Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Θέλουµε να βγάλει ο άλλος το φίδι από την τρύπα




 

"Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΑΦΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ
ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ!"


   Ακόμα μια αποστομωτική απάντηση του φωτισμένου Γέροντα όχι μόνο στους βλάσφημους, αλλά κυρίως σε κάποιους Ιεράρχες και λοιπούς "αγαπολόγους"... Χριστιανούς, που μας λένε ότι δεν πρέπει να αντιδρούμε στην βλασφημία:

— Γέροντα, δεν φοβάστε έτσι πού µιλάτε;
— Τι να φοβηθώ; Τον τάφο µου τον έχω ανοίξει.
Αν δεν τον είχα ανοίξει,θα µε απασχολούσε πού θα κουραζόταν ό άλλος να σκάψει. Τώρα θα χρειασθεί να ρίξει µόνο λίγους τενεκέδες χώµα...
'Έχω ύπ' όψιν µου έναν άλλον άθεο, έναν βλάσφηµο, πού τον αφήνουν στην τηλεόραση και µιλάει, ενώ έχει πει τά πιο βλάσφηµα λόγια για τον Χριστό καί την Παναγία.
 ∆εν παίρνει καί ή Εκκλησία µιά θέση να άφορίση µερικούς. Αυτούς έπρεπε να τους άφορίζη ή Εκκλησία. Λυπούνται τον αφορισµό!
— Γέροντα, τι θα καταλάβουν µε τον αφορισµό, αφού τίποτε δεν παραδέχονται;
Τουλάχιστον να φανεί ότι η Εκκλησία παίρνει µιά θέση.
— Ή σιωπή της, Γέροντα, είναι σαν να τά αναγνωρίζει;
— Ναι. Έγραψε ένας κάτι βλάσφηµα για την Παναγία καί κανείς δεν µίλησε. Λέω σε κάποιον: «∆εν είδες τι γράφει εκείνος;». «Έ, τι να τους κάνης, µού λέει.Θα λερωθείς, αν ασχοληθείς µαζί τους». Φοβούνται να µιλήσουν.
— Τι είχε να φοβηθεί, Γέροντα;
— Να µη γράψουν τίποτε γι' αυτόν καί εκτεθεί, καί ανέχεται να βλασφηµήται ή Παναγία! Να µη θέλουµε να βγάλει ό άλλος το φίδι από την τρύπα, για να έχουµε εµείς την ησυχία µας.Αυτό είναι έλλειψη αγάπης. Υστέρα αρχίζει ό άνθρωπος να κινείται από συµφέρον. Γι' αυτό βλέπεις ένα πνεύµα σήµερα: «Με τον τάδε να έχουµε σχέσεις, για να µας λέει καλά λόγια. Με τον άλλο να τά έχουµε καλά, για να µη µας διασύρει κ.λπ. Να µη µας πάρουν για κοροΐδα, να µη γίνουµε θύµατα». Άλλος αδιαφορεί και δεν µιλάει. «Να µη µιλήσω, λέει, για να µη µε γράψουν οι εφηµερίδες». Οι περισσότεροι δηλαδή είναι τελείως αδιάφοροι. Τώρα άρχισε λίγο κάτι να γίνεται. τόσον καιρό δεν έγραφε κανένας τίποτα.
Είχα βάλει τις φωνές πριν από χρόνια σε κάποιον στο Άγιον Όρος. «Πολύ πατριωτισµό έχεις», µού λέει.
Πριν από λίγο καιρό ήρθε και µε βρήκε: «Όλα τά διέλυσαν, µού λέει, οικογένεια, παιδεία...».
Τού λέω καί εγώ µε την σειρά µου: «Πολύ πατριωτισµό έχεις...

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ - ΛΟΓΟΙ Β'

Από amethystosbooks.blogspot.gr