Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΑΓΝΗ ΠΑΡΘΕΝΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ


Διδακτική ιστορία: Απ’ ότι κανείς για τον Θεό, τίποτε δεν πάει χαμένο.



    Δεν γνωρίζω αν άλλη χριστιανική χώρα, όπως η Ελλάδα μας, έχη τόσα εξωκλήσια. Εξωκλήσια είναι τα εκκλησάκια που βρίσκονται έξω από πόλεις και χωριά. Αυτά τα εκκλησάκια ήταν σημεία ευλαβικής αναφοράς και παρηγοριάς για τον ανθρώπου της υπαίθρου. 
Είχαν αγιάσματα με ιαματικά ύδατα. Είχαν άγιες εικόνες, που δάκρυζαν, χτυπούσαν, μιλούσαν, θαύματα ενεργούσαν. Ήταν αποκούμπια του πονεμένου και κουρασμένου ανθρώπου. Αυτά ήταν γι’ αυτούς τα νοσοκομεία, τα καταφύγια στον πόνο και τις στενοχώριες της πικρής ζωής.
Ήταν κτισμένα έπειτα από κάποιο όνειρο, κάποια οπτασία ή κάποιο τάμα. Οικοδομήθηκαν από φτωχούς χειρώνακτες, τις περισσότερες φορές με τους δικούς τους κόπους. Αρχιτέκτων ήταν η βαθιά τους ευλάβεια, γι’ αυτό και ήσαν όμορφα, γουστόζικα. 

Άγιος Ορέστης: Ένας νεαρός ιατρός και αθλητής της πίστεως από την Καππαδοκία –

Σήμερα τιμάται η μνήμη του

Ο Άγιος Ορέστης, ήταν ένας από τους χιλιάδες μάρτυρες που θυσιάστηκαν για τη βαθιά πίστη τους, και η Εκκλησία μας τιμά σήμερα, 10 Νοεμβρίου, τη μνήμη του.
Ανάμεσα στους χιλιάδες μάρτυρες, πού θυσιάστηκαν για τη σταθερή και ακλόνητη πίστη τους στον Σωτήρα και Λυτρωτή Χριστό είναι και ο νεαρός μάρτυς του Χριστού Ορέστης, που καταγόταν από τα Τύανα της Καππαδοκίας και ήταν ιατρός στο επάγγελμα.

Η νέα "εκκλησία" είναι εδώ: Η άμεικτος μίξη αιρετικών και Ορθοδόξων συνεχίζεται και επεκτείνεται!

 Ανακήρυξη Αρχιεπισκόπου Θυατείρων σε Συμπρόεδρο του AECA


Δείτε την είδηση όπως την παρουσίασε το anastasiosds

Δεξίωση στην Αίθουσα των Ιεροσολύμων

Ο αρχαιότερος Διαχριστιανικός Οργανισμός στην Αγγλία, ο Σύνδεσμος Αγγλικανικής Κοινωνίας και Ανατολικών Εκκλησιών (AECA), οργάνωσε χθές βράδυ μια υπέροχη διπλή ή μικτή εκδήλωση.


Βαπτίστηκε τρανς άτομο, χωρίς να μετανοήσει και ...διαφημίζει την ΛΟΑΤ κοινότητα!!!


Μητρόπολη Μαυροβουνίου

Πρώτη βάφτιση ενός τρανς ατόμου


πρώτα έκανε αλλαγή φύλου και μετά βαφτίστηκε
η βάφτιση με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτου Αμφιλοχίου 

  

Στη Μητρόπολη Μαυροβουνίου, στο καθεδρικό ναό της πρωτεύουσας Podgorica (του οποίου τα εγκαίνια έγιναν το 2013), τελέστηκε η πρώτη βάφτιση ενός τρανς ατόμου (τα λεγόμενα διαφυλικά, ή διεμφυλικά, ή transgender άτομα), με την ευλογία του οικείου μητροπολίτου.
Πρόκειται για άτομο το οποίο στη βάφτιση πήρε το όνομα Vuk (ανδρικό), ενώ στην ουσία είναι γυναίκα και σε όλα τα κρατικά έγγραφα φέρει το κανονικό της όνομα Milena. Το κράτος δεν το αναγνώρισε, η Εκκλησία (για μία ακόμη φορά) πρωτοπορεί. Στη Βεβαίωση βάπτισης αναφέρεται το ανδρικό όνομα Vuk.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκαψαν την Αγία Τράπεζα στο Χαλκειός Χίου


    Έκαψαν την Αγία Τράπεζα στον Άγιο Χαράλαμπο στο Χαλκειός. Η καταστροφή έγινε αντιληπτή όταν  το πρωί της Κυριακής ανοίχθηκε ο ναός για να γίνει η Θεία Λειτουργία. Με στουπιά όπως φαίνεται και στην φώτο που πέταξαν πιθανότατα το βράδυ. Είναι το τρίτο κρούσμα την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή του Χαλκειός.
Πηγή
   Σχόλιο: Βλέπουμε κάθε μέρα προανακρούσματα τῶν δεινῶν ποὺ ἔρχονται, κι ὅμως οἱ περισσότεροι παραμένουμε ἀπαθεῖς! Φοβόμαστε ὅτι, ἂν ἀντιδράσουμε, θὰ χάσουμε τὰ ὅποια "κεκτημένα", καὶ δὲν καταλαβαίνουμε ὅτι μὲ αὐτὴ τὴν τακτικὴ σὲ λίγο μπορεῖ νὰ τὰ χάσουμε ΟΛΑ! Ὅσοι πιστοί, καιρὸς γιὰ ὅποια κατὰ Θεὸν ἀντίδραση, γιὰ μετάνοια καὶ ἐντονότερη προσευχή!

«Ομιλία εις την παραβολήν του επεσόντος εις τους ληστάς»

(παραβολή του καλού Σαμαρείτη)
 του ἱ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

     Ακούσαμε, αδελφοί μου, στο Ευαγγέλιο, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό να λέει: «Κατέβαινε κάποιος άνθρωπος από την Ιερουσαλήμ στην Ιεριχώ κι έπεσε στα χέρια ληστών· αυτοί αφού τον έγδυσαν από τα ρούχα του, τον χτύπησαν γεμίζοντάς τον με πληγές και τον παράτησαν μισοπεθαμένο. Ένας ιερέας κι ένας Λευίτης, περνώντας από εκείνο τον δρόμο, αν και τον είδαν, τον προσπέρασαν και  συνέχισαν τον δρόμο τους. Ένας Σαμαρείτης όμως που ήρθε στον τόπο αυτό, όταν τον είδε τον σπλαχνίστηκε, και αφού έβαλε λάδι και κρασί και τα ανακάτεψε, τα έβαλε στις πληγές του, έδεσε προσεκτικά τα τραύματά του, κι αφού τον έβαλε πάνω στο δικό του ζώο, τον οδήγησε σε ένα πανδοχείο και έδωσε στον πανδοχέα δύο δηνάρια και του είπε: ‘’Φρόντισε τον άνθρωπο αυτόν και αν ξοδέψεις περισσότερα, εγώ όταν θα επανέλθω, θα σου τα αποδώσω’’». Ας δούμε λοιπόν το νόημα της παραβολής και με συνετή καρδιά κατανοώντας το σε βάθος, ας γνωρίσουμε τα μυστήρια του Θεού.

Η αναγνώριση της νέας "εκκλησίας" του αχειροτόνητου, σχισματικού και φιλο-Ουνίτη, είναι θέμα Πίστεως! Τεράστια η ευθύνη όσων τους αναγνώρισαν κι όσων υιοθετούν τον άθλιο Τελεβάντιο αποπροσανατολισμό των πιστών!




Μνημόνευσε τον σχισματικό Κιέβου Επιφάνιο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος





     Το όνομα του σχισματικού Μητροπολίτη Επιφανίου Κιέβου ακούστηκε για πρώτη φορά στον καθεδρικό ναό της Αθήνας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος μνημόνευσε το όνομα του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, στα Δίπτυχα κατά τη διάρκεια της σημερινής αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

     Δια της μνημόνευσης του Επιφανίου, επισφραγίζεται και τυπικά η αναγνώριση της νέας Εκκλησίας, αναγνώριση την οποία πρώτη από όλα τα Πατριαρχεία και τις αυτοκέφαλες Εκκλησίες πραγματοποίησε η Εκκλησία της Ελλάδος.
     Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Καθημερινώς αποκαλύπτουν την προδοσία και συνεχίζουν καθημερινώς να διδάσκουν πως οι πιστοί "δύνανται" να κοινωνούν με τον μολυσμό και τους προδότες!



    Μήπως συνηθίσατε την προδοσία και δεν φρίττετε για ό,τι βλέπετε;

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο κέντρο του Ευρωπαϊκού Οικουμενισμού (φώτο)

Μια γενιά ανθρώπων που έχει προσκολληθεί τόσο πολύ στον εαυτούλη, δοκιμάζεται σκληρά.
Το αδιέξοδο της ζωής χωρίς Χριστό, που θεμελιώθηκε από τους γνωστούς ανθρωποφάγους ψυχιάτρους και ψυχολόγους της Δυτικής διανόησης το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, καταπλακώνει την ψυχή και καθιστά τον άνθρωπο ένα ναυάγιο που ακροβατεί μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας.
Υπό τις συνθήκες αυτές η πιο τραγικές φιγούρες είναι οι ηγέτες την Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης

  

Ο Οσιότατος Αρσένιος ο Καππαδόκης γεννήθηκε γύρω στα 1840 στα Φάρασα ή Βαρασιό, στο Κεφαλοχώρι των έξι Χριστιανικών χωριών της περιφερείας Φαράσων της Καππαδοκίας. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι σε αρετές και μέτριοι σε αγαθά. Είχαν αποκτήσει δύο αγόρια, τον Βλάσιο και τον Θεόδωρο (τον Άγιο Αρσένιο). Από μικρή ηλικία έμειναν ορφανά και τα προστάτεψε η θεία τους, αδελφή της μητέρας τους. Ένα θαυμαστό γεγονός που συνέβηκε στα παιδιά και την θαυματουργική διάσωση του μικρού τότε Θεόδωρου από τον Άγιο Γεώργιο που τον έσωσε από βέβαιο πνιγμό, είχε ως αποτέλεσμα, για τον μεν Βλάσιο να δοθεί με τον δικό του τρόπο στον Θεό, να τον δοξολογεί ως δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής και κατέληξε αργότερα στην Κωνσταντινούπολη, για τον Θεόδωρο δε να θέλει να γίνει καλόγερος. Στη συνέχεια μεγαλώνοντας, στάλθηκε στη Νίγδη και μετά στη Σμύρνη όπου τέλειωσε τις σπουδές του.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ


ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΛΟΥΚΑ [Γαλ. 2, 16-20]


«Παραβάτης είναι αυτός ο οποίος τηρεί τον μωσαϊκό νόμο» (απ. Παύλος), την περιτομή, τα Ημερολόγια κ.λπ., ως αίτια σωτηρίας!

              «Εἰδότες δὲ ὅτι οὐ δικαιοῦται ἄνθρωπος ἐξ ἔργων νόμου ἐὰν μὴ διὰ πίστεως ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ, καὶ ἡμεῖς εἰς Χριστὸν ᾿Ιησοῦν ἐπιστεύσαμεν διότι οὐ δικαιωθήσεται ἐξ ἔργων νόμου πᾶσα σάρξ (:επειδή όμως μάθαμε από τη δική μας πείρα ότι δεν γίνεται δίκαιος ο άνθρωπος και δεν σώζεται με την τήρηση των τυπικών διατάξεων του μωσαϊκού νόμου, αλλά μόνο με την πίστη στον Ιησού Χριστό,  γι' αυτό λοιπόν και εμείς πιστέψαμε στον Ιησού Χριστό, για να γίνουμε δίκαιοι και να σωθούμε από την πίστη στον Χριστό και όχι από τα έργα του μωσαϊκού νόμου· διότι όπως αναφέρεται και στους ψαλμούς, με τα έργα του νόμου δεν θα δικαιωθεί και δεν θα σωθεί κανένας άνθρωπος)» [Γαλ. 2,16· ερμ. απόδοση Παν. Τρεμπέλα].
Πρόσεξε και εδώ πώς με ασφάλεια λέγει τα πάντα. «Διότι όχι όμως ως κακό αλλά ως ασθενή στο να μας εξασφαλίσει τη σωτηρία», λέγει, «εγκαταλείψαμε τον μωσαϊκό νόμο».