμε αυτό το διπλό εθνικό έγκλημα;
Ή θα κάνουμε πράξη αυτό που αποφασίσαμε στα μεγάλα συλλαλητήρια;
Είμαστε ή δεν είμαστε, εμείς, ο κυρίαρχος λαός, το αφεντικό της χώρας;
Το ερώτημα απευθύνεται στον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.
Όσοι λέμε ΟΧΙ και είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εξευτελισμό της Δημοκρατίας μας και την παράδοση της Μακεδονίας μας, καλούμαστε από την Ιστορία μας, από τις θυσίες των προγόνων μας και από το Σύνταγμα (άρθρο 120.2 & 4) να αναλάβουμε δράση.
Αδέρφια Ελληνίδες και Έλληνες.
Τα λόγια τελείωσαν.
Μετά την υβριστική αγνόηση της Δημοκρατίας που επέδειξε ο φασισμός των κυβερνώντων απέναντι στην πρωτογενή λαϊκή βούληση που εκφράσθηκε με τα μεγάλα συλλαλητήρια που εμείς, ο λαός, δημιουργήσαμε,
η ΜΟΝΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ να γίνει για να αποτρέψει τον εξευτελισμό, τόσο της Δημοκρατίας όσο και της εθνικής μας υπόστασης, είναι μία:

Στις επόμενες λίγες μέρες που μένουν για την αισχρή πράξη της κύρωσης της «Συμφωνίας των Πρεσπών», θα τους πάρουμε τα μολύβια από τα χέρια.
Πως θα γίνει αυτό;
Σήμερα, βρίσκονται εδώ πολίτες που έφθασαν από κάθε μέρος της Ελλάδας με περισσότερα από τρεις χιλιάδες λεωφορεία.
Από αύριο, σε κάθε πόλη της Ελλάδας, κάθε λεωφορείο γίνεται ο

Συλλαλητήριο για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αγιο Ορος, Ιεράρχες και πάνω από 1 εκατ. λαού- Κι η προβοκάτσια!


Του Γιώργου Θεοχάρη-ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ:

 Eκκλησία και λαός έγιναν ένα σήμερα στο συλλαλητήριο για την . Με μπροστάρη το Αγιο Όρος, δια της αντιπροσωπείας των 3 μοναχών του, τα πλήθη λαού βροντοφώναξαν ΄΄ Όταν το ράσο γίνεται Σημαία… τότε η Νίκη είναι βεβαία!

Πάνω από δέκα Ιεράρχες έδωσαν παρών στη λαϊκή συγκέντρωση και ένωσαν τις φωνές τους με εκατοντάδες χιλιάδες λαού, οι διοργανωτές μιλάνε για πάνω από ένα εκατομμύριο, καταδικάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών που ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας και την μακεδονική γλώσσα στους γείτονες σκοπιανούς.

Γενικευμένα επεισόδια ωστόσο σημειώθηκαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στις εισόδους της Βουλής. Πάντως παρόλου που πρότειναν σε Ιεράρχες να μπουν σε καταφύγιο εκείνοι αρνήθηκαν και είπαν ότι θα μείνουν με τον λαό.


Άτομα με κουκούλες και καδρόνια επιτέθηκαν στα ΜΑΤ που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.
Αποτέλεσμα ήταν το πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος να αδειάσει και ο κόσμος να αναζητά τρόπο να φύγει μακριά από το σημείο.
30 περίπου άτομα προσπάθησαν να αμαυρώσουν το συλλαλητήριο.
Δείτε την ομιλία-παρέμβαση της Αγιορείτικης αντιπροσωπείας, 

Έτσι «πούλησαν» τη μεγάλη συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Το πρώτο μέρος του σχεδίου ήταν η απαξίωση και η στοχοποίηση.

Όσοι θα πήγαιναν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία είναι εθνιστικές, γραφικοί, ακραίοι, όψιμοι υπερασπιστές μιας χαμένης υπόθεσης ή ακόμη και επαγγελματίες Μακεδονομάχοι



Το πρώτο μέρος του σχεδίου ήταν η απαξίωση και η στοχοποίηση. Όσοι θα πήγαιναν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία είναι εθνιστικές, γραφικοί, ακραίοι, όψιμοι υπερασπιστές μιας χαμένης υπόθεσης ή ακόμη και επαγγελματίες Μακεδονομάχοι.

Τα troll του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μία εβδομάδα έπιασαν δουλειά στο διαδίκτυο και μαζί με τα επίσημα troll, τους γραφιάδες σε εφημερίδες και sites που ελέγχονται από τα υπόγεια του Μαξίμου, έφτιαξαν το κλίμα. Η συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα έπρεπε να περάσει στην κοινή γνώμη ως μια συνάντηση απελπισμένων ακροδεξιών που δεν θέλουν την Ελλάδα μια ανοικτή χώρα αλλά που θέλγονται από ακραίους πολιτικούς οι οποίοι κατά κύριο λόγο βρίσκονται στη Νέα Δημοκρατία.