Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Σέρβος Μητροπολίτης: Το ΝΑΤΟ είναι ο διάδοχος του ναζισμού




σχόλιο Γ.Θ : Ο αγκυλωτός σταυρός των ναζί μετεξελίχθηκε στο σουβλερό σταυρό των φονιάδων τις Δύσης. Οι σκιές στο σουβλερό νατοϊκό σταυρό σχηματίζουν ξεκάθαρα το σχέδιο της σβάστικας
Το κακό δεν έχει σύνορα. Ξέρει να μεταφέρεται από βασίλειο σε βασίλειο και από υπερδύναμη σε υπερδύναμη, αλλά στο τέλος ΠΑΝΤΑ χάνει

"Το ΝΑΤΟ είναι ο κύριος διοργανωτής της σφαγής στη Σερβία, όπως τώρα εφαρμόζεται στην Ουκρανία. Είναι ένας διεθνής οργανισμός, διάδοχος του Ναζισμού".
Αυτό δήλωσε ο Σέρβος μητροπολίτης Αμφιλόχιος κατά τη

Ως πότε, Θεέ μου, θα συνεχίζεται η αδράνεια των Ορθοδόξων; --Πόσα ακόμα θα ανεχθούν; --Ίχνος αγάπης δεν έχουν προς την Εκκλησία και τον αρχηγό της Ιησού Χριστό;

 Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε Οικουμενιστικό Εσπερινό στο Παπικό Αββαείο Notre-Dame de Saint-Rémy στο Rochefort



Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ι.Μητροπόλεως Βελγίου
Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Αββαείο Notre-Dame de Saint-Rémy στο Rochefort

Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, το απόγευμα της 12ης Νοεμβρίου 2019, επισκέφθηκε το Ρωμαιοκαθολικό Αββαείο της Παναγίας Notre-Dame de Saint-Rémy στο Rochefort. Τον Παναγιώτατο θερμώς υποδέχθηκε, επικεφαλής της αδελφότητας της Μονής, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος κ. Gilbert Degros μαζί με πλήθος πιστών, φίλων και επισκεπτών της Μονής. Παρόντες στην υποδοχή ήταν και ο Ηγούμενος της Μονής του Chevetogne Dom Lambert De Vos μαζί με τους τρεις προκατόχους του και όλη την αδελφότητα της Μονής του, ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Μονής του Maredsous κ. Bernard Lorent, καθώς και άλλοι Ηγούμενοι και Ηγούμενες γειτονικών Μονών όπως και από την Γαλλία.
Ακολούθησε ο Εσπερινός κατά τον λατινικό ρυθμό στο Καθολικό της Μονής. Στην διάρκεια του Εσπερινού ο χορός της αδελφότητας του Chevetogne έψαλε ύμνους στην ελληνική και στην σλαβονική.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛ. ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ


ΚΥΡΙΑΚΗ  Θ΄ ΛΟΥΚΑ  [Γαλ. 6, 11-18]

«῎Ιδετε πηλίκοις ὑμῖν γράμμασιν ἔγραψα τῇ ἐμῇ χειρί (:δείτε με πόσο μεγάλα γράμματα σας έγραψα με το ίδιο μου το χέρι)» [Γαλ. 6,11].
Σκέψου πόση οδύνη κατέχει τη μακάρια εκείνη ψυχή· διότι, όπως ακριβώς εκείνοι οι οποίοι περιπίπτουν σε πένθος και αφού απώλεσαν κάποιον από τους οικείους τους ή υπομένοντας κάτι από τα απροσδόκητα, ούτε τη νύκτα ησυχάζουν, ούτε την ημέρα, επειδή πολιορκεί την ψυχή τους το πένθος· έτσι και ο μακάριος Παύλος, αφού είπε λίγο για τα ήθη, πάλι επανέρχεται στα προηγούμενα, τα οποία περισσότερο τάρασσαν την ψυχή του, λέγοντας τα εξής λόγια: «Κοιτάξτε με πόσο μεγάλα γράμματα σας έγραψα».

Πατριάρχης χωρίς τσίπα ψεύδεται!



Λεμεσού Αθανάσιος: «Έλαβε την υπόσχεση και την διαβεβαίωση ότι ο Πατρ. Αλεξανδρείας δεν θα μνημονεύσει τον Επιφάνιο»


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠ. ΛΕΜΕΣΟΥ

 ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΩΣ ΚΙΕΒΟΥ

 

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος διαχωρίζει τη θέση του, από τη μνημόνευση του ονόματος του Επιφανίου ως Μητροπολίτου Κιέβου, από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρο Β΄ κατά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Λεμεσό.
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.Αθανάσιος στη ζωντανή εβδομαδιαία εκπομπή του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, σε ερώτηση ακροάτριας για το θέμα της μνημόνευσης από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο τον Β’ του Επιφανίου ως Μητροπολίτου Κιέβου, μεταξύ άλλων ανέφερε τα πιο κάτω:

Ο κάκτος και η κάμπια!

Απολέσαμε κι αυτό το αίσθημα της αυτοσυντηρήσεως;

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΛΩΣΗΣ

Νεκτάριος Δαπέργολας
Διδάκτωρ Ιστορίας
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!!
Δεν είναι το πρώτο κρούσμα και βέβαια σίγουρα δεν θα είναι και το τελευταίο.
Αυτή όμως ειδικά η καμένη Αγία Τράπεζα στην εκκλησία της Χίου αποτελεί βασανιστικά χαρακτηριστικό τεκμήριο του ζοφερού παρόντος μας και κυρίως εξόχως εύγλωττο οιωνό ενός εφιαλτικά μακάβριου μέλλοντος, αν και εφόσον δεν συμβεί επιτέλους κάτι δραστικό.
Η χώρα δεν τελεί απλώς υπό την άμεση απειλή ασύμμετρου και υβριδικού πολέμου, βρίσκεται ξεκάθαρα πλέον σε συνθήκες εν εξελίξει άλωσης από δαιμονικά αποκτηνωμένες ορδές βασιβουζούκων.
Ορδές που τις βάζουν εντός των τειχών οι δούρειοι ίπποι των καλοπληρωμένων συμμοριών του Σόρος, των εθνομειοδοτικών κυβερνήσεων του άθλιου προτεκτοράτου, αλλά και όλων επίσης των υπολοίπων γηγενών ευτελισμένων και ξεχαρβαλωμένων επίσημων θεσμών.

Άλλοι δύο προδότες...

 Οι σχισματικοί Ουκρανοί στην Αγ. Μαρίνα Ηλιούπολης


Σχόλιο Πᾶνος (ethnegersis.blogspot.com): Ἀλλοι δύο προδότες τῆς Ἑλλαδικῆς Ἑκκλησίας προστέθηκαν στὴν λίστα τῶν προδοτῶν καὶ διωκτῶν τῆς Ἑκκλησίας τοῦ Χριστοῦ μας.
Ἄλλοι δύο ἄνανδροι προδότες ἔτρεξαν νὰ ἀνακουφίσουν τὴν δυσαρέσκεια τῶν σχισματικῶν Οὐκρανῶν ἀπὸ τὶς ἀντιδράσεις τοῦ λαοῦ ποὺ εἰσέπραξαν στὴν Αἴγινα καὶ Πάτρα, ἀδιαφορῶντας γιὰ τὴν δυσαρέσκεια τοῦ πιστοῦ λαοῦ μας καὶ γιὰ τὴν τραγικὴ κατάσταση στὴν ὁποία ἔχουν περιέλθει οἱ χριστιανοὶ ἀδελφοί μας τῆς κανονικῆς Ἑκκλησίας τῆς Οὐκρανίας, ἀπὸ τοὺς διωγμοὺς ποὺ ὑφίστανται ἀπὸ τοὺς ἐπαίσχυντους σχισματικούς.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 - ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ὁ Ἅγιος Ματθαῖος ὁ Ἀπόστολος καὶ Εὐαγγελιστής

«Σῴζεις, Ἰησοῦ καὶ τελώνας· σοὶ χάρις».
Οὕτω βοᾷ Ματθαῖος ἐκ πυρὸς μέσου.
Ἀκάματον Ματθαῖον πῦρ δεκάτῃ κτάνεν ἕκτῃ.


Ὁ Ἀπόστολος καὶ Εὐαγγελιστὴς Ματθαῖος καταγόταν ἀπὸ τὴν Γαλιλαία. Προτοῦ γίνει μαθητὴς τοῦ Κυρίου ἀσκοῦσε τὸ ἐπάγγελμα τοῦ τελώνη καὶ ὀνομαζόταν Λευΐ.

Μία μέρα καὶ ἐνῶ καθόταν στὸ τελωνεῖο του, ἔξω ἀπὸ τὴν Καπερναοῦμ, τὸν πλησίασε ὁ Ἰησοῦς καὶ τοῦ ζήτησε νὰ τὸν ἀκολουθήσει. Ὁ Ματθαῖος ὑπάκουσε καὶ δέχθηκε τὸν Κύριο στὴν οἰκία του, ὅπου παρέθεσε γεῦμα σὲ Αὐτὸν καθὼς καὶ σὲ πολλοὺς τελῶνες, μὲ τοὺς ὁποίους ὁ Ἰησοῦς συζήτησε καὶ συνέφαγε, ἐνέργεια γιὰ τὴν ὁποία κατηγορήθηκε ἀπὸ κάποιους Φαρισαίους. Ὅταν ὁ Κύριος πληροφορήθηκε τὶς κατηγορίες ἀπάντησε ὡς ἑξῆς: «Δὲν ἦρθα γιὰ νὰ καλέσω τοὺς δικαίους, ἀλλὰ τοὺς ἁμαρτωλοὺς σὲ μετάνοια».

Αν νιώθετε ότι χάσατε τα πάντα...

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, φυτό, σύννεφο, λυκόφως, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Αν νιώθετε ότι χάσατε τα πάντα, θυμηθείτε αυτό: κάποια δέντρα χάνουν τα φύλλα τους κάθε χρόνο και όμως εξακολουθούν να στέκονται όρθια, περιμένοντας να έρθουν καλύτερες μέρες.
 ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ. Μην δώσετε σκέψεις για τη μοναξιά και άλλες μάταιες σκέψεις. Αυτά είναι δίκτυα εχθρότητας. Ο Θεός είναι μαζί μας, δεν είμαστε μόνοι. Εάν είναι απαραίτητο, ο Κύριος θα μας στείλει φίλους που δεν αναμένονταν. Προσπαθήστε να ζήσετε με την παρουσία του Θεού ... Όλα θα είναι καλά.