Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019

"Ο κοινωνών ακοινωνήτω ακοινώνητος"! --Οικουμενιστές και "αντι-Οικουμενιστές" -ανάλογα με τα συμφέροντα που υπηρετούν- άλλοτε δέχονται τον Κανόνα κι άλλοτε όχι!!!

O Πατρ. Ιεροσολύμων απαγόρευσε στους σχισματικούς Ουκρανούς να λειτουργήσουν το Πάσχα στους Αγ. Τόπους
    Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄ δεν θα επιτρέψει στους διαφωνούντες από την Ο.Α.Κ. να εισέλθουν στην Αγία Γη στην λειτουργία του Πάσχα, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του πατριάρχη Κυρίλλου, πρωθιερέας Αλέξανδρος Βολκόφ.
   «Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν επιτρέπει στους σχισματικούς να προσκυνήσουν τα ιερά που βρίσκονται στην κανονική επικράτεια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων», μεταφέρει τις δηλώσεις του το Interfax-Religion. «Ο Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ δεν επιτρέπει κανέναν εορτασμό, ακόμη και προσευχή, εκπροσώπων αυτών των σχισματικών δομών».
        Ο πρωθιερέας πρόσθεσε ότι υπήρξαν ήδη προσπάθειες από την OCU να συμμετάσχει σε κοινή Θεία λειτουργία στους Αγίους Τόπους.
    Νωρίτερα φέτος, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι δέχεται πίεση το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να το αναγκάσουν να αναγνωρίσει την OCU…

     Οπότε το Αντιοχείας είναι κάθετο δεν θα τους αναγνωρίσει ποτέ τους Ουκρανούς σχισματικούς, το Ιεροσολύμων δείχνει άτεγκτο, απομένει από την Ανατολή το Αλεξανδρείας που σίγουρα δεν θα θελήσει ν΄ απομονωθεί… 
    Άρα η Ανατολή σύσσωμη λέει όχι στη διακωμώδηση θεσμών, υποτίμηση νοημοσύνης και κατάργηση χιλιετούς και πλέον ορθόδοξης ιστορίας του σλαβικού κόσμου που επιχείρησε το Φανάρι. Από την άλλη καμιά Τοπική Εκκλησία δεν έχει αποδεχθεί ως τώρα τους εγκάθετους σχισματικούς του Κίεβου.

Το Φανάρι «εδραίο και αμετακίνητο» στην Παναίρεση!


Οικουμενικός Πατριάρχης:

«Η πρωτόθρονος Εκκλησία της Ορθοδοξίας μένει εδραία και αμετακίνητος»!!!

       Γιατί νὰ μὴν νιώθει ὅτι «η πρωτόθρονος Εκκλησία της Ορθοδοξίας μένει εδραία και αμετακίνητος»!!!  Ἐφ’ ὅσον ὅλοι οἱ «εὐσεβεῖς» κοινωνοῦν μαζί του, γιατί νὰ ἀνησυχεῖ γιὰ τὶς φωνὲς μερικῶν ἑκατοντάδων(;) ποὺ διαχώρησαν τὴν θέση τους; Αὐτὴ ἡ ἀθέμιτος κοινωνία, λοιπόν, μὲ τοὺς Οἰκουμενιστές –τοὺς σύχρονους ἐχθροὺς τοῦ Ἀναστάντος Κυρίου– θὰ ἀποτελεῖ τὸν ἀσίγαστο ἔλεγχό τους. «Ὄψονται εἰς ὃν ἐξεκέντησαν»!  

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου της τελετής της Αναστάσεως στον αυλόγυρο του Πατριαρχείου, περιστοιχιζόμενος από Αρχιερείς του Θρόνου και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό, και ακολούθως απηύθυνε Μήνυμα για την εορτή του Αγίου Πάσχα προς το πλήρωμα της Εκκλησίας.
Εκφράζοντας τις ευχές του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε:

"Εν τη υπομονή υμών κτήσασθε τας ψυχάς υμών"


  Εἶπεν ὁ Κύριος τοῖς ἑαυτοῦ μαθηταῖς· Προσέχετε ἀπὸ τῶν ἀνθρώπων· ἐπιβαλοῦσιν ἐφ᾽ ὑμᾶς τὰς χεῖρας αὐτῶν καὶ διώξουσιν, παραδιδόντες εἰς τὰς συναγωγὰς καὶ φυλακάς, ἀπαγομένους ἐπὶ βασιλεῖς καὶ ἡγεμόνας ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός μου· ἀποβήσεται ὑμῖν εἰς μαρτύριον.
   Θέτε οὖν ἐν ταῖς καρδίαις ὑμῶν μὴ προμελετᾶν ἀπολογηθῆναι, ἐγὼ γὰρ δώσω ὑμῖν στόμα καὶ σοφίαν ᾗ οὐ δυνήσονται ἀντιστῆναι ἢ ἀντειπεῖν ἅπαντες οἱ ἀντικείμενοι ὑμῖν.
    Παραδοθήσεσθε δὲ καὶ ὑπὸ γονέων καὶ ἀδελφῶν καὶ συγγενῶν καὶ φίλων, καὶ θανατώσουσιν ἐξ ὑμῶν, καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων διὰ τὸ ὄνομά μου. Καὶ θρὶξ ἐκ τῆς κεφαλῆς ὑμῶν οὐ μὴ ἀπόληται. Ἐν τῇ ὑπομονῇ ὑμῶν κτήσασθε τὰς ψυχὰς ὑμῶν.

                                     Τὸ Εὐαγγέλιον τοῦ Ὄρθρου τῆς ἑορτῆς τοῦ ἁγ. Γεωργίου

Όσο το βλέπουμε συνειδητοποιούμε την φρίκη της Συγκρητιστικής Αίρεσης του Οικουμενισμού!!!


Κι ὅμως οἱ ποιμένες (καὶ οἱ πιστοί) εἶναι-παραμένουν μέλη τοῦ Π.Σ.Ε., παρὰ ταῦτα μὲ "ἥσυχη" συνείδηση ἑορτάζουν καὶ τὸ Πάσχα!!!


Καὶ οἱ "εὐσεβεῖς" ἀντι-Οἰκουμενιστὲς κοινωνοῦν "κατ' Οἰκονομία" μὲ αὐτούς!

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος


Ημερομηνία εορτής: 29/04/2019


Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος
Τύπος εορτής: Ειδικός υπολογισμός.
Εορτάζεται στις 23 του Απρίλη. Εάν όμως το Πάσχα πέφτει μετά τις 23 Απρίλη, τότε εορτάζεται την επόμενη μέρα του Πάσχα (Δευτέρα της Δικαινησίμου).


Ἐχθροὺς ὁ τέμνων Γεώργιος ἐν μάχαις,
Ἑκὼν παρ' ἐχθρῶν τέμνεται διὰ ξίφους.
Ἦρε Γεωργίου τρίτῃ εἰκάδι αὐχένα χαλκός.

Βιογραφία
Ο λαοφιλής Άγιος Γεώργιος ο μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος γεννήθηκε περίπου το 275 μ.Χ. στην Καππαδοκία, από γονείς χριστιανούς. Ο

Ο Άγιος Πορφύριος διαβάζει τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία


Ὁ Ἅγιος Πορφύριος διαβάζει τόν Κατηχητικό Λόγο τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου 

Η συγκλονιστική ιστορία των αγίων Ιάσονα και Σωσίπατρου, Κερκύρας, των 7 αγίων πρώην ληστών & Χριστοδούλου του Αιθίοπος!...


"Χριστόν αναζητώ. Αυτόν ποθώ. Αυτόν προσκυνώ"  (άγιος Χριστόδουλος ο Αιθίοπας)

 
Επιτοίχιος αγιογραφία φιλοτεχνηθείσα από το Αγιογραφικό Εργαστήριο της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Χανίων, ετοποθετήθη στον Ι.Κτητορικό Ναό του Αγίου Ιωάννου Κασσιώπης την 28ην Απριλίου 2014, παραμονήν της εορτής των Αγίων Ιάσονος και Σωσιπάτρου, Κερκύρας και των συν αυτή επτά ληστών και δύο δεσμοφυλάκων, οι οποίοι ησπάσθησαν τον Χριστιανισμό.

Ρομφαία (στο ίδιο άρθρο δίνονται στοιχεία και για τους λοιπούς αγίους της Κέρκυρας, όπως ο άγιος Σπυρίδων, η αγία Θεοδώρα η Αυγούστα, ο άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης κ.λ.π., οι οποίοι επίσης απεικονίζονται στην εικόνα)

Άγιοι Ιάσων & Σωσίπατρος


Ο Αγ. Ιάσων κατήγετο από την Ταρσό γενέτειρα του Απ. Παύλου. Ηκολούθησε των Απ. Παύλο στις περιοδείες του στην Μακεδονία και Ασία με άλλους μαθητές μεταξύ των οποίων και ο Σωσίπατρος. Ο Ιάσων ετοποθετήθη επικεφαλής της Εκκλησίας της Ταρσού και ο Σωσίπατρος της Εκκλησίας του Ικονίου. Εφθασαν και στην Κέρκυρα, όπου έκτισαν Ναό αφιερωμένον στην μνήμη του πρωτομάρτυρος Στεφάνου κηρύσσοντες τον λόγο του Θεού. Ο Σωσίπατρος εκάη ζωντανός κατά διαταγήν του Ηγεμόνος της νήσου Δατιανού και ο Ιάσων εκοιμήθη