Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Βαπτίστηκε τρανς άτομο, χωρίς να μετανοήσει και ...διαφημίζει την ΛΟΑΤ κοινότητα!!!


Μητρόπολη Μαυροβουνίου

Πρώτη βάφτιση ενός τρανς ατόμου


πρώτα έκανε αλλαγή φύλου και μετά βαφτίστηκε
η βάφτιση με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτου Αμφιλοχίου 

  

Στη Μητρόπολη Μαυροβουνίου, στο καθεδρικό ναό της πρωτεύουσας Podgorica (του οποίου τα εγκαίνια έγιναν το 2013), τελέστηκε η πρώτη βάφτιση ενός τρανς ατόμου (τα λεγόμενα διαφυλικά, ή διεμφυλικά, ή transgender άτομα), με την ευλογία του οικείου μητροπολίτου.
Πρόκειται για άτομο το οποίο στη βάφτιση πήρε το όνομα Vuk (ανδρικό), ενώ στην ουσία είναι γυναίκα και σε όλα τα κρατικά έγγραφα φέρει το κανονικό της όνομα Milena. Το κράτος δεν το αναγνώρισε, η Εκκλησία (για μία ακόμη φορά) πρωτοπορεί. Στη Βεβαίωση βάπτισης αναφέρεται το ανδρικό όνομα Vuk.

Το κορίτσι είναι 19 χρονών και από το παιδί λέει επιθυμούσε να γίνει αγόρι, διότι γεννήθηκε σε λάθος σώμα. Το οποίο τώρα τελικά συμμόρφωσε σε πραγματική του ταυτότητα. Έχει εγκαταλείψει το πατρικό της σπίτι και τώρα ζεί σε έναν κέντρο στη Podgorica το οποίο ανήκει και διευθύνεται από τη ΛΟΑΤ κοινότητα, μαζί με άλλα ομόφρονα και ομότροπα άτομα.
Την βάφτιση έκανε ντυμένη σε παραδοσιακή τοπική ενδυμασία. Στις φωτογραφίες φαίνεται και με τον ανάδοχο μπροστά από το ναό της Αναστάσεως στην Podgorica.
Στον μητροπολίτη Αμφιλόχιο αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια εκφράζοντας μεγάλη ευγνωμοσύνη για την άδεια και την ευλογία του για την τέλεση βαφτίσεως. «Είναι καλός άνθρωπος γεμάτος κατανόηση» προσθέτει.
Η ΛΟΑΤ κοινότητα πανηγυρίζει αναδεικνύοντας και τονίζοντας την χριστιανική αγάπη, και ευγνωμονεί την Μητρόπολη Μαυροβουνίου διότι δέχεται στην αγκαλιά της όλα τα παιδιά της.
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος για άλλη μία φορά πρωτοπορεί με πράξεις ασύμβατες, ξένες και αντίθετες με την Παράδοση και την διδασκαλία της Εκκλησίας, πράγμα εις το οποίο μας έχει πλέον συνηθίσει, επιβεβαιώνοντας μάλλον έτσι και τον λόγο του αγίου Παϊσίου («αυτός είναι φίδι κολοβό»).
Και ο μεγαλοπρεπής ναός της Αναστάσεως του Χριστού μάλλον βεβηλώνεται με αυτή την ανίερη πράξη -στην ουσία ο ίδιος ο Χριστός είναι που βλασφημείται και βεβηλώνεται- από εκείνους που υποτίθεται είναι οι μαθητές του. Μία πράξη η οποία απολύτως συμβαδίζει, επιβεβαιώνει, επιδοκιμάζει και εγκρίνει το διεστραμμένο πνεύμα Νέας Εποχής, το οποίο με τις πρακτικές, όπως η αλλαγή φύλου, επαναστατεί κατά του Δημιουργού, Ποιητού και Προνοητού του παντός Χριστού.
Και εάν η ομοφυλοφιλία είναι τόσο μισητή εις τον Θεόν, ώστε πριν από την ενανθρώπιση του Χριστού ο Θεός έστειλε άγγελό του να εξολοθρεύσει όλους τους ομοφυλοφίλους της γής (βλ. μαρτυρία και του αγίου Νικοδήμου), πόσο μάλλον η αλλαγή φύλου η οποία συνεπάγεται μύρια όσα κακά, τα οποία δεν είναι του παρόντος να αναπτυχθούν.
Εν πάση περιπτώσει το γνωστό «γένος» των Ιουστινιτών μας έχει δείξει πλέον το πραγματικό του κατά πάντα αποτρόπαιο πρόσωπο.



Μητρόπολη Μαυροβουνίου: Η βάφτιση του ατόμου που έχει αλλάξει φύλο δεν είναι ούτε νεωτερισμός ούτε φιλελευθερισμός

- επικαλούνται τις θέσεις του Πατριάρχου Παύλου προς επίρρωση της πράξεώς τους -


Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ύστερα από την βάφτιση του ατόμου που έχει κάνει αλλαγή φύλου, ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου[1].
Η Μητρόπολη απολογείται επικαλούμενη την θέση του μακαριστού πατριάρχου Σερβίας Παύλου, ο οποίος πρεσβεύει τέτοια πράκτικη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Αυτήν την θέση του πατριάρχου Παύλου («και τίνος άλλου» τονίζει η ανακοίνωση) η Εκκλησία έχει ως γνώμονα εδώ και δεκαετίες, αναφέρει η Μητρόπολη Μαυροβουνίου, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη «δεν αποτελεί δήθεν κάποιο εκκλησιαστικό μοντερνισμό [νεωτερισμό] ή λιμπεραλισμό [φιλελευθερισμό]... αλλά υπεύθυνη στάση της Εκκλησίας απέναντι στις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών».
Εν πάση περιπτώσει πίσω από την απόφαση για αλλαγή φύλου βρίσκεται η σκέψη ότι ο Δημιουργός έκανε λάθος (βλ. και την χαρακτηριστική δήλωση του νεοβαπτισθέντος ατόμου: «γεννήθηκα σε λάθος σώμα»), το οποίο ο άνθρωπος έρχεται τώρα να το «διορθώσει». Στην ουσία πρόκειται για ακραία μορφή φιλελευθερισμού και μοντερνισμού.
Το συγκεκριμένο άτομο, Μιλένα όπως γεννήθηκε, ή Βούκ (όπως βαπτίστηκε αναγνωρισθείσα πλέον ως άνδρας) δήλωσε ότι ξεκίνησε την διαδικασία αλλαγής φύλου πριν από ενάμιση χρόνο, αρχίζοντας πρώτα με την ορμονική θεραπεία, η οποία ακολουθείται από χειρουργική επέμβαση «εκεί κάτω».
Ο κλήρος της Μητρόπολης Μαυροβουνίου, και πρωτίστως ο οικείος ιεράρχης ο οποίος έδωσε την άδεια και την ευλογία του, έπρεπε να προσπαθήσουν να αποτρέψουν την Μιλένα από αυτή την αποτρόπαια και θεομάχη απόφαση, και όχι να την βαφτίσουν σύμφωνα με την θέληση της, επισημοποιώντας έτσι αυτήν την παρά φύσιν πράξη. Και μάλιστα πριν από το κράτος να δεχτεί και αναγνωρίσει την αλλαγή φύλου της, πρωτοπορώντας με αυτό τον τρόπο και βγαίνοντας μπροστά και από τους κοσμικούς και άθεους θεσμούς.
Οι γονείς δεν ήταν παρόντες στην βάφτιση, γεγονός που την λύπησε, δηλωνει[2]. Παρόλα αυτά την οικογένειά της συνεχίζει να την αγαπάει. Το μήνυμά της προς τα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας, αλλά και προς όλους, είναι να μην τα βάζουν κάτω. Έχει εγκαταλείψει το πατρικό της σπίτι και ζει τώρα στο κέντρο της ΛΟΑΤ κοινότητας στην Podgorica, δηλώνοντας «αυτοί είναι τώρα η πραγματική μου οικογένεια».




[1] https://mitropolija.com/2019/11/07/mcp-crkva-se-uvijek-stara-o-spasenju-duse-covjekove/
https://www.standard.rs/2019/11/07/mitropolija-krstenje-osobe-koja-je-promenila-pol-nije-nikakav-modernizam-ili-liberalizam/
[2] https://srbin.info/drustvo/ispovest-prvog-transmuskarca-koji-je-krsten-u-pravoslavnoj-crkvi/


Όλα τα τοπικά μίντια μεταδίδουν την συγκεκριμένη είδηση. Ιδού τα μερικά:
https://www.kolektiv.me/145889/u-hramu-krstena-prva-trans-osoba-uz-blagoslov-amfilohija-u-crnogorskoj-nosnji-vuk-ispisao-istoriju
https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Drustvo&clanak=719711&datum=2019-11-04&fbclid=IwAR1DUpTSVNqIelbA8GSwra1252erTifewOWRw3CUBXL97MhndZjWshgAdKw
https://www.danas.rs/svet/uz-blagoslov-amfilohija-krstena-trans-osoba/
https://www.b92.net/zivot/tabu.php?yyyy=2019&mm=11&dd=04&nav_id=1612785
http://www.novosti.rs/вести/планета.480.html:828312-Prvi-put-u-Crnoj-Gori-Podgoricanin-promenio-pol-pa-se-krstio-uz-Amfilohijev-blagoslov
https://www.facebook.com/LGBTForumProgres/posts/3165346966873350 (εδώ πανηγυρίζει η ΛΟΑΤ κοινώτητα στην επίσημη της ιστοσελίδα στο fasebook)
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=11&dd=05&nav_category=167&nav_id=1612827
https://www.slobodnaevropa.org/a/crna-gora-krstena-prava-trans-osoba/30254261.html
https://www.24online.info/crna-gora-ispisala-istoriju-kada-su-prava-lgbt-osoba-u-pitanju-vuk-je-promenio-pol-pa-se-u-narodnoj-nosnji-krstio-uz-amfilohijev-blagoslov/
https://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/u-hramu-u-podgorici-krstena-prva-trans-osoba-vuk-u-crnogorskoj-nosnji-ispisao/mtzf987
http://rs.n1info.com/Region/a541019/U-Podgorici-uz-blagoslov-mitropolita-Amfilohija-krstena-transrodna-osoba.html
https://noizz.rs/noizz-news/krstenje-trans-osoba-crna-gora/vdhy11l
https://srbin.info/pocetna/aktuelno/u-podgorici-uz-blagoslov-mitropolita-amfilohija-krstena-transrodna-osoba/
https://www.kurir.rs/region/crna-gora/3352551/u-crnoj-gori-krstena-prva-trans-osoba-vuk-je-promenio-pol-pa-se-u-narodnoj-nosnji-krstio-uz-amfilohijev-blagoslov-foto
https://www.alo.rs/vesti/drustvo/u-licnoj-karti-upisano-milena-u-crkvi-krsten-kao-vuk/263327/vest
Και στα αγγλικά:
https://www.telegraf.rs/english/3118916-trans-person-baptized-in-podgorica-church-vuk-receives-metropolitans-blessing
https://newsbeezer.com/serbiaeng/amfilohije-be-blessed-transsexual-baptized/
https://hotinfonow.com/serbiaeng/amfilohije-blessed-transsexual-to-be-baptized/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.