Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Αλήθεια! Θα μας πει κάποιος ποιμένας: Γιατί κοινωνούν ακόμα με τους κακόδοξους Επισκόπους και τον Πατριάρχη της νέας "εκκλησίας"; Έχουν την ίδια πίστη με αυτούς;


Απαράδεκτος για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε:

Όσοι πολεμούν την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο λίγο πολύ συμπεριφέρονται όπως τους χριστιανούς του ενδέκατου αιώνα με κοινό χαρακτηρισμό αντί της αγάπης το μίσος και το φανατισμό


Του Άγγελου Ρούσσου

Απίστευτο θράσος από τον Μητρ. Ζιμπάμπουε! Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες συγκρίνει όσους αντιδρούν στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου με τον αιρετικό Αρείο.
Τέλη Μαΐου τους είχε αποκαλέσει “θεομπαίχτες”, ενώ σήμερα με αφορμή κήρυγμά του για την κυριακάτικη ευαγγελική περικοπή με θέμα “Ο Λόγος του Ευαγγελίου και η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος” τους ξαναταύτισε με τους οπαδούς του Αρείου και τους κατηγόρησε για μίσος και φανατισμό.
“Να μη ξεχνούν μερικοί προσήλυτοι ορθόδοξοι θεολόγοι που

Κάπως έτσι ήρθε και το τέλος της Βαβυλώνας! Η ασέβεια του βασιλιά και το όραμα που εξήγησε ο προφ. Δανιήλ.

Η αρχή του τέλους της Τουρκίας;


Προσευχήθηκαν διαβάζοντας το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά

Tι λέει το ΥΠΕΞ – Δείτε το βίντεο


Πραγματοποιήθηκε τελικά χτες το βράδυ η τουρκική πρόκληση καθώς παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας (Diyanet) τελέστηκε προσευχή και αναγνώστηκε το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία!
Η τελετή για τη νύχτα του Καντίρ στην οποία οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν την αποκάλυψη των πρώτων στίχων του Κορανίου στον Μωάμεθ μεταδόθηκε, μάλιστα, από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

Βίντεο


H Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ανήρτησε, μάλιστα, στο Twitter το βίντεο «σφραγίζοντας» την κάλυψη της τουρκικής κυβέρνησης στην προκλητική αυτή κίνηση.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι προχωρούν στην ίδια

Οι Άγιοι Επίσκοποι θυσίαζαν το θρόνο τους αντιστεκόμενοι στην αίρεση! Οι σύγχρονοι έχουν αγκιστρωθεί στους θρόνους κι ο λαός τους ακολουθεί στην απώλεια.

22 Ιουνίου:

Εορτή του Αγίου Ευσεβίου

Τη μνήμη του Αγίου Ευσεβίου τιμά σήμερα, 22 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Ευσέβιος, έζησε στους ταραγμένους χρόνους που η Εκκλησία υπέφερε από τις κακοδοξίες του Αρείου. Αυτοκράτορας την εποχή εκείνη ήταν ο γιος του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Κωνστάντιος, ο οποίος υποστήριζε τη δυσεβή αυτή αίρεση και κατεδίωξε σκληρά όσους έφεραν αντιρρήσεις και αντιστάθηκαν στις προθέσεις του.

Ο Άγιος, ο οποίος ήταν επίσκοπος Σαμοσάτων διώχθηκε, υπέμεινε όμως με θαυμαστή καρτερία όλες τις κακουχίες και τις ταλαιπωρίες με την ελπίδα ότι η Ορθοδοξία θα εξέλθει στο τέλος νικήτρια. Όταν πέθανε ο αιρετικός και λαομίσητος Κωνστάντιος τον διαδέχθηκε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Ιουλιανός ο Παραβάτης ο οποίος θέλησε να επαναφέρει τη λατρεία των ειδώλων.

Ο Ιουλιανός εξαπέλυσε φοβερότερους διωγμούς κατά των χριστιανών. Τότε νέες διώξεις άρχισαν για τον Ευσέβιο πολύ χειρότερες από τις προηγούμενες. όμως ο Άγιος παρέμεινε το ίδιο ακλόνητος. Τα ίδια συνέβησαν και με τον αυτοκράτορα Ουάλη, ο οποίος ήταν και αυτός θερμός υποστηρικτής των Αρειανών.
Ο Άγιος για μία ακόμη φορά, κλήθηκε να υπερασπισθεί την καθαρότητα της ορθόδοξης πίστης. Για τους αγώνες του ο Ουάλης, τον απομάκρυνε από τον Επισκοπικό θρόνο του και τον εξόρισε σε κάποιο έρημο τόπο κοντά στον ποταμό Ίστρο. Μετά το θάνατο του Ουάλη ο Άγιος επανήλθε από την εξορία στην Επισκοπή του και άρχισε αμέσως την κάθαρση της επαρχίας του από τούς κακόδοξους αιρετικούς.
Κάποια ημέρα, το έτος 380 μ.Χ., που περνούσε έξω από το σπίτι μιας αιρετικής γυναίκας, εκείνη τον κτύπησε με μίσος στο κεφάλι με μία μεγάλη πέτρα και με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του Αγίου και τη μετάβασή του «από τα λυπηρότερα προς τα θυμηθέστερα και τα τερπνά».


Απολυτίκιο:

Ήχος δ΄. Ταχύ προκατάλαβε.

     Σοφίας του Πνεύματος, καταυγασθείς τω φωτί, τον λόγον ετράνωσας, της ευσέβειας ημίν, Ευσέβιε ένδοξε, συ γαρ ιεραρχήσας, ευσεβώς τη Τριάδι, ήθλησας θεοφρόνως, και την πλάνην καθείλες. Καί νυν Πάτερ δυσώπησον, σώζεσθαι άπαντας.