Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Πριν 2 χρόνια ο Πατρ. Βαρθολομαίος, ψευδόμενος Οικουμενιστικά, άλλα διαβεβαίωνε!

“Λαγός” για τα σχέδια του Φαναρίου στο ουκρανικό ο θεολόγος Αρ. Πανώτης

-Άρχισαν οι “αποκεφαλισμοί” στην ουκρανική κυβέρνηση λόγω της καθυστέρησης της αυτοκεφαλίας

Του Μάνου Χατζηγιάννη

  “Λαγός” του Φαναρίου για μια ακόμη φορά ο θεολόγος καθηγητής κατέχων την θέση του Μ. Ιερομνήμονα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Αριστείδης Πανώτης. Το νέο άρθρο παρέμβασή του για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα είναι ενδεικτικό του τι ετοιμάζονται να πράξουν οι παρασκηνιακοί διάδρομοι του Φαναρίου και τι επιχειρήματα θα μας σερβίρουν, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την ενότητα της Ορθοδοξίας.
Ο κ. Πανώτης λοιπόν στο άρθρο του, το οποίο βρίθει αναλυτικών ιστορικών αναφορών -με ακρίβεια ή μη είναι άλλη συζήτηση- επιδιώκει να δικαιώσει τον σχισματικό Φιλάρετο αποκαλώντας τον

«Η αποκαραδοκία της κτίσεως»


(Ρωμ. 8, 19 – 22) 
Στην κοσμολογία της Αγίας Γραφής φανερώνεται μια ενιαία θεώρηση της Δημιουργίας κατά τον υπαρκτικό της λόγο, την αρχική δηλ. αιτία της, που συνοψίζεται ως εξής: «Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την Γην» (Γεν. α΄, 1) και «εκ του μη όντος» (Β΄ Μακ. ζ΄- 28).
Στα δημιουργικά προστάγματα του Θεού «Είπεν ο Θεός…», δεν νοούνται στόμα, γλώσσα και φωνητικές χορδές, αλλά νοούμε τις ενέργειες (άκτιστες) της βουλήσεως – θέλησης του Θεού, υπογραμμίζει ο Μ. Βασίλειος.
Επίσης στο κείμενο της Γραφής υποδηλώνεται σιωπηρά κάποιος, με τον οποίο συνδιαλέγεται ο Θεός για την εφαρμογή – εκτέλεση της απόφασης της Τριαδικής Θεότητος περί δημιουργίας των κτιστών υπάρξεων.
Εύστοχα παρατηρεί ο Θεόφιλος (Β.Ε.Π. 5, 27-36):