Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

"Μέχρι να δεχθεί ο άνθρωπος τη χάρη του Παρακλήτου, χρειάζεται να μελετά τις θείες Γραφές"!

Άγιος Ισαάκ ο Σύρος:

Η μελέτη των θείων Γραφών μας ανακαινίζει και μας καθοδηγεί.


0b2ebd91d3cd07461628b8a0b151b181
Ο σωματικός κόπος και η μελέτη των θείων Γραφών φυλάσσει την καθαρότητα του νου. Τον κόσμο πάλι, τον ενισχύει η ελπίδα και ο φόβος του Θεού. Την ελπίδα και το φόβο στηρίζουν μέσα μας η φυγή από τους κοσμικούς ανθρώπους και η αδιάλειπτη προσευχή.
Μέχρι να δεχθεί ο άνθρωπος τη χάρη του Παρακλήτου, χρειάζεται να μελετά τις θείες Γραφές, για να εντυπωθεί μέσα του η μνήμη του καλού, και για να ανακαινισθεί, με τη συνεχή ανάγνωση, η κίνηση της ψυχής του προς το αγαθό, και για να φυλάξει την ψυχή του από τους επικίνδυνους δρόμους της αμαρτίας.
Διότι ο αρχάριος αγωνιστής δεν απέκτησε ακόμη την πνευματική δύναμη που αποδιώκει την πλάνη: αυτή την πλάνη, που αιχμαλωτίζει τις ψυχωφελείς ενθυμήσεις και επιφέρει ψυχρότητα σκορπίζοντας εδώ κι εκεί το νου μας.
Διότι, όταν η δύναμη του αγίου Πνεύματος κυριαρχήσει στην ψυχή και την καθοδηγεί, τότε, αντί των γραπτών εντολών και των νόμων των θείων Γραφών, πιάνουν ρίζες και βλασταίνουν στην καρδιά οι εντολές του αγίου Πνεύματος. Και τότε διδάσκεται ο άνθρωπος μυστικά, από το άγιο Πνεύμα, και δε χρειάζεται πια τη βοήθεια των γραμμένων λόγων των θείων Γραφών, οπότε η μνήμη των λόγων του Θεού παραμένει αβλαβής, μακριά από τον κίνδυνο της πλάνης και της λήθης.
Αγίου Ισαάκ Του Σύρου

Επίσημη "Ομολογία" ότι συμμετέχουν στην Οικουμενιστική αποστασία!!!Πρωτοπρεσβ. π. Θεόδωρος Ζήσης:

"Μνημονεύοντας τους πατριάρχες, αρχιεπισκόπους και επισκόπους 
στις ιερές ακολουθίες, 
συμμετέχουμε 
στην οικουμενιστική αποστασία".
http://4.bp.blogspot.com/-jxmkp4VvvXA/U6nWdtCFNwI/AAAAAAABEio/I9X4MXmPelo/s1600/10389684_10152232668019021_5277701239413585803_n.jpghttp://3.bp.blogspot.com/-X2my2ssRmp4/TZgnd6SNouI/AAAAAAAAK64/EdEjJ2lI7VM/s1600/_.png
"Το θέμα της κοινωνίας με τους αιρετικούς, ως και της εν συνεχεία κοινωνίας με τους κοινωνούντες, οι οποίοι με την πράξη τους αυτή αποβαίνουν ακοινώνητοι, είναι το μείζον και επείγον θέμα στην σημερινή εκκλησιαστική ζωή. Το εκκλησιαστικό σώμα νοσεί επικίνδυνα· υπεύθυνοι για την νόσο είμαστε όλοι, όχι μόνον οι κοινωνούντες με τους ετεροδόξους, αλλά και όσοι κοινωνούμε με τους κοινωνούντες· η εκτροπή και η παράβαση μοιάζει με τα συγκοινωνούντα δοχεία, με την μόλυνση του περιβάλλοντος, η οποία δεν περιορίζεται στον προκαλούντα την μόλυνση. Μνημονεύοντας τους πατριάρχες, αρχιεπισκόπους και επισκόπους στις ιερές ακολουθίες, συμμετέχουμε στην οικουμενιστική αποστασία".
Πηγή: http://orthodox-voice.blogspot.gr/2015/11/blog-post_17.html 

"Προηγούμενον καὶ κεφαλαιωδέστερον" ἡ ὀρθὴ πίστη,ἀλλὰ ἀπαραίτητα καὶ τὰ ἔργα τῆς εὐσεβείας


                                          (Ἰσιδώρου Πηλουσιώτου, P.G. 78, Ἐπιστολαί, ΣΚΣΤ΄, 1321ΑΒ).