Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Αυτά κατάφερε ο Βαρθολομαίος! --Αυτόν αποδέχονται και υποστηρίζουν οι μητροπολίτες με πρώτο τον Ναυπάκτου!!!

Με πολεμικές ιαχές η εκκλησιαστική κόντρα στην Ουκρανία

-Από τους Σταυροφόρους στα ρωσικά τανκς

     Ο ένας μιλάει για ρωσικά τάνκς, ο άλλος για σταυροφόρους… Η κόντρα των ομάδων που συνθέτουν την εκκλησιαστική πραγματικότητα στην Ουκρανία έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, μακράν του πνευματικού! 
    «Όσοι δεν πιστεύουν στην OCU περιμένουν τον Πούτιν με τανκς» δήλωσε ο ένας εκ των μόνο δύο Επισκόπων της κανονικής εκκλησίας της Ουκρανίας που μεταπήδησαν στην νέα εκκλησία που έλαβε την Τόμο αυτοκεφαλίας, Μητροπολίτης Αλέξανδρος (Drabinko).

    «Το OCU είναι στα δίπτυχα των Τοπικών Εκκλησιών και θα είναι εκεί. Όσοι αμφιβάλλουν πιστεύουν ότι ο Πούτιν θα έρθει σε τανκς και θα χάσουμε την Ουκρανία», πιστεύει.
Στις 9 Ιουλίου ο μητροπολίτης Αλέξανδρος (Drabinko) έδωσε συνέντευξη στον Volyn.ua, όπου δήλωσε ότι η θρησκεία είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας και άμυνας.
«Όλα εξαρτώνται από τους πολιτικούς που πρέπει να συνειδητοποιήσουν ξεκάθαρα ότι το θρησκευτικό ζήτημα και η ενότητα των Ορθοδόξων στην Ουκρανία είναι μία από τις πτυχές της εθνικής ασφάλειας και άμυνας. <…> Μπορούμε να συμπορευτούμε με το Πατριαρχείο Μόσχας ή Κωνσταντινούπολης, αλλά πρέπει να έχουμε μια σαφή συνείδηση ​​- έχουμε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία έχει καταλάβει τη θέση της στα δίπτυχα των Ορθοδόξων Τοπικών Εκκλησιών και είναι εκεί. Όποιος δεν πιστεύει σε αυτό, πιστεύει ότι ο Πούτιν θα φτάσει με τανκς και δεν θα έχουμε Ουκρανία
», δήλωσε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί εξακολουθούν να είναι «μακρυά από την ευρωπαϊκή κατανόηση της θρησκευτικής ελευθερίας και της διαθρησκευτικής συνύπαρξης»: «Πρέπει να επιτύχουμε ένα σαφέστερο επίπεδο πολιτισμού από αυτή την άποψη και τότε όλα θα ισχύσουν. Αυτή τη φορά έρχεται σύντομα. Το κύριο θέμα είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει παρέμβαση των Ορθοδόξων Ολιγαρχών, καμία παρέμβαση από τη Μόσχα, η οποία χρησιμοποιεί τα ουκρανικά θρησκευτικά ζητήματα ως μία από τις πολύ ενεργές πτυχές του υβριδικού πολέμου που διεξάγεται από τη Ρωσία κατά της Ουκρανίας», σημειώνει.
Από την άλλη πλευρά «ιεράρχης» του «Πατριαρχείου Κιέβου», που αποσπάστηκε και επισήμως πρόσφατα από την νέα εκκλησία δήλωσε πως το OCU ξέχασε τα πνευματικά πράγματα, και ενδιαφέρεται μόνο για θέματα ιδιοκτησίας και ακολουθεί τους Ναϊτες!!!
«Η νέα δομή της εκκλησίας ανησυχεί περισσότερο για την αύξηση του πλούτου με την κατάσχεση της περιουσίας του Πατριαρχείου Κιέβου (UOC KP) ενώ επαναλαμβάνει τα γεγονότα της σταυροφορίας του 1201», αναφέρει ο «επίσκοπος» Αντρέι Μαρούτσακ στη σελίδα του στο FB.
Ακόμη τονίζει ότι η αγάπη έχει αποδυναμωθεί στη νεοδημιουργηθείσα θρησκευτική οργάνωση.
«Το OCU ανησυχεί περισσότερο για τις» καινοτομίες «: τον κώδικα ενδυμασίας για τις γυναίκες, έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν κάτι να κάθονται σε εκκλησίες, να αυξήσουν τη δραστηριότητα στο Facebook, αλλά ξεχνούν το κύριο πράγμα:« Με αυτό καθείς θα ξέρει ότι είστε τους μαθητές μου, αν αγαπάτε ο ένας τον άλλον » (Ιωάννης 13:35). Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό της πραγματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας «, τόνισε ο Μαρούτσακ. «Για τι είδους αγάπη μπορούμε να μιλήσουμε όταν οι αδελφοί μας ανησυχούν περισσότερο για την αύξηση της εκκλησιαστικής περιουσίας με κατάσχεση από το Πατριαρχείο του Κιέβου».
Σύμφωνα με τον «ιεράρχη» οι ενέργειες της ηγεσίας της νέας εκκλησίας είναι πολύ παρόμοιες με τη λογική των σταυροφόρων κατά την άλωση της Κωνσταντινούπολης.
«Ξαναπαίρνετε με τη μορφή μιας φάρσας το επαίσχυντο ιστορικό γεγονός του 1201 – η σταυροφορία των Ιπποτών στους Αγίους Τόπους. Αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων αποφάσισαν να στραφούν στην πλούσια Κωνσταντινούπολη», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.