Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Αυτά κατάφερε ο Βαρθολομαίος! --Αυτόν αποδέχονται και υποστηρίζουν οι μητροπολίτες με πρώτο τον Ναυπάκτου!!!

Με πολεμικές ιαχές η εκκλησιαστική κόντρα στην Ουκρανία

-Από τους Σταυροφόρους στα ρωσικά τανκς

     Ο ένας μιλάει για ρωσικά τάνκς, ο άλλος για σταυροφόρους… Η κόντρα των ομάδων που συνθέτουν την εκκλησιαστική πραγματικότητα στην Ουκρανία έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, μακράν του πνευματικού! 
    «Όσοι δεν πιστεύουν στην OCU περιμένουν τον Πούτιν με τανκς» δήλωσε ο ένας εκ των μόνο δύο Επισκόπων της κανονικής εκκλησίας της Ουκρανίας που μεταπήδησαν στην νέα εκκλησία που έλαβε την Τόμο αυτοκεφαλίας, Μητροπολίτης Αλέξανδρος (Drabinko).

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ



«Μοῦ ἔλεγε ὁ π. Παΐσιος, πού τόν εἴχαμε ἐπισκεφτεῖ πρότινος [27-3-1978], τό ἑξῆς. Μοῦ εἶπε καί κάτι καταπληκτικά πράγματα, δέν μπορῶ νά σᾶς τά πῶ. Μοῦ εἶπε λοιπόν τό ἑξῆς: Ὅτι πολλοί λένε ὅτι ἔνιωσαν μιά χαρά, γιατί εἶδαν κάτι κτλ., ἴσως πνευματικό πρᾶγμα κτλ. Μοῦ εἶπε ὅτι εἶναι πάρα πολύ χοντρική αὐτή ἡ χαρά. Εἶναι χοντροειδέστατη, εἶναι σάν τή χαρά πού αἰσθάνεται κανείς ἀπό τήν ἐρωτική ζωή, ἀπό τόν ρημαγμόν τῆς καρδιᾶς. Ἡ πνευματική χαρά ἔχει μιά τέτοια λεπτότητα, ἡ ὁποία εἶναι ἀσύλληπτη! Λοιπόν, σέ ἄπειρο βαθμό ὑπάρχει αὐτός ὁ ρημαγμός τῆς καρδιᾶς, ὅταν πληγωθεῖ ἀπό τό βέλος «Ἰησοῦς Χριστός!».

Μαθαίνουμε από Γ.Ο.Χ., ότι ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ ισχύει όχι μόνο για τους Οικουμενιστές, αλλά και για τους Γ.Ο.Χ.!

«Ἡ θεία Λειτουργία τελεῖται ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ ἐπισκόπου».
ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ;



scripta manent

Προς  αθεολόγητους ΠΗγίτες και ΝΗγίτες  επισκόπους  της αίρεσης του επισκοποκεντρισμού


    Στην παναιρετική Δύση ο Πάπας τελεί τα μυστήρια πχ  εγώ σε βαπτίζω, ενώ στην ορθόδοξη εκκλησία  τα μυστήρια  τα  τελεί το άγιο Πνεύμα,  γι’ αυτό και  ο κληρικός λέει Βαπτίζεται ο τάδε.  
     Η απόδειξη υπάρχει στην συγχωρητική ευχή  καθώς η άφεση αμαρτιών  δίδεται  από το άγιο Πνεύμα και όχι από τον  επίσκοπο, αλλιώς θα έπρεπε να λεει η ευχή, ο επίσκοπος σε συγχωρεί.

Κι ο καθένας μας ξέρει...

Θά προσπαθήσω νά τό πῶ μέ ἁπλές λέξεις


     Θα προσπαθήσω να το πω με απλές λέξεις. Ό,τι δεν κινείτε ατροφεί. Αν αφήσετε ακίνητο το χέρι σας για πολλές μέρες, θα πάθει ατροφία και το πόδι σας. Έτσι δεν είναι; Ό,τι δεν κινείτε ατροφεί, ό,τι κινείτε λανθασμένα αρρωσταίνει. 
     Έτσι λοιπόν και η πνευματική μας υπόσταση, ο νους, η καρδιά μας, είναι προορισμένα να κινούνται. 
    Αν δεν κινούνται καθόλου ατροφούν, αν κινούνται λανθασμένα αρρωσταίνουν. 
      Άρα μια λύση υπάρχει να κινούνται σωστά. Προς τα

Ποτέ δεν θα πρέπει να λες ότι σε έχει ξεχάσει ή σε έχει εγκαταλείψει ο Θεός


Ένας ορειβάτης θέλησε να ανεβεί το ψηλότερο βουνό. Ξεκίνησε, λοιπόν, την περιπέτεια του μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας.
Όμως, επειδή ήθελε τη δόξα μόνο για τον εαυτό του αποφάσισε να σκαρφαλώσει το βουνό μόνος.
Η νύχτα, λοιπόν, έπεσε βαριά και ο άνδρας δεν έβλεπε τίποτα. Όλα ήταν μαύρα. Μηδενική ορατότητα. Το φεγγάρι και τα άστρα είχαν καλυφθεί από σύννεφα. Καθώς ο άνδρας ανέβαινε και απείχε λίγα μόνο μέτρα από την κορυφή του βουνού, γλίστρησε και έπεσε στο κενό με μεγάλη ταχύτητα. Ο ορειβάτης πού το μόνο πού έβλεπε καθώς έπεφτε ήταν μαύρες κουκίδες, είχε την τρομερή αίσθηση της βαρύτητας να τον τραβά.
Συνέχισε να πέφτει… και σε εκείνες τις στιγμές του μεγάλου φόβου ήρθαν στο μυαλό του όλα τα καλά και τα άσχημα επεισόδια της ζωής του. Σκεφτόταν, τώρα, το πόσο κοντά στο θάνατο ήταν,

Από τον Όρθρον της Αγίας Ευφημίας


11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
Μνήμη τῆς Ἁγίας Μεγαλομάρτυρος καὶ πανευφήμου Εὐφημίας, ἥτις τόν τόμον τῆς ἐν Χαλκηδόνι Δ´ Οἰκουμενικῆς Συνόδου ἐκύρωσεν. Τῆς Ἁγίας Ὄλγας τῆς Ἰσαποστόλου καί τοῦ Ἁγίου Ὁσιομάρτυρος Νεκταρίου τοῦ ἐκ Βρυούλων.

Η Αγία Ευφημία έζησε και μαρτύρησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Διοκλητιανού.
Γεννήθηκε στη Χαλκηδόνα από οικογένεια θεοσεβή και ευγενική. Οι γονείς της Ψιλόφρων και Θεοδωριανή φρόντισαν ώστε η Θυγατέρα τους να αναπτύξει κάθε χριστιανική αρετή. Η Ευφημία εξελίχθηκε σε άνθρωπο με σπάνια χαρίσματα και δυνατό χριστιανικό φρόνημα, το οποίο επέδειξε όταν ο ειδωλολάτρης ανθύπατος της Μικράς Ασίας Πρίσκος διέταξε να παρευρεθούν όλοι οι κάτοικοι της Χαλκηδόνας σε γιορτή, την οποία οργάνωνε προς τιμή του θεού των ειδωλολατρών Άρη. Τότε η Ευφημία αποφάσισε μαζί με άλλους χριστιανούς να απέχει από τη γιορτή των ειδωλολατρών και για το λόγο αυτό συνελήφθη και φυλακίσθηκε.
Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της οι εχθροί του Χριστού προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να πείσουν την Αγία να αρνηθεί την πίστη της και να ασπασθεί τα είδωλα. Όταν συνειδητοποίησαν πως η ευφημία δεν επρόκειτο να αλλάξει την πίστη της με τους λόγους, τη βασάνισαν φριχτά. Όμως με τη θεία χάρη, η Αγία δεν έπαθε τίποτα από τα βασανιστήρια. Τελικά οι δήμιοι, την έριξαν σε άγρια θηρία και η Ευφημία βρήκε το θάνατο από μία αρκούδα.
Κατά την ήμερα αυτή, γίνεται ανάμνηση του θαύματος που έγινε από την αγία Ευφημία, όταν, κατά την εποχή του Μαρκιανού και της Πουλχερίας, συντάχθηκαν δύο τόμοι που περιείχαν τον όρο της Συνόδου, που έγινε στη Χαλκηδόνα (451 μ.Χ.) και ήταν ένας των ορθοδόξων και ένας των Μονοφυσιτών. Για να πάψει λοιπόν η έριδα μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να τεθούν και οι δύο τόμοι μέσα στη λάρνακα της αγίας Ευφημίας, για να φανεί ποιόν από τους δύο θα δεχτεί η Αγία. Μετά την αποσφράγιση της λάρνακας, βρέθηκε ο μεν των αιρετικών τόμος στα πόδια της Αγίας πεταμένος, ο δε των ορθοδόξων στο στήθος της.
Να σημειώσουμε ότι η κυρίως μνήμη του μαρτυρίου της αγίας Ευφημίας τελείται στις 16 Σεπτεμβρίου.

Τροπάρια ἀπὸ τὸν ΟΡΘΡΟΝ
 Ἀπολυτίκιον  Ἦχος γ'
Θείας πίστεως
Λίαν εὔφρανας τοὺς ὀρθοδόξους, καὶ κατῄσχυνας τοὺς κακοδόξους, Εὐφημία Χριστοῦ καλλιπάρθενε, τῆς γὰρ τετάρτης Συνόδου ἐκύρωσας, ἃ οἱ Πατέρες καλῶς ἐδογμάτισαν, Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Ἦχος α΄. Τὸν τάφον σου Σωτὴρ
νύμφη καὶ ἀμνάς, τετρωμένη τῷ πόθῳ, Χριστὲ τοῦ ἑαυτῆς, οὐρανίου νυμφίου, ὀπίσω σου ἔδραμε, τὴν λαμπάδα κατέχουσα, τὴν δι' ἔλαιον, τῶν ἀρετῶν ἀνημμένην, Ταύτης ἅπαντας, ῥῦσαι παντοίων κινδύνων, πρεσβείαις ὡς εὔσπλαγχνος.

Τό σύνολο της επίγειας ζωής...

     Το σύνολο της επίγειας ζωής μας, από τη γέννηση μέχρι την τελευταία αναπνοή μας, τελικά θα μοιάσει με μια περιεκτική πράξη. Το περιεχόμενο και η ποιότητα της θα φανεί σαν μια λάμψη. Φανταστείτε ένα ποτήρι από το καθαρότερο κρύσταλλο γεμάτο νερό. Μια ματιά είναι αρκετή να μας πει αν το νερό είναι καθαρό ή όχι. Το ίδιο θα συμβεί και μ' εμάς, όταν θα πάμε σε άλλη σφαίρα. Ακόμα και η  πιο μικρή κίνηση της καρδιάς μας ή του νου μας αφήνει το στίγμα της στο σύνολο της ζωής μας...; 
    Μέχρις ότου αποβάλω τον λογισμό από την καρδιά μου με μια πράξη μετάνοιας αυτή θα μένει μαζί μου σαν μια μαύρη κηλίδα, χωρίς να μπορεί να κρυφτεί.
                                     Γερων Σωφρονιος του Εσσεξ
Πηγή

Τα μέλη της Αγίας και Ι. Συνόδου του Πατριαρχείου νιώθουν πιό άνετα με τη γραβάτα!


Στο Αγίασμα της Παναγίας Λαοδηγήτριας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

του Σωτήρη Τζούμα

      Το Παρεκκλήσιο που υπάρχει εντός του Επισκοπείου τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Αμφιλοχίου του Πατμίου.
     Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, πραγματοποίησαν την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Γάνου και Χώρας, η οποία ευρίσκεται υπό την πεφωτισμένη πνευματική καθοδήγηση του Σεβ. Μητροπολίτη Γάνου και Χώρας Αμφιλοχίου, ο οποίος διέπρεψε ως Ιεράρχης επί σειρά ετών στη Νέα Ζηλανδία και τα τελευταία έτη κατεστάθη στην ιστορική αυτή Μητρόπολη την οποία