Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Τα μέλη της Αγίας και Ι. Συνόδου του Πατριαρχείου νιώθουν πιό άνετα με τη γραβάτα!


Στο Αγίασμα της Παναγίας Λαοδηγήτριας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

του Σωτήρη Τζούμα

      Το Παρεκκλήσιο που υπάρχει εντός του Επισκοπείου τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Αμφιλοχίου του Πατμίου.
     Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, πραγματοποίησαν την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Γάνου και Χώρας, η οποία ευρίσκεται υπό την πεφωτισμένη πνευματική καθοδήγηση του Σεβ. Μητροπολίτη Γάνου και Χώρας Αμφιλοχίου, ο οποίος διέπρεψε ως Ιεράρχης επί σειρά ετών στη Νέα Ζηλανδία και τα τελευταία έτη κατεστάθη στην ιστορική αυτή Μητρόπολη την οποία
ανέλαβε να οργανώσει και να ανασυστήσει από την τέφρα της.
Ο οικείος Ιεράρχης κ. Αμφιλόχιος που είναι και μέλος της Συνόδου αυτή την περίοδο, υποδέχθηκε τον Πατριάρχη, τους Συνοδικούς Αρχιερείς και την λοιπή Πατριαρχική συνοδεία στην τοποθεσία του ονομαστού Αγιάσματος της Παναγίας Λαοδηγήτριαςστον Γάνο και ακολούθως όλοι μαζί επισκέφθηκαν το νεοαποκτηθέν επί των ημερών του Αμφιλοχίου Επισκοπείο.



Στο Παρεκκλήσιο που υπάρχει εντός του Επισκοπείου και το οποίο τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Αμφιλοχίου του Πατμίου, έγινε Δέηση από τον Πατριάρχη, στο πρόσωπο του οποίου ήταν έκδηλη η ικανοποίηση που και σε αυτή την ακρωτιά της πάλαι ποτέ ισχυράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως μπήκε με την βοήθεια του Θεού ακόμη ένα ισχυρό ορθόδοξο λιθάρι για να μαρτυρά το παλιοκαιρινό μεγαλείο των περιοχών αυτών στις οποίες ζούσαν και ήκμαζαν Έλληνες.



Το μεσημέρι παρετέθη γεύμα στους υψηλούς Επισκέπτες και το απόγευμα έγινε προσκύνημα στον τόπο της πάλαι ποτέ Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Χώρας.Ο Οικουμενικος Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι Συνοδικοί συνεχάρησαν τον Σεβ. Γάνου και Χώρας για το έργο του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.



ΦΩΤΟ: Αρχιμ. Νεκτάριος Πόκιας

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.