Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Πατριαρχικόν δείπνον με τους εχθρούς της Εκκλησίας

Ορθόδοξος Τύπος Εφημερίδα


  Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συνέφαγε με ανθρώπους που ψηφίζουν αντιευαγγελικούς νόμους, έχουν ταχθή υπέρ της αποδόσεως του όρου «Μακεδονία» εις τα Σκόπια και προωθούν την περιθωριοποίησιν της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Σύνταγμα.

Νεοεποχίτικες διδαχές από την Ι. Μ. Βατοπαιδίου!

Ο νους του ανθρώπου δεν είναι υπεράνω της Θείας Χάριτος, όπως κακοδόξως προβάλλεται από την Ι. Μ. Βατοπαιδίου


Του κ. Β. Χαραλάμπους, θεολόγου


    Δυστυχώς χωρίς καμιά ανασκευή, εξακολουθεί να προβάλλεται στην ιστοσελίδα που επιγράφεται (ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ) Vatopedi.gr, σε βίντεο που τιτλοφορείται «Τέκνα Θεού γενέσθαι», σε ομιλία του γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού, που έγινε στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, “διδασκαλία”, ότι δήθεν ο ανθρώπινος νους είναι υπεράνω της Θείας Χάριτος.
    Στο βίντεο αυτό, που δεν είναι και το μόνο που προβάλλει η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, όπου διδάσκεται η θεολογική αυτή πλάνη, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Σβήσανε το πολυκάντηλο και τα καντήλια στην Μητρόπολη Σουηδίας;

– «Τώρα ο πιστός θ´ ανάβει το κεράκι του με αναπτήρα Bic»


Δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή που μας ήρθε με email από τον κ. Χρήστο Τιμούδα, με κάθε επιφύλαξη.

   Ο κ. Τιμούδας μας ενημέρωσε ότι την επιστολή έχει ήδη λάβει ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας, εδώ κ μια βδομάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νεωτερισμοί του κ. Κλεόπα δεν έχουν τέλος και αισθάνεται υπεύθυνος να ενημερώσει μέσω της σελίδας μας, το πανελλήνιο και όλον τον Ορθόδοξο κόσμο για την ύπουλη κατάργηση πολλών σημείων της ορθόδοξης εκκλησιαστικής μας παράδοσης, εδώ στην Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας. Αν υπάρχει κάποια αντίθετη άποψη είμαστε διαθέσιμοι για τη δημοσίευσή της.
         Προς τον Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα
    Κύριε Μητροπολίτα,με πολύ λύπη διαπιστώσαμε εδώ και αρκετό καιρό, ότι δεν ανάβετε τα καντήλια στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Γεωργίου Στοκχόλμη. Κ´αυτό ,όχι από ολιγωρία των επιτροπών ή του προϊσταμένου του ναού, αλλά από δικής σας εντολή.
Μάλιστα σε ερώτηση ενός πιστού προς εσάς για τον λόγο που δεν τα ανάβετε, πήρε την απάντηση ότι «εδώ κάνω κουμάντο εγώ».

Θέλουν να τα κατεδαφίσουν ΟΛΑ, και θα το κάνουν, γιατί τους ανεχόμαστε και δεν θέλουμε να "μπλέξουμε"!

Υπέρ διαχωρισμού Εκκλησίας–Κράτους Τέρενς Κουίκ και Γιώργος Κυρίτσης και Κοντονής

Κοντονής: Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξει ο διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας


   Υπέρ του διαχωρισμού Κράτους–Εκκλησιάς τάχθηκε σήμερα με δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουικ, λέγοντας ότι θα δώσει μάχη στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, όπου αναμένεται ζωηρή συζήτηση όπως είπε, για να περάσουν οι απόψεις του.

   «Είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός Κράτους–Εκκλησιάς γιατί θα συσπειρώσει μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε τη Δευτέρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης.
    «Οι σχέσεις Κράτους–Εκκλησιάς είναι σημαντικότερες από το όνομα των Σκοπίων» πρόσθεσε σημειώνοντας πάντως ότι μπορεί να βρεθεί μια μέση οδός με τη συμφωνία της Εκκλησίας.

Κοντονής: Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξει ο διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας

THESSNEWS-DESK «Οι σχέσεις κράτους-Εκκλησίας πρέπει να είναι διακριτές, και το κράτος και η Εκκλησία έχει να επιτελέσει ένα σπουδαίο ρόλο, στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας, οπότε θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα εκσυγχρονισμού του δημόσιου βίου αλλά και περισσότερης ελευθερίας στην ορθόδοξη ελληνική Εκκλησία είναι κάτι το οποίο όλοι πρέπει να το θέλουμε» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάζοντας τις σχέσεις κράτους - Εκκλησίας.
«Νομίζω έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξει ο διαχωρισμός στο πλαίσιο της κατανόησης και των αμοιβαίων απόψεων, οι οποίες συγκλίνουν σε αυτό το θέμα», συμπλήρωσε.
Σχετικά με τα επεισόδια εναντίον του στα Γιαννιτσά, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι, «το να με αποδοκιμάζουν οχτώ νεοναζί θαυμαστές του Χίτλερ, και καμιά δεκαριά ακροδεξιοί της ΝΔ το θεωρώ τιμή. Δεν ανατανακλά στην κοινωνία, έχω υπηρετήσει στα Γιαννιτσά και την Έδεσσα».
«Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να διαιωνιστεί σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία που θα περιορίζεται μονό στις διακρατικές σχέσεις Ελλάδας–Σκοπίων, ή μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό –πάγια θέση όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών
έναντι πάντων» υπογράμμισε.
«Δεν υπάρχει θέμα εθνότητας, η συμφωνία διαλαμβάνει μόνο το θέμα της ιθαγένειας» είπε ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε αναφερόμενος στους 180 ψήφους που ζητά ο Πάνος Καμμένος για την ψήφιση της συμφωνίας ότι «δεν είναι συνταγματική επιταγή επειδή το λέει ο κ. Καμμένος»
«Η μη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία είναι πλέον μαξιμαλιστική, το είχε πει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέροντας μάλιστα ότι ο Σαμαράς "τα έκανε μούσκεμα"» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σηκώθηκε να φύγει, αλλά η πόρτα του κελιού δεν άνοιγε…



Αποτέλεσμα εικόνας για σιμων αρβανιτης


  Κάποια μοναχή πήγε στην Κηφισιά και πήρε ένα ταξί, για να ανέβει στο Μοναστήρι [στην Ιερά Μονή Άγιο Παντελεήμονα Ν. Πεντέλης]. Ο ταξιτζής, που την μετέφερε, είχε ακούσει για τον πάτερα Σίμωνα [Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης]  και ρώτησε την μοναχή γιατί ανεβαίνει επάνω.
Εκείνη του είπε ότι πηγαίνει, για να εξομολογηθεί. Όταν άκουσε αυτό ο ταξιτζής, την ρώτησε με έκπληξη:
– Τι αμαρτίες έχεις εσύ που είσαι μοναχή;
Εκείνη του απάντησε πως όλοι έχουμε αμαρτίες. Όταν έφτασε κοντά στο μοναστήρι, η άσφαλτος τελείωνε και άρχιζε ο χωματόδρομος, που ήταν χαλασμένος, και είπε η μοναχή να την αφήσει εκεί, αλλά ο ταξιτζής της είπε:
-Θα σε πάω μέχρι το Μοναστήρι.

Μάρτυρας του Ιεχωβά από παιδί αποκαλύπτει