Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Φοβερή προφητεία του αββά Παμβώ και Εκκλησία της Λάρισας

Φοβερή προφητεία του αββά Παμβώ.Επιβεβαιούμενη και απο σύγχρονο άγιο Γέροντα προφητεύοντας για την δεινοπαθούσα τοπική Εκκλησία της Λάρισας απο τους μοιχεπιβάτες δεσποτάδες



Η φοβερή προφητεία του αββά Παμβώ!

ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ  ΕΠΙΒΑΛΕΙ  ΤΟΝ  ΑΝΑΞΙΟ ΔΕΣΠΟΤΗ
http://yiorgosthalassis.blogspot.com
   Ερώτησε κάποτε ένας μοναχός τον αββά Παμβώ: 
«Αλήθεια γέροντα, θα αλλάξουν οι συνήθειες και οι παραδόσεις των χριστιανών και δεν θα υπάρχουν ιερείς στις εκκλησιές;
Και ο Γέροντας απάντησε: «Εκείνο τον καιρό θα ψυχραθεί η αγάπη των πολλών και θα πέσει μεγάλη θλίψη. Θα γίνουν επιδρομές εθνών. Μετακινήσεις λαών, αστάθεια στους βασιλείς, ανωμαλία στους κυβερνήτες, οι ιερείς θα γίνουν άσωτοι και οι μοναχοί θα ζουν με αμέλεια. Οι ηγούμενοι θα αδιαφορούν για τη δική τους σωτηρία αλλά και του ποιμνίου τους. Θα είναι όλοι τους πρόθυμοι και πρώτοι στα τραπέζια και εριστικοί. Οκνηροί στις προσευχές αλλά πρόθυμοι στην καταλαλιά, έτοιμοι για κατηγορία. Δεν θα θέλουν ούτε να μιμούνται ούτε να ακούνε βίους και λόγους       Γερόντων, αλλά κυρίως θα φλυαρούν και θα λένε «αν ζούσαμε κι εμείς στις μέρες τους, θα αγωνιζόμασταν και εμείς».
Οι επίσκοποι πάλι των καιρών εκείνων θα δείχνουν δουλικότητα προς τους ισχυρούς, θα βγάζουν τις αποφάσεις ανάλογα με τα δώρα που θα παίρνουν και δεν θα υπερασπίζονται τους φτωχούς, όταν θα κρίνονται. Θα θλίβουν τις χήρες και θα καταταλαιπωρούν τα ορφανά.
Ακόμη θα εισχωρήσει και στον λαό απιστία, ασωτία, μίσος, έχθρα, ζήλεια, φιλονικία, κλεψιά, μέθη, έξαλλες διασκεδάσεις, μοιχεία, πορνεία, φόνοι και διαρπαγές.»
Είπε τότε ο αδελφός: «Και τί θα μπορεί να κάνει κανείς σε τέτοιους δύσκολους καιρούς;»
Και ο Γέροντας απάντησε: «Παιδί μου, σε τέτοιες ημέρες θα σωθεί εκείνος που θέλει και προσπαθεί να σώσει την ψυχή του και αυτός θα ονομαστεί μέγας στη Βασιλεία των Ουρανών».

http://yiorgosthalassis.blogspot.com


 Ἀναρτοῦμε τήν παρούσα δημοσίευση από το ιστολόγιο http://agonasax.blogspot.gr προσθέτοντας την παρατήρηση ὅτι ἡ φοβερή αὐτή προφητεία δέν ἐπαληθεύεται μόνο στά θλιβερά γεγονότα τῆς Μητρόπολης Λαρίσης, ἀλλά σέ ὅλη τήν τραγική και σκανδαλώδη ἐκκλησιαστική κατάσταση πού βιώνουμε τά τελευταῖα χρόνια.